18.11.2008

4 LYS PÅ RAD ELLER I RING?

Adventsstaker ja, det er også en grei sak å ha i hus. I mange år var jeg uten, rett og slett fordi jeg ikke fant en eneste en som falt i smak. Enten var de for gullete, for sølvete, for svart, for liten, for stor, for hyttete (smijern) eller for lilla. Jeg brukte ikke mye energi på å finne en som stod til forventningene, man overlever fint uten en adventsstake som koster en formue. * Lysestaken over her i sink med hvite porselensroser er favoritten blant de jeg eier.
Fire kubbelys på rad og rekke på et fat, i krukker med mose og annet stæsj som dekor eller et enkelt kalenderlys er helt greie alternativ. Her er det bare fantasien som setter grenser.
I forfjor satt jeg så greit ved kjøkkenbordet og fortalte en venninne at jeg gledet meg så til å finne frem adventsesken fra boden og den vakreste adventsstaken skulle få komme ut av esken og plasseres midt på bordet.
Den hadde jeg gått rett på, falt pladask for og det aller beste.... til kraftig redusert pris på salg. Åhhh, den var den lekreste godbiten. Jeg husker jeg sa at endelig hadde jeg funnet en lysestake som var fin fra alle kanter. I mange år, kanskje fremdeles var 4 engler på rad og rekke som sang i kor veldig "in", fine de, men de var kun vakre sett forfra , bakfra var de ikke et like lekkert syn. og etter min smak ikke fine midt på et bord. Og det var nettopp der jeg skulle ha den, midt på et bord!

Jeg hadde altså vært heldig og funnet en nydelig på salg som ville passe perfekt hos meg. Så kom dagen da jeg fant frem den berømte esken. Ingen adventsstake der nei! Kan tro jeg ble paff ! Hmm, siden den var kjøpt på salg sent i januar kanskje jeg da hadde lagt den en annen plass. Jeg snudde både hus og bod på hodet, men ingen adventstake og se, ingen liten, ingen stor. Jeg hadde altså satt ved kjøkkenbordet og fortalt en løgnhistorie av dimensjoner hellig overbevist om den var sann. For noen flott adventsstake hadde jeg nok ikke kjøpt .

Tror jeg....... det er enda en sjangse for at den ultimate fantasiadventsstaken dukker opp , sikkert lagt på en ubegripelig teit plass....

I år skal jeg gå grundig gjennom julepynten og se nøye etter hva jeg har, spesielt med tanke på hvilken saker jeg overhodet ikke trenger. Dessverre har jeg hatt en tendens til å gå rundt og tro, jeg bør aller helst vite......

Nå skal jeg sy videre på dette. ....nytt juletreteppe TRENGS!

English. 2 years ago I told my friend that I had bought this beautiful advent wreath. One day late in November I went looking for it and I could not find it. I turned the whole house upside down but I could not find it anywhere. I had told my friend this big " lie" , I am still looking for it but I am afraid that I have dreamt the whole story.

40 kommentarer:

Elzie sa...

Ha, ha! Otroligt vad man är finurlig på att lägga undan saker ibland. Jag hoppas verkligen att du hittar din ljusstake så att du inte tror att allt var i syne.
Och den andra ljusstaken, med rosorna, var så fin. Den hade jag gärna haft i mitt hem också.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

♥ H@rmoni ♥ sa...

Den dukker nok opp skal du se!
Jeg er også på jakt etter en flott adventstake, og har enda ikke funnet den "rette".. Nå begynner det å komme masse julepynt rundt omkring så kanskje det er neon lekre som ikke passer fint. I fjor var det en skål med mose og pynt rundt lysene, og kanskje det blir det i år også.. Hadde tenkt å tvinne noen perlehjerter med tll i midten og feste rundt kubbelys. Har jo alltid så veldig god tid, men plutselig blir det travle dager med festligheter og arrangement rundt omkring.. Nytt juletre teppe er også noe jeg leiter etter, flink du som syr ditt eget.. :O)
Nå holder jeg på med innbydelse til et privat julebord.
:O)

♥ H@rmoni ♥ sa...

går litt fort i svingene..
Hihi, noen lekre som passer fint, skal det vel stå!..

Gamlå sa...

oi oi oi her var det masse fint. Skulle jeg har velgt meg en så hadde jeg hatt et problem for jeg ville hatt alle jeg.

Din var heldig med salg av lampen:)

hilsen Gamlå

Lykkehuset sa...

Utrolig mye fint! Ja, takk begge deler! Venter på et lyshus som ditt. Gleder meg til det kjem! Ha en fin kveld! Beth

Elzie sa...

