16.01.2009

ISBLÅ PLANLEGGING

Det gjelder å finne på oppløftende gjøremål i januar. Måneden kan være tung å komme i gjennom med tanke på fraværet av dagslys, de fleste mister litt piffen etter julen og synker sammen i sofaen, så også jeg...
Det lille drivhuset mitt er kommet inn på kjøkkenet og jeg har "robbet" gartneriet for ranunkler og andre friske planter. Alle er blitt dandert i og rundt drivhuset , utrolig herlig å komme inn på kjøkkenet om morgenen og bli møtt av et så friskt syn .
Januar er en fin måned å bruke til planlegging av ymse nye og gamle prosjekter. Planlegging er jo halve gøyen med interiør. Hauger med planlegging her ! Jeg planlegger nye gardiner i stuen, tegner og styrer på. Innfelt lin meg her og noen blonder meg der, og hvem vet?!,... kanskje et monogram eller to får være med på lasset :o)
Blir vel enig med meg selv..(og min mor som skal sy....) etterhvert om hvordan gardinene skal se ut. De som har fulgt bloggen min en stund vet jo at jeg har et kjært og nært forhold til Laura Ashley sine varer. I fjor vår var jeg en tur innom butikken og da falt jeg for et isblått linstoff ved navn "Charlbury" som nå skal bli nye stuegardiner.
8 meter isblå glede har lagt i skapet i noen måneder, men nå har jeg tatt stoffet frem og lagt det på spisestuebordet. Jeg smiler hver gang jeg ser på det ! Om du ikke har lest innlegget med bilder fra butikken kan du få det med deg her . I tillegg planlegger jeg at jeg snart må få lyst til å male igjen, aller helst veldig fort. Tv-stuen er glemt, døren ble lukket til jul, men nå må jeg ta meg selv i nakken og få gjort meg ferdig. Ikke mye som gjenstår, kun å male en list og ta siste strøk rundt skapene så er det klart for snekkeren som skal liste. All denne planleggingen kverner rundt i hodet mens jeg syr og syr sammen på heklelapper. Teppet skal få bo i tv-stuen, når vi engang får en sofa inn der. Inn døren går nok ingen Ektorp, døren er for smal og veggen er av mur.... det blir ikke aktuelt å bytte dør. Så da blir det kranebil da jenter,opp i luften, ned på altanen og inn altandøren, for Ektorp skal vi ha ;o) I desember måned ble jeg tildelt en award som jeg ble veldig glad for. My home is my castle by Kari utnevnte meg til "Månedens blogger". Tusen takk Kari, I am honored !

49 kommentarer:

Min Verden Hanne sa...

Hei Lisbeth. Der var du ja :) Gleder meg til å se de ferdige gardinene! Jeg liker sååå godt når du trikser med Laura Ashley -hehe! Vel, jeg lot Ranunklene stå igjen og plukket noen perleblomster og roser istedenfor. Ranuklene får vente til neste helg... da er det bursdag for datteren og da gjør jeg det samme, robber dem for de vakre. God helg. Klem Hanne

Hulda sa...

Nydelige ranunkler i et flott miljø. :) Gleder meg til å kjøpe sånn blomst jeg også, men har ikke sett det her enda. Så lekre blonder og mormoruter også.

Les Cotrions sa...

Spring is coming thanks to your post!!! Very nice pictures! I love Laura Ashley too...next week I'll go to London and I hope to find there something to buy! There isn't a Laura Ashley shop in Lucca!
Have a great week end!
Hugs and congratulations on your award!!!
Vale

Prinsessa sa...

Hei på deg
Hyggelig med en mor som tenker som meg;O) Godt at vi er to fornuftige liksom. ha ha ha ha
Grattis med månedens blogger. Vel fortjent! Du har så rett med at planleggingen er halve morora. Jeg tegner og klipper og limer og lager collager for å se om ting passer sammen. Å det er så kjekt:O)
Plutselig når jeg satt å leste bloggen din kom jeg også på at jeg har et drivhus....men hvor??? Må leite etter det i morgen. Hadde vært fint å ha noen vårblomster i nå.
Så et spørsmål. I margen til høyre ser jeg at du har en bestikk skuff i grått. Jeg har den samme bare min er stående. Men på bloggen din ser jeg også at du har en hvit. Er det den samme bare du har malet den eller har du to. Jeg lurer nemlig på å male min hvit slik den passer litt bedre inn på kjøkkenet men er litt i tvil siden den er så robust og røff i utførelsen. Eh....du skjønner hva jeg mener håper jeg.
Takk for at du likte stolen. Den er finere uten ryggpute. Den er faktisk så kul at mannen ikke har sagt noe en gang. Han sier hvis han synes det ser helt for jæv... ut. he he MANNFOLK.
I morra skal jeg stikke ned på brukt butikken og sjekke ut mr. singer. Se om han er fin nok for denne prinsessa;O)
Bloggtreffet blir super. Har tro på at det blir lettere å kommunisere hvis mang gjør det slik enn å kun sitte ved et bord med en eneste gang man treffes.
Nå har jeg skrivekrampe!
klem:O)

angelhairs.blogspot.com sa...

