31.01.2009

TEA COSY

Hei alle sammen ! Tusen, tusen takk for alle de fine kommentarene til hekleteppet mitt, blir selvfølgelig enda mer stolt av teppet siden så mange har lagt igjen en hilsen !
Etter at teppet ble ferdig fikk jeg en følelse av frihet, i den forstand at jeg slipper å tenke på at de der hersens lappene ligger der og bare minner meg på at nå må du se til å hekle Lisbeth! Jeg har liksom den fulle frihet til å sette igang med alt mulig,..... maling, sying, ja bare det å tillate meg selv med god samvittighet å kjøpe nytt garn blir en sann fornøyelse !
I julen dekorerte jo julestrømpen en av knaggene på tallerkenhyllen, men da den ble pakket vekk ble det så tomt og jeg manglet noe som kunne passe der. Det er så fint med tekstiler blandet med annet på en kjøkkenknagg synes jeg. Jo, jeg kunne hengt et pent kjøkkenhåndkle der, men med barn i hus har pene kjøkkenhåndkler en lei tendens til å forsvinne. Når jeg finner de igjen er de langt i fra pene.

Enkelte ganger er det greit å bruke et kjøkkenhåndkle til å tørke av sykkelen etter en tur i regnet, need I say more?! Dessuten er det givende med en forandring, så jeg sydde en tehette og pyntet den med monogram og blonder. Tehetter er kjempegøy å sy og de kan pyntes og stæsjes på utrolig mange måter. Er jo flott som venninnegave også . Okey, faren er nå at noen i heimen kan tro at dette er en stor grillvott. Jeg har pekt, tegnet og forklart at det er det ikke, men at den skal holde tekannen varm. Barnene synes forøvrig at hele tehetten var noe stort tull. Vi har jo mikrobølgeovn som kan gjøre jobben om vannet blir for lunkent:o) Dessuten kunne de slett ikke forstå hva jeg skulle med en tehette siden jeg foretrekker kaffe. For tiden med melk og karamellsirup, nam! Jeg drikker da te innimellom. Vel, de har nå forlangt at jeg gir beskjed den dagen jeg drikker en kopp te slik at de kan se det med sine egne øyne. Puhhh, litt av noen diskusjoner .....
Det er jo her dere jenter i Blogglandia er så god å ha , for sant vel at en tehette er nødvendig å ha i hus, helst skulle vi vel hatt en som passet i farge og design til alle tekoppene og tekannene vi eier, hi hi. Noe annet jeg har gjort denne uken er å male på krukker og glass. Jeg har laget noen minidrivhus ved hjelp av glassmaling og syltetøyglass.
Jeg satt en blomsterløk pakket inn i mose opp i glasset, brukte en liten heklebrikke som lokk og vips så fikk jeg noe fint å hvile øynene på. Kjedelige glass kan forandres til skjønne vaser eller til skjønne lyslykter osv......uendelige mange muligheter. Billige glass kan få monogram og bli knallstilig uten at det koster skjorten,...... kanskje en ide til konfirmasjonsbordet ! Det er ikke vanskelig i det hele tatt å male monogram eller andre motiver på glass . Man finner et motiv og fester det på innsiden av glasset med tape og så er det bare å male i vei etter tegningen. Et tips er å lete i interiørblader etter fine bokstaver eller hele ord .... de kan fint klippes ut og brukes som motiv. Litt stødig må man være på hånden, men øvelse gjør mester. Om man ikke vil male kan man kjøpe tusj beregnet til glass. Om man vil ha et varig resultat må man fiksere malingen etter anvisningen på type glassmaling som blir brukt. Forresten er dette noe barn synes er veldig gøy å drive med også , bare til å finne et passende motiv som de kan klare å male etter. Legg et frottehåndkle på bordet som glasset kan hvile på mens en maler, da ligger glasset stødig.

Jeg har enda ikke fått begynt på prosjektet bunad, saken er at jeg, kremt.... trenger lupe for å lese broderimønsteret , spesielt i kveldslys. Så om noen der ute har erfaring med luper setter jeg pris på gode råd, finnes det typer på markedet som er bedre enn andre ? Ha det godt da, januar måned er snart "long gone" og fastelavensbollene kan planlegges :o)

English: I felt for something new in my kitchen so I have sewn a tea cosy. A tea cosy makes a lovely gift and it can be decorated in all sorts of ways . I have also had a lot of fun decorating old burks and glasses using glass and porcelain color.

