07.02.2008

DET ER IKKE BARE GRISEN SOM FÅR GRISUNGER

Jeg er et prakteksemplar og et forbilde for alle grisunger i denne verden. Det er teknisk, praktisk og komplett umulig for meg å komme meg gjennom en dag uten at det er flekker og spor av dagens gjøremål og måltider på klærne mine. Om morgenen lover jeg meg selv høytidlig at ikke en eneste flekk skal være å se på hverken bukse, bluse eller jakke. Har vært i nærheten noen få ganger, men faktisk aldri klart det.... gir ikke opp altså, for har inngått en avtale med meg selv,: Skulle den dagen noensinne komme, da skal jeg forære meg selv en gave.....Så jeg og mine klær må i mellomtiden og kanskje for alltid vernes fra meg selv. Flere alternativ har vært nøye vurdert, forkle var ikke et av de, overhodet ikke, og kom ikke på tale. Jeg tar ikke på meg et eneste forkle. Jo, jeg kunne alltids skifte til arbeidsklær og det gjør jeg de dagene jeg er superorganisert, men de dagene er det ytterst få av. Her er scenariet: Lisbeth svinser hjem i en hvit sommerkjole, og så skal jeg bare luke vekk et vissent blad eller løfte på en roseknopp som trenger å få litt lys, og plutselig finner jeg meg selv på knærne i et bed i en intens lukeopersajon, eller nå skal du drepes du ekle snegl. Jaha, trenger jeg og si mer?!! Det var en gang en hvit sommerkjole og rene pene espadrillos. Jeg har krøpet til korset, slukt kameler, lagt meg paddeflat og sydd meg forkle, hmmm, fallitterklæring.

Dvs, jeg har klippet i stykker en dongerikjole som var beregnet for Betty Spaghetti armer. Yndige puffermer klarte å ta knekken på meg, altfor trang. Så i rene "Lotta fra Bråkmaker gaten stil" fant jeg fram saksen og klippet i stykker stasen med et fornøyd glis om truten, ganske deilig å ødelegge ting en ikke liker , hi,hi. Der fikk du for de gnagsårene du gav meg rundt mine muskulære overarmer( les fiskebollemuskler). Nå har jeg et dongeriforkle med halterneck look, later som at det er den lekreste halterneck kjolen, hjelper å bryte ned min forklemotstand. Sydde på et blomstrete stykke stoff øverst (etter inspirasjon fra Lexington sin nye kolleksjon), som lett kan sprettes av og erstattes med et annet stykke stoff i andre farger om jeg skulle ønske det.
Så har jeg kjøpt meg endel arbeid. Disse frøene er i overkant av hva jeg kan klare. Er i grunnen overbevist om at de utmerket godt vet at de befinner seg på Vestlandet og ikke i Himalaya der de kommer fra, så de er sikkert ganske sur og umedgjørlig. Oppskrift: plantes nå, skal stå ute i noen uker , beskyttet fra regn men ikke fra frost, frosten må til for at de skal blomstre. Hva om det ikke blir mer frost da? Fryseboksen??? Verre enn spedbarn , lurer på om de forlanger at jeg må opp om natten? Men smart som jeg er, kjøpte jeg 2 poser frø, hvor av den ene ble gitt til min mor, for der er sjangsene sinnsykt mye større for at disse babyene klarer å vokse seg stor. Regner det på presten så drypper det på klokkeren!! Når de så er voksen ser de slik ut:
Himmelblå valmuesøster! Fargen er ubeskrivelig vakker. Blue Poppy. Har dere sett noe så fantastisk!!!

Foreløpig er det Perleblomster som utgjør det blå innslaget i Lisbeth sin hage, men jeg ønsker meg sånn blå valmuesøster at jeg skal heller ta den nattevåken, er villig til å strekke meg langt....... Eller melde meg inn i et hagelag som har lyst til å selge meg en stikling. En skal heller ikke se bort ifra fjellklatring i Himalaya......

Og så til noe kjempegøy, jeg har vunnet i trekningen til Pulsatilla ,http://hagenpalandet.blogspot.com/, innhaveren av den fantastiske nettbutikken I Gros Hage http://www.igroshage.no/zenshop/. HURRA!! Gleder meg til å se hva gevinsten er , for det holder hun hemmelig, luringen!!!! Dere skal selvfølgelig få se gevinsten når jeg har fått den.


