31.01.2009

TEA COSY

Hei alle sammen ! Tusen, tusen takk for alle de fine kommentarene til hekleteppet mitt, blir selvfølgelig enda mer stolt av teppet siden så mange har lagt igjen en hilsen !
Etter at teppet ble ferdig fikk jeg en følelse av frihet, i den forstand at jeg slipper å tenke på at de der hersens lappene ligger der og bare minner meg på at nå må du se til å hekle Lisbeth! Jeg har liksom den fulle frihet til å sette igang med alt mulig,..... maling, sying, ja bare det å tillate meg selv med god samvittighet å kjøpe nytt garn blir en sann fornøyelse !
I julen dekorerte jo julestrømpen en av knaggene på tallerkenhyllen, men da den ble pakket vekk ble det så tomt og jeg manglet noe som kunne passe der. Det er så fint med tekstiler blandet med annet på en kjøkkenknagg synes jeg. Jo, jeg kunne hengt et pent kjøkkenhåndkle der, men med barn i hus har pene kjøkkenhåndkler en lei tendens til å forsvinne. Når jeg finner de igjen er de langt i fra pene.

Enkelte ganger er det greit å bruke et kjøkkenhåndkle til å tørke av sykkelen etter en tur i regnet, need I say more?! Dessuten er det givende med en forandring, så jeg sydde en tehette og pyntet den med monogram og blonder. Tehetter er kjempegøy å sy og de kan pyntes og stæsjes på utrolig mange måter. Er jo flott som venninnegave også . Okey, faren er nå at noen i heimen kan tro at dette er en stor grillvott. Jeg har pekt, tegnet og forklart at det er det ikke, men at den skal holde tekannen varm. Barnene synes forøvrig at hele tehetten var noe stort tull. Vi har jo mikrobølgeovn som kan gjøre jobben om vannet blir for lunkent:o) Dessuten kunne de slett ikke forstå hva jeg skulle med en tehette siden jeg foretrekker kaffe. For tiden med melk og karamellsirup, nam! Jeg drikker da te innimellom. Vel, de har nå forlangt at jeg gir beskjed den dagen jeg drikker en kopp te slik at de kan se det med sine egne øyne. Puhhh, litt av noen diskusjoner .....
Det er jo her dere jenter i Blogglandia er så god å ha , for sant vel at en tehette er nødvendig å ha i hus, helst skulle vi vel hatt en som passet i farge og design til alle tekoppene og tekannene vi eier, hi hi. Noe annet jeg har gjort denne uken er å male på krukker og glass. Jeg har laget noen minidrivhus ved hjelp av glassmaling og syltetøyglass.
Jeg satt en blomsterløk pakket inn i mose opp i glasset, brukte en liten heklebrikke som lokk og vips så fikk jeg noe fint å hvile øynene på. Kjedelige glass kan forandres til skjønne vaser eller til skjønne lyslykter osv......uendelige mange muligheter. Billige glass kan få monogram og bli knallstilig uten at det koster skjorten,...... kanskje en ide til konfirmasjonsbordet ! Det er ikke vanskelig i det hele tatt å male monogram eller andre motiver på glass . Man finner et motiv og fester det på innsiden av glasset med tape og så er det bare å male i vei etter tegningen. Et tips er å lete i interiørblader etter fine bokstaver eller hele ord .... de kan fint klippes ut og brukes som motiv. Litt stødig må man være på hånden, men øvelse gjør mester. Om man ikke vil male kan man kjøpe tusj beregnet til glass. Om man vil ha et varig resultat må man fiksere malingen etter anvisningen på type glassmaling som blir brukt. Forresten er dette noe barn synes er veldig gøy å drive med også , bare til å finne et passende motiv som de kan klare å male etter. Legg et frottehåndkle på bordet som glasset kan hvile på mens en maler, da ligger glasset stødig.

