24.01.2009

VÅRLIG " À LA CARTE"

Tenk nå har jeg "knødd" hauger med blomsterløk ned i de kopper og kar som måtte passe og spredd vårglede i hele huset. Dette kan jo ende i en eksplosjon av farger som ikke passer sammen for jeg har ikke peiling på hvilken kolør disse krokusene tenker å overraske meg med. Samme kan det være , jeg er underernært på farger !!
Siste Country Living var så fullspekket av vårlige og herlige foto av blomster at jeg ble umiddelbart smittet, ....i år som i fjor... he he

På hagesenteret var det kommet både fioler, påskeliljer, krokus og perleblomst , ahhhh herlig. Fioler, hvit og blå perleblomst ble med hjem, mens krokusen gravde jeg opp ute i hagen. Hentet også inn litt jord og mose, brrrr kaldt på fingrene, men sånn en deilig følelse med jord under neglene igjen.
Et hopp bort fra blomster ....til lamper. Denne type lampe med design fra 50-tallet har jo vært å se i interiørblader lenge, men nå i det siste ser jeg mer og mer til lampen , i alle mulige farger. I Country Living er den avbildet i
knallturkis, JA, jeg vil ha......
Eller hva med en hvit....emaljert , kjære IKEA, kan ikke dere få inn slike lamper i andre farger enn krom og svart da, istedet for de bøttelampene, bøttelamper er det ingen som vil ha lengre ( er det noen som vil ha de i det hele tatt?) .... så da kan dere vel vurdere denne hvite og turkise, og aller helst emaljert skjerm ? På forhånd takketakk!
Egentlig så skulle jeg denne helgen rydde i interiørbladene mine fra årgang 2008, men det ble det heller smått med , jeg blir jo sittende og lese de om igjen istedet,.... håpløs ! Jeg har regelrett problemer med å kaste blader, men jeg får heller ta saksen frem og klippe ut gode ideer og fine bilder.... tar laaaaaaaang tid og dermed blir det utsatt, hmprfff ! Noen av bildene er knallinspirerende som dette gromsjarmerende skapet Har dere tatt en kikk på vårkatalogen fra House Doctor, ........mange av fargene og designet på kjøkkensakene ser ut som de kommer direkte ut fra denne billedserien, såååå fine! Får lyst til å reise på landet......Det er som en gammeldags kremmerbutikk i miniatyr inne i skapet.
Feiebrett med tavlemaling er jo morsomt! Bildene av skapet er fra det franske bladet "MarieClaire idèes" mars 2008 . Ser forresten mange feiebrett med tavlemaling på de franske bloggene etter at dette bildet ble publisert i fjor, ideen er jo skjønn da!
Tusen takk til alle awardene som jeg har fått, det varmer godt i et bloggehjerte! God klem til
Helene, Kjeruben, Bea, Christina, Nooria, Karin, Pingvindesign, Kari, Hanne og Mette. Vårblomster til dere alle!
I fjor opplevde de fleste et awarddryss som var overveldende stort. Til tross for ambisjoner om å takke hver og en, her inne på min egen blogg, gikk det den veien hønen sparker......tror nærmeste tettsted den veien er Bloksberg ;o)! *Gammel suppeterrin fra Arabia, Finlandia...,Lisbeth samler på ! På mange måter så føles det en smule utakknemlig å ikke få takket hver og en og deretter gi awardene videre, men jeg var nødt til å ta et lite oppgjør med meg selv,... og blant bloggerne var jeg nok ikke alene om det. Da jeg i høst prøvde å få oversikten ga jeg opp da jeg hadde talt 26 awarder ...... Jeg kom til at jeg ikke kunne bruke så mye tid som det faktisk ville ta å kopiere awardene, lime de inn her og deretter lenke.
Men det betyr ikke at jeg på noen som helst måte tar awarder som en selvfølge.

Når noen gir meg en award blir jeg inderlig glad , smil om munn og dagen er reddet ! Det blir som en godmodig klapp på skulderen og det settes pris på ! Jeg er som sagt uendelig glad for hver award jeg får og satser på å takke på samme måte som i dette innlegget, ved å nevne navn på giver og lenke til bloggen. Jeg velger å gjøre det på den enkleste måten for meg. ....ellers ender jeg med å ville selge hele bloggen, fniis!
Litt alvor er det jo i det hele når jeg vet at flinke bloggere har måtte gi seg for de ikke orket henge med lengre , den dårlige samvittigheten for å ikke strekke til tok knekken på bloggeinspirasjonen. Det bør og skal være tillatt for hver og en å finne sin egen bloggevei og ikke minst sette et tak på antall minutter man bruker her inne. Om man ikke alltid rekker rundt så er det som regel tiden som setter en grense, ikke viljen, og jeg kjenner ikke en eneste en her inne jeg som er nonchalant eller overlegen, tvert om! Ville bare nevne det....Håper på forståelse ...sitter pent her og gir labb, voff !
Sant det gamle sausenebbet mitt er nydelig , kunne spist det til middag, :O)
"Besteste" klem fra meg
English: I want some spring-flowering inside my house so I have planted all sorts of bulbs in china containers.

