25.02.2008

HVA SKJEDDE

Litt av hvert dukket opp i går da ryddesjauen stod på som verst her. Opp av en skuff kom alle bildene og ideene frem som jeg har samlet på. For siden 1990 har jeg planlagt hvordan stuen nede skulle se ut. Den skulle innredes som et innendørs veksthus i sofistikert shabby stil med en daybed i jern, hvite jernstoler, rustne jernurner, fuglebur, franske lysestaker, gamle trekasser, kurver over alt og det hele skulle spisses med en tapet med flyvende fugler. Og friske blomster, massevis av friske blomster.
Så fikk jeg døren midt i trynet, tapeten gikk ut av produksjon. Jeg ventet i 15 år og gleden var stor da den for 2 år siden kom tilbake i kolleksjonen. Da begynte vi på ny giv downstairs, bad ble bygget og dette rommet malt og tapetsert. Men nå sitter jeg her og er en smule mismodig, for ligner dette under her :på en blanding av dette under her ?Nei, det gjør det ikke det så.

Og er denne sofaen egnet for 5-6 barn i vill lek med teatersminke på? Ikke om en viste hvor lang tid det tar å trekke om en hel salong, male sofa, to stoler, salongbord og avlastningsbord 5 strøk fordi den uheldigvis var havnet på et bilverksted der den var blitt spraylakkert med den minst delikate brunfarge i verden , tokomponentsmaling som lukter white spirit evig. Jeg er utrolig glad i denne salongen , men den var aldri ment å stå downstairs. Her skal nemlig barnene leke og kose seg, ha venner på besøk, spille playstation og drive med sing star så mye som de bare orker.


Og all hønsenettingen som ligger i boden i tillegg til gamle kasser, og alle de rustne greiene som jeg har samlet på? Noe av det ser du under her:

Nå er avgjørelsen fattet, salongen skal opp, daybed skal skaffes og hønsenettingen, sinksakene, gamle rammer, emaljekar, skap, betongurner, jernurner, kurver, jernbord, fuglebur og fuglehus skal inn , for neimen om jeg har samlet, tatt vare på, snublet i, saker i 17 år og så skal det stå bortgjemt i en bod.Og ha... , da blir det plass til hagemøblene i boden..... Det føles deilig at gnisten er tilbake, jeg vet hva som skjedde. Jeg gikk lei.


Kanskje blir neste innlegg fra den overfylte boden , hvis jeg klarer å komme meg inn døren da vel og merke.
English. I wanted a room that would remind me of the garden. With a daybed and lot of old things that I have collected the past 17 years just for the purpose of this room. But its all stuffed away because I got sick and tired of painting and decorating. I have decided that i`ll try to get this room in the condition I planned for it from the beginning, and the white and blue sofa goes upstairs.25 kommentarer:

Zassi sa...

Underbart rum och pallen blev jättefin!
Vilken härligt inspirerande blogg du har :)
Kramiz//Zassi

Hulda sa...

Ja, man kan gå lei innimellom. Det er slett ikke alltid jeg orker å tenke på innredning og forandring. Er jo fornøyd med det man har også. Men, litt forandring innimellom skader ikke. :) Jeg syns sofaen og møblene dine ser koselige og fine ut. :) Vi får vel se mer av hva du finner på etterhvert! Klem, og ha en fin dag, Lisbeth! Her skinner sola, jeg gleder meg til å være ute med ungene på sfo.

liven sa...

Heisann:) Kjempefin den sofaen.....men absolutt ikke egnet for barn i ivrig lek nei!!
Litt lei kan alle bli innimellom men heldigvis så kommer lysten til å fikse og ordne tilbake...... Liten pause skader ingen. hehehe....det sier jeg som går rundt meg selv for tiden!!!
Men du har jo samlet lenge da.....så det blir kjekt å følge med fremover nå.
Ha en fin dag:O)

Mia sa...

Ja, alle vi kan nok gå lei innimellom, og spesielt hvis ikke visjonene en har står i forhold til virkeligheten... Møblene dine er nydelige, det samme er tapeten. Og fine blir de (møblene altså...) sikkert oppe, mens du (og barna dine) kommer til å få det så fint med alt det rustikke der nede (som også tåler en støyt bedre enn delikate møbler i hvitt og pastell). Jeg gleder meg til å se resultatet av "downstairs´makeover".

Tuuuusen takk for de herlige kjøkkenhåndklærne som kom i posten igår. De var helt supre, det damaskaktige blir nok klippet opp til patchwork, mens de med monogrammer blir fine puter ute på terrassen til sommere, tenker jeg... Men du, jeg må jo få gjort opp med deg. Gi meg beskjed hvor pengene skal sendes hen.