Vackra ranunkler du bjuder på...dom är underbara....
Kram Jeanette

Mette sa...

Hei! Så lekre de bunadstøvlene er! Slike skal jeg ønske meg! Har sett noen lavere, men ikke disse.

Jeg liker også stoffene fra Duran Textiles veldig godt, og har faktisk allerede kjøpt meg det røde eplestoffet. Skrev en mail til Heidi Fossnes, og hun hadde akkurat fått det inn! Der var jeg heldig! Nå blir det 17-mai-kjole til tulla vår:)

Vennlig hilsen Mette

Jema Rose sa...

Så fina bilder..!

: )

Storm...nej det låter inte alls trevligt, här är det lugnt men ganska kallt...

Trevlig helg!

KRAM, Jenny

<3

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Flotte tanker i januar.Fint å ha noe å se fram til.
Høres fint ut med blått.gleder meg til å se når ted blir ferdig.
Flotte bunad detaljer i forgje innlegg.God helg!Klem Linda :))

Bette sa...

Så fine bilder! Likte godt det skjønne drivhuset ditt!
Må bare fortelle noe morsomt: Jeg har ikke lest det innlegget ditt med bilder fra Laura Ashley butikken før nå,men gjett hvor jeg var i dag?? Jo,hos Laura Ashley! Og hva kom jeg hjem med?? Jo,den sommerfugl-girlanderen som du hadde på bildet! Syns det var litt morsomt og VELDIG tilfeldig!! Jeg var så heldig å få den på halv pris! Og siden min lile Sophie skal få eget rom til våren,så MÅTTE jeg jo bare kjøpe den!
He-he:o)
Ha en fin helg!

-Bette-

Viola sa...

Ljuva rnankler, så fina vackra bilder i kväll att få njuta till innan det öä läggdags, älskar dessa pastellfärger som du presenterar idag, så mycket spännande du har på gång som ska göras, här målas det ännu, men på söndag tror jag äntligen att allting är klart, önskar dig en skön helg med avkoppling med de dina, en stor kram och GOD NATT VIOLAN

Hespe sa...

Heisann...
Ja, du er en dame som ikke blir arbeidsledig med det første, det er helt klart...;o) Gleder meg til å se de nye gardinene dine! Gøy å sitte slik og legge planer for ulike prosjekter. Er etterhvert begynt å få en del på lista mi også, så da er det bare å ta seg selv i nakken, og gå igang....

Nydelig minidrivhus du har, og ranunklene er jo bare sååå skjønne - skikkelig vårlig på en grå fredag :o)

Ja, så er det helg igjen. Selv om jeg jo skulle ønske at dagene gikk litt saktere, er det alltid deilig når fredagen er her!

Ønsker deg en superflott helg!

Stor klem fra Hildegunn

vosgesparis sa...

hello there ;) Brrrr it is still cold here as well....we are both up late... I am still sitting behind my pc with some warm tea... But I should go to sleep to be in time for the Saturday loppis ;)
I wish you a good weekend too
A hug from Amsterdam.

Strikkelines sa...

Gleder meg til å se gardinene...koselig med sånnt drivhus du, men her i nord må jeg vente med denslags.....
Gratulerer med award...go helg

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, vad du visar en massa fint Lisbeth.. Laura Ashleys stil bara älskar jag.
Önskar dig en bra helg.
Kram

Anonym sa...

Herlig drivhus.. slikt skulle jeg gjerne hatt..

Laura har alltid hatt de lekkreste ting.. blir helt matt i knærne av kolleksjonene hennes..

Men jeg må si at jeg er mer fasinert over alt det flotte du lager..

Å du, Ektorpen kan lirkes sidelengs gjennom døra uten føtter;o)) (har gjort det!)


Ha en riktig trivelig helg.

Guttemamma sa...

