06.11.2008

EN SÅ FIN EN JULEKULE

Tanker om adventstiden som vi snart blir kastet hodestups inn i smyger seg så smått frem i mitt hode. Så mens jeg maler og maler i TV stuen lurer jeg på hva jeg har av julesaker i boden, hva befinner seg i eskene ?
Tanker som; virker juletrelysene og var det i forfjor at juletrefoten knakk i festet eller i fjor..kjøpte jeg ny? Snopte jeg noe nytt og lekkert ifjor , har jeg mange nok hvite kertelys ? ...HVA I SJUTTON HAR JEG?, hihi.... Nysgjerrigheten har ikke tatt overhånd ennå, har ikke funnet frem eskene... , her er nok rot som det er, men vit at jeg er inn i granskauen nysgjerrig.
For noen uker siden var jeg på Fretex. Butikkdamen var så hyggelig og søt ..., hun spurte hva jeg likte og hva jeg så etter. Vent litt så skal du få se noe sa hun. Og inn kom hun med en handlevogn med de skjønneste saker som skulle plasseres i hyllene. Blant dem en eske full av eldgamle juletrekuler !
Blant flere jeg kjøpte finnes denne. Er den ikke fantastisk , utrolig fin?!! Som en liten eikenøtt! Den er så gammel og kulen er så tynn i glasset at det er så vidt jeg tør å ta i den. Bærer den rundt som et lite fugleegg .... på bomull ! Det andre som kom opp av kurven som jeg jublet høyt over var en gammel skål i pressglass.

Oj som jeg har letet og letet etter en slik! Endelig ! Det er ingen hvilket som helst skål, noen som vet hva den er til? Ikke ?!.....Jo det skal jeg si, den er til Tadaaaaa: KRUMKAKER!
Ser dere , skålen er firkantet og hvert hjørne er formet slik at det fanger krumkakene , de vil med andre ord ikke skli ned i en haug på midten :o)
Den aller fineste måten å anrette krumkaker på er i en slik skål synes jeg !!
Men man kan saktens stille ut nydelige kremmerhus/struter i denne også.
En liten sniktitt og oppdatering på hvordan det går med TV-stuen er det plass til . Det går sakte men sikkert fremover. 4 Billy skap med dører er kjøpt og montert. De må nok flyttes ut av rommet igjen for her kommer nytt gulv i løpet av helgen.
Skapene skal vi bygge inn i veggen hvilket er mye merarbeid, men åhhh, jeg synes innbygde skap er knallfint. Vitrinedørene skal få gardin innvendig så skjuler jeg alt det rot som skal oppbevares her. Hi hi, har hengt en liten duk i døren så dere forstår tegningen!Alt panel har jeg malt FØR det ble satt opp, dermed slipper jeg mindre lekre brune striper mellom bordene. Tre er såkalt levende materiale og panelbord vet man jo lever og beveger seg, trekker seg ut og inn i bredden og vil til slutt sprekke opp. Først er stripene ganske lyse, men om noen år når treet har gulnet blir de ganske så mørkebrune....det vil ikke Lisbeth ha noe av derfor tar jeg den "møkkajobben" som det er å male pinn og not.
Det her synet møtte meg i dag morges , mange små biter som skal ha kvistlakk og 3 strøk maling ..puhh Men nå ser de slik ut:

Joda, det er nå så at det mangler 2 strøk maling, men jeg er ferdig med det første som er det verste. Resten tar jeg når de er kommet opp på veggen, Disse små bitene er til innbyggingen av skapene og kommer i overkant sammen med lekre lister .
Tusen takk for alle de flotte kommentarene om vaskerommer, nesten så jeg rødmer, det var jo bare bilder av 1 krok da, men tusen takk skal dere ha! Fremover kommer jeg nok til å jobbe intenst med TV-stuen for å bli ferdig, så om jeg ikke er overaktiv her på bloggen vet dere hvorfor. Men snart nærmer det seg 1-års dag på bloggen min og da skal jeg feire med flott utlodning og det hele. Det skal bli så gøy !!!!

