05.09.2008

HVITT ELLER HVITT ?

De fleste har vel fått med seg at vi har et aldri så lite oppussingsprosjekt her i huset. En TV-stue som pr. dags dato ikke er presentabel for offentligheten. Her må vegger ned for det trengs isolasjon. Nytt gulv og tak , taket aner jeg ikke hva vi skal gjøre med,.. bortsett fra at jeg vil prøve å redde det. Det har strukket papirlerret og papirlerret synes jeg er aller vakrest når vi snakker tak.
Er den ikke passe shabby chic da sier mannen og synes han er morsom. Joda, det kan jeg love dere at den er, ingen grunn til å finne frem sandpapir for å skape slitt patina....
Nei, vi snakker ikke om furuhe...... , mer om en vegg som ble kvitt et vindu og fikk altandør istedet, tapeten henger og slenger, murstein utgjør dekoren i delikat harmoni med gult isolasjonsskum som ser ut som sopp rundt altandøren... Nå har jeg pratet og pratet om dette rommet i lange tider, men dette er ikke et rom som er lett å angripe. Her er mye jobb. Vet ikke om det kan kalles et rom engang. Vel finnes der en dør, men jeg velger heller å kalle det en liten TV krok... med mange kroker. Pga. pipe i rommet blir det vinkler som gjør det vanskelig å innrede. Jeg kan glemme en hjørnsofa, da vil ene delen komme foran altandøren. Så her må jeg gå for en treseter og en stol eller to. Ene veggen skal kles inn med hyller som er godt skjult bak vitrinedører,... som skal kles innvendig med gardiner takk. Barnene har jo stuen nede, men de liker å være upstairs med oss, og det må de jo få lov til. I skrivende stund sitter 5 barn i "elendigheten" og ser Melodi Grand Prix junior. De spiser popcorn og har helt sikkert skitne hender. Så turner de nok litt opp etter veggene eller tar seg for på veggen med popcorn hender idet de skal åpne altandøren ......
Alt dette fører meg opp i ett dilemma, tapet på alle vegger eller i kombinasjon med malt panel ?
Men uansett hvem, hva og hvor så må det skjæres igjennom og en avgjørelse må taes.
I dag orket jeg ikke vente lenger med å bestemme farger og gardiner. Så for å gi meg selv et spark bak reiste jeg til byen, strente inn på Laura Ashley, bombe hehe.... tok ut tapet og gardiner. Nå har jeg ikke rukket å fotografere noen av delene , det får komme i neste innlegg. Men tapeten har creme bunn med lysblå og eplegrønne smale striper, med andre ord lys og delikat.... overhodet ikke skapt for popcornhender. Gardinene er jo aller vakrest mot tapeten siden de fremhever hverandre, inntrykket vil ikke bli det samme mot panel. Vanskelig valg, og snart må jeg finne en løsning ellers så frykter jeg enda en vinter med dette søppelspannet av et rom. Bildene som er brukt her er fotografert i hagen, kanskje har en lunsj tidligere i sommer ingenting med dette innlegget å gjøre tenker du, men JO , litt... jeg har hvitmalt hageport... som ingen barn åpner, ser du godt etter under her

aner du prinsessen i full fart over porten.... ikke igjennom.... Her klatres det, så da kan alle tenke seg hvordan den ser ut etter endt sesong......Med andre ord, hvitt hus innvendig og utvendig krever sin dame. Mulig en god, gammeldags "dodame" som delte ut vaskeservietter ved porten og utenfor (og inni, hele tiden...) TV- kroken hadde vært løsningen?
Mer om prosjektet i neste innlegg. Ha det godt så lenge.
Klem
English. Today I bought wallpaper and fabric for the TV-room upstairs, I will show you in my next post. Now we are planning the room, but it is not easy, so many thing to concider, how to make it functional and so on.
The photos are from my garden.

19 kommentarer:

Jema Rose sa...

UNDERBARA bilder...ska bli roligt att få se vilken tapet & tyg du valde..!

