07.09.2008

EN RETT OG EN VRANG OG LITT TAPET

Da er tapet og gardinstoffet blitt fotografert. Tapeten er nokså nøytral og vil dermed passe til ymse gardiner når jeg går lei :o) Tror det blir flott!
Fra tapeter til håndarbeid. Med høsten kommer lysten til å strikke. Sying er faktisk ikke min sterkeste side, derimot å strikke det har jeg gjort mye. Å strikke det mestrer jeg godt, ingen prosjekter er for vanskelig og jeg kaster meg ut i alle verdens oppskrifter UTEN å lese igjennom de på forhånd. Det bør man gjøre.
Da prinsessen var liten strikket jeg et nytt sett til henne så og si hver uke, ja du leste riktig. Etterhvert som hun vokste til ble det mindre og mindre. Blant annet fordi strikkedesignerne sovnet i sokkene og ikke hang med på notene.... eller motene . Jeg endte opp med å strikke sjal , dukkeklær som jo er koselig, den store tovetiden gjorde sitt inntog med boken"Krymp" i spissen. Det ble mange toveprosjekter..hele boken nesten. For ikke å glemme pulsvarmere med perler.... Under her sees prinsessen som liten iført stasen, luen er en såkalt solsikkelue. Nå har jeg sett lenge på disse strikkeputene. I hele fjor vinter var de stadig avbildet i de utenlandske interiørbladene i koselige sofakroker. Bildet her er fra Country Living.
Men har hatt en sperre for fletter etter dette dyffel prosjektet som er det verste jeg har vært borti av strikkeoppskrifter. Vanligvis lærer en seg mønsteret etter et par strikkeomganger, men på denne : GLEM DET!
Her er det tungen rett i munnen , telle og være dypt konsentrert for hver eneste maske. Den med øvet strikkeøye ser lett at her er det vridning til både høyre og venstre for hver eneste maske og omgang..puhh! Da jeg omsider ble ferdig og skulle strikke opp knappestolpe , nei da var det ikke oppgitt ca. antall masker som skulle strikkes opp!! Knappestolpen går fra nederst på ene forstykket og hele veien opp rundt hetten og ned på andre forstykket.... her snakker vi alvorlig maaaange masker på pinne nr.2. Det er ikke lett å beregne uten ca oppgitt antall. Tror jeg strikket og rakk opp igjen stolpen 4 ganger før jeg kom i havn.
Da er det ikke rart folk gir opp strikkeprosjekter. Dette er altså et eksempel på en elendig strikkeoppskrift. Mangelfull!!!! Men den som har lyst og prøve seg skal gjerne få en kopi på mail av meg !!! For den er lekker og jeg høstet mange lovord for den. Det er noe med dyffel som de fleste liker, klassisk og kledelig !
Puten som er vist er jo bare "peanuts" i vanskelighetsgrad og jeg har lyst å strikke den så fletteaversjonen skal bekjempes. Begynner denne uken.....

Nå er jeg lut lei broderier og klar for strikking.....ute på snoren vaier juleduken...det er en underduk så får det kommer noe pynt på toppen i form av blonder og annet stas. Julen er reddet :o))))
Julestrømper er sydd og ferdig, bare bånd som mangler. Inspirasjonskilden er ingen ringere enn superdyktige og kreative MetteFlette. Hun syr de lekreste saker og har du lyst å bestille deg en brodert julestrømpe må du ta turen inn til henne. Jeg har snakket med henne og hun tar i mot bestillinger på løpende bånd...først til møllen......
Ha en kreativ uke!
Klem fra meg.
English. I like knitting and I do want to knit a cushion. Maybe I`ll start next week. On the first photo you can see the wallpaper and fabric that I chose for the TV- room.

37 kommentarer:

Therese sa...

Jeg hadde ikke sett det om du hadde hoppet over en maske en gang, så du imponerte hvertfall meg :)

Sulvis sa...

Innom og beundrer siden din igjen, man får jo virkelig sjelefred av denne svært tiltalende bloggen!

