03.09.2008

JOLLY SPACE

Svaret på alle mine bønner ...det var det jeg tenkte
da kjøpmannsdiskene dukket opp på markedet for noen år tilbake. 15 herlige TOMME skuffer som gapte mot meg ,.... 15 skuffer sluker store mengder rot og rask, ingen vei utenom, den skulle i hus!
Jeg så votter, luer, bussruter , refleksvester og alle andre reflekser etc formelig hoppe frivillig opp i skuffene, selvfølgelig visste hver og en ting hvilken skuff den burde innfinne seg i , votter i en skuff og luer i en annen. Når så alt var sirlig på plass åpenbarer det seg et vakkert syn for Lisbeth, ikke noe rot å se i mils omkrets kun en hvit perlerad med skuffer!
Genialt! Helt til en vintermorgen for noen år tilbake....
Da stod jeg på kjøkkenet mer eller mindre i sjokktilstand og lurte på hvem som hadde invitert et slagverk inn i gangen. Skuffene lager lyd... ubehagelig, skarp, stygg lyd klokken alt for tidlig om morgenen. 15 ganger 1 smell ganger 1 gang til noen smell, det blir ufattelig mange smell for mye...
Himmel for et spetakkel !!!! De ulike familiemedlemmene har ulike letemetoder...prinsessen åpner 2 og 2 skuffer i slengen, smeller så begge to igjen før hun tar tak i to nye og slik holder hun på til hun ikke finner noe som helst og roper MAMMA!!!!
Yngstemann åpner alle skuffene , smeller så de øverste igjen med hendene, mens de nederste blir sparket igjen, de i midten blir vippes inn med knærne, han finner heller ikke noe av det han jakter på, MAMMA!!!!
Mannen åpner 1 og 1 og smellene lyder som et maskingevær. Jeg holder det bare ikke ut.......jada lyddempere er pålimt, men det hjelper ikke det spøtt...
Dessuten, rotet som hoppet så fint opp i skuffene bare blir der, det forsvinner ikke i noen kildesortering eller hopper ut av skuffen og går frivillig, pent på rekke inn i støvsugeren, neida det hoper seg opp og forblir der, tenk det! Om dere bare ante hvor mange plastikkposer med rot jeg har røsket ut av denne kommoden, jeg har ikke ord...gamle bussbilletter, kinobilletter, kvitteringer av alle slag, mc donalds møkk, ødelagte paraplyer, batteriladere som ingen vet hvor hører hjemme, lommelykter med og uten batteri, løse batterier, skruer, muttere, skrujern, tyggispapir, x-antall votter uten make, kinderegg plastikkleker i tusen biter, 50- øringer, post-it lapper, melittaposer med påskreven handleliste, kulepennhetter....jeg hadde faktisk vært styrtrik om kulepennhetter hadde noen verdi.......... listen er uendelig!
Nå er den ryddet og 15 tomme skuffer gaper sultne ut i luften, jeg håper virkelig ingen har tenkt å mate en eneste skuff , den må dø av sult for alt jeg bryr meg!
Snart er roser og annen pynt en saga blott . Istedet blir det et flott skue...en hvit perlerad med KURVER ! Hver sin stillegående, ekstra lav desibel, pyntelige, hvite kurv som inneholder alt hva en vintersesong krever av varme saker til hender og hode. Heretter skal hver eneste sak som har tenkt seg opp i en skuff gjennom en streng sikkerhetskontroll... av meg!
Jobber iherdig for å få unnagjort alle slike dumme ryddeprosjekter. Interiørbladene er neste på listen. Her skal det klippes ut ideer og mengden med blader skal reduseres.
Laura Ashley bøkene og katalogene mine fra 1982 og frem til i dag skal derimot ikke røres, de har hedersplass i stuen! English. Once upon a time I thought this chest of drawers was the answer to all my prayers. It would hide all the things a family in Norway needed for the winter season, like mittons and woollen hats . But it turned out to be a huge container hiding all the garbage that should had been placed in the trash can. On top of that it , what a noisemaker!!.... when the family members are looking for their stuff early in the morning they open and close 15 drawers .... it really sounds like drums.
Some years ago I found the solution, I bought baskets, soon they will be placed on top of the drawer containing all the stuff the family might need.

42 kommentarer:

ENGEL sa...

haha!der kjente jeg meg godt igjen du!her endte det med at kjøpmannsdisken ble byttet ut med et bord,med KURVER OPPÅ OG UNDER!!!haha.blir nok mindre smell på deg i tiden fremover skal du se;)

Monica sa...

Høres ganske så kjent ut, ja;) Men den er jo fin da...og det første bildet er bare nydelig.

Drømmefangeren sa...

Haha, takk for en god latter.. diu skriver så levende og morsomt.
Men at det ikke er like festelig mens det holder på kan jeg godt forstå.
Lykke til med lydløse kurver :)

De emaljerte tingene var forresten utrolig fine

aase sa...