Jag förstår att det kan vara svårt att välja hur man ska inreda, när man har barn i huset, men du kommer säkert på en bra men VACKER lösning!

: )

KRAM & trevlig helg!

/Jenny

<3

mali-mo sa...

Lurer på om jeg ikke har sett den tapeten hos en venninne. Skal en tul til L A selv en dag nå og kikke litt, kanskje like lurt å gjøre det før lønningen, så kan jeg iallfall ikke få kjøpt så mye hehehee. Skal bli spennende å følge prosjektet ditt videre ;) Jeg maler furu!

Anonym sa...

Heisann!
He.He.He.....du er ei artig og veldig kreativ dame!!! Det er en STOR nytelse å lese dine innlegg og ikkje minst NYTE alle dei fine bilda!!:-)Eg ventar og venta kvar dag på nye innlegg frå deg,du redder liksom kvelden du,bedre å lese din blogg en å sjå på den TVn:)Ser på bilda opp at og opp at:))Kjekt;)
Eg har god tru på at den tapeten er kjempe fin:) Gleder meg til å sjå resten!Og ut i frå det eg har sett på din blogg til no,ja da veit oss alle at her blir det atter eit fint rom heime med dokker!!;)Lykke til!!
Ha fortsatt ein fin fredagskveld og ei god helg!!
Mvh. -R.N.O-

MOLLY sa...

Jeg er så glad det ikke bare er meg som er skravlebøtte...hihi:)
Og du jeg hadde en mor som vasket alle sko til besøkende under skosålen, så de gikk med renere sko enn da de kom...hehe:) Vet ikke om det var et helt friskt tegn, men...;)
Og hvorfor i pokker skulle vi bare få høre om den fine tapeten og ikke sen den??????? Hallooooo! :)

Og jeg kunne lett ha sitte på lunsj ved det hagebordet ditt altså...sukk!
Imorgen skal jeg rydde det som pr. dags dato er soverom, spisestue, lager til søppelsekker, og kjøkken, og se om vi kan få noe levende ut av det...og nye lampen, jo den står nedpakket i en krok...snufs...men kanskje imorgen;)
God kveld i Tv stua;)

Nyperosa sa...

Nydlige bilder
til
nydelig tekst.

MOLLY sa...

Hadde det ikke vært for at den stgge tingen fikk "motorstopp", så hadde jeg nnok sittet med en iiiiiiiiiiisssssssssssskald daykeriiii sammen med noen pingviner....hahahahaha:) Det var en lite kjekk sak, og jeg gav den kun en sjanse på 10 sek, så skjønte jeg at den der er ikke min venn...hahaha:)Shake it and merry go all the way around...haha:)

MOLLY sa...

Hadde vel vært så kaldt nedi der at "bøtta" bare hadde sittet å klapret tenner, og holdt heeeeelt kjeft....hahahaha:)
Nei takke meg til tømmerhus, og hund som tror hun er Rottweiler...hahaha åh som vi ler:)
Har du forresten sett Dagfinn lyngbøe sin "HUND"
Hvis ikke sjekk denne linken:
http://www.youtube.com/watch?v=pru1H63KB5g

MOLLY sa...

Da må jeg sjekke om jeg kan finne den på nett imorgen...hakke set den hahaha:)
Men nå må flokken og Dita gå å byssa lalla:)
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Elzie sa...

Jag vore tacksam om jag kunde få maken att gå med på målning av furun här *s*.
Vilka vackra bilder du visar idag.
Hoppas du får en skön helg.
Kram Elzie

MiaMaria sa...

Hej

Så kul att planer...sk abli roligt att se fortsättningen...

Vilke underbara foton från din trädgård vitt och rött!!!!!

HA´en bra helg!
MiaMaria

Kerstin sa...

Nydelige bilder som alltid. Ja hvem kunne ikke tenke seg å sittet å spist lunch ved dette bordet???
Gleder meg til å se tapeten!

Ha en fin lørdag=)
Klem

Livet er heeerlig sa...