Jeg har enda ikke fått begynt på prosjektet bunad, saken er at jeg, kremt.... trenger lupe for å lese broderimønsteret , spesielt i kveldslys. Så om noen der ute har erfaring med luper setter jeg pris på gode råd, finnes det typer på markedet som er bedre enn andre ? Ha det godt da, januar måned er snart "long gone" og fastelavensbollene kan planlegges :o)

English: I felt for something new in my kitchen so I have sewn a tea cosy. A tea cosy makes a lovely gift and it can be decorated in all sorts of ways . I have also had a lot of fun decorating old burks and glasses using glass and porcelain color.

27.01.2009

SO PROUD !

Jeg tror bare ikke mine egne øyne, men jeg er altså ferdig med hekleteppet mitt ! Gnir meg i øynene og er fremdeles ikke sikker på at dette er mitt verk ! Så er det altså mulig å bli ferdig med et hekleteppe, latter og glede ! Det er jammen meg ikke lenge til noen av lappene fyller 2 år, dette håndarbeidet har virkelig vært av det langdryge slaget, puhhhh !

Det er ikke et gedigent teppe, men et teppe som er akkurat passe stort til å trekke over knærne når jeg ruller meg sammen i godstolen, men også så stort at det passer som sengeteppe på en enkelseng. 126 små heklelapper ble det til slutt, alle med en blomst i midten! Noen dager har jeg storkost meg med heklingen, mens andre har jeg bare hatt lyst til å måke hele sulamitten ut vinduet. Det har pint og strukket tålmodigheten min nesten sønder og sammen , jeg er merket for livet , hi hi!
Når jeg først hadde brukt så mye tid fant jeg ut at jeg like godt kunne bruke en time eller to til ;0) Dermed heklet jeg noen runder med hvitt og avsluttet med en picotkant langs kanten. Og til slutt et lite monogram med fine blonder og perlemorsknapper i det ene hjørnet. Jeg har valgt farger til teppet som passer sammen med flere av quiltene mine og dessuten tenkt at det skulle kunne brukes flere steder i huset , fint i stuen......

på prinsessen sin daybed og "downstairs" henter det opp fargene i tapeten.

Men det er også inspirert av fargene som er på de forskjellige rhododendronblomstene,

........ alle nyansene i rosa som jeg har brukt kan en finne på de skjønne blomstene.

Snipp snapp snute, da var "never ending prosjektet" ute.... av kurven som nå er tom og klar for nye håndarbeidsprosjekter :o)
English: I have crocheted 126 granny squares and I am now a proud owner of a granny squares blanket. What a job , I do not believe that I have finally finished the blanket.

24.01.2009

VÅRLIG " À LA CARTE"

Tenk nå har jeg "knødd" hauger med blomsterløk ned i de kopper og kar som måtte passe og spredd vårglede i hele huset. Dette kan jo ende i en eksplosjon av farger som ikke passer sammen for jeg har ikke peiling på hvilken kolør disse krokusene tenker å overraske meg med. Samme kan det være , jeg er underernært på farger !!
Siste Country Living var så fullspekket av vårlige og herlige foto av blomster at jeg ble umiddelbart smittet, ....i år som i fjor... he he