Glömde ju att fråga förut. Nämligen vad du jobbar med?! Du verkar ha sån koll på nyheter så det är därför jag är lite nyfiken. Du behöver inte svara om du inte vill *s*.
Kram igen, Elzie

sologbolig sa...

Viss du ikkje har kasta den eller brent den opp, så komme den nok til rette igjen. Eg syns eg leiter etter alle mulig ting for tida både på jobb og hjemme. Flotte stakar forresten og eit nydelig teppe. Juletreteppe, ja det skulle eg og ha lagd meg ,,,,,,, har et tragisk et i strie med pålimte ferdigutklippte figurar (fra Panduro for ørti år sidan ) ha ein koselig kveld!!

Siren sa...

Du har så mye fine bilder inne på bloggen din at jeg kunne ha vært her inne i timesvis, derfor har du fått en award i fra meg...stikk innom!
:)

Kari - My home is my Castle sa...

Åhhh.. Så kjedelig da !!!!
Måtte flire litt og av historien din hihi...

Den MÅ jo finnes ett eller sted siden du husker alt så godt.. haha.. Sorry, men klarer ikke å holde meg.. fnis...

Nydelige staker di viser. Flotte bilder :)

Klem, Kari

Kari - My home is my Castle sa...

di= du hehe..
Pleier ikke å være såå høflig haha

Tina sa...

Så masse fine her da, jeg likte den hvite i tre, men i år har jeg laget en selv. Billig også! Ha en fin fin kveld, masse fint du legger ut, og smaken din er helt prima! mvh Tina

Anonym sa...

Jeg har letet lenge etter en adventsstake selv, men ikke funnet noen jeg virkelig falt for. Syns det kan bli litt vel "mye" på mange også.
Heldigvis så jeg dette innlegget, for jeg falt veldig for den hvite i tre, så nå skal jeg se om jeg finner noe sånt:D

MOLLY sa...

hehehehe...alle disse er jo så fine da:)) Jeg har idag INGEN!!!!! merkelige greier...må se om ikke jeg finner en jeg også, forløpig er det ikke engang en fantasi stake;)
Ha en superfestlig kveld, her skal det faktisk bare slenges rett i soffa, jepp toseteren har kommet foran tv'ene...hehe ikke værst:))

MOLLY sa...

hahahaha...kanskje jeg faktisk bare skal gå å innbille meg at vi har pyntet til jul iår, og håpe på at det holder:))

PS! Ang. toseter, så ser det ut til at jeg kanskje kan rykke opp til en treseter om ikke lenge, ikke værst hæ?!?!?;) Det ser jammen ut til at jeg kan få en sånn midlertidig stue til jul yeeeeees:))

krinkelkroken sa...

Håper den perfekte adventstaken dukker opp , og at det ikke bare var fantasi;)Synes du har mange flotte allerede jeg!
Trappen ble kjempeflott og så lekkert pyntet!

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Har ingen skikkelig adventstake som jeg liker godt selv heller, men bruker fire kubbelys på et fat med nummer rundt hvert lys. Blir koselig synes jeg.
Teppet du syr på ser bare nydelig ut!
Dagene flyr jo så fort og snart er det faktisk advent. Gleder meg! Kos deg så lenge, Lisbeth! Klem Trine

Hemma hos lilla mig sa...

Hoppas att du hittar en ljusstake:-)
Ljusstaken med de vita rosorna är ju jättefin.
Tack för din födelsedagshälsning..
Kram

Josefine sa...

Hei:) åå så mange fine lysestaker på et brett..! Så fint juletre teppe du syr på. Det skulle jeg prioritert også for i fjor fant jeg ikke mitt. Men det må bli til neste år.. har fullt opp av arbeid i sy kurven nå:) Ha en fin kveld, klem fra Josefine

Lene fra Lillehammer sa...

De er jo så utrolig flotte de lyshusene, men dere som har eller skal bestille de, blir det ikke rimelig kostbart når man bestiller fra Sverige? Tenker på moms og toll, etc.

Ragnhild sa...

Hverdagsmysterier ;) Jeg pleier å skylde på ryddenissen eller rotetrollet når ting bare fordufter. Den verste ryddenissen her i huset er støvsugeren. Det er ikke måte på hva den kan finne på å stikke av med. Så her må vi bare passe på tingene våre.

prinsessa sa...