43 kommentarer:

Pulsatilla sa...

Ah nå ble jeg jammen litt innendørs-inspirert også! Skal tro om all denne inspirasjonen varer til i morgen?

Jeg har full forståelse for din måte å følge opp alle awardene, en hver får blogge som den selv vil, er min innstilling.

Ha en fortsatt god helg!

Kerstin sa...

For et herlig vårlig innlegg Lisbeth. Så mange løker i kopper, sausenebb og jeg vet ikke hva du har plantet i. Kjempeide og så dekorativt da.

Du har min fulle forståelse ang awardene, det kan bli for mye "jobb" av og til. men så morsomt å få da.

Ønsker dege n fin lørdagskveld Klem Kerstin

Hulda sa...

Å, himmel! SÅ herlig inspirasjon! Jeg blir helt våryr her jeg sitter. :) :) Hadde sånn vårinspirasjon i fjor, da jeg så i ulike blader. Brukte også sausenebb og fine mugger som jeg planta i. :)

moni sa...

ååå så utrolig herlig og vårlig inspirasjon, nå fikk jeg jo jammen meg lyst til å løpe å plante i kopper og kar med en gang jeg da gitt (hihi) men det er nok kanskje litt sent, så jeg tror nok det får vente til eventuellt mandag!! Ha videre fin helg!!

My home is my Castle - by Kari sa...

Åååhh så nydelige bilder Lisbeth :))Får skikkelige vårfornemmelser her ;)

Awarder ja.. Helt enig med deg...Noen ganger tar jeg meg tid til å sende hver og en videre, mens andre ganger deler jeg ut til alle :) Sist gang hadde jeg 4 awarder som jeg skulle sende videre, men det sier seg selv at det nytter ikke.Jeg har rett og slett verken tid eller ork til å sette meg ned å skulle linke til sååå mange..Og...Jeg er av den oppfatning av at alle fortjener en award :) Det er jo tross alt litt av en jobb å holde på med oppdateringer, fotografering og ja du vet ;)

Ha en god natt min venn :)
Nattaklem

Anitas hus sa...

Å for ett deilig innlegg vennen! Her laver bare snøen ned, så hvis jeg skal finne krokus, jord og mose må jeg nok først grave bort over en halv meter med snø.
Tror jeg velger en litt enklere løsning og tar meg en tur på hagesenteret i morgen hvis jeg får tid;)
Du hadde i allefall gjort det sååå vårlig å fint hos deg.

Må si meg enig med deg ang. awardene. Det florerer av awarder rundt i blogglandia og selv om det selvfølgelig alltid er koselig at noen gir meg en award føler jeg allikevel at awardene har mistet en del av sin betydning og verdi når det blir så mange av de. Tror nok at mange ser på det som mer og mer arbeid og at de kanskje heller vil bruke tid på andre innlegg, besøke andre blogger og legge igjen en koselig hilsen istedet.

Må forresten kommentere den nydelige pølleputen din i innlegget under. Den var bare sååå lekker!
Ha en god natt Lisbeth!
Klem, Anita:O)

Synnøve sa...

Hei på deg kjære Lisbeth! Uff ja, jeg har hatt det litt på samme måten i det siste, litt sånn som Aina beskrev det på bloggen sin, kjente meg igjen i det... Har slitt litt med inspirasjonen og kreativiteten, og da får jeg dårlig samvittighet over at bloggen får "lide under" det. Har heller ikke klart å "samle opp" alle awarder etc etter hvert, selv om det langt i fra betyr at jeg ikke setter pris på det, som du sier her. Men, så tenker jeg som så at det går jo ofte litt opp og ned, og at jeg nok bare har litt januar-blogge-blues, hihi ;) Det kommer nok etter hvert, og så føler jeg jo at jeg har dere som jeg har fulgt med fra starten, dere som gir meg så masse inspirasjon at jeg nesten blir helt rørt av og til...! :) Sånn som nå, så kom jeg på at herlighet, jeg må jo kjøpe masse løker og knø nedi alle kopper og kar! Og jeg har glemt å kjøpe Country Living! Så der ser du, ikke vanskelig å få påfyll her inne altså ;) Så takk for det Lisbeth...! Ønsker deg en fortsatt herlig helg med knøing og spising av sausenebb :) Klem! Synnøve

Perlehvit sa...

Utrolig stilig med blomster i kopper og sausenebb(!) da!

Hva med å spraymale en slik lampe du snakker om? Fins masse farger på bla. Biltema! Kjempelett!!:)

Jannicke sa...

Kjempelekkert med løker i sauseskåler og kopper!!! Virkelig en god ide!! God natt fra meg ;o)

Anonym sa...

Å hjelp...kor i all verden har du fått tak i det sausenebbet??? det er det nydeligste mønster jeg har sett!! skjønner godt du vil spise det til middag!

