18.05.2009

GRAND FINALE

Aller først i dag må jeg takke alle mine svenske bloggevenner for de flotte 17.mai gratulasjonene dere har postet, for noen fabelaktige naboer vi i Norge har! Tusen takk, varm om her ! Jeg har lenge tenkt at dere svenske jenter nok blir trøtt av våre mange innlegg om bunader og festdrakter, i og med at festdrakter i Sverige ikke er like "hot" som i Norge. Men det håper jeg kan endre seg med tiden. Det er ikke mange år siden noen av oss ikke ville høre tale om å iføre oss et slik plagg, fy så ful jeg synes bunader var....men oj som det har forandret seg ! Nå vil de fleste ha! Tenk for noen trendsettere dere bloggejenter er, det hadde jo vært himla gøy om festdrakter ble like poppis hos dere som hos oss. Jeg vet at det er mange, fine svenske draktskatter med de vakreste broderier som lengter etter å se dagens lys igjen. Vil se....

I dag er det tid for Grand Finale i Humlebackens vårutmaning. Temperaturmessig er våren gått over i sommer her på bruket. Iallefall kan jeg skryte av at sommer var det både 16 og 17.mai. Tulipanene i hagen stråler! I dag regner det litt, men så lenge været var flott i går så skal jeg ikke gråte. I år var jeg tidlig ferdig med alt "bunadskjør" og for en gangs skyld kunne jeg sitte med beina på bordet 16.mai og bare nyte. Ut kom vaffeljernet.

DA er det vår hva ?! , når en kan steke vafler ute og friste alle naboene som slett ikke hadde tid til vaffelsteking nei, hi hi....må tro jeg fikk høre meg !

Slike kjekke, små snutter som: Du kan godt komme over å stryke noen skjorter om du har tid til overs !! Nope, jeg har det travelt med å strø sukker på denne gode vaffelen her :O) Gjett om jeg var i mitt ess, så selvtilfreds, he he

Løytnantshjertene blomstrer som bare det. Barnslige gleder får en ha, som å vise at inni løytnantens hjerte befinner det seg en skjønn pike med hvit trøye og søte, rosa ballongbukser.

Joda, våren er kommet langt og for fullt i Lisbeth sin lille verden.

Tudelu!

34 kommentarer:

Jill sa...

Gratulerer med dagen derpå!!
jeg var ferdig med bunadsstryking, men stod opp over ørene i matlaging og husvasking den 16.
Hadde satt pris på om noen kom over med en vaffel da :-)
Håper du får en strålende mandag!

Aina sa...

Ser deilig ut med vaffelsteking ute, tenker du fikk kommentarer da ja.
Hadde sikkert fått noen i går morges jeg også om de hadde sett meg:klippe gresskant med kjøkkensaks!!
Kantklipperen streiket før jeg kom til trappen som går ned til plattingen og der var det mye gress, fikset jo det men så sikkert veldig lur ut*fniis*
Må jo være fint på 17.mai...

Lekre bilder og artig med den blomsterjenta med ballongbukser:0)
Håper dagen blir fin og ønsker deg en god uke!

silje-sin sa...

Så nydelige vårbilder! Og nå fikk jeg lyst på vafler:) Her regner det i dag, men det er bare greit. Gårsdagen var jo så nydelig! Ha en fin dag! klem fra silje.

Hulda sa...

Fortryllende bilder, Lisbeth. Både av blomster og utebord. Syns den bakebollen din var så søt. :) Hvor kommer den fra? Herlig med løytnantshjerter.

Romantiska Hem sa...

Så vackra bilder och så otroligt mumsig det såg ut! Grattis! Kram din vän Petra

Guldkant På Livet sa...

"Gratulerer med dagen derpå, ni är så härliga som skriver så till varandra!

Vilken flott inlägg, nu blev jag våffelsugen! Vackra och somriga bilder på våfflor och vackra skålar och kärl!

Ja, det ligger nog en och annan dräkt i garderoberna, dock inte hos mej, men vi borde värna mer om vårt land, vi har ju er Norskor som förebilder!

Kika in i min lillstuga i dag, tack än en gång för den vackra lampkjolen du har sytt, den blev som pricken över i där och passade perfekt i det sovrummet!

Jag har spelat Norges vinnarlåt non stop hela gårdagen, såååå bra!!!! Mari.

essemia sa...

Som vanligt många fina bilder. Och den där lilla ballerinan i löjtnantshjärtat kommer jag ihåg att jag förundrades stort över som liten, ha, ha.
Jag har en liten önskan till dig Lisbeth. Skulle så gärna vilja se mer av din hage. Det man sett hittills har bara retat aptiten på mer bilder, hi, hi.
Hoppas du har en bra måndag.
Kram Elzie

Nooria sa...

Herlig stemning på bloggen din i dag Lisbeth! :-) Den piken i løytnantshjertene var utrolig skjønn ja... og "travelt med å strø sukker på denne deilige vaffelen"... haha, du får nå sagt det :-)).