43 kommentarer:

Forgjengelige ting sa...

Oi, her var det mange gode ideer!! Tusen takk for at du deler ideene dine med oss andre bloggere!
Det var koselig emd tehette. En trenger jo ikke drikke te for å ha en dekorativ tehette. Den pyntet veldig opp på knaggen!
Du er flink!

God helg!

Metteflette sa...

Åhh, du er så flink altså!!!! Alt du tar i blir bare vakkert :-) Hekleteppet ble helt fantastisk! Det har du all grunn til å være stolt av!!! Tenk hvor mange timer det ligger bak! Har noen sånne prosjekter liggende både strikk, hekle og søm varianter. Man får bare ta det fram etterhvert som lysten melder seg. En dag blir det ferdig skal du se. Har tenkt på mange ganger....hva hvis man skulle sette en pris på slike tepper! Det er jo egentlig helt umulig! Man vil aldri få det de egentlig er verdt! Ha en fortsatt strålende helg og gleder meg masse til neste innlegg fra deg! Klem fra Mette

Les Cotrions sa...

Ohhhwhat a great work you made! I like your tea cosy!!! And what a nice idea with the glass jars! You're very clever in painting!Gorgeous monograms!
Have a nice week end!
Hugs
Vale

Prinsessa sa...

Hallo snuppa!
Ja det får en si, du er jammen kreativ og flink. Te hetter er nødvendig. Se på den te hetta til x antall kroner som jeg måtte ha med meg hjem. Hvor er den....langt nede i en kurv for den tar for stor plass. Jeg tar den frem av og til men den faller raskt tilbake i kurven igjen. Men nå vet jeg hva som er feil. Den burde vært hvit med monogram og ikke mørkegrønn med vinrøde hjerter. Så det er svaret på mitt te hette problem. Kansje den skal få slå følge med andre flaskegrønn, oker gule og vinrøde ting....jepp...fyllinga. Der havna jammen alle tørka blomster oppdatser, gamle gardiner, å ja de var jammen flaskegrønne de også og putetrekk men de var oker gule med vinrøde striper. ha ha ha ha ha. Svaret er altså hvit te hette er et must.
De små drivhusene var en god ide. Nå har jeg ikke liggenede blomster løk eller jo forresten det har jeg men de er 4 år gamle så de gjør nok ikke nytten. Det jeg falt for var det flotte monogrammet som du har skrevet. Å så fint det var. Jeg er så selv kritisk at jeg blir aldri fornøyd med skrift jeg selv skriver. så jeg legger raskt et slikt prosjekt på hylla.
Kansje derfor jeg hadde stående et gigantsk lysbord midt oppe i tv stua i 4 år. Bordet kjøpte jeg billig og var til hjelp under min grafiske utdannelse og i jobber etter utdannelsen. Problemet var at bordet var 1,5x 2 meter med en gigantisk jern fort og veide ikke mindre enn 110 kilo. Det forsvant også på fyllingen etter jeg hadde satt igang en dugnad der 4 menn skulle få det ut av hus. Der er faktisk vanskeligere å bare en rund jern fot ned en trapp enn opp. Spør ikke meg hvorfor men det er det. Nå skal jeg surf and turf litt i bloggis og så skal jeg lage norges glass m pynt til å ha sneller, nåler og broder garn i.
Ha en herlig dag. Klem:O)

Lena Kristina sa...

Vilken härligt vit fin tehuva du har sytt1

Ditt täcke nedan med virkade "granny square" är ljuvligt man blir alldeles sjuk och vill bara ha det.

Jag har virkat sådana täcken men bara till bebisar tidigare

Mysig sida du har

Kram Lena

sologbolig sa...

Her var det masse fint. Flott te-hette. Og du, klart du må ha ei te-hette.... kanskje kommer det noen på besøk som ikkje drikker kaffi, bare te ....da kan du ta hetta i bruk !!! Smart ide og male monogrammer på glass. Du har så mange lure ideer. Ha ei fin helg !

MonaLisa sa...

Oj oj oj hva du får til altså! hekleteppet er DÅN... nydelig!! Og denne te hetta var jo toppers! Og du... man kan jo bruke tehetta til å skulje tekanna med når man IKKE drikker... fnis. Ja unger er festlige innimellom!Men uannsett har du en shitfin blogg som jeg bare MÅ innom hver dag! Ønsker deg en super dag

Kerstin sa...

