23.09.2011

VINTAGE EMBROIDERIES

I sommer møtte dette synet meg da jeg kom inn i stuen. Vann over alt, og blomster pælmet utover bordet. Det var ikke broderiene i bakgrunnen som fanget øyet, men altså markblomstene. Blomstene ser ut som om de er dandert pent utover av en kyndig hånd, en dekorasjonshånd. Men nei. Dette er katten sitt verk, på jakt etter fristende blomstervann, selvfølgelig. *himler med øynene*

Broderiene, de står der bare, tilfeldig plassert mens de venter på plass i et skap. Noen uker etter at bildet ble tatt ble jeg ganske paff da jeg via Pinterest havnet inn her. Om du scroller nedover den posten vil du skjønne hvorfor. Helt utrolig, omtrent identisk bilde av oppstilte vintage broderier. Det viser seg at Jane, som driver den inspirerende bloggen "All the luck in the world", samler på gamle broderier av alle slag. Motivene blir til skjønne postkort som hun selger fra sin butikk på Etsy. 
Nå når jeg er blitt oppmerksom på broderikortene synes jeg at jeg ser motivene over alt. Hos Decor8 ligger det en fin post om Jane. Kortene er jo dekorative, så jeg skjønner godt at de er populære. Anyways, mine broderier er en samling jeg har hatt lenge, noen er funnet i sommerhuset, andre kjøpt på bruktbutikk. Hvorfor en samling? Nja, vet ikke. For lenge siden hadde jeg friske planer om å sy puter av broderiene, men det ble med tanken.:) See U! 

10 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är fina broderier, jag tycker det var fint och bara ha dom som du har på bilden. Tänkte inte på blommorna förrän jag läste texten. Tänk att blomvatten är så gott, borde smaka blää.
Ha en fin helg
Varm kram
AnnaMaria

janne - kathrine sa...

Ja, de kattene gjør mye rart enkelte ganger. Den ene min drikker heller vann fra toalettet, om han får sjansen, heller enn å drikke frisk vann fra skålen sin. Jeg har kommet over han mang en gang når vi har glemt å lukke døren :-)
Broderiene dine var fine i gruppe, med like rammer. Ett og ett vil jeg vel kanskje fnyst litt på nesen, men de gjorde seg virkelig godt sammen. Husker vi hadde et slikt blomsterbroderi på hytten vi hadde tidligere - og det dukket opp gode minner fra barndommen når jeg så bildene dine :-)
Ønsker den en riktig fin helg! Hilsen J - K

KKvinneblogger sa...

Morsomt at disse gamle korsstingsbroderiene kommer til heder og verdighet igjen. Noen har jo brukt ganske mye tid og arbeid på dem for en generasjon eller to siden.

liven sa...

Heisann

Artig at disse gamle broderiene kommer til heder og verdighet igjen!
Har jobbet i en rammebutikk en gang i tiden....det verste vi visste var å ramme inn broderier...hehe.....
Men nydelig er de og mange timers arbeid ligger bak!

Ha en fin helg Lisbeth :o)

MissMette sa...

Hei Lisbeth
Så mange flotte innlegg det var her siden jeg var innom sist ღ Gangen din blir kjempefin, likte også veldig godt de gamle grønne dørene dine ღ og selvsagt søte, skjønneste Penny, den katten din er bare aldeles herlig, og så mange artige bilder du tar av henne ღ Flott plansje og speil du har fått opp også. Er ganske like deg når det gjelder å få ting opp på veggene, det var da disse spikerhullene, huff… Herlige bilder av frukt og dyr ღ og skjønne broderier – herlige fargeklatter som frisker opp ღ Takk for titten og så ønsker jeg deg en flott fredag og helg som kommer, klem fra Mette

Villblomsten sa...

Jeg "digger" katten din :-)
Liker litt fantekatter :-)

Marina sa...

Det ser ellers fint ud med al tilfældigheden men det er nok ikke så praktisk i længden med vand over det hele. En kat med sans for det dekorative.

Ingrid Tunheim sa...

Tror jeg er ferdig med min periode med sånne broderier. Husker veldig godt tiden for mange år siden da jeg syntes de var såååå fine.

Ha en fin fredagskveld

Garden Angel sa...

Hei Lisbeth!
Så nydelige broderier :)
Kanskje ikke fullt så gøy med en "kreativ" katt...hehe

Synes den grønne, hekla vasen på veggen...litt lenger ned her...var alldeles skjønn!
Har du laget den selv?
Utrolig flott!

Håper på å få lov til å lagre bildet ditt på pc`n min?
Bare som inspirasjon altså :)

Ha en fin uke!
Klem

Alicia sa...

ME PARECE PRECIOSO ESTE BÑOG...LOS COLORES....LOS BORDADOS...EL GATO...
TODO MUY LINDO.
SALUDITOS