English! Some photos from the TV-room. Well, still a lot of work in front of me. This weekend we will get a new floor. The old bowl is for cone-shaped wafers.

29 kommentarer:

liven sa...

Hei Lisbeth!!
så heldig du var med funnene dine da!!
Nydelig....
Sist jeg var innom fretex kom jeg ut uten noe...så skuffet vet du!!

som du maler og så lurt å male før du setter opp panelen!
Du sparer deg for senere irritasjon selv om det er kjedelig nå!!
Blir nok så fint i tv stuen din tenker jeg..og vet du??
disse vaskeromsbildene dine måtte jeg rett og slett lagre!!
synest bare det så så utrolig delikat ut!!

Lykke til videre med malingen og ha en fin kveld....og helg:O)

Som Mine Dager Er, sa...

Vettu Lisbeth, det har ingenting å si om det går litt tid imellom innleggene dine. For hvis hvert innlegg har så mye spennende å by på som nå, ja da holder jeg gjerne ut!!! Det er som alltid en fryd å stikke innom deg. Julekulen er selvfølgelig et funn og likeledes skålen. Pressglass er og blir en favoritt, selv om jeg dessverre ikke har klart å erverve så mange selv. Enda ;-)

Lykke til videre med prosjektet ditt, det blir garantert flott til slutt - i vanlig Lisbeth stil!

Forstår iveren etter å få ting ferdig, men ta deg pauser i helgen og kos deg.

Klem fra Marit

Gine sa...

Hei, her var det mange fine bilder! Enig med deg, den julekulen var kjempe fin!!

Lykke til med opppussing av tv-stuen din :) Gleder meg til å se resultatet.

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
åååå så heldig du er som møtte på den skjønne Freetexdamen!
Jeg elsker gammeldagse ting,og håper å snuble over det samme som deg...
Er så heldig at vi får kose oss med mamma'n og pappa'n min i hele jula.
Og siden det er vår første jul i heimen med besøk,trenger vi bl.a.litt nytt serveringsutstyr til julematen.
Var på Freetex her om dagen og fannt bl.a.et skjønt gammelt fat med roser på og ei skjønn gammel skål med små blomster rundt kanten+ei gullrand :0)
Hæli-hæli!
Nyt kvelden videre!
Kjerstiklem

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja! Inbyggda skåp är bara så fint. Det kommer verkligen bli supersnyggt när ni blir klara.

Och vilka härliga fynd från Fretex. Den lilla julgranskulan är ju helt nydelig!

sortekatt sa...

Fine fine julekulen!!Heldig med den ja. Jeg var også heldig en gang og fant en nydelig kule på loppis:)aaa hverdagsgleder..Så flink du er ,maler og står i, husk å slappe litt av i helga da:)ha en fin helg:)

Siren sa...

Nydelige julekuler, og adventskalender! :)
Ja du har i det hele og store en kjempefin blogg! :)

Maria / Frøken Fryd sa...

Hvor er det bare nogle fantastiskptte ting du har fundet i fretex. Wau siger jeg bare. Forstår godet der bliver passet godt på den kugle, den er virkelig flot.
Kom i tanke om jeg fandt noget gammelt julepynt jeg også i genbrugsbutikken, må vise det frem en dag jeg også. Kender godt til iveren efter at kigge i julegemmerne, for hvad er det nu man har, hi hi


Jeg glæder mig til at se stuen færdig også, det er rigtig flot med indbyggede skabe, gir en ekstra stil og finish :-)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Så fint at du fant noe flott på fretex. Det dukker sikkert opp masse flott når du finner fram julepynten også, skal du se!