Hei Lisbeth.

Selvfølgelig trenger man en tevarmer.... skulle bare mangle..
jeg har blitt så ispirert av deg og ditt teppe at jeg kjøpte meg garn til et nytt hekleteppe som jeg har begynt på. Og det før det andre teppe er blitt montert...

Nydelige glass du har laget da. Kjempesmart ide og flott med løkene oppi.
Ja hos deg finner man i allefall masse inspirasjon.
Nyt lørdagen Klem Kerstin

christinasinteriør sa...

Hei Lisbeth! Du er bare så flink!!
Det er bare en herlighet å komme hit på din blogg, stemning er på topp og jeg bare koser meg!
Håper du har det bra!
Ha en nydelig dag!

Hulda sa...

Virkelig ei flott tehette, så nydelig med monogram. Takk for tips om pynting av glass, smart, og flott. :)

Lyst på livet sa...

En tehette er et MUST!!! Det må du hilse å si til alle i heimen hos deg :-).
Rart hvoran man må tegne og forklare enkelte ganger gitt.... Jeg har det sånn med bla sortering av skitten tøy. Nøye beskrevet på hver dunk i vaskerommet hvilken farge osv som skal hvor.Hjelper det? Tror alle som en har lese- og skrivevansker jeg gitt!!

Lekre norgesglass du har "laget" og ja, det hekleteppet ditt under var bare rålekkert det også :-)

Ha en fin lørdag!

Klem

Anonym sa...

Nydelig tehette, vakkert hekleteppe! Alltid en glede å kikke innom her! Jeg har en lupe med klype som du kan feste på bordkanten. Den fungerer bra! Lykke til med bunadsømmen!

Mille

Bette sa...

Du er bare så utrolig flink!!! Blir helt imponert over alt du finner på:o)
Den tehetten falt jeg pladask for! Du tar vel ikke imot bestillinger?
Ha en flott helg!

-Bette-

Miriam - Glimt i hverdagen sa...

Trenger ikke å drikke så mye te når te hetten skal henge på pynt likevell;) Den henger iallefall veldig fint der på knaggen. Vakkert!;) DU er så flink altså! Glassene som ble små drivhus var utrolig søte og vakre også. Supert tips. Vakkert vakkert;)

Smil fra Miriam

Garden Angel sa...

Hei på deg du skjønne inspirasjonskilde!!!
Alltid like spennende med nye innlegg fra deg!
Det med minidrivhusene var utrolig fint!
Og for en god idè til vårens selskapeligheter!!!!!!
Ja hva kan man vel si?
Jo....du er bare toppen!
For ikke bare viser du oss de flotte tingene du lager, men du er så generøs at du gir oss tips om hvordan man gjør det også:)
Tusen takk!
Og ja....tevarmer...må man ha!
Hihi
Hmm.....da må jeg skynde meg å få meg en selv kanskje...etter DEN utalelsen...hahaha

Din var iallefall utrolig søt!
Flinke flinke Lisbeth;)

Ha en deilig helg!
(Og ja....kjenner til det med å bare skulle tørke av sykkelen..hihi)

God klem fra meg(",)

Essemia sa...

Vad du är flitig. Och snyggt blir det. Den tehättan hade jag inte sagt nej till heller, hi, hi.
Hoppas ni har en riktigt skön helg.
Kram Elzie

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Nydelig tehette,den må du jo ha klar om jeg stikker innom
på besøk,hi,hi.Flotte små drivhus.
Lupe ja,det ja er jo noe vi eldre
trenger,ha,ha.Det finnes noen en kan feste på bordet med lys i men jeg tror det er et hjelpemiddel for eldre.Men kanskje et lite lys
som lyser rett på sytøyet også ville hjelpe?Små lamper til å feste
på genseren kan du få kjøpt på en sybytikk som selger quilteutstyr.
Lykke til.God helg!Klem Linda :))

Viola sa...

Vad du är påhittig och kreativ min vän, en helt underbar tehuva och förstår inte barnen det vackra, fniss...och så dessa burkar med monogram, helt ljuvliga Lisbeth, önskar dig en skön helg med de dina, klem VIOLA

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Sitter här och njuter av dina bilder..vilken söt prickig tapet du har.
Kram Lotta

Jema Rose sa...