Jeg håper uken din gir deg minst like mye glede som det du sprer gjennom bloggen din!

Jannicke sa...

Ja,
da er det virkelig snart sommer!!
Vaffelteking ute er SÅ kjekt!

Ha en riktig fin start på uken!
Klem J.

Landcharm sa...

Herlig innlegg fra deg, men mye fine bilder. Litt av en helg dette har vært.

Anita sa...

Såå sommerlig og fint, og ingen skjulte små duker;0) eller annet:0)Så veeeldig godt ut med vaffel!! Også utesteking da! Topp! Inne vær her også idag, har ikke gjort noe, bare kost meg:0) Ha en flott uke Lisbeth! Klem!

Babb sa...

Herlig og sommerlig inlegg, love it! Ha en strålende dag!

My home is my Castle - by Kari sa...

Herlig innlegg, som alltid :)
Jeg og elsker å ta med meg vaffeljernet ut :)) Sååå godt det smaker... ;)

Ønsker deg en fin uke :)
Klem,Kari

Maliva`s verden sa...

Så hææærlige 17-mai bilder,både i blomsterprakt og bunadsøm...tar gjerne en vaffel med deg:O)Klem fra Maliva

Flower Power sa...

Sååå herlige bilder!!!!!!! Kjenner vaffellukt helt hit......kjenner jeg er sulten også:))

Gratulerer med grand prix seier, og håper du hadde en flott 17. mai i den nydelige bunaden din i går. Vi var så fornøyde med at det ble finvær vi, her på våre kanter!......i dag er det nemlig tilbake til surt gråvær:( Ikke fristende å gå ut i hagen akkurat nå, det regner og er KALDT! Håper sommertepraturene kommer rekandes snart.

Ha en fin ny uke Lisbeth:)))

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin välkommen-bild du har överst på sidan, från din dukning. Den gillade jag jättemycket, din rosa dröm.. Och inte tröttnar vi på och se era vackra dräkter, det är roligt. Så gott med våfflor, riktig smaskens.
Kram till dig
AnnaMaria

Anettes hus sa...

Javisst hadde vi en fantastisk 17.mai i år! Strålende sol på Østlandet i alle fall:) Herlige bilder - som alltid her hos deg!!!

Ha en fin uke!

Klem Anette:)

Lilla Provence sa...

Hej Vännnen
massvis med GRATTIS till Norge, både på nationaldagen och till Alexander som var BÄST i hela shlagerfältet.
Kram Sari

Huset vid ån sa...

Hej Svejs! Vilken UNDERBAR blogg du har...Jag älskar det jag ser!! Såå fina bilder!! Ha de gott!! Kram Therese

Modern Country sa...

Åååå, Lisbeth!! Jeg har en god nyhet, Julie har nettopp fødd en liten kattunge!!!! :)) Jeg tok jo feil første gangen ho var gravid, men det tok ikke mange ukene før ho var gravid, for real denne gangen. Har helt glemt å si noe på bloggen, og for 15 min. fikk ho den første. Den er så liten og søt, og jeg føler meg som en stolt mor selv :)) Kommer med bilder selvfølgelig straks ulla har blitt noen dager gamle.

Du var så flott på 17.Mai og bringeduken din ble så vellykka. Du er dyktig!! Håper dere har hatt bare flotte dager, her var vi heldige med været og fikk vært endel ute. Enda godt, jeg som må ha armen i fatle. (ja, sitte rher med en pekefinger)

Ha det godt, kommer snart igjen!
Klem, Aina

moni sa...

ser ut som om du har hatt en flott 17 mai feiring og det hørtes herlig ut å være klar i god tid og bare nyte nystekte vaffler ute mens de andre stresset som villt... det var et herlig og vårlig innlegg og for noen vakre bilder av blomstene, nydelig:) Tilog med vaffelposen var skjønn i en herlig rosafarge. Og den lyseblåe skålen med blomster inni, sukk... den var bare så vakker og den fallt jeg skikkelig for... du og du så skjønt:) Ønsker deg en nydelig tirsdag:) klem monica

Älfgärdet sa...

Vilka underbara tulpaner du har!
Jag kan riktigt känna doften i grannskapet när du satte igång med dina våfflor! Vårspaningen har varit så kul att följa & jag har hittat till så många nya fina bloggar! Här utanför vindsfönstret öser regnet ner idag igen.....tycker ju faktiskt att det räcker nu....

Modern Country sa...