På hagesenteret var det kommet både fioler, påskeliljer, krokus og perleblomst , ahhhh herlig. Fioler, hvit og blå perleblomst ble med hjem, mens krokusen gravde jeg opp ute i hagen. Hentet også inn litt jord og mose, brrrr kaldt på fingrene, men sånn en deilig følelse med jord under neglene igjen.
Et hopp bort fra blomster ....til lamper. Denne type lampe med design fra 50-tallet har jo vært å se i interiørblader lenge, men nå i det siste ser jeg mer og mer til lampen , i alle mulige farger. I Country Living er den avbildet i
knallturkis, JA, jeg vil ha......
Eller hva med en hvit....emaljert , kjære IKEA, kan ikke dere få inn slike lamper i andre farger enn krom og svart da, istedet for de bøttelampene, bøttelamper er det ingen som vil ha lengre ( er det noen som vil ha de i det hele tatt?) .... så da kan dere vel vurdere denne hvite og turkise, og aller helst emaljert skjerm ? På forhånd takketakk!
Egentlig så skulle jeg denne helgen rydde i interiørbladene mine fra årgang 2008, men det ble det heller smått med , jeg blir jo sittende og lese de om igjen istedet,.... håpløs ! Jeg har regelrett problemer med å kaste blader, men jeg får heller ta saksen frem og klippe ut gode ideer og fine bilder.... tar laaaaaaaang tid og dermed blir det utsatt, hmprfff ! Noen av bildene er knallinspirerende som dette gromsjarmerende skapet Har dere tatt en kikk på vårkatalogen fra House Doctor, ........mange av fargene og designet på kjøkkensakene ser ut som de kommer direkte ut fra denne billedserien, såååå fine! Får lyst til å reise på landet......Det er som en gammeldags kremmerbutikk i miniatyr inne i skapet.
Feiebrett med tavlemaling er jo morsomt! Bildene av skapet er fra det franske bladet "MarieClaire idèes" mars 2008 . Ser forresten mange feiebrett med tavlemaling på de franske bloggene etter at dette bildet ble publisert i fjor, ideen er jo skjønn da!
Tusen takk til alle awardene som jeg har fått, det varmer godt i et bloggehjerte! God klem til
Helene, Kjeruben, Bea, Christina, Nooria, Karin, Pingvindesign, Kari, Hanne og Mette. Vårblomster til dere alle!
I fjor opplevde de fleste et awarddryss som var overveldende stort. Til tross for ambisjoner om å takke hver og en, her inne på min egen blogg, gikk det den veien hønen sparker......tror nærmeste tettsted den veien er Bloksberg ;o)! *Gammel suppeterrin fra Arabia, Finlandia...,Lisbeth samler på ! På mange måter så føles det en smule utakknemlig å ikke få takket hver og en og deretter gi awardene videre, men jeg var nødt til å ta et lite oppgjør med meg selv,... og blant bloggerne var jeg nok ikke alene om det. Da jeg i høst prøvde å få oversikten ga jeg opp da jeg hadde talt 26 awarder ...... Jeg kom til at jeg ikke kunne bruke så mye tid som det faktisk ville ta å kopiere awardene, lime de inn her og deretter lenke.
Men det betyr ikke at jeg på noen som helst måte tar awarder som en selvfølge.

Når noen gir meg en award blir jeg inderlig glad , smil om munn og dagen er reddet ! Det blir som en godmodig klapp på skulderen og det settes pris på ! Jeg er som sagt uendelig glad for hver award jeg får og satser på å takke på samme måte som i dette innlegget, ved å nevne navn på giver og lenke til bloggen. Jeg velger å gjøre det på den enkleste måten for meg. ....ellers ender jeg med å ville selge hele bloggen, fniis!
Litt alvor er det jo i det hele når jeg vet at flinke bloggere har måtte gi seg for de ikke orket henge med lengre , den dårlige samvittigheten for å ikke strekke til tok knekken på bloggeinspirasjonen. Det bør og skal være tillatt for hver og en å finne sin egen bloggevei og ikke minst sette et tak på antall minutter man bruker her inne. Om man ikke alltid rekker rundt så er det som regel tiden som setter en grense, ikke viljen, og jeg kjenner ikke en eneste en her inne jeg som er nonchalant eller overlegen, tvert om! Ville bare nevne det....Håper på forståelse ...sitter pent her og gir labb, voff !
Sant det gamle sausenebbet mitt er nydelig , kunne spist det til middag, :O)
"Besteste" klem fra meg
English: I want some spring-flowering inside my house so I have planted all sorts of bulbs in china containers.

20.01.2009

BOLSTER CUSHION COVER

En pøllepute er blitt til og happy er jeg ! Tiden til håndarbeid går for det meste til hekleteppet mitt , men jeg trenger en avveksling og da syr jeg på litt småprosjekter. Monogrammet har tatt ganske lang tid å brodere for her har jeg først sydd underrenning . Underrenning må til for å løfte monogrammet slik at det ikke blir flatt som en pannekake som ved maskinbrodering.