Väldigt fin tehuva!

Den där idén med glas & monogram har jag också funderat på, men inte kommit längre än till tanken...Jag ska nog prova att göra det på en glaskupa, jag har nyligen köpt en vit vattenfast tuschpenna, det borde funka att måla med...

KRAM, Jenny

<3

noeullent sa...

Hei :)
Veldig fin tehette, veldig fine glass og VELDIG fint teppe. I bunn og grunn bare fine ting synes jeg. Skulle ønske det var meg. Har så mange uferdige prosjekter at det smerter langt inn i hjarterota.
Skal prøve den glassmalings ideen. Tusen takk for mye fin inspirasjon og gode ideer.
:O)

Kari sa...

Minidrivhuset var jo bare en knallide! Tusen takk for inspirasjonen.

Kari :-)

Liv Elin sa...

Kjempeflott tehette Lisbeth - og ikke minst hekleteppet !! Det er virkelig litt av en kunst og flott håndarbeide !

Nå kan du med goood samvittighet og stolthet krølle deg opp i go`stolen med teppet over deg - og blogge ivei ! ;)

God helg til deg !

liven sa...

Du er så kreativ Lisbeth at jeg nesten mister pusten!!
Kjempefin te hette......trenger ikke være noen stordrikker for å ha denne i hus!!
Jeg har jo nettopp kjøpt meg et helt te sett......:o)
Fant et kjempeskjønt sausenebb på Fretex i går! det var nesten like spiselig som ditt og det var det andre som synest også!
Så på det var det tatt et jafs av....så til den prisen de ville ha ble det nok ikke med meg hjem!

Takk for "oppskrift" på maling av glass! det høres jo så enkelt ut....men tror kanskje jeg må bruke tusj!
Ble jo skikkelig fint da:o)

Ha en fin dag og nyt godværet:o)

Crème sa...

Så flotte glass du har laget, de tror jeg jammen jeg skal la meg inspirere av; må bare spise litt syltetøy først:) Teppet i innlegget under var også nydelig. Skulle ønske jeg hadde tålmodigeht (og armer) til å lage noe sånt, jeg får nok holde meg til planlegging av prosjekter, er bedre på det enn på gjennomføring og sluttstilling.
Ha en fortsatt god helg:)
Ragnhild

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Den tevarmaren var kjempelekker! :) Tusen takk for ideen om å skrive monogram på glass :) skal prøve det eg også. Har jo ein del glassmaling liggande som ikkje blir brukt.. (ligg att etter bryllups-kreativ-tida) ;) hehe. Så det må eg prøve :) Smart å feste "mønsteret" inn i glasset :) kan jo teikne/skrive kva som helst da :)
Ha ein herlig dag, Lisbeth :) Godklem til deg!

Anne på Moseplassen sa...

nydelig tevarmer!
Te er da kultur :D Og må ha god og vakker innpakking kan man skjønne ;)

Og fine minidrivhus også, flott håndarbeide :)

Lilla Provence sa...

Hej,
har varit hos dig och tankat lite inspiration igen:)
Ha d gott
kram Sari

Cathrine sa...

Heisann!
Gratulerer så masse med det nydelige teppet ditt..Jeg synest du tar så flotte bilder i bloggen din..Får en varm følelse når jeg kommer inn her..
Ha en fortsatt fin kveld..

Klem Cathrine

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fina bilder du visar - fulla av ispiration! Tehetten var verkligen söt.

Hoppas du får en fin start på nästa vecka!

Emmeline sa...

Så stilig ide med glassmaling på denne måten;) SKIKKELIG FLOTT. Den ideen skal jeg jammen huske på til neste anledning byr seg.....

Har ledd godt av bunadspoliti kommentaren din;) Tenkte nok at det hadde vært litt sånn ja...motvillighet dersom forkleet hang på en Fanabunad. Det er nesten sånn at man da bør LYGE og si at man har Fanabunad for å slippe de onde blikkene (*ler)

Knallfin tehette også. Den går til alt, og ikke minst så bruker jeg veldig sjelden min tehette så det kan være like greit å henge den på veggen;)

OG Lisbeth: Du imponerer meg!!! Det er faktisk Laura Ashley stoff du ser der i det fjerne. Tenkte jeg skulle sy ferdig gardinene og eventuelt kjøpe noe stoff til puter før jeg viste det på bloggen.... For de hadde ikke så mye stoff igjen. Jeg har drevet reklame for enkelte ting før (les:puter fra Greengate) -og da jeg kom i butikken var de utsolgt. OG butikkdamen kunne fortelle at det var flere som hadde vært innom og spurt etter akkurat disse putene den dagen, for de hadde lest om de på en blogg! Snakk om å konkurere seg selv ut av dansen... Du er iallefall utrolig VÅKEN. Imponerende!!! SO LONG;)

Mia sa...