TUSEN TAKK!!! For her fikk jeg virkelig julestemning. Her inne er jeg altfor lite å kommenterer men bare titter. Å det har sin grunn: Hver dag jeg er innom ( for jeg er faktisk flere ganger til dagen) så popper det opp så mange ideer i hodet at jeg kaster fra meg maskinen å setter i gang med nye prosjekter. Det er ikke for at jeg ikke vil kommentere men dette er en av noen få blogger som virkelig gir meg en slik inspirasjon til å jobbe, jobbe og eh.....ja jobbe.
Nå har det skjedd igjen....masse gode ideer.....sånnt kanke være heldig i lengden. he he
Ha en fin fin kve...........

Bak en Sky sa...

Jeg har også vært på utkikk etter den optimale staken til jul i flere år. Det endte med at jeg kjøpte en i fjor sånn var sånn passe.....Ikke perfekt, men litt midlertidig!Kanskje dukker det opp noe i år. Synes det var mye inspirasjon i bildene dine!;)

Klem Ingunn

aase sa...

Som en liten trøst så kan jeg fotelle at jeg har gjort akkurat det samme. Var sikker på jeg hadde kjøpt ny for et par år siden, en rålekker en, har enda ikke funnet den!!! sikkert tyver i boden ha-ha!!

Du har en flott og inspirerende blogg!! Ble nygjerrig på om du er en forumjente når det gjelder scrapping, så innlegget om distressing nemlig........

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
må si jeg gleder meg til å se ditt ferdigsydde juletreteppe...håper det kommer etterhvert :o)
Her har vi en helt enkel adventstake i hvit kjeramikk fra Åhlens.
Den er avlang og så kan man evnt.fylle i nøtter,stjerner,vann med flytende blomster m.m...eller rett og slett ingenting!
I år skal jeg i tillegg fylle et serveringsfat fra Ikea med 4 hvite kubbelys+div.nøtter og sølvstjerner.
Lysene skal få på seg tall ,helt enkle i zink.
Og så må jeg bare fortelle at et av mine ønsker gj.lang tid nettopp ble oppfyllt.
I posten er det nå på vei 6 stk gammeldagse juletreinstrumenter hit til oss.HURRA!
Kjerstiklem

LantlivsAnette sa...

Åhhh...vad fint du har det !!
Tänk att det snart är advent..
Och du broderar så vackert..
Nu äntligen har löparen kommit..jag skickar den i morron till dig !!
jag har lagt ut den i vår webbutik om du vill kika på den..Kraaam Anette

NaturelSuus sa...

Haha, maybe it was a dream?
You have 4 really nice advents photo's!

Strikkelines sa...

Måtte le for meg sjøl...jeg er igunnen ganske go å flytte på tingene mine...:) Så fint teppet ditt var..

vosgesparis sa...

it not such a big thing aqs tou have many beautiful advent thingies :)

Blå-hvit samlemani sa...

Jeg lo godt da jeg leste historien din. Enten har du drømt en svært livaktig drøm, eller så har du forlagt den....

jeg har heller ikke funnet den perfekte lysetaken, det er så mange fine der ute... I grunnen har jeg tenkt at kuler og hvite kubbelys skal holde for i år. Kommer ikke engang til å ta frem stakene...

Viola sa...

Här var det verkligen vackra adventsstaker, den som är som kyrkosljusstaken ,med porslinsblommor har jag själv funderat på att köpa, är så vacker, snart ska du se att det ordnar sig, den dyker upp! Själv är jag specialist på att lägga undan saker som jag sedan får leta överallt efter, känner så väl igen mig, jag har för mycket saker, så är det helt enkelt, klem

Millas hem sa...

Alltid charmerande bilder här!
Kram

Grip dagen sa...

Her blir det 4 på rad i år!
Kubbelys med sinktall på. De skal stå på et avlangt fat fyllt med perler!
Jeg bruker sjelden adventsstake. Jeg klarer ikke brenne bare ett lys av gangen... Hallo! Det blir jo skeivt, jo!
Likte godt staken din med bedelys. Den var lekker.
Den med porselensroser var også flott! Du får det til, du...

Ha ei fortsatt fin uke.
Klem Marit

Albertines verden sa...

Hei Lisbeth! Jeg bare neier så dypt jeg bare kan. Tusen, tusen takk for kjmepekoselig kommentar. DEt var nesten så jeg hørte stemmen din - måtte le. Ble faktisk ganske fornøyd, jeg også. Alltid like spennende å se om det blir slik jeg har sett det for meg oppe i mitt skrudde hode. Ha en fortsatt fin uke

Mia sa...