Dyffel er tingen, en slik fikk jeg lyst å prøve meg på - om jeg begynner nå blir den kanskje ferdig til lillefrøkna her er i 4-årsalderen. Ikke så rask å strikke jeg, med andre ord!

Ha en god uke :)

Sulvis sa...

Et lite PS! Her jeg går i min egen verden tenkte jeg ikke på at de færreste mennesker er tankelesere. Tilleggsinformasjonen blir da: Lillefrøkna her er nå 1/2 år, så da har jeg drøye 3 år på meg, hvis jeg skal strikke en dyffelcoat til hun blir 4. He-he.

Mia sa...

Vet du Lisbeth, akkurat en sånn pute har jeg også tenkt å strikke i høst... bare at jeg har ikke helt samme strikke erfaringen som du har. Men... jeg har sett at slike "cable knit" puter er "inn" og jeg har tenkt å prøve meg. Da jeg var i San francisco i fjor høst og besøkte Ralph Lauren sin butikk der, haddde en av interiørutsillingene slike puter (de var til salgs selvfølgelig... ikke bare utstilling...hihhii) og tepper, og jeg tenkte der og da at en dag... skal jeg også ha slike. Vel, nå har jeg en del prosjekter å gjøre ferdig før jeg kommer så langt, men planene er der. Så må jeg bare di at jeg er imponert over hva du fikk ut av den vanskelige/ufullstendige strikke oppskriften! OG de broderiene dine er bare heeeeelt nydelige. Du er virkelig en allsidig dame, du!

Moderncountry sa...

For et fantastisk Inspirerende innlegg!!! Du er dyktig!
Fy, jeg ble helt ivrig her, hihi..stikkinga di imponerte voldsomt, nydelig som bare det. Og Julestrømpa satte fart på nye Ideer. Husker de fra Mettes prosjekter og ville egentlig ha prøvd selv. Men så langt kom jeg ikke. Nå er det ett par måneder å få unna ting på, og jeg satt senest i dag og bladde i boka Julealfabetet.

Takk for all kos her inne!
Klem Aina

Elzie sa...

Det var mycket fint du visar, som vanligt. Jackan som lillflickan har på sig var ljuvlig. Liksom kuddarna. Ska bli intressant att se om du sätter stickorna i sådana *s*.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie

Viola sa...

HEK LISBETH, VILKEN VACKER TAPET IHOP MED TYGET KOMMER BLI UNDERBART FINT. VAD DU ÄR DUKTIG MED HANDARBETE. KOFTAN ÄR SÅ FIN OCH VILKET ARBETE, DINA BRODERIER ÄR JU SÅ VACKRA, HA EN BRA VECKA, KRAM VIOLA

Anja-Elin sa...

Oi! :) Imponerande!! Det strikkearbeidet var jo berre sååå nydelig :) Og den julestrømpen var skjønn.. ;) Snart jul skjønner eg. *stort smil* :)

Ha ein flott dag!

Kerstin sa...

Oj du imponerer Lisbeth=)Tapet... maling... strikking .. brodering. Hva er det du ikke kan????
Jeg har strikket flette møsnter for lenge siden . Mne ikke et slikt møsnter på jakken til prinssessen din. hadde jo vært moro. Men mine barn er blitt store nå.
Gleder meg til å se puten ferdig=)

ha en fin strikke uke :O=)
Klem

Anonym sa...

¨Såå fint du har stickat! Jag stickar mycket och har stickat en del kuddfodral.

Du broderar mycket och vackert med.

Din blogg är jättefin. Jag har varit här inne ock kikat en del men inte kommenterat men det gör jag gärna för du ger massor av inspiration

Ha en bra vecka

//Lena

hvorfor ikke... sa...

Åh! hælihet så mye fint!
Elsker å strikke sånne -tunga rett i munn-greier, men jeg jeg MÅ ha noe enkelt ved siden av. og det går i rykk og napp. Variasjon må man ha, blir jo såå lei av å holde på med det samme.