Deilige bilder, fargene, blondene og blomstene,,,sukk!! Har ikke funnet ranukler noe sted ennå jeg, kanskje jeg skal prøve i dag. ER jo så fine! Peoner er en annen favoritt, plantet tre stk i hagen for noen år siden og det er ren skjær lykke når de blekrosa knoppene spretter ut...Ha en strålende helg, nyt drivhuset!! Smil fra Anette

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Nydelige bilder her ja... Det er jo så koselig med friske blomster på denne årstiden - når mørket enda er her, og snøen ligger utenfor...en trenger noe å piffe seg opp med da... her planlegges sommeren - fra soffaen... skal se om jeg finner litt "piff" i dag - å få gjort noe i huset...har jo både maling og sying på gang men... aller helst skulle jeg ha ryddet i snekkerboden, fikk båndsag av gubben i julegave som jeg verker etter å få brukt...planer, planer...i bøtter og spannn...

Ha ei koselig helg...

kleiva sa...

Hei hei!!
Thi-hi....artig det med ektorpen. Hva gjør man ikke for å få gjennomført sine interiørplaner..?!;-)
Veldig koselig innlegg(og blogg forøvrig). Har ingen award å gi deg, men jeg ble skikkelig inspiret av dette innlegget. Det var så friskt og fullt av optimisme og glede... Ser for meg det stofet i lange baner ja. Og, den følelsen av å komme på kjøkkenet... For som du sier, januar kan være tung å komme gjennom, en tærer på reservene;-)
Flott!! Da skal jeg sy gardinkapper til kjøkkenvindu!!
Kristin

Synnøve sa...

Åh, jeg må snart få kjøpt meg ranunkler, de er så nydelige og gir litt vårstemning i huset... :) Ja jeg synes januar er en litt sånn "ventemåned", venter på at det skal bli lysere, venter på at det skal bli vår, venter på tiltakslysten.. I dag var det så mørkt når jeg våknet at jeg trodde omtrent det var midt på natta, men det var det jo ikke! Og fortsatt er det ikke noe særlig lys ute, sukk... Jaja, det går vel mot lysere tider etter hvert! Nydelig hekleteppet du har begynt på, likte veldig godt fargene i det :) Ha en herlig helg Lisbeth! Synnøve :)

Mia sa...

Så vakkert det var med ranunkelen i drivhuset (er ikke ranunkler bare noe av det vakreste av blomster som finnes på denne tiden...?) Og alle dine granny squares da... så lekkert og delikat. Og så mange lapper! Men jeg må si jeg gleder meg til å se de nye gadinene dine, for stoffet ER bare alldeles nydelig. Så herlig med store svulmende roser og den nydelige blåfargen. Dette må jo bare bli bra!

Natalie's verden sa...

Hahaha ja skal den inn så skal den inn ;)
Vakkert lite drivhus du har. Mange flotte bilder her ja som gir masse inspirasjon i januarmåned :)

~Natalie~

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Å vilka vackra blommor..ska leta efter dem..du bjuder på så mycket fint.
Kram Lotta

hvorfor ikke... sa...

Forstår at du blir glad av å møte det synet på kjøkkenet om morgenen! Ranunklene er kjempeflotte og satt inn i et sjarmerende miljø...Det er du god på!

Glerder meg til å følge med på den isblå drømmen...skulle ikke forundre meg om det dukker opp et monogram eller to, også, ja....;)

Essemia sa...

Vilket härligt tyg! Det kommer säkert att lysa upp där hemma. Ja, nog planerar man mycket just nu men det händer inte så mycket hi, hi.
Jag hoppas du får en skön helg.
Kram Elzie

Skatan sa...

Hej!

Vilket vårigt härligt inlägg :)

Ja, du jag hann måla en hel del...men nu är det bra igen! En hel del arbete senare. Det skall bli så kul när allt är färdigt. Det lär bli som ett nytt hus när den där eländiga 70-talstrappan tonas ned... :)

Trevlig helg!

Kram,

Anna

Aina sa...

Å så kranbil da gett, ler godt her og minnes da vi dro to svære skinnsofaer gjennom verandadøren i 2.etasje...ikke veranda så vi brukte liften på Bohusbilen, gubben dyttet og naboen og jeg dro;-D
Var lettere med Ektorp som gikk inn dørene og i de trange gangene ja.

Fikk lyst på ranukler jeg nå.
Ønsker deg en god helg!

Kerstin sa...

Nydelige ranukler. Helt enig, kjekt å ha noe fint å hvile øynene på januarmorninger.O)

Og så kjekt å planlegge, det er iallefall ikke like kjekt å være ute i dette blåse været.

Gleder meg til å se gardinene dineo=)

Klem Kerstin

Gammalt o nytt sa...

Otroligt vad du visar en massa fint!
Gillar växthuset så mycket att det gör ont...ler
Kram Irene

Fru. Fryd sa...