Gammalt & nytt sa...

Vilka fina saker du visar.älskar soffan och kudden.Mvh irene

Flower Power sa...

Herligheten for noen fantastiske planer du har! Dette blir spennende å følge med på, jeg håper du viser resultatet etterhvert:) Jeg misunner deg evnen til å tenke og iverksette planer som er litt utenom det vanlige. Her har det desverre lett for å bli det gamle sikre. Min mann og jeg har en smule forskjellig smak også, så det blir ofte kompromisser, og det blir jo ikke alltid like spennende. Nydelige bilder du viser som vanlig, og den puten du har øverst her!!!!....den var nyyyyydelig. Er det noe du har laget selv eller?.... Jeg ønsker deg lykke til med forandringene, og håper du får det som du ser det for deg. Jeg følger med i spenning:).....

Elzie sa...

Här var det en som fick inspiration märker jag. Jag tycker om dina salongsmöbler så det blir trevligt att få upp dom i huset. Ska verkligen bli intressant att se när damen är färdig.
Kram Elzie

Marte sa...

Herregud så flott du har det!! Jeg er helt imponert (har jeg sagt det før? ;)

Gleder meg til å se endringene:)
Men synes du har det knallfint som du har det!!

Vi skal kjøpe ny stor leilighet nå og du må gjerne komme på besøk og "fikse litt" ;) Om du ikke har nok å gjøre hos deg selv mener jeg;) (haha)

:)
Super tirsdag ønskes deg videre og lykke til med prosjektet. Kan tenke meg det er morro!!

frk. støwer sa...

For en flott blogg du har! Og så mye fint du har laget!! :)

Kjenner til de planene om å gjøre om, man samler på ting og ender ikke opp med det resultatet man ønsket.
Synes nå likevel at du har fått det fint, selv om det ikke er helt likt de bildene du har.

Jeg har akkurat malt et flott speil hvitt, og har ingen plass å henge det. Mannen i huset liker det også, men jeg har fått beskjed om å sette det på loftet til vi finner oss et nytt sted å bo..
Da skal vi nemlig innrede helt annerledes, planene er store og mye står på loftet og venter på å vise seg frem..
Så håper vi det blir som vi ønsker da... Tiden vil vise ;)

Flower Power sa...

Måtte bare innom og takke deg så mye for kjempehyggelige ord:)Du er god:) Og den puten din er det vakreste jeg har sett på lenge!! Har vært inne hos deg flere ganger for å beundre den *smil* Du har en nyyydelig og inspirerende blogg, og jeg takker for alle de flotte kommentarene du legger igjen hos meg:)
klem:)

Anonym sa...

Så nydeleg blogg du har:0)

Mona. sa...

Syns det rommet var flott,jeg......men jeg gleder meg veldig til å se hva du nå skal igang med : ) Jeg har også et prosjekt på gang,men startskuddet blir stadig utsatt....for hvor i all verden skal jeg stable det som er i dette rommet,mens prosessen står på.....tiden vil vise. Ha en flott kveld da,og en fin morgendag : )

Emmeline sa...

Du hendelse for et innlegg...Jeg blir jo helt betatt av de opprinnelige planene dine; Den tapeten din er jo bare vidunderlig vakker; men alle tankene om det rustikke og litt rustne og jeg vet ikke hva???
Så kommer bildene av NÅ situasjonen som du ikke er fornøyd med?? Jeg kan jo selvfølgelig skjønne at det ikke er enkelt å la ungene boltre seg i disse lekre møblene, men jeg hadde jo vært knallfornøyd om dette var mine møbler. Det skal bli utrolig spennende å følge med på dette prosjektet videre:) Inspirerende og utrolig stilig rett og slett:)
Ja du må bare være fornøyd med gnisten, hadde jeg hatt halvparten av gnisten din så hadde jeg vært storfornøyd:)

Inredningsfanatiker sa...

Hejsan vännen!
Åh så fantastiska bilder du visar!
TAAAACCCK! Vad glad jag blev för din pressent som kom på posten idag! Så himmla fint, tror att jag ska använda märket till en kudde, men jag kan inte riktigt bestämma mig, det var verkligen kämpe fint! Blir övverväldigad! Tack igen! Har faktiskt postat en liten present till dig igår, dock känns den lite lite nu när jag fått ditt, ler.
Tvålen blev också super flott i en tvålkorg jag har i mitt badrum, verkligen min smak!
Ha en underbar kväll! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Cindy ~ My Romantic Home sa...