Duffelen ble bare sååå lekker, det som er med sånt vaaaanskelig, er at ikke alle i klassen har lik, det kan du være sikker på!
Hun må jo virkelig føle seg som en prinsesse med den!
Knalltøff! Synd hun vokser fra den...gjerne alt for fort!
smil Torunn

Garden Angel sa...

Wow...du imponerer meg....igjen!
Du er sannelig en tusenkunstner du;)
Så flotte ting...både strikka og sydd.....!
Også har jammen meg dama begynt å tenke på jula alt også....snakker om å være forberedt!!!
Det ligger noe til deg på bloggen min;)

ENGEL sa...

du, jeg er imponert!jeg lager iallefall ikke slikt,men kjøper det!må være utrolig moro å lage noe så flott selv!kjempeflink er du!

Kari sa...

En nydelig tapet og et nydelig gardin :)
Dette blir bra !!
Strikking ja hehe.. Nå er det noen år siden jeg satt med strikketøyet. Begynte på genser etter genser og endte opp med mange halvferdige som jeg bare måtte kaste hihi.
Og sånn avansert mønster orker jeg ikke å begynne på.
Jeg beundrer dere som gjør det :))
For nydelig er det !!!

Ha en fiin dag

aase sa...

Oj oj,så flink du er å strikke!! Jeg har strikket fletter engang, liten babyjakke. Har egentlig ikkefristet igjen, før jeg kom inn her nå!! Dette var bare nydelig, både duffel og pute!!

Fredrik sa...

fina bilder

Living White sa...

OI hvor flink du er??!?!!!!!!

Skulle virkelig ønske jeg kunne slikt, men..jeg mangler det genet. Min mor kan og ikke jeg:(

Ja tenk om vi alle hadde møttes og tatt oss en skikkelig live blogghelg og ett party?? DET hadde vært koselig det.

sologbolig sa...

Artig, denne duffelen/jakka har eg og strikka. I fjor vinter. Strikka den til ei lita jente som eg kjenner og den blei kjempefin. Enig med deg at oppskrifta var litt mangelfull, tror eg tok opp den stolpen noen ganger eg også .... og eg hater å rekke opp igjen !! Stilig tapet og gardiner. Ha ein fortsatt fin kveld!

lykkehuset sa...

Så NYDELIG BLOGG du har!!! Her kommer jeg tilbake! ha en fin kveld!!

Gammalt & nytt sa...

Vad lill tjejens tröja ät fin!
Kudden är helt underbar.
Kram Irene

Kari sa...

Heia :)
Det igger en award til deg inne på bloggen min ;)

Klem, Kari

~♥~bagateller~♥~ sa...

Nydeleg både jenta og duffelen, har holdt meg langt unna slike strikkeprosjekt. Dei har eg prakka på søta mamma, ho er også ein kløppar i å strikke. Men siste fletteprosjektet ho strikka, ein flott gensar til Dita, bikkja, da fekke eg klar beskjed om at det var siste av den sorten. Der var doble flettingar og sånt som visst var noko herk... Den puta du viser er lekker, kanskje eg skal forsøke meg på å lure ho til å strikke meg ei slik;-)

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!

Åh du är ju bara helt fantastisk...jag skulle också gärna vilja kunna sticka sådana där fina kuddar/puter :)

Tack vännen för dina goa ord hos mig, du är så snäll, och jag tycker verkligen om dig och din blogg jättrmycket!

Kraaaam
Mia

LAPPEQURI sa...

Kjempe flott jule strømpe:-)
Ha ei fin og kreativ uke

MOLLY sa...