Skal si du har en stor malejobb på gang! Vi holder på med et soverom, og det er en del malejobb, men ikke på panel. Har endel ferdigmalt panel i kjellerstuen og men det mangler litt maling på en del lister. Vel, vel.. ikke bare maling som mangler, det mangler også en lister rundt omkring i kjelleren. Når vårt soverom er ferdig er det i gang med neste. Og det er jo topp å få sånt ferdig i god tid før jul!
Natti, natti! Snart helg! ;O)

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Åhh så heldig du var på fretex da! Min mor har en del sånne gamle julekuler som hun har fra sin barndom, en del av de ble nok knust av oss da vi var liten og av katten vi hadde før, har ikke du katt ?? Pass på de. Fine er de
hvertfall!
Skålen var perfekt for sitt formål ;)

herlighet for en jobb du har med den malingen og kvistlakken, men jeg har gjort den jobben selv... men åh så fint det blir tilslutt, og du rekker vel å bli ferdig før jul sikkert ;)

ha en fin helg med malejobben :0)

Lilla Lykke sa...

Nydelige julekule, slenger meg på samme kommentaren som de andre :)
Alle tenker vel litt som deg når vi nærmer oss jul, jeg gjør i alle fall det. Men jeg klarte ikke vente, så i dag bar det på shopping. kom hjem med en pose med fantastiske julekuler i fattigmannssølv. Nesten så jeg ikke klarer å vente med å pynte.. :s
Et tips for å finne gamle, vakre, nostalgisk julepynt er å lete litt på ebay. de har masse fint, bare man gidder å lete litt blant alt skrotet.
Gleder meg til å se bilder fra tv-stuen etterhvert :)

Aina sa...

Nydelig skål og julekule, det er så kjekt når en gjør slike funn på Fretex og lignende.

Tv-stuen kommer nok til å bli kjempefin, vertfall når grunnarbeidet er gjort så nøye *ergrer meg over panelet på kjøkkenet som jeg glemte å kvistlakke*

Du er flink å står på og det er så kjekt og inspirerende og se/lese, mulig jeg må finne fram malekosten her nå.

Ha en finfin helg!
Klem fra Aina.

Anita sa...

Så heldig du var med fretex turen din!! Bra timet! Skålen var en liten skatt og nøtten også! Så bra det kommer til å bli i tvstuen din! Sitter her om dagen og håper på at mannen skal starte på vårt vaskerom jeg, men ser ikke ut som han er der idet hele tatt! (har kanskje sagt det før, men....) Nå er det fredag og jobbehelg for min del! KOs dere masse! Klem!

Kerstin sa...

Oj for et funn da Lisbeth. Så heldig du var som traff på denne hyggelige damen=) Kulen var så nydelig. Skålen også. Ja man kan virkelig finne små og store lekkersaker på Fretex. Innebygde skap liker jeg også. Blir spennende å se det ferdig. Ha en fin helg=) klem Kerstin

MonaLisa sa...

Å fyttikatta for ett kupp! Fretex kan ha endel, men man bør være der jevnlig! Og den bollen var skikkelig flott! Så bra det blir i TV stua, sånne prosjekter tar gjerne litt elngre tid enn forventet - hos oss alle. Vi jentene synes ofte at det går for tregt, men når dere blir ferdige blir du bare så lykkelig! Gleder meg til å følge med. klem

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Nydelig julekule ogflott bolle i pressglass.Litt av en jobb du holder på med.Om en hadde armer til slikt.H en fin helg!
Klem fra Linda :))

Hemma hos lilla mig sa...

Vilken fin julkula.. oj, vad ni fixar och grejar till det.. Blir säkert jättefint när ni blir klara. Mmm, det är ett herrans jobb att måla och dona..
Ska bli spännande med utlottningen hos dig.
Ha, en bra Fredag.
Kram kram

Haust sa...

Å, så heldig du har vore! Nydeleg julekule!

Det vert spanande å sjå korleis det vert i TV-stua dykkar til slutt! :)

Ha ei god helg...

Elzie sa...

Så fina dom var. Vad skoj att du äntligen fann det du sökte efter.
Och tv-rummet kommer att bli så bra när ni är färdiga. Önskar mig också lite Billyhyllor här.
Ha det så bra.
Kram Elzie

Karin sa...