Skal si du hviler ikke lenge på laurbærne... hihii. Etter at det ene er ferdig setter du skraks igang med ikke mindre enn to prosjekter. Herlig tehette, og så absolutt en nødvendighet i ethvert hus med respekt for seg selv (kan du hilse barna å si!) Og ikke hvilken som helst tehette men nok en gang noe av det vakreste som finnes av arten! Herlig med blomster og "drivhus" med dekor. Vakkert, vakkert!

Linda sa...

Klart du må ha tevarmer! Den kan jo brukes til så mangt! Den kan jo blant annet henge til pynt på kjøkkenet...

Nå er jeg så spent på hvordan det går med bringeduk-broderingen din! Du må legge ut et bilde av det nye mønsteret så fort du kommer igang!

Drømmen om en eplehage sa...

Takk for støtten!

Og ikke minst for inspirasjonen :) La meg i går med planer om å blogge om soverommet i dag, men du for ett ork det plutselig ble å re sengen... Får se om den rer seg selv eller hva. hihi!

Lappeteppet ditt ble råflott. Kjente godt etter om det rykket i heklenålen min, men det er ikke antydning engang. Om dine lapper er to år vil nok mine bli tre år før det blir ferdig. De nærmer seg året allerede så... Vurderer å fri til besta. tam, ti dam!

Håper du får ei flott uke, Lisbeth!
Mandagskos fra eplehagen :)

Anita sa...

Åh! Denne bloggen din er bare såååå full av isnpirasjon! Maling skal jeg ikke begi meg utpå, for det er vanskelig det, men fint var det! Tehetten også, fint med litt gode argumenter for å sy en slik! Drikker te jeg da, men lager ALDRI sååå mye at jeg trenger en tekannevarmer:0} Nå er det strikking av votter til toving som står på programmet her, + litt sekskant sying! Kos deg du også!

vosgesparis sa...

those initials on glass are very nice done

Jema Rose sa...

Jodå, jag börjar bli bättre från förkylningen nu..!

: )

Här är det trist väder, och blåser gör det också...Idag ska jag STÄDA!

Ha en riktigt fin vecka!

KRAM, Jenny

<3

lilirose322 sa...

Toujours autant de poésie et de douceur ! j'aime beaucoup ce cache théière. Les fleurs invitent le printemps à se reveiller. Bonne journée

Bette sa...

Ja,det er helt herlig med dette fantastisk fine været! Man får jo litt vårstemning:o)
Ha en super uke du også!

Klem fra Bette!

Mushi sa...

Den tehetten var kjempesøt. Du burde absolutt drikke mer te:) Mange artige ting her. Du er jammen flink til å hekle. :)

Forresten hvis du eller noen andre som leser dette er flinke til å hekle og har lyst på en liten ekstrajobb, så bare si fra. Jeg trenger hjelp til et par arugurumier (heklede kosedyr)
Jeg designer utseendet, men heklingen er jeg ikke så god på:)

Du er velkommen til å besøke bloggen min. Ikke så mye der enda, men det kommer.

Hilsen Mushi.

Karin sa...

Hej Lisbeth!

Du är allt för duktig med nål och tråd! Den är så fin och trevlig också. Dessutom så målar du! Vilken bra ide med glasmålningen. Det blev jättefint.
Ha en fortsatt bra vecka!
Varmaste kramarna
Karin

Blå-hvit samlemani sa...

Takk for koselig kommentar inne hos meg. Jeg mener bestemt at en tevarmer er like nyttig som noe som helst annet i huset..

Du er så kreativ, det er derfor du ikke kan bry deg med sånne trivielle ting som å rydde... Skulle ønske jeg maktet å tørke støv av min symaskin...

kristin

tales from an O.C. cottage sa...

Ohhhh, your tea cosy is to die for!!!!!

M ^..^