Nå har jeg sydd tre pølleputer , viser bare en her i dag for de andre er ganske så like, bare monogrammene er litt forskjellig i designet. Putene gjør jo seg virkelig i endene på en daybed eller bare liggende i ryggen på en pinnestol, pynter riktig så mye opp og det kan jeg leve med ;o)
I hvertfall så er dette håndarbeid som jeg synes er gøy å jobbe med. Jeg trenger ikke å tvinge meg selv i gang med brodering og sying , men malingen av lister har vært en "offe", kvie og utsett lengst mulig greie. Klarte alikevel å presse meg selv i gang med de siste listene, hurra!, så nå er det klart for den berømmelige snekkeren som bare har venter på at jeg skulle gjøre meg ferdig. Selv om det ikke er ferdig listet, dørene ikke justert og hyllene ikke montert, så er dette et vanvittig, herlig syn for mine øyne. 4 tomme skap som snart skal sluke enorme mengder med frittflytende bøker , fotoalbum , videokamera med ladere og annet pø som trenger en fast plass. Og niks, dere tror vel ikke at jeg har planer om å se alt rotet gjennom glassdørene, ....... 7 hvite gardiner med borrelås er sydd og ligger klar til å festes på dørene. Det skal bli som en drøm, ohh yeahhh! Tudeluu! English: I have made a bolster cushion cover. I do think they look lovely and they are quite easy to sew.

16.01.2009

ISBLÅ PLANLEGGING

Det gjelder å finne på oppløftende gjøremål i januar. Måneden kan være tung å komme i gjennom med tanke på fraværet av dagslys, de fleste mister litt piffen etter julen og synker sammen i sofaen, så også jeg...
Det lille drivhuset mitt er kommet inn på kjøkkenet og jeg har "robbet" gartneriet for ranunkler og andre friske planter. Alle er blitt dandert i og rundt drivhuset , utrolig herlig å komme inn på kjøkkenet om morgenen og bli møtt av et så friskt syn .
Januar er en fin måned å bruke til planlegging av ymse nye og gamle prosjekter. Planlegging er jo halve gøyen med interiør. Hauger med planlegging her ! Jeg planlegger nye gardiner i stuen, tegner og styrer på. Innfelt lin meg her og noen blonder meg der, og hvem vet?!,... kanskje et monogram eller to får være med på lasset :o)
Blir vel enig med meg selv..(og min mor som skal sy....) etterhvert om hvordan gardinene skal se ut. De som har fulgt bloggen min en stund vet jo at jeg har et kjært og nært forhold til Laura Ashley sine varer. I fjor vår var jeg en tur innom butikken og da falt jeg for et isblått linstoff ved navn "Charlbury" som nå skal bli nye stuegardiner.
8 meter isblå glede har lagt i skapet i noen måneder, men nå har jeg tatt stoffet frem og lagt det på spisestuebordet. Jeg smiler hver gang jeg ser på det ! Om du ikke har lest innlegget med bilder fra butikken kan du få det med deg her . I tillegg planlegger jeg at jeg snart må få lyst til å male igjen, aller helst veldig fort. Tv-stuen er glemt, døren ble lukket til jul, men nå må jeg ta meg selv i nakken og få gjort meg ferdig. Ikke mye som gjenstår, kun å male en list og ta siste strøk rundt skapene så er det klart for snekkeren som skal liste. All denne planleggingen kverner rundt i hodet mens jeg syr og syr sammen på heklelapper. Teppet skal få bo i tv-stuen, når vi engang får en sofa inn der. Inn døren går nok ingen Ektorp, døren er for smal og veggen er av mur.... det blir ikke aktuelt å bytte dør. Så da blir det kranebil da jenter,opp i luften, ned på altanen og inn altandøren, for Ektorp skal vi ha ;o) I desember måned ble jeg tildelt en award som jeg ble veldig glad for. My home is my castle by Kari utnevnte meg til "Månedens blogger". Tusen takk Kari, I am honored !