Hej Lisbeth!

Åh, så vackra gamla kulor du hittat. Jag letar alltid efter gamla kulor på loppisar, med det är inte så lätt att finna. De var ju oftast så tunnt glas så de har gått sönder.

Har du broderat julduken själv? Så fint broderi!

Nu har jag länkat dig, så vi ses snart igen! Och visst är det Dompap, så söta och de är vinterns fåglar för mig!

Många kramar
Karin

Anne på Moseplassen sa...

din heldiggris som har fått fatt i gamle julekuler! De står høyt på ønskelista mi :)

Og full applaus for at du gidder å formale panelet da!

Tone sa...

Åh er ikke de gamle der fine!!
Mamma har en fantastisk liten fugl hun har på juletreet hvert år, med en litt stiv bustet stjert. Den er syltynn i glasset, og eldgammel. det er noen nonner som har laget den på sykehuset i Ålesund. Den har jeg tenkt å arve en gang...hehe.
Lykke til med maling og snekring. Hvert eneste år har vi hatt store prosjekter før jul, det er nesten sånn at man skritter over avispapir malespann og trappestiger rett før jula ringer inn...vi blir alltid ferdig, men nei, i år gadd vi ikke. Jeg har et enormt ønske om nytt parkettgulv på stua og kjøkkenet, men nei, min mann har så mye å gjøre på jobben, og vil heller bruke tid på å kose meg i den grad jeg kan TA tid til det, så snekring nå, - ...neitakk.
ha en grom helg!
Tone

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Ville bara titta in och önska dig en skön helg ♥
Kram Lotta

Laila sa...

Den "eikenøtta" var bare søt og glasskåla, ikke visste jeg at det var spesielle til krumkaker,smart.
Innebygde hyller blir fint.
Har sendt deg en mail ang. julekalender.
Ha en fin helg.

Monica sa...

Nydelig julekule:)
TV-stua ser ut til å bli kjempefin. Innebygde skap er utrolig flott. Enig med deg der;) God helg!

lavendel mio sa...

For en nydelig skål og julekule.Masse arbeid med skapet,men det blir helt sikkert rålekkert.Ha en nydelig kveld:)

prinsessa sa...

Kjempeflott! Jeg liker disse gamle herlige kulene. Jeg har planer om å innvistere i slike juletreet i år. mange! Det holder liksom ikke bare med en for denne dama.
Gleder meg til å følge med videre på opp pussnings prosjektet. Det er så inspirerende. Hører forresten rykter om at vi to er ganske eneggede av utseende he he. Ha en fin fin lørdags morgen. Jeg stod opp kl. 4 for å tyvlåne mannens jobb pc. Å jeg er helt utsulta på blogging jeg. SYYYYKT.Nå må jeg videre på min apatiske bloggerferd:O)

Linda sa...

Som du jobber! Det blir nok flott tilslutt, med et så grundig forarbeid!

Slitan med ny julekule! Lekker liten sak! Den hadde nok ikke blitt gammel, her i huset.....

tinemor sa...

Ja, det er sikkert noen som reagerer på alle "ikke kopier mine bilder" på siden min...
Men jeg er så lei av å bli kopiert uten å bli spurt først! Det er jo gøy folk liker siden min og bildene mine, men de er MINE bilder. Og jeg har ikke lyst til å bli brukt uten å bli spurt først, -ha en viss kontroll.
Desverre har jeg opplevd at flere nye blogger kopierer både meg og andre "eldre" bloggere. Sånn syns jeg ikke om. Det har også vært flere diskusjoner hos bloggerne om dette og jeg har inntrykk at ingen egentlig liker det.....
Jeg vet jo ikke om merkingen blir tatt til etterrettning, men jeg må nå gjøre det jeg kan.
Du har jo også en nydelig blogg med masse flotte bilder.
Er du utsatt for dette??
Klem