Her var det da mange flotte adventstaker å velge i mellom, Lisbeth! Og så jeg da, som ikke har en eneste en... Faktisk så har jeg tenkt å gi opp hele adventstake opplegget... siden jeg synes det er hyggelig å tenne på alle lysene uansett om det er den 1. eller den 2. eller... ja, du vet! Men du vet jo aldrig hva som kan dukke opp når du åpner alle julepynt eskene da...

Flower Power sa...

Kanskje du har drømt Lisbeth?;) Fort gjort det.....jeg har gjort det et par ganger selv. Er hellig overbevist om at sånn var det, men nei....har kommet på seinere at det bare var fantasier i søvne, hehe:)

Du har da såååå mange andre flotte staker ser jeg. Den øverste var spesielt flott da, har aldrig sett maken til den. Nydelig!
Jeg vet ikke selv jeg hvordan julepynten blir i år. Har liksom ikke kommet i gang med å tenke jul her hjemme ennå, men jeg liker det litt enkelt. litt sølv, hvitt og naturting tenker jeg.....vi får nå se hva det blir til.

Den duken du broderer på ser så fin ut! Lin og broderei er lekkert altså! du er så flink og kreativ, så jeg sluker rått dine ideer. Nyter i lange drag:)))))

Moderncountry sa...

Hei vennen!!!
Har hatt sååååå dårlig samvittighet ettersom jeg har hatt dårlig med tid i det siste. Savnet bloggen din! Og himmel for en herlig stemning jeg alltid får her inne!! Hjelpes så vakkert du alltid lager det i stand. Og den fine adventsstaken med porselensroser, din favoritt, ble jeg helt forelsket i. I år skal jeg lage en selv, bare pakken kommer fra Sverige. Har bestillt "deler" fra Idemakeriet. Så får vi se hva jeg klarer å stelle i stand da. Her var det iallefall nydelig med Inspirasjon.
Og takk vennen for det fine bildet du satt inn! Søte alle sammen, våre skatter :)
Nå Julie ligger på ei pute med nytt trekk jeg har sydd til ho. Svart og god som ho er legger jo igjen spor etter seg. Dette er røft og litt mørkere. Ho er forresten frisk igjen etter å ha vært forkjøla i ett par uker. Tenke seg til, Forkjøla! Selv katten synes det var litt vel tøff overgang, hihi..

Ha en god helg som kommer og lykke til med det fine teppet!
(du er så dyktig du)

Klem Aina

Lovise sa...

Jeg funderer på akkurat det samme for tiden. Vet ikke hva jeg skal finne på til adventsstake. Vil ha noe enkelt, så vi får nå se hva det blir.
Kos deg i høstkvelden:)

MonaLisa sa...

Hei på you! Ja vi er mange i samme bås skjønner jeg. I kveld har nemlig jeg tømt kneloftet for juleesker, på desperat leting etter adventstaken. men nei a gitt... f... søren klype, den var jo drit fin, og altfor dyr i fjor!Men over til kommentaren din på bloggen min, om juletræe. JA jeg dåner av hvite juletræe, men nå aller mest fordi jeg kalrer å se noe vakkert i de. Det hadde jeg LDRI trodd selv at jeg kom til å si, offentlig... God jul! Fnise klem fra meg som er høy på plasttrær

Anitas hus sa...

Hei,
takk for koselig bursdagshilsen! Ja her går det i snørr og hoste her også, men nå er heldigvis formen på vei oppover og godt er det. Ting har liksom en tendens til å hope seg opp når en ikke er i form så nå har jeg ett tårn på vaskerommet som jeg må beseire;)

Først må jeg kommentere trappen din for den forelsket jeg meg i, her hadde du gjort det så koselig. Har hvitmalt trapp jeg også, men trinnene hos meg er åpne. Har veldig lyst til å lukke de, så jeg får se om jeg ikke kan få overtalt mannen engang;)

Ellers så er jeg også på jakt etter den perfekte adventsstake, har fortsatt til gode å finne den...
Synes jo dine var bare lekre jeg da.

Ser du broderer med stramei, jeg pleier bare å brodere korsstingene rett på stoffet. Det må jo være mye raskere og bruke stramei, slippe å telle tråder. Hvordan fjerne du strameien etter at du er ferdig?
Forresten veldig lurt og ta med seg tråden når du hekler, har nok lært av den feilen så det skal jeg gjøre neste gang, 1656 tråder er veeel mange å feste^^,

Ha en strålende helg!
Klem:O)

nettans lantliga hem sa...

Tack för mönstret och den lilla presenten den var jätte fin.
Vilka fina ljusstakar du visar
Ha en trevlig helg!
Kram Nettan