10.02.2008

MORMORS SPEILKOMMODE

Som overskriften sier var denne kommoden mormors. Den ble kjøpt da hun ventet min mamma. I den skulle alle babyklærne oppbevares. Bestefar ble kommandert til byen for å kjøpe kommoden. De bodde på landet, så den måtte fraktes med båt blant husdyr og mange passasjerer. Båtene som gikk i rute mellom byen og landet dengang, var bestandig full, og det var ikke sitteplasser nok til alle. En mann ombord var sliten, og tok seg den frihet å sitte seg på kommoden for en hvil. Det skulle han ikke ha gjort. Historien sier at min bestefar nærmest eksploderte og mannen ble hudflettet for sine frekkheter. Å sitte seg på et splitt nytt møbel var ikke til å spøke med.
På kommoden står en gammel hårvannsflaske som lover at den motvirker hårets avfall, mon tro om det hjalp?!

Den har en fasinerende kronekork!
En vakker gammel veske etter min kjæres farmor.
Det vakreste jeg eier. Et emaljesmykket formet som en medaljong fra rundt 1930 som jeg har arvet. Smykket var opprinnelig laget som dåpsgave.
Baksiden er utrolig nydelig med sølvtråder slynget mellom emalje i en fantastisk dueblå farve.
Stolen har jeg trukket med et blondeputetrekk. Ved hjelp av transfer fotopapir har jeg overført dette vintagebildet. Stolen står som regel ved siden av kommoden. De kler hverandre!!
Den ble da fin!
Ønsker alle som titter innom en herlig søndag, ny uke og morsdag.
Over helgen skal vi til flyplassen og ønske min brors familie velkommen hjem fra Nepal. Med seg har de en liten pike på snart 3 år som de har adoptert.Det har vært tøffe dager for familien med en liten pike som er livredd , hun har aldri før vært utenfor barnehjemmet og derfor er denne store verden svært skremmende. Å kjøre bil er en utfordring, så er spent på hvordan det går på hjemreisen ! Ventetiden har vært uendelig lang pga. politisk kaos i landet, men endelig er 4 av 5 barn som skal til Norge bragt hjem. Ønsker familien til det femte barnet lykke til og krysser fingrene for at dere snart får signert sak .
Velkommen hjem lille venn! Nå har du fått din helt egen mamma!English. This chest of drawers belonged to my grandmother. It was bought when she was expecting my mother. All her babystuff were kept in it. It was brought by boat from the city out in the country where they lived. A passanger sat down to rest on the drawer and my grandfather got furious. This is not a chair !!
The chair has got a new seat done by me.. I have transferred an old vintage photo to a pillowcase. The other things I show are old items that have been in our family for a long time.
I wish you all a nice Sunday and a beautiful week.

30 kommentarer:

Hulda sa...

Speilkommoden er nydelig! Så heldig du er som har arvet den. Måtte smile da jeg leste om mannen som hadde forsøkt å sette seg på kommoden, men som fikk overhøvling av morfaren din! :) Nydelig var også vesken og den skjønne medaljongen! Du er virkelig heldig som har arvet det. Kan tenke meg at du gleder deg til å møte den lille jenta. :)

Garden Angel sa...

Så vakker kommode!Og koselig med møbler og ting som har en historie bak seg:)
Du har det så koselig i hjemmet ditt!
Fin morsdag ønskes deg:)
Klem fra meg

Garden Angel sa...

Glemte å gratulere deg som tante:)
Fikk litt klump i halsen, når jeg leste om adopsjonen.
Så koselig!
En klem til:)

Lindas Hus.. sa...

Gratulerer med morsdagen!
Tenk så herlig å få hjem en datter.
Håper du som tante får mange fine stunder.Nydelig kommode,flaske,stol og skjønn pute.
Nydelig bilde på puta.
Ha en fin uke!Linda :))

Inredningsfanatiker sa...

Hejsan!
Det är bara lilla jag som är här och kikar runt på din vackra blogg! Ha en go söndagskväll!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

HeiGrim-Frupigalopp sa...

Nydelige ting du har arvet, og flotte bilder du viser oss! Tenk at du er blitt tante til ei lita jente på 3 år, ble helt grepet jeg av den historia, ønsker dere lykke til med nytt familiemedlem! Ha ei fortreffelig uke!

HildeS. sa...

Så nydeleg speilkommode, og så koseleg at den har vore din mormors.
Nydelege smykker og veske også.
Gratulera med nytt tantebarn, og så spennande det må vere for alle, og ikkje minst for den vesle:)

Tonje sa...

den speilkommoden var kjempe vakker! Så heldig du er som har fått arvet både den og den nydelige brosjen...Min farmor har en lignende kommode og jeg håper at den en dag vil finne veien hjem til meg=)

Så spennende det blir å få møte den lille jenten,tenk hvor tøft det må være å skal oppleve så mye på så liten tid,når man bare er vant til barnehjemmet...er goddt hun nå får ett godt hjem så hun slipper barnehjemmet lengere.

Emmeline sa...