Når kommer boka om alle fadesene vi har i hjemmet vårt?? Jeg bestiller herved en.....

Hvem kjenner seg ikke igjen i denne historien?? Jeg har mest lyst å nektebarna å ha mer enn en av hver jeg!!! Et par votter til hver og ikke 48............og 35 luer .........

Skjønner godt din frustrasjon over dette fantastiske møbel!!

Anonym sa...

Heisann Lisbeth!

Anonyme Randi her igjen;)Å atter ein gong må eg få takke deg for fine bilder og artige kommentarer til bilda!!!
Å du verden for ei kvardagshistorie du kom med no:))
Har hatt akkurat det samme "støyet" her i hus,men det er nokre år sia:) Men det som er da,er at eg har akkurat samme benken sjølv,og den er 13 år gammal:-)) Ja da,min og er kvit måla;)Men det eg gjorde den gangen var at eg kjøpte nr skilt å hadde på,so våre 3 unger(ja og ein mann;)))hadde kvar sine nr,å trur det eller ei så skjønte dei alvoret...det vart opnet KUN den skuffa som var deira si med rette nr på:-).Å når ho mor sa at sånn skal det vere,ja da tok dei det på alvor:-))Å det funka!Å det har dei takka meg for mange gonger i seinare år at eg har lært dei å halde orden i tinga sine;)med og uten nr:))Ja.Ja...tenkje du klare og få orden på det;)Det ser sooo ryddigt å fint ut med deg so eg trur ikkje du har so mykje og frykte,ivertfall på bilda dine;))
Ha fortsatt ein fin dag!!:-)

Anitas hus sa...

Ja her kjente jeg meg godt igjen, ha ha... Kan du skjønne hvorfor de er nødt til å smelle skuffen igjen? Tror de ikke at den går igjen hvis man bare skyver den lett inntil, he he. Nei, det er helt håpløst å prøve å forklare de hvordan en skuff skal lukkes, så jeg forstår godt at du bytter den ut med kurver;)
Lykke til med resten av ryddingen!
Klem:O)

Christel sa...

Har makan kjøpmannsdisk jeg også. Først var den luta, så brun beisa før den fikk 3 strøk med hvitmaling!

Lo godt når jeg leste innlegget ditt. Det høres så veldig kjent ut!Men det verste er når man finner 5 av de 15 skuffene med masse rot i åpne fordi noen ikke har lukka de :O

Kjempe fine bilder du har lagt ut.

Klem

Anita sa...

Ja er det ikke plagsomt, egentlig tror jeg at alt som er praktiks i en gang, når alt kommer til alt ender opp med rot! Tror kanskje man bør slutte med ganger;o) Har hatt kurver også jeg, men det ser ikke pent ut etter en dag det heller, så lykke til:o) Har forresten fortsatt en kommode som er malt to ganger siden den stod i gangen, men som fortsatt innelholder gaaaammelt gang rot *blush*! Takk for hyggelig kommentar hos meg! Nå skal jeg starte på mitt nye prosjekt;o) Kos deg!

Pulsatilla sa...

Åh, er det ikke flott når vi med småbarn kan lære av dere med litt større barns erfaringer! Kommode eller kjøpmannsdisk i gangen - ikke noen god ide altså. *noterer*

Kari sa...

Vi har vel alle hatt / har en sånn kjøpmannsdisk og hatt akkurat det samme problemet hihi...
Jeg kvittet meg med min ifjor, angrer enda....så det spørs om ikke det blir en ny på meg. Liker de såå godt..

Din var jo bare såå flott da :))

Floras Kulle sa...

Ha,ha! Korgar ÄR bra, jag har precis skaffat några, och det fungerar ganska OK. Hemma hos oss hade barnen för bråttom för att hinna öppna lådorna! Så allt låg ändå alltid på golvet.
(Men jag fick lite dåligt samvete nu - mina Laura Ashley-kataloger gick i soptunnan, i förra veckan...)
Hälsningar:
Annette

Aina sa...

Så morsomt skrevet, jeg kan høre de smellene av skuffer som går igjen når jeg leser, her i huset har vi 3 kjøpmannsdisker;-D

Men kun 1 står i gangen og den er tømt for votter og luer for lengst..de havnet i kurver ja!
..synd kurvene alltid inneholder bare en av votteparene og du finner aldri luen som hører til i samme kurv som skjerfet og vottene;-P

Har nok de samme ryddeprosjektene vi, alltid like håpfull.

Nydelige bilder som alltid.
Onsdagsklem fra meg.

Guldkant På Livet sa...