Så deilig det må være å komme ut på kjøkkene å se alt det vakre. Spennende er det også å høre om alle planene dine, gleder meg til å se det ferdige resultatet.

Monica sa...

Det ser så lekkert ut hos deg! Nydelige bilder:)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Lekre bilder :) Fint å fylle månaden med gjeremål :) Lista mi er lang, lang.. men forhåpentligvis blir den kortare etterkvert og ikkje berre lengre, som den oftast blir.. :) hehe.
Ha ei herlig helg! Godklem

Knitty, Vintage and Rosy sa...

Dine bilder er så søt. Jeg elsker Laura Ashley så vel men dessverre de har stengt alle sine butikker i Nord-Amerika.

Lisa
Knitty, Vintage og Rosy

Liv Elin sa...

Oi blir spennende å følge med på gardinprosjekt !! Elsker isblått selv for tiden , og er sikker på de kommer til å bli kjempefine !:)

God helg til deg i den vakre stuen din !

Carpe Diem sa...

Gratulerer med utmerkelsen månedens blogger, godt valg må eg sei:)
Det ligg noko til deg inne hos meg:)

liven sa...

Hei Lisbeth :o)
Januar er måneden for planlegging ja!! Det er den tiden på året da vi veeeenter.....
Jeg er begynt med litt smått...maling!
Tenker å gjøre ferdig litt før jeg går igang med noe nytt litt større!!
dette drivhuset var bare så skjønt:o)
Er dette kjøpt på denne kanten av landet??
Nå er det til å fylle opp med vårlige blomster og bare glede oss:o)
Ha en fin dag.....og ikke blås bort da:o)

Anonym sa...

Hallo Lisbeth,
I really get spring-feelings when i saw all those beautiful pictures with the nice colours !! Are you crocheting ??It looks fantastic ! That's the next thing i would like to practise :)) After i finish knitting my blanket, haha. Groetjes, Janneke.

Laila sa...

Nydelige ranukler, og du komponerer bildene dine så flott.
Det er en fryd å titte inn til deg.
Ha en fin søndag
Klem Laila

Frk. Maya sa...

Så nydelige bilder. Fikk skikkelig vårfølelse her jeg satt. Artig med sånne småprosjekter innimellom. NOe å holde fingra i, bare det ikke blir for mye så. Men i disse vintertider er det jo ypperlig å drive med inneaktiviteter:)

Maya

Kjeruben sa...

Ååå ranunkler er så flott! Du har som vanlig kjempeflotte bilder! Sitter og nyter og lar meg inspirere. Ønkser deg ei flott veke :-D

mormorelsie... sa...

Oj vilket vackert drivhus du har,o vackra blommor.
ha det så gott
ninni

Lilla Provence sa...

Hej Lisbeth,
vilka bedårande bilder,
jag har oxå precis köpt ranunkler och satt i köksfönstret sååå fint
Ha en fortastt trevlig söndag
Kram sari

MiaMaria sa...

Hej!

Hoppas att ditt år har börjat bra...

Vilka härliga bilder att njuta av....vackert!

Har det lite körigt nu så det blir inte så mycket bbloggande just nu....

Ha´en bra vecka!
MiaMaria

Galleri Hönshuset sa...

Hej...så fint drivhus du har...Verkligen våriga bilder du visar oss.

Grattis till utmärkelsen.

ha det gott. Kram Pirre

LantlivsAnette sa...

Åhhh, här är det alltid sååå ljuvligt vackert !!
Jag kan tro att det blir fina gardiner som du ska sy och brodera..
Och vilket vackert litet växthus du har i köket, man tänker på våren och sommaren då man ser det !!
Ha nu en fin start på veckan
Kraam Anette

Dorthe sa...

Hejsa..
Så fint et drivhus og dejlige ranunkler..
Så fine billeder du viser.
Ønsker dig en god uge:_)
Klem Dorthe

Cathrine sa...

Heisann Lisbeth!
Stilig lite drivhus du har der..Her går dagene i ett,men er greit nokk det da..
Det ligger noe til deg inne hos meg.

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej Lisbeth!!

Ville bara *hoppa* förbi och säga hej! Du har en underbar blogg!!

kramar i massor Malin

Tiril sa...

Heisan.
Nydelige ranunkler, det ser nesten ut som selveste sommeren på bloggen din.
Du er en driftdig dame, det ser jeg hver gang jeg titter inn her.
Har og hauevis av planer, det er bare å få satt de i verk!!
Ha en god natt.

Guldkant På Livet sa...

Du är ju helt eneklt proffs på att styl aoch dekorera. Allt så fintsämt matchat! Vackra ranunkler. Mari.