Det ante meg at det var den tapeten!!!! Rålekker...og sammen med de gardinene...ååååååååååååh, så fint det blir:)) Da er vel Tv stua ferdig til helgen den da....hahahahaha:) Må jo få se det på plass rimelig kjapt her nå...hehe;) Jeg som har en stund igjen før jeg kan begynne med slikt dill dall, må jo få ta del i dine prosjekter som er litt nærmere målet enn mine...hehe;)
Og du det bladet du viser fra der...det mener jeg helt bestemt at jeg har:)Digger de sidene der med tips, og adresser:)
Og den strikkejakka...usj sier bare jeg at det var min søster som fikk strikkegenet...fnys! Men når jeg bare får en sofa å sitte i så kan jeg jo alltids prøve meg, men først skal jeg lære meg å sy....Har mange planer, men har bestemt meg for å gjennomføre de, så får vi se, om jeg finner meg en ny hobby, for pr. dags dato har jeg jo ingen...hahaha:)
Og Hurtigruta, ja ka farsken, æe jo halvt nordlending...hehe;) Må finne den på You toube, eller er det fra et show jeg kan få kjøpt på DVD kanskje???
Ha en super duper natt, her må det sooooon lalles, og slottet hadde veeeeeldig dårlig linje idag, tenkte jeg skulle prøve Ari på mob'en! Har du hilst på han eller hahaha?

Smineset sa...

For en super blogg du har med masse flotte ting og tips. "Fant" deg inne hos Me and Molly, og det er jeg glad for! ;-)

Hulda sa...

Virkelig en flott jakke du har strikka! Alltid så innbydende bilder her hos deg. Takk for hilsen inne på min blogg, Lisbeth. :)

Floras Kulle sa...

Oj, vad du kan!!!
Själv fick jag en fin idé, jag KÖPER kabelstickade tröjor (på second hand...) och SYR mig ett par kuddar! För så där flink är jag inte med stickorna, tyvärr:-)

KRAMAR: Annette

P.S: Julstrumpan var så FIN, den vill man ju bara ha! D.S.

MiaMaria sa...

Hej!

Men vilket läckert handarbete bara så vackert och ser så svårt ut....

Att sticka och virka är en slags avkoppling.....fast det var ett tag sen sist för mig kanske dags nu......

Åh, så söta julstrumpor.

Ha´det så gott!
MiaMaria

Hespe sa...

Hei på du....
Så deilig for dere at sommeren fortsetter.... Her i Oslo kom høsten brått på (kanskje spesielt for meg som akkurat er kommet tilbake fra ca 35 grader). I dag tidlig når jeg ventet på bussen tenkte jeg at jommen skulle det vært deilig med hansker.....

Åh, du er snill om du stempler opp litt for meg!!! Så får vi finne noe jeg kan gjøre i gjengjeld....

Ha en strålende kveld videre - her blir det frustrert fruer....

Klem fra Hildegunn :o)

Hespe sa...

Hi, hi - frustrerte fruer du liksom - Grey's Anatomy mente jeg selvsagt....

:-D

liven sa...

Ser ut som en grådig fin tapet dette:o9
så fin den strikkejakken var da........
Strikket en del til de to eldste da de var små men nå blir det ikke......
Er så mye jeg har lyst å gjøre og det er jo så mye fint i strikk!!

Kos deg i de fine dagene:o)

Lovise sa...

Å for ei herlig snuppe:)
Kos deg i kveld.)

Grip dagen sa...

Ja, klarte du den jakka, klarer du ALT. Puta må da være fort gjort å strikke!
Jeg bare syr, broderer og maler for tiden. Faktiske så savner jeg å sitte ned med et strikketøy...
Men hva gjør Marit da?
Jo, i morra kveld skal jeg på strikkecafè! Supersosialt, inspirerende - og jeg får strikket litt! Gleder meg!

Må også si at dine broderier imponerer meg! Aldeles nydelige!!!

Klem Marit

MOLLY sa...

Award til deg fra meg;) Kom og hent:)

muskattogkardemomme sa...

Å for en skjønn strikkejakke!
Nyter bloggen din og vil gjerne gi deg en award :0)
Velkommen inn i min Muskatt og Kardemommeverden for å hente den ;0)
Ha en hærlig dag videre!

Sussen sa...

Det ligger en award til deg på bloggen min :-)