07.07.2011

ON OUR DOORSTEP

Yey! Penny har våget seg ned trappene, og ut døren - i dagslys! Fremdeles noe skeptisk, så hun sørger for å ha retrettmulighet, hun holder seg i nærheten av døren. Et lite pip fra naboens hund, og hun piler inn i sikkerhet.

Om kvelden er hun langt tøffere. Etter at hunden er tatt inn for kvelden eier hun bygden, og kommer ikke hjem før hun blir hentet. Antagelig bommer hun på tidpunktet hunder normalt står opp på om morgenen, går ut for å bjeffe, og gjøre andre hundeting. Hun rekker ikke hjem i tide. Hund ute, betyr at Penny gjemmer seg, og ligger så musestille som hun kan, en eller annen plass nær huset. 
På katteinspeksjon i bedet. Fuglebadet falt i smak, tror jeg. :)
Heldigvis kan vi søke henne opp, hun er utstyrt med en liten radiosender, som henger i halsbåndet. Katteradiopeiler (Loc8tor) er helt topp.  

Foto er fra inngangspartiet til huset. Her skal kledning skiftes, og ny inngangsdør kommer forhåpentligvis på plass i løpet av sommeren. Vi får se hva vi rekker over. For tiden holder vi på med ny drenering langs ene gavlsiden. Deretter skal jorden på plass igjen, og ny plen skal anlegges.

Ny kledning skal males, og spikres på plass. To husmorvinduer, utilgivelig tabbe fra 60-tallet, er måkt en viss plass, og 2-rams herregårdsvinduer smiler nå til meg. Hurra! Det går på frem!

15 kommentarer:

Eli sa...

Hei der :) Eg ser at våre firbeinte venner har samme utfordring, den skumle hunden i nabohuset... Og Penny er kjempelike vår største katt, Zorro, berre at han er litt meir lodden. Me har ein liten tass til, han heiter Rooney og er ein skikkelig tøffing. Men over til den utfordringa ;) Nabohunden vår går av og til utan band, me har gitt beskjed til eigaren - men veit du, han såg ikkje problemet han... Hm... Ikkje berre har me to firbeinte som me bryr oss veldig om, me har to banditter på to bein som også stiller seg litt tvilande til den nye naboen også, så me lyt vel gi beskjed igjen.

Herlig blogg du har forresten, elsker måten du skriv på, du har ein herlig snert!

Ha ein fin-fin dag :)

Helsing Eli

Villblomsten sa...

En liten radiosender ! :-)
Det har jeg ikke hørt om før ,
men det var lurt :-)
Spesielt når pusen er med andre steder :-)

God Sommer :-)

Hulda sa...

Katten din er jo bare så søt! Ser ut til å forstå det meste, syns jeg. :) Herlige bilder du viser oss, Lisbeth! Så sommerlig og fint hos deg.

MissMette sa...

Hei Lisbeth
Herlig skrevet og herlige bilder av
søte, skjønne Penny ღ elsker denne
skjønne pusen din, bare så herlig!
Flotte bilder under her også, og
stua i sommerhuset ღ flotte bilder
og sommerstemning :) Ønsker deg og
Penny en fortsatt fin uke og sommer
og så håper jeg at den passer seg
godt for store skumle hunder :)
Klem fra Mette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint du gjort vid entren, jag tycker du jobbar på väldigt bra. Och så söt Penny är, det syns att hon kollar efter ev. farliga hundar. Vilken bra grej med sändaren så du alltid hittar henne.
Solig kram
AnnaMaria
Ps, ska köpa mig en håv, i fall det blir molnigt...

Lene sa...

Du har simpelthen den smukkeste kat jeg nogensinde har set. Og sikke smart med en katte-sender i halsbåndet. Jeg nyder at følge din blog med de fine billeder.

Nordingården sa...

Lilla gulliga Penny pusen, hon har det så bra, så vansinnigt vackert ni bor!!! Mari.

Anonym sa...

Hei.

Her hos oss lever hund og katter sammen i fred og fordragelighet, kattene elsker hunden og gjør henne av og til forlegen fordi de koser så mye med henne :) Men det må jo sies at alle er våre og bor sammen, det blir jo litt annerledes da. Hunden er allikevel høflig mot nabokattene og går stort sett pent forbi. Derimot har vi litt problemer med den ene av våre 3 katter, som ikke kan fordra andre katter - jeg er ikke helt sikker på om han vet at han er en selv...
Jeg leste humleinlegget ditt, og det er egentlig derfor jeg skriver.
Vi har en stor hestekastanje på tunet, og der er det en øredøvende summing av en hel hærskare av humler når de blomstrer. Blomstene
er hvite med rosa støvbærere. Jeg har ellers en lys rosa klatrerose rett utenfor inngangsdøren, og det pleier å være masse humler både på den og på sommerblomster ved døren.
I år har det imidlertid vært lite å se (høre) til dem etter at kastanjetreet blomstret - klatrerosen fikk seg en knekk i vinter og er kraftig redusert. Vi får håpe bestanden av disse flygende bamsene tar seg opp igjen, trist når arter forsvinner.
Ha en god sommer :)
Lise

liven sa...

Heldig for Maxepusen så er her ingen hunder i nærheten!
Så han regjerer faktisk :o)
Nydelige omgivelser der inne i hardangerfjorden....og utrolig kjekt å se bilder fra både interiør og eksteriør!!

Kos deg Lisbeth....og tenker vi får en nydelig sommer her vest :o)

Mogi`s Cottage sa...

Hi Lisbeth, the little cat is so nice and she really has a paradise at your home.
Love Tina

Margrethes hus og hage sa...

Uff, da. Ikke lett å være pus med uberegnelige nabohunder! Har hatt en her også, men den har flyttet til de evige jaktmarker, og nå ligger pus ute i sola og koser seg midt på gårdsplassen :) Herlig å se! En slik sender høres lurt ut!
Spennende med oppussingsplaner. Det blir sikkert kjempefint!

Hilsen Margrethe

Tullik sa...

Heisan. Godt at pus våger seg ut i dagslys. Vår pus er også ute heile natta og søv oftast inne heile dagen, med unnatak av finværsdager. Her i huset har katten klart å setja seg i respekt hos hunden som no egentlig held fred. Men katten freser og held avstand. Er på vakt heile tida. Men litlepusen som kom til oss er vener med hunden. Kjekt å ha dyr rundt seg. Flotte motiv på bilete også !! Ha det godt.

Naturally Carol sa...

Hi Lisbeth..I would love to visit Norway and your cute hedgehogs! Looks like you have cute cats as well..Penny is really enjoying the garden. Have a lovely day!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Tusen takk for hyggelige kommentar, Lise.
Jeg er stadig på humlejakt, og konstaterer at her ved sommerhuset er det ikke samme humleliv som hjemme i hagen. Nå har jeg tatt alle sommerblomstene med meg inn hit, og så med en gang at humlene fant frem til amplene. Jeg må få plantet lyse roser i en fart, det er helt sikkert.
Nyt sommeren.

Bolmara sa...

Thanks for such a beautiful blog!!!! , I love your cat , your pieces , your pictures , and everything what you post , thanks , from Buenos Aires , Bolmara .