Du tar bare så fantastisk flott bilder!!!!
Og så er det så kjekk lesing :)
Ha en riktig så flott helg med grubling og oppussing
*Siv*

Viola sa...

Hejsan Lisbeth, många saker på gång ser jag, ska bli så roligt att få följa TV-rummets förvandling och blir så nyfiken på tapeten din. Vackra bilder i rött och vitt från trädgården. I dag hade jag bestämt mig för svampskogen, men regnet har öst ner hela dagen så de får nog vänta. Blir att tända en brasa och krypa upp i soffan med en god bok istället och ett glas gott vin och tända massor av ljus, ha en bra lördag och söndag, kram från VIOLA

liven sa...

Heisann!!
Flotte bilder....og oppussingen din kommer vel til å bli så fint at!!
Gleder meg til å se:O)
Veldig kjekt med dette sidefeltet ditt her Lisbeth:O)
Bruker mye tid til inspirasjon der:O)

Og hvitt ja....hmm!! Krever støtt omgang med vaskekluten ja......
Har jo ikke småbarn med klissete fingre lenger!! Men de store har nå jammen klissetet fingre de også ser det ut som!!

Ha en fin lørdag:O)

Min verden sa...

Skulle gjerne sett noe tapet som henger og slenger hos deg ;) Vel, jeg kjenner til det shabby - men lite chic! Gleder meg til å se tapeten du har tatt ut. Skulle gjerne hatt noen gode tips til tapet til soverommet. Laura Ashley har jo butikk i Oslo, kanskje jeg skal ta meg en liten tur? Det går jo litt penger i prosjektet fra shabby til chic ;) Ha en fin søndag. Her er det familietur og bål i skogen. Hanne

MOLLY sa...

HAHAHAHAHAHAHAH....ØFF KÅÅÅÅÅÅÅÅRS, kommer det invitasjon i posten så du får hilse på MM...hahahaha;) Klart det, tror ikke hun er like glad i blomster og blonder slik som oss, men hun har jo skiftet "stil & retning" før hun, so U never know...hihi;) Nåja, nå er jeg ikke kjent for å ha blonder på juletreet, og det første jeg tenkte når butikkmannen sa at de hadde jultre var bare...iiiiik ikke blinkende farger, og kjente fakstisk svetten komme med engang...hihi, mannen bare lo, da han skjønte hva jeg tenkte på, og jeg begynte å lete med en gang i kassene mine om ikke jeg hadde noe ekstralys jeg hadde hatt på julttreet i sjappa...hehe;) Og jepp, det hadde jeg, nå blir det kanskje litt vanskelig med de pittesmå lysene på et kjempedigert juletre, så vi får nett sjå...hehe;)
Her skal vi f...ikke ha noe innflyging til Hong Kong...hahaha:)
Synes det har gått velfig fint å bare nevne nye ting liksom...hihi;)
Lampen bæres varsomt rundt i sin kartong, etter hvert som esker tømmes...puh;)
Ha en usannsynlig morsom søndag!!!!!
Har ikke funnet den der skæææætsjen med Hurtigruta...noen tips???

Cathrine sa...

Har noe til deg på bloggen min

Synnøve sa...

Jaaaa, heia tapeter!! Hihi... Nydelige bilder her hos deg i dag, rødt og hvitt og sommerlig! Et par flotte ting fra Comptoir her også ser jeg, tror ikke de kan gjøre noe galt jeg altså...! ;) Fortsatt god søndag til deg! Klem :)

Moderncountry sa...

Superlekre bilder Lisbeth!! Er så glad i rødt og hvitt og Comptoir har så mye lekkert. Bilder som gir massevis av med gode sommerminner. (oj, det rima, hihi)
For en rosebusk dere har. Hvilken art er det? Kjøpte ett par i sommer, Karen Blixen og Astrid Lindgren. Astrid har igjen godt med knopper. Håper på et par dager med sol og varmt vær nå. Da skal jeg jammen lage meg en bukett.

Klem Aina