Ha, ha, ja , jag skulle också dra i alla lådorna, bara för nöjes skull, vilken fin köpmandisk oh så vackert du har hemma! Det pirrar till i min mage varje gång jag basöker din blogg och HIMMEL så snyggt det blev med alla emaljskopor du hade hängt upp i inlägget under!!! Mari.

Jonna sa...

Hehe, morsom lesning om frustrerende tendenser.
Og greit for en snart tobarnsmor å vite, jeg hadde faktisk tenkt å skaffe en sånn til nettopp luer, votter, reflekser osv., men nå tror jeg kanskje jeg bør vurdere en annen løsning til dette praktiske formålet, og heller satse på å ha kjøpmannsdisk til pynt.

Nyperosa sa...

Fantastisk,

hva & hvordan du skriver.
En mulighet er å spikre
på slike bittesmå til å
putte små lapper nedi, du
har sikkert sett dem, de
ble brukt på kjøpmannsbenker
før i gamle dager...

Au revoir : )

Elzie sa...

Det verkar gå livat till hemma hos Lisbeth på morgnarna *s*. Tack och lov är det bara gubben och jag här så det är tyst och lugnt. Ja, när han gått till arbetet...
Blir nog bra med korgarna också. Och de böckerna. Förstår att du inte vill bli av med dom.
Ha en skön kväll.
Kram Elzie

Forgjengelige ting sa...

Så mye inspirasjon her! Og en slik disk har jeg også, men den har ikke fått farge enda. SEr at jeg må forte meg å få malt den. Din ble iallfall nydelig!

Haust sa...

Hehe, godt skrive! :) Bra eg ikkje har plass til kjøpmannsdisk i gangen, med andre ord! Eg har òg tenkt å satse på eit korgsystem, berre eg kan finne dei rette korgene. Paraplyen din ser riktig fjong ut, forresten!

Ha ein god onsdagskveld...

Garden Angel sa...

ja....hahaha...kjenner til det ja;)
Lykke til med orden i kurvene!
Fint og flott så det ut iallefall:)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Kjenner veldig godt til
dette med div rot i gangen.
Greit å gjemme det vekk
i noen skuffer men ikke
lett å få fatt i det man trenger!
Jeg har fått på plass korger- en til hvert familiemedlem.
I vinduskarmen vår i gangen, samler det seg småting, som må ryddes opp i veldig ofte!
Hadde vi hatt småskuffer hadde de havnet der og det hadde sikkert hopet seg opp..
Jeg har også kastet mange interiørblader. Det er jo ikke vits å ha liggende mange gamle blader. de samme eller tilsvarende artiklene dukker jo ofte opp igjen. Jeg har revet ut sider på enkelte favoritt-ideer og tips som er kjekt å spare på.
Ha en ryddig og skuffesmellefri uke!
- Hilde

Jema Rose sa...

Jag hittar vad jag letar efter, i min köpmansdisk heller, allting ligger bara "huller om buller", i en enda salig röra alltså..!

Det blir säkert bra med korgarna!

: )

KRAM, Jenny

<3

Jema Rose sa...

Rättelse:

Jag hittar INTE vad jag letar efter...

; )

Ibland har man lite för bråttom när man skriver...

Viola sa...

Hejsan, oj vad jag skrattade när jag läste om dina morgonar när alla ska iväg och hitta sina saker, det är nog många som känner igen sig, men köpmmannaskänken är ju verkligen vacker, det måste jag säga! HA EN BRA KVÄLL, KLEM VIOLAN

Les Cotrions sa...

Gorgeous your drawers!!! I love it!!!
There's something for you on my blog!
Have a nice evening!
Hugs
Vale

Whoopsi Daisy sa...

Hei

Det ligger en award til deg på bloggen min.
Du har en fantastisk flott blogg.
Mvh
Whoopsi Daisy

Brandi sa...

so pretty!

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!

Alltid innan jag kommer in på din sida, precis när din sida laddas upp, är jag så förväntasfull..du visar alltid så fina bilder och dina inläg är alltid härliga..och jag blev inte besviken idag heller..UNDERBART!

Kram goa vän!!!
Mia

Gammalt & nytt sa...

Vilken fin köpmandisk.Jag hittar inte heller så bra i min men bättre än barnen.
Kram Irene

liven sa...

Flere som er i ryddemodus ja........har en stappfull kommode her i gangen også!!
Fine bilder......nyter innleggene dine jeg:O)
Ha en fin kveld:O)

Emmeline sa...

Smell eller ikke smell med skuffer, knallfin er den jo. Må jo bare smile av deg;)

Jo taktekkeren har vært her i dag og i går--med anbud...og det koster 360 000 å få tett tak på et hus fra nittenhundre og blomkål; men hva kan man gjøre....

Utett tak har vi hatt LENGE;) Så vi er vant til litt av hvert, selv om lukten trolig kommer fra et annet sted. Virker som om det har roet seg med lukt nå i kveld forøvrig. TAKK OG PRIS...