Hihi, takk for gratulasjoner! Stolt hønemor her :)) Ja, du kan tro jeg ble sjokkert, vi hadde jo ikke forventet dette så fort da. På morgenen i dag stod hun ute og mjauet og mjauet i 2 timer, og jeg ble nesten irritert av all klagingen. Jeg slapp ho inn og ho gikk rett opp i senga og begynte å "grave". Da skjønte jeg at noe var på gang. Satt ho oppe i en pappeske med aviser og det tok ikke mer enn 10 min. så begynte veene. Stakkars jenta hadde vel knepet seg igjen til jeg lukket opp!! Følte meg veldig dum ja.. :)

Nå er det jo nesten 3 timer siden, og kanskje det bare ble med den ene. Jeg har ingen erfaring med hokatter skjønner du, Julie er min første.

Nei, nå får jeg gå og kose meg litt med synet, vi snakkes mer siden!

Godklem!
Aina

Ps: Det var noen utrolig flotte planter du har i hagen, fantastisk vakre!!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflotte vårbilder, Lisbeth :) ja, våren er ei herlig tid med blomster og matlaging ute og alt :) Viktig å kose seg masse! :)

Ønsker deg ei strålande veke :) Godklem til deg

Lobelia-damen sa...

Hei og hå.....
Ja det var jammen bra du fikk stekt vafler mens det enda var sol ute....tror ikke det hadde blitt helt det samme idag gitt :-)
Nå holder jeg på å prøve meg frem på bloggen min...igjen...ha ha...tok bare over 1 år! Jaja, vi får nå nett se hvordan det går tenker jeg....skal bare se jeg bombardere deg med spørsmål. Er GRÅDIG dårlig på det derre med blogg jeg, og skjønner nesten ingen ting ha ha....men som de sier....øvelse gjør mester... så da krysser jeg fingrene.. Hiv og hoi.
Lobelia-damen

Anonym sa...

Hallo Lisbeth, What beautiful spring-atmosphere pictures you made...and those waffles, YUMMIE !!!
Have a nice week, Janneke.

liven sa...

heisann!! ja nå er bunad kommet godt på plass i skapet og sølvet er pakket ned!! etter fire gangers bruk på kort var jeg vel fornøyd!!
du måtte vel sette deg ned å nyte livet slik som du har brodert!! og morsomme naboer har vi alle.....:o)
Nydelige løytnantshjerter...og din sort var jo artig!! Hvordan kom du på dette da.....måtte rett ut og vrenge et hvitt et jeg:o)

Med langhelg i sikte håper vi været kan bli noe bedre så den kan nytes i hagen:o)

ha en fin kveld:o)

En Doft Av Lavendel sa...

Va skönt att det var fint väder hos er i helgen & på nationaldagen! Här var inte heller så dåligt, bättre än vad de lovat =)
Ja, nog finns det många fina dräkter allt och som du säger de är nog bra mycket större hos er än här i Sverige..här kommer de mest fram till våren/sommaren då de är skolavslutningar, mera bröllop, konfirmationer, midsommarfirande och liknande. Har själv ingen dräkt, är inte så intresserad i varje fall inte nu, kan ju ändras.

Va härligt att kunna stå ute å grädda våfflor, smart också att slippa matoset inomhus.

Hoppas att du får en fin helg!

Bamse kramar från Benita

Romantiska Hem sa...

Men tack min kära vän!!! Så glad jag blev när jag fick syn på bilderna från boken, det hade du gjort mkt fint!!! STORA kramar från mig till dig! Kram Petra

Tulipa sa...

Vilket härligt inlägg!

Våfflor i solen och att kika löjtantshjärtat under kjolen...det måste jag prova!

Jag önskar också att folkdräkter kunde bli lite hett och trendigt här i Sverige. Det hade varit kul!!!
Sådana dräkter är ju så vackra och en riktig nationalskatt!

Kram mariette

Livet i byn sa...

Vilka underbara bilder, ni har full sommar ser jag. Vi har inte hunnit fullt lika långt i norra Sverige.

~Livet i byn

mig & alice sa...

Hejsan.
Vilka underbart inspirerande bilder du visar.

Måste bara få fråga om den vackra skålen är från Greengate och om den isåfall är i melamin eller prslin?

Jag har inte sett den förut...men det såg ut som en Greengate skål.

Det låter som ni har haft det underbart under 17:e maj.
Min äldsta dotter fyller år då och vi har bestämt att vi ska åka till Norge och fira den dagen hon fyller 20 år...då fyller jag nämligen 40 :-).

Ha det så himla gott.
Kraam
melinda

Villblomsten sa...

Nyydelig flott bringeduk og belte !! :-)

og fin jakke , helt enig - mye flottere enn cap :-)

M sa...

Så deilig du har det på uteplassen!
Og vafler kunne jeg gjerne stekt, hvis ikke det var for at jeg hev ut jernet da jeg leste i en bok, at du får ikke noe nytt før du hiver ut det gamle...
Foreløbig har det ikke skjedd noe nytt, men du får ikkje mer vafler enn du lager sjøl...eller vaffeljern for den saks skyld!
Det blir vel Lefdahl eller Elkjøp på meg en av dagene...vaffeljern må man ha.....
Da er det flere som blir glad!
Ha en strålende helg!
;D