Det er jammen knallbra at du har begynt å blogge Lisbeth. Du har så mange utrolig vakre godsaker å vise frem.. Med en fantastisk historie atpåtil:) Du er heldig som har denne vakre speilkommoden i huset ditt, og så har du jo den ene søte tingen etter den andre her også: Vesken, Hårvannsflaske med UBERKUL kronekork og skjønt emaljesmykke. Ser at du må ut og inn av vinduet for å komme deg på altanen??? OKEY da skal jeg IKKE klage. Du vet vi er altså seks mennesker som skal dele denne knøttlille altanen vår.. Vi kunne jo ha bygget den ut, men det får bli i fremtiden. Det er jo bare å gå ned en trapp og så har vi et mål med solrik og usjenert hage så det er jo egentlig tull at man ikke gidder å bruke den!!
Håper morsdagen ble knall, syns vi har vært heldige med været i dag. Jeg har kost meg med familiebesøk og nå er det litt tiltak å starte igjen på jobb i morgen men men.
Jeg klarer ikke å klikke linken din, er dette en lukket blogg kanskje? Jeg må bruke linken på siden min for å komme innom til bloggen din, akkurat på samme måte som hos Gry--og hun har jo en lukket blogg.. Jaja. Ønsker deg en deilig uke:) Lykke til med ny niese, så spennende det høres ut!

Elzie sa...

Åh vad trevligt att ha en kommod efter mormor. Måste vara kul att ha saker som man vet var dom kommer ifrån. Själv lärde jag aldrig lära känna min mormor, hon dog när jag var 4 år, och min farmor dog när jag var 18, men då var man ju ung och dum och tog inte chansen att prata med henne när man kunde!!
Hoppas det går bra med det lilla flickebarnet. Stackarn, komma bort från allt det vanda.
Ha en bra vecka du också.
Kram Elzie

elin1976 sa...

For en flott kommode. Gratulerer med morsdagen og som snart tante. Så spennende:O)

Hespe sa...

Hei!
Første gang jeg er innom bloggen din - kjempekoselig!!

Kommer snart tilbake på besøk..

Ha en super uke!

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Jøss, det hjemmet ditt er virkelig bare et skattekammer fult med de nydeligste ting Lisbeth! Jeg er mildt sagt like målløs hver gang jeg :)) NYDELIG !

Mita`s hjørne sa...

Nydelig speilkommode... Heldig du som har arvet den ja...
Å, den veska var jo bare så flott da, og smykket...
Måtte le litt av den stakkars manne som satte seg på kommoden, han gjorde nok aldri noe slikt igjen...
Så koselig å få et nytt tantebarn da, lykke til...

Ha en koselig uke...

Cindy ~ My Romantic Home sa...

Thank you for visiting my blog. Your blog is so beautiful! I'm going to add you to my favorites so I can come back often!

Sea Angels sa...

Hello, and thankyou so much for your visit. You have the most beautiful and interesting blogg, and I have so very enjoyed visiting you. I love all of your inspiring pictures and really appreciate the occasional bit of english...special thankyou,xx see you soon have a nice week
Lynn xx

M&Co sa...

Hei :-) Så koselig du stakk innom bloggen min! Satt såå pris på den koselige kommentaren!! :-) Bloggen din er jo super lekker, så jeg la deg sporenstreks inn på linkelisten min :-) Kjempe gøy du er med oss påske elskende tupper (Fantastisk oversettelse ;-)!) Klem Monica

Jeanette sa...

Oh what an inspiring and beautiful blog you have. I stumbled in by chance and couldn`t stop reading. I red on and on....what a joy! I will visit soon again!

Lots of love
Jeanette

bagateller sa...

Har nå lest og tittet meg gjennom hele blogggen din til øyet er vått(eller var det tørt).. Du har et nydelig hjem derom ingen tvil, så koselig med arvetingene dine med historie bak. Skal umiddelbart legge deg til i mine favoritter, for her kommer jeg garantert tilbake. Ønsker dere lykke til med nytt familiemedlem, stakkars lille tulla som brått skal ut i den store verden, litt av en omveltning.

Tove sa...

For en nydlig kommode! Og så flotte ting du har på og rundt den, vakre bilder:)

Håper hjemreisen for broren din og hans familie går bra, gratulerer som tante!!!

klem

~Becca~Bluebird Rose sa...

Beautiful! :)

Glenda sa...

Lisbeth
I only took 2 years of German in High school. So I don't understand to much of what you site says. But I like what you have on it. It's wonderful.

Glenda

Lene sa...

Hei, Lisbeth :)

Så utrolig vakker, den speilkommoden etter din mormor. Jeg forstår godt at farfar voktet den som gull. Man setter seg da virkelig ikke på et såå flott møblement. Og så så moro med de gamle detaljene du har dekorert den med :)

Spennende med lille jenta til din bror - og veldig forståelig skremmende for henne til å begynne med. Grautlerer såå mye, tante :))

Ha ei god natt :))

Penny @ Lavender Hill Studio sa...

Your blog is just beautiful! I hope you find time to come visit mine.
Penny

Grip dagen sa...

Så flott kommode! Den har en nydelig fasong og en facinerende historie!
Og det flotteste var jo alt du hadde fyllt den med! Så mange skatter! Gøy å se!

Ha en fortsatt fin uke!
Marit

Mary sa...

What a lovely bureau, and so precious because of the family connection.

Your blog is very beautiful!
xoxo,
Mary

ljuva hemmet sa...

Vilken fin kommod. Så en härlig historia om kommoden.. Åhh, allt är så vackert på din sida. Medaljongen är bara så ljuvlig.
Kram

Inredningsfanatiker sa...

Hejsan Vännen! Vad vacker spegelkommod, älskar möbler i den stilen de är så flotta utan att vara överdrivna och de förmedlar en så charmig känsla. Stolsdynan ska vi inte tala om SÅ himmla fin den var. Vart har du köpt den?
Ha en go dag! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Guldkant På Livet sa...

Vilken otroligt vacker spegelkommod, önskar jag hade en sådan och hela ditt hem är som ljuv romantik!! Mari.

Miamor sa...

Hei! jeg driver også med litt printing på puter. Synes det er vanskelig å finne fine vintagemotiver, men det har du klart. Hvor søker du på nettet?