Her bugner dagligvarebutikkene over av vårblomster og løker..har faktisk problemer med å velge..så det blir de samme bukettene og potteplantene hver gang.

Masse herlige bilder og inspirasjon hos deg, og du har så rett ang. forbruk av tid her.. som ny blogger føler jeg at jeg må "henge" over PC`en for å få med meg alt.. finner vel en rutine på det etterhvert.

Ha en deilig søndag..klem fra meg.

ENGEL sa...

ojoj,så vårlig!kommer nok til å blomstre flott til deg fremover da!enig med du om awardene!det tar litt mye tid!men akk så kos det er!
håper du koser deg masse i helga!klæm

liven sa...

Heisann!!
Først må jeg bare si at dette sausenebbet kunne jeg spist uten tilbehør!! Bare så skjønt!!!
Du er heldig med et hagesenter som har så mye vårløker......vårt har nemlig ikke noe!! Nå har jeg gått i rute der!! Nå har jeg ikke vært der siden mandag så jeg får prøve meg i dag da kanskje!!
Country Living er et fint blad!!
Fikk en adresse til den amerikanske utgaven......jeg har bare sett det britiske.
Du abbonerer gjerne du?? eller kjøper det hos Narvesen??
Synest House Doctor har så mye fint.....må kikke i katalogen der!! Gleder meg til det kommer nytt i butikkene nå:o)
så må jeg si at her var det flotte og inspirerende bilder som vanlig hos deg:o)
Skjønner deg med awarder.....der er mange som svirrer rundt nå og det tar for mye tid!!
Jeg takker for hver for jeg synest det er så kjekt å få men så legger jeg de på siden!!

Ha en fin søndag Lisbeth:o)

mormorelsie... sa...

Åååå så mycke vacker du visar.
ha en go söndag
kram
ninni

Essemia sa...

Jag blir också sugen på lite vårblommor. Måste nog ge mig iväg till blomsterlandet jag också.
Och så mycket fina bilder du visar.
Ja, det där med awarder är inte alltid lätt. Jag fick en hel drös vid jul och har nu, tyvärr, glömt vilka några av avsändarna var. Det är så retfullt och jag är en sån slarva, men vad gör man?
Hoppas du får en skön söndag.
Kram Elzie

Viola sa...

Hallå Lisbeth, kloka ord från dig idag om bloggandet och alla awarder, jag kan ibland tycka att jag inte hinner med just dessa, det kommer in massor och ibland glömmer jag vem det var ifrån och som du skriver visst blir man glad men jag väljer att inte skicka dom vidare...och det skriver jag alltid så andra bloggare vet att jag inte gör detta...underbara blomlökar hos dig, så vackra bilder och den mixen du har i din såssnipa , helt ljuvlig...önskar dig en skön söndag, klem VIOLA

Anita sa...

Åh! ja det sauseneddet var helt skjønt!! Spennende meg masse løk, synsjeg ser en stemorsblomst også? Det var en fin award takk syns jeg, blir fort at de går litt i glemme boken hos meg også, men skal få til ett lignende innlegg en dag, for det er jo såååååå koselig! Nå er det te, PS2 for noen og lappeskjæring for meg:0) Kos dere dere også!

Miriam - Glimt i hverdagen sa...

så nydelig vår inspirasjon. Kjempe flott å plante løker i kopper og sausenebb... helt nydelig!;)

Livy sa...

God formiddag!
Herlige vårlige bilder du viser oss! Nydelig er det når de kommer ned i kopper og sauseterriner - herlig! Jeg har også tatt en rydderunde i interiørbladene mine, utrolig hvor fort det hoper seg opp;-) Men det tar tid å gjøre det, er lett at man blir sittende å lese i stede.

Ønsker deg en herlig vårlig søndag!
Klem fra Livy

Jema Rose sa...

Otroligt vackra & inspirerande bilder du visar!

: )

Jag är dessvärre alltid lite förkyld, för jag har väldigt dåligt immunförsvar + att mina slemhinnor inte är som de borde vara...Jag fick dåligt immunförsvar redan vid 8 års ålder, och problem med konstant halsont sedan 1992..!

Nu ska jag vila på dagbädden..!

; )

KRAM, Jenny

<3

lavendel mio sa...

Kjempelekkert med løker i kopper og kar,har spredt løker over heile huset sjøl jeg.Er så i vår humør når en ser at det spirer over alt :)
Ha en koselig søndag:)

Ida sa...

Så utrolig stilig at du bruker suasenebb og tekopper til å plante blomster i - hmm... detvar jo bare en super inspirasjonskilde rett der :-) Ble veldig dekorativt og unikt på samme tid! LIkte også veldig godt fuglehusene dine - er de selvllaget - eller vil du røpe selgeren :-D??

Har full forståelse ang awarder! Syntes du tar det opp på en fin måte! Etter kun å ha blogget i 3-4 mnd har jeg også vært så heldig å motta flotte awarder - jheg blir utrolig glad og ydmyk for hver eