04.05.2009

HEIA HEIA !

Hei alle sammen ! I mitt liv er det travelt om dagen, det har dere sikkert skjønt siden jeg ikke har gitt lyd fra meg verken her eller der. Og mange har nok fått med seg via diverse fugler som synger at jeg har limt bakenden fast til en stol inntil bunadsbelte og bringeklut er ferdig brodert.

Den "siste" sosiale utskeielsen jeg hadde før broderingsmaratonet var forrige onsdag. Da hadde Emmeline og jeg en fantastisk ettermiddag med bloggeprat, kaffe og selvsagt litt shopping. Veldig, veldig kjekt og noe vi fort gjør igjen. Litt smått ble med meg hjem som dette lille brettet til vinduskarmen.

Egentlig er jeg nok så sikker på at disse brettene er en kopi og en slags miniatyrutgave av ristene som man avkjølte brød på i gamle dager. Da var risten av laget av tre og fantes i et utall størrelser og design. Jeg har en slik gammelt rist, men den har nok stått i et bakeri for den er for stor til en vinduskarm, derimot er den knallstilig midt på spisebordet, skal vise bilder av den en annen gang.

Men de er høyst aktuelle, så om dere kommer over slike på loppemarked, go for it ! Litt mer om bunadsbrodering. Altså, jeg broderte halve beltet i påsken, men etter påsken mistet jeg litt gnisten. Broderte ett sting her og der, men ikke noe effektivt. Forrige uke fikk jeg plutselig forferdelig lyst til å brodere igjen, bestemte meg for å virkelig intensivere med mål om å bli ferdig til 17.mai. Ha ha, det går rykter om at folk i Norges land har veddemål om jeg blir ferdig eller ei !!!..., og til dere venninner som har veddet, skal jeg elske og holde av slikt?? ..(de skal få det feigt igjen ...om noen år har de jenter som skal konfirmeres, ha ha).

Men altså, torsdag og fredag broderte jeg i ett strekk, kun avbrutt av noen timers søvn og et måltid i ny og ne. Galskap kalles det! Den gode nyheten er at jeg BLE FERDIG!!!.... klokken 2 natt til lørdag var beltet i havn, jeg kunne strengt tatt trengt en badering til å sitte på, kan love jeg var øm der jeg er høyest når jeg plukker tyttebær!

Det var den gode nyheten. Den dårlige er at jeg ikke er kommet særlig langt på bringekluten, men jeg satser jo for fullt, mange dager igjen til den 17. Har jeg nevnt at prinsessen i huset har bursdag til helgen?! ... , jeg må bake med den ene hånden og brodere med den andre, det går så fint så, gulp !

Her er en lenke til et intervjuv med Heidi Fossnes, redaktør i magasinet Bunad. Til dere som fikk kaffen i halsen av mine nye bunadssko får følge nøye med på hvilke sko som presenteres i videoen, og om du lurer på om du har "riktig eller feil" skjorte til beltestakken bør intervjuvet være noe for deg , ....smiler her! Ha det godt alle , jeg svinser innom dere så fort jeg har anledning. Puss og Kram Ps: Vårtegnet denne mandagen er rhododendron !
English: Busy days, I am trying to finish the chestcloth/frontpiece and belt for my national costume so that I can wear it the 17th of May. I am stitching and stitching :o)

35 kommentarer:

essemia sa...

Åh vad skoj att träffa en likasinnad. Förstår om ni hade mycket att prata om.
Och det där broderiet ser fint ut, men också arbetsamt. Jag hoppas du hinner få det klart tills du tänkt dig.
Er konfirmation verkar vara mycket "större" än den i Sverige. Här är det mest en sak som ska göras för att man ska få presenter, ha, ha.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

My little footprints sa...

HEi Lisbeth!
JAmmen har du vært flink til å brodere! Det er vel siste innspurt over hele landet kan jeg tenke meg, med mødre som SKAL ha ferdig bunaden før 17 mai! HAr ikke bunad selv, men har veldig lyst på! Synes det er knallfint på mann også! Kanskje jeg skal prøve å sy en selv? ;)
Ønsker deg noen fine vårdager, både med og uten nåla i hånda ;)
Klemmer fra Beth

Adale sa...

Go fore it!
Såå flink du er,blir rent imponert.
Jeg smilte godt av innlegget ditt, takk takk for en fin start på dagen.jeg heier på deg og broderinga!

Kreoline sa...

Heia, heia, du klarer nok å bli ferdig i det tempoet du har satt opp. Det ser virkelig nydelig ut. Håper sterkt å få se det ferdige resultatet da det ser kjempespennende ut. Ha ein flotte dag i sola. Klem fra Mona.

Magny sa...

forundrer oss ikke at du broderer bunad også...
kreativ og flink!

har også tatt inn den typen rodhodendron, den er den aller vakreste med sine rosa knupper og hvite blomster...
håper du får en fin ~maiuke~~

magny

Anita sa...

Super bra!! Stå på!! Klemmer fra Anita

Livs Lyst sa...

Så flink du er som broderer! Og er det ikke gøy også? Jeg har laget bunad jeg også og gleder meg til å ha den på om ikke alt for lenge. 17.mai er jo jammen rett rundt hjørnet!!

Ha en fin dag og lykke til videre med broderingen!
Hilsen L-jo

Gro/ I Gros Hage sa...

You and me both, Lisbeth... jeg har ikke konfirmant men har sagt ja til å brodere til en. Stakken er ferdig takk og pris, men så var det skjorta da... Døgnet har for få timer i mai altså.

heidi sa...

Hei lisbeth.etter at eg var innom bloggen din for ei stund siden kjøpte eg meg stoff til nytt forkle,mitt er ferdig og eg e veldig fornøyd og gleder meg t 17 mai.Har du sydd ditt ferdig?eg har fått mye respons på forkle stoffet både pos og neg.Siden eg e bunad politi sjøl(positiv)skal eg snakke varmt om det nye stoffet til alle som gidder å høre på hehe

minishabby sa...

Gud bedre så flink du er Lisbeth. Tror ikke jeg hadde hatt tålmodighet å sitte og brodere noe sånt. Men bunad ønsker jeg meg veldig så hvis du er arbeidsledig noen gang;) hihihi...
Ha en flott dag.
Klem Elin!

Huset på toppen sa...

helt imponert over hva du klarer, Lisbeth:)Nydelig broderi!!
Ønsker deg en riktig fin uke,lykke til!!
Klem Linda

Guldkant På Livet sa...

Kors, du är verkligen duktig, helt overkligt!!! Sånt vackert fönster med vita hissgardiner, fattigmanssilverlampa och vita blommor, så fint..

Tack igen för fin vinst och den lilla gåvan, jag gillar den enormt, visar den senare i ett inlägg när jag fxat i Lillstugan, kökstyget visade jag igår, hoppas du såg det, ha en bra ny vecka min bloggvän! Mari.

Mette sa...

Så nydelig broderi! Håper vi får en titt på resultatet...

Og takk for linken til intervjuet med Heidi Fossnes!

Har abonnert på BUNAD siden starten og det er til stor hjelp for meg som vil ha bunad/
folkedrakt/søm/broderi som levebrød. Har nettopp sydd ferdig min første guttebunad og er i gang med å sy ut en Øst-Telemarkbunad...Vil prøve å sy en drakt til datteren min til 17. mai...om jeg så må sitte opp hele natten...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var inget dåligt broderi, jisses vad du är duktig! Förstår att du satt natt och dag. Den där risten i fönstret var jättefin, visste inte att såna fanns.
Kram till dig
AnnaMaria

Anonym sa...

Hei:)
Nydelige bilder og broderi:)...
Ha en strålende uke og lykke til videre med broderingen:)
KLem!

Karin Lindström sa...

Hej Lisbeth!

Du är otroligt duktig. Jag som drömmer om att kunna brodera bara häpnas över allt vackert.

Ha en fortsatt underbar vårvecka!

Många kramar

Karin

Huset på kollen sa...

Hei,

Jeg har et lampespørsmål jeg, er nemlig på jakt etter en pendel av samme type som du har i vinduet der, den fattigmannssølvaktige og flotte! Vil du fortelle hvor du har fått tak i den? Synes forøvrig du har en herlig blogg :)

liven sa...

Så flink du er Lisbeth:o)
Er du en tusenkunstner du....sendte alt slikt bort jeg da jentene og jeg skulle ha bunader!!
Tenkte ikke tanken på å prøve meg selv!!
Men jeg er nå begynt å strikke igjen etter tyve år;i(
Ikke verst bare det.....
Så tøft dette brettet var her...
og rhododendronen er jo bare nydelig!!
Har slike hvite jeg også...ikke kommet like langt som hos deg!!
Du ligger alltid litt foran i hagen din:o)

Ha en fin uke....og kos deg med broderingen:o)

lavendel mio sa...

Så flink du er som broderer slike avanserte ting:)
Og her var det masse flott bilder som vanlig:)lekkert det brettet der -og rhodondendronen står i sin flotteste stas:)
Ha en flott uke, klem:)

Anonym sa...

For en dyktig og kreativ dame du er!!
Følger med på bloggen din, alltid noe nytt:-)
Ha en fin uke, klem Hege.

M sa...