FLOTTE emaljerte ting hos deg. FÅR SÅ LYST PÅ SÅNNE;) Men mine skal være lyseblå vettu;)

Inka sa...

Hej på dig!

Vilken fin blogg du har. Du har så fint hemma. Och vilken härlig köpmannadisk du har.Vänligen Inka

Den gode feen sa...

For eit utruleg morsomt innlegg. Knallbra skrive og illustrert med nydelege bilete. Eg har lyst på kjøpmannsdisk uansett bråk eg då, men har ikkje plass...

Ha ein finfin kveld og ei god natt. Klem frå Linda

Emmeline sa...

svett svett---helt vanlige taksteiner faktisk?? Har sendt deg en epost håper du har anledning til å svare.....

MOLLY sa...

hehehe..., jøss hilst på selveste DAMEN du altså...hihi;) Da kan jo jeg si at jeg "kjenner" en som har hilst på selveste Fru LA:))

Og ja, jeg tror du har rett i det med Paspberry på den fargen...den er litt skarpere;) MEN jeg tror jeg må finne noe, og et sted jeg kan putte den der brick'en altså...hehe:)
Alexandra, skal sporenteks lete etter 2003, og hvis ikke får du legge ut et bilde!!!

Sånn er det når vi ikke har så mye pent interiør å blogge om, da får vi ta bilder av bladene...hahaha:)

Nå skal det ut og jordborres, så hvis det kommer på nyheten om noen idioter på østlandet, som ikke visste hvordan de skulle håndtaere store sterke verktøy, så er det oss;)
Wish me luck;)

Tone sa...

Kjære vene nå fikk jeg meg en knallgod latter her på morrakvisten!
Fantastisk beskrivelse av familie som leter etter alt og ikke finner en dritt! Hvorfor skal du ha det noe bedre enn alle oss andre mødre? haha!! -
Mine tre menn - mann og to gutter,leter på denne måten: - tomt blikk, tomt blikk, en gang til... åpne åpne, nei. Mammaaa!! Og hva henger midt i fleisen på dem alle? Yess, det de lette etter.
....hos oss er det ytterdøra som smeller igjen! Så en gammal kaffekvern fra svunne tider gikk i tusen knas til slutt - den stod på veggen bak....
Men kommoden er da flott der den står - !!!
Tone

Nunne sa...

Ikke rart at du får mange kommentarer. Her inne kan man jo kose seg glupp ihjel. Det var hvitt og rosa og sånn lun atmosfære her..... aahhhhhhhh...
Hilsen med god kveld nordfra.

Sublim Design sa...

Jag känner så gott igen mig själv,
och laura ashley katalogerna sparar jag i alla år:)
Ha det fint
/S

Therese sa...

Oi, kataloger fra 1982. Det er ei dame som vet å ta vare på tingene sine det :) De eldste jeg har er fra Ikea, men de er vel ikke mer enn 5-6 år tenker jeg. Men nå var ikke jeg mer enn 1 år i 1982 heller da, og selv om interessen for interiør begynte tidlig får det være grenser :)

Håper du får en fin fredag. Snart helg :)

Mia sa...

Men den hvite perleraden ser da veldig vakker og pyntelig ut! Jeg har ennå tilgode å være en lykkelig eier av en kjøpmannsdisk, men er herved advart, og skal se etter andre løsninger for lagring.

Takk for den kjempegode idéen om å sortere interiørblader etter årstid. Det høres jo veldig fornuftig ut, istedet for å (prøve) å samle de etter årgang, som jeg har gjort. Men nå skal jeg også begynne med rydding, riving og kasting av bladene mine... problemet er bare at når jeg begynner å bla i de gamle eksemplarene så finer jeg så mye fint at jeg umulig kan kaste de (selv om de har ligget urørt og glemt i skap... og på gulvet... i lange tider). Men når deg gjelder mine Laura Ashley kataloger, som jeg hadde samlet siden 1983 (jeg manglet 1982) så ble de, alle som en, levert til papirinnsamling ifjor. Jeg trengte plassen i skuffene , hvor de var blitt lagret, og da skuffbunnen var i iferd med å gi etter pga. tyngden. Og merkelig nok, så har jeg faktisk ikke savnet katalogene (enda ihvertfall...)

Hemma hos lilla mig sa...

Hihi, här får man då ett gott skratt.
Så fin din köpmansdisk är.
Men usch har du varit förkyld.
Hoppas att du mår bra nu iaf.
Ha en trevlig Fredagskväll.
Kram

BROCANTE sa...

Med barn i huset er ingenting uten lyd! Kjøpmannsdisken din var jo fin da - du kan jo bruke den til dine ting....

Landliebe Manuela sa...

Your house and your garden is so beautiful......I am always totally thrilled.

Liebe Grüße
Manuela
aus
Bayern