I love that lace tablecloth! Beautiful!

Tonje sa...

Tusen hjertelig takk for den nydelige gaven!!! Den kom i posten i dag...og så nydelig som alt var...føler det ble rent for mye jeg...føler du fortjener noe tilbake!!! Kan du ikke sende meg adressen din over mail??

For noen nydelige bilder du viser i dagens innlegg...og så spennende det blir å se hvordan det blir til slutt....det hender nok at man til tider blir lei og har lyst til å forrandre...men med lyse bakgrunner trenger det jo ikke bli så dyrt å forrandre heller=)
Klemmer Tonje

Lene sa...

hihi... d blir no gøy å se fortsettelsen ;o)

Garden Angel sa...

Lekkert hos deg, som alltid Lisbeth!
Den stuen ble jo bare så søt! Men jeg skjønnner hva du mener:)
Blir sikkert utrolig fint når du har omgjort også!

Den puta(der oppe) var bare nydelig!!! Laget den selv?

Vil også takke deg for alle koselige kommentarer, som du er innom og skriver hos meg:)Tusen takk!
Lykke til med nytt prosjekt!
Klem fra meg(",)

Karna sa...

Kjenner litt for godt til dette ja, så da er det bare å flytte rundt på ALT en har...igjen...tjhiii...
Lykke til med ommøblering!

My little footprints sa...

Hei lisbeth!
For meg var det virkelig en fryd å komme inn på bloggen din i dag! Hva er det du er for noe da? En superblogger? hihi ;) Innlegg på innlegg som jeg ikke har fått med meg fordi jeg har vært travelt opptatt med å utvide dette kjøkkenet mitt om dagen! Så nå ser huset mitt igjen ut som en slagmark, og jeg som trodde vi var ferdige med det! ;) hihi.. Men etter at denne helgen er omme, så tenker jeg nok at mye har kommet på plass, nå er det bare møblene som mangler.
Jeg hadde en liten ting å si deg i dag Lisbeth, og det er; Du inspirerer meg virkelig! Så mange flotte bilder av hjemmet ditt, selv om du ikke er helt fornøyd selv enda ;) Men for meg er det mye flott å se på og ønske seg! Morsomt at du bruker bloggen til å lære bort litt av hvert! Det synes jeg er så herlig! Da kan jeg forsøke litt selv også, synes du viser mange gode tips! Egget ditt ble jo bare sååå nydelig! ;) Jeg har ikke noe påskepynt i det hele tatt jeg! Nei du hørte riktig! Ikke en eneste høne eller et eneste egg! ;) Men nå som jeg har hus skal jeg vel forsøke å få noe i hus ;)
Ønsker deg en herlig onsdag med mye kos og kreativitet!
Klemmer fra Beth

Lille Maison sa...

Hihi, nei det er ikke alltid det blir som man helst vil ha det, og siden det ofte skjer sakte over tid, kan det ta en stund før man "plutselig" oppdager det... Men jeg synes fortsatt det er et lekkert rom da ;) Ha en fin kveld! Synnøve :)

Dorthe sa...

Heeeej Vännen Min!
Idag fick jag post från Norge :-), och jag blev sååååå lycklig! Tusen, tusen tack snälla Lisbeth...för allt!
Till helgen ska jag göra mig en fin kudde :-). Tack än en gång snälla du!

Klem fra Dorthe

ljuva hemmet sa...

Tassar in och beundrar allt det fina igen. Är helt såld över den fina soffan:-) Man blir så glad av att kika runt i din vackra blogg.
Kram//Eva

M&Co sa...

Nydelige bilder! Den tapeten skjønner jeg du var vill etter :-) Tenk at du hadde såå god smak i 1990! Gleder meg til å se dette rommet nå som du har fått igjen gløden!

Randi sa...

Hei. Ja jeg er ny på din blogg. Kom inn via ...hmm ja nå husker jeg ikke det..:)
Men her var det utrolig mye fint. Lekkert alt samens syns nå jeg da :)
Ommøblering er gøy om man har møbler nok. Vi kvittet oss med alt overflødig og gammelt da vi flyttet for ett års tid siden. Vi har rett og slett ikke lagringsplass lengre.
Egentlig skulle en flyttet en gang i året så man hadde fått kastet mest mulig rammel...:))

Men du...det bildet av de to søte jentene i vintage stil, som ligger på høyresiden...har du funnet det bildet på nett. Har litt dilla på vintage bilder skjønner du, har du i så fall en link....

Ha en strålende fredags etterm.