Tusen takk til alle som har lagt igjen skjønne kommentarer på siden min.
Ha en fortsatt strålende uke.
English: short version. I have made myself an apron, because I cant get through the day without spots on my clothes from food and other stuff that I do during the day. I dont like to wear apron but I have to admit that it is necessary; You see, it is not only pigs that get piglets!! I have made it from an old jeans dress.
I have bought seeds that hopefully will grow into Blue Poppies, but it demands a lot of care and work, so time will show whether I succeed or not.

18 kommentarer:

Emmeline sa...

Å så greit å komme i kontakt med andre små griser. Jeg ser bestandig ut som en lapskaus, og desverre har jeg et spesielt barn som også ser sånn ut. Mannen min kommenterer det også-- han skjønner ikke hvordan det går an å grise så mye.
Gi meg en malerkost i tillegg, jepp da kan jeg love deg at damen har flekker fra topp til tå!

Men men--jeg må jo bare få si at jeg er knallimponert over de kreative sømferdighetene dine:) Det forkleet ble rett og slett knallfint.
Har sett den nye kolleksjonen til Lexington og det var rett og slett utrolig å se hvordan de mikset med romantikk og røffe stoffer.

Jeg er helt håpløs med blomster så dette er ikke noe for meg. Mine foreldre derimot elsker blomster, så da jeg var i Latvia for noen år siden kjøpte jeg diverse frøposer på et marked. Noen av disse ble drevet frem til de utroligste og flotteste blomster i alle regnbuens farger. Det viste seg at de blomstret hele sommeren igjennom, og kom igjen år etter år. Folk i nabolaget gikk forbi de fantastiske blomstene, og spurte hvilke blomster dette var?? Men min far hadde selvfølgelig ikke den fjerneste anelse siden vi aldri hadde sett slike før, vi kalte de bare for Latviablomstene.

Nok om det; nå skal jeg ta meg en tur i dusjen rett og slett. Er så svett med feber og da hjelper det litt å klarne hodet i en dusj. Ha en fin kveld Lisbeth:)

Elzie sa...

Här är en gris till. Kan inte ta på mig en tröja utan att det är något "spår" på den innan kvälen *s*. Men, man är som man är!!

Det låter konstigt med de där fröerna. Jag har aldrig frusit de blomfröna. Sätter dom direkt i landen och dom kommer (förhoppningsvis!) upp. Inte har jag frusit in dom/frostnupit dom. Såna invecklade blommor köper jag aldrig *s*.

Hoppas du får en riktigt bra kväll.
Kram Elzie

Lindas Hus.. sa...

Hei!Koselig drivhus du har.Nydelige de blå valmuesøster.Min venninde har dilla på dem.De er vanskelige å få til.Tror jeg leste en artikkel i et av hagebladene mine i fjord om valmuesøster.Ei ung jente som var så flink med dem.Etter som jeg husker så var det best å så dem om høsten.Kontakt Norsk Hagetidene å spørr etter artikkelen.Eller gå inn
på Hagegal på nett.Lykke til!Linda.

HildeS. sa...

Kjenner meg igjen i dette ja.
Eg er svart på hendene heile sommarhalvåret fordi eg kan ikkje fordra å bruke arbeidshanskar. Det går jo ikkje an å jobbe med vottar!!!
Forkle ditt vart kjempefint, og tilpass åt den trangeermekjolen....hehe.
Blå valmuer er nydeleg, valmuer generellt er nydeleg:)
Ha ein fin fredag:)

Synnøve sa...

Hi hi, hørtes kjent ut... Forkleet ble kjempetøft, og litt av noen blomster du skal bryne deg på...! Nydelig farge. Blir spennende å se resultatet :) Pusen din er nesten helt prikklik vår forrige katt, kjempefin ;) Ha en fin helg! Synnøve

NinaS sa...

Si meg, er du en ukjent slektning, eller noe???
Jeg søler også alltid på meg. Ofte flekker som ikke går bort heller! -I tillegg klarer jeg ikke å se ett ugress uten å måtte luke...! (også borte på besøk hos folk!)
Har tenkt forkle flere ganger, men aldri kommet lenger enn med tanken...
Ditt var derimot skikkelig tøft da! Burde vel gjøre noe ut av det jeg også, og kanskje spare klesbudskjettet!
Ellers kan jeg nevne at jeg har verdens styggeste, orangge veivesen-bukse som jeg lett hopper inn i ved hagestell.

Hulda sa...

Så utrolig mye fint du viser i disse to innleggene, Lisbeth! Hunden din var jo veldig søt da, i ført blonder. Nydelig lysestake og flotte bilder i dette innlegget som fikk meg til å tenke på våren. :)

Vera sa...

Å så nydelig du har det!
fantastisk blogg!
deg må jeg få lov til å linke;)
mvh veronika

Inredningsfanatiker sa...

Hejsan!
Som vanligt så visar du så mkt vackert och inspirerande, TACK!
Jag undrar om det är Ok att jag använder dig som min veckans blogg, jag visar då lite bilder från din blogg och skriver lite om dem, det är som en rekommendation av din blogg, som lite "reklam" så att flera kan hita din härliga bloggsida.
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Mita`s hjørne sa...

Åååå... så godt at jeg ikke er alene i verden som ser ut som et vandrende kart på kvelden... (skal si det er godt at vi har uniform på jobb, bare å skifte om vi søler)...
Så mange koselige bilder hos deg...
De blå blomstene er jo nydelige...

Ha en koselig helg...

Hobbyhuset-Merete sa...

Søtt forkle og nydeleg lite drivhus du har der :o) kjenner meg igjen i det med matog andre flekkar på kleda..har ein tendens til å "legga" meg oppi fatet når eg et middag f.eks
kanskje eg skal sy meg eit forkle eg og...? Ønsker deg ei super helg og ein god morsdag på søndag!!

Tonje sa...

for noen helt utrolige vakre bilder du viser i dag...de kunne man bare a satt rett inn i ett vakkert interiørblad...tenk å ha det så flott ved inngangen....drømmer om å kunne gi gjestene mine den samme opplevelsen som jeg fikk av bildene dine...takk for herlige minutter i drømmeverden...

psst! er flink til å grise jeg også,og er det ikke jeg selv som klarer det har jeg alltids noen hunder som gjør det for meg=)

Ha en flott helg!

Lille meg sa...

Hei! Dette er et nytt bekjentskap, kan ikke huske å ha vært innom her før.
Det var så mye fint du kunne vise fram!
Jeg har lyst til å komme igjen for en senere visitt også.
Ha ei fin helg!

Lene sa...

Neimen, heipådegen :))

Duu, sånn fra den ene grisen til den andre.... Hihihi - deilig å høre at jeg ikke er alenegris i denne verdenen ;))

Ååå, så deilig vårstemning hos deg og :) Og det forkle ditt var jo rene festhabitten. Knallfint, var det. Skulle så gjerne hatt, men jeg er altså så varmboldig av meg, at jeg renner bort om jeg ikler meg noe ekstra. Så da får man bare vandre rundt med flekkene, og vaske ofte.

Nydelige valmuer, ja. Jeg har visst ikke kommet dithen enda å kjøpe fpø. Hagen er jo enda bare et hav av arbeid. Men det hadde jo likevel vært koselig å så litt i en krok :)

Ha en finfin dag, Lisbeth - og gratulerer så mye med morsdagen i morgen :)

Elzie sa...

Vad trevligt att din bror har tagit hem en liten från Nepal. Jag hoppas att allt ska gå bra. Mitt lilla barnbarn fick gulsot så han fick ligga och sola solarium en dag, men i eftermiddag kommer han hem till sitt hem. Han ser så go ut där han ligger i solariet *s*.
Hoppas du har en bra helg.
KRam Élzie

Minnelita sa...

Sånn er med meg også, finner en liten ugras og fortsetter så i flere timer bare jeg ser ned i blomsterbedet. Må ropes inn om kvelden når det er leggetid. Jippi, snart er det vår.

ljuva hemmet sa...

Vilken härlig färg på blommorna..
Hihi, fick mig ett gott skratt om grisar. Man är nog en gris själv också:-):-)
Bara älskar att strosa runt i din fina blogg.
Kram

Mia sa...

Heheh, jeg må jo le (og samtidig kanskje kjenne meg litt igjen også da...) Forkleder er ikke å forakte, og ditt ble jo særdeles lekkert (jeg har nylig vært i butikken og beundret det lekkre forkledet til Lexington, og ditt er jo minst like fint som Lexington sitt!) Så på med forkle og ut å jobbe...! Og du har riktig så fine støvler til å matche det koselige forkledet ditt også.