Da var du effektiv, jøje meg så flink du er!
Flott rist også...det er kanskje mer dekorativt å kjøle bakevarene på trerister?
Enda en ting jeg "må ha" , listen begynner å bli lang etter at jeg kom inn i bloggeverden!
Ha en fiiiiin dag!!
Klem fra meg

Missfryd sa...

Så flink og flittig du er. Heia, heia:-)
Klem I

Drømmen om en eplehage sa...

Imponert helt inn til ryggmargen!
Lurte i 2sek på om jeg skulle brodere mitt eget koneskaut, men måtte le høyt av mitt overmot på vei innom for bare å snu igjen. Det er litt greit å kjenne sine begrensninger noen ganger.

Som vanlig imponert over dine håndverkkunstner. Kan du alt bare du kan bruke en nål du?
Bøyer meg nesegrus i støvet!

Ha ei flott uke og pass på så du ikke syr deg fast!

Anonym sa...

himmel og hav for et arbeid du har utført..NYDELIG!!!

Lykke til med klut og feiring:o))

Klem fra mæ..

Landcharm sa...

Nydelige bilder og broderier! Skjønner du har mange jern i ilden.

Anonym sa...

Hallo Lisbeth,
What beautiful flowers...are they from your own garden ? And the masterpiece is the JUG in front of your window, how beautiful !! Love it.
Groetjes, Janneke.

Akkurat passe Frø sa...

Oi-oi-oi! Broderia er aldeles nydelige! Innsatsen er ubeskrivelig!! Minner meg om då mi mor svei all skjortesaumen til hardangerbunaden min, 14 dagar før konfirmasjonen (skulle kokast kvit før montering, men vart svart...) - tenker ALLTID på det når eg tar i skjorta!!!
Veit du noko om desse vakre broderia også kan brukast på Sunnhordlandsbunad? (Eg må kanskje kontakte Bunadspolitiet?) Har ei mor som nærmar seg 60. Og Garden Haven vart litt dyrt for mi lommebok... men brodere kan eg jo prøve meg på - men med ein litt langsomare hastighet?!
:O) FrueFrøet

Grip dagen sa...

Får litt frysninger når jeg tenker på alt arbeidet med en bunad. -Og hvor lenge har man den på?! Noen få travle timer...
Hver vår (selfølgelig rett før 17. mai) syr jeg opp/ned/inn/ut på mine døtres stakker. En himla jobb! Ungene gror jo som ugress og det må alltid justeringer til.

Akkurat dette liker jeg IKKE å sy!

Ha det godt så lenge!
Klem Marit

Hemma hos lilla mig sa...

Hej Lisbeth!
Det var inget dåligt broderi, jisses vad du är duktig att brodera. Förstår att du satt natt och dag med detta.
Kram

Liv Elin sa...

Skjønner godt du har å henge fingrene i , om du syr så masse fint til bunad - det ser ut til å være et møysommelig arbeid , men du så vakkert ! :)
Du må ha lykke til videre m både brodering og forberedelse til bursdag i hus !

Håper dagen blir god - og enden ikke er altfor øm lenger ! ;)
hilsen fra L i Husrom & Hjerterom

Anonym sa...

Hei Lisbeth,

Ser du var nevt i siste Lev Landlig :-) Det er jo ikke rart, bloggen din er jo bare så herlig!
Skoddene ble knallfine :-)

Hilsen Lobeliadamen

Flower Power sa...

Så flink du er Lisbeth!! Aldeles nydelig broderier.....og jeg er sikker på at du blir ferdig til 17mai. Du får jo til det aller meste med glans, så stå på:)

Min kjære, snille mor er akkurat ferdig med å sy Beltestakken til meg...den ble så fin:) Jeg skal bruke den for første gang i komfirmasjon til helga, og jeg gleder meg. Tenkte å lage et bunadsinnlegg snart....

Ha en fin kveld....kos deg med nål og tråd?:)

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

...Ja jeg lurte jo litt på om du kom i havn med prosjektet ditt , men det kommer du til å gjøre ser jeg! Det er jo ennåen stund igjen til 17.Mai.
Nydelig broderi og pene sting, hadde aldri klart det selv, men det er litt av en jobb du har gjort!
Lykke til med bringeduken ! Er glad jeg bare trenger stryke noen skjorter og ta på meg ferdig bunad, men jeg har vanlige bunadsko..hihi ;)
Ha en super uke videre :0)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Heidi! Har du virkelig sydd forkle ??!!!, så gøy at du synes stoffet var like fint som jeg gjorde. Nei, tror nok ikke jeg kommer i havn med forkleet denne våren, sying av bringeduk og belte pluss lasketrøye har spist opp all tiden. Men jeg skulle så gjerne hatt det ferdig altså.
Tusen takk for koselig kommentar og velkommen tilbake skal du være.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Takk snille Lobeliadamen, og tusen, tusen takk for nydelig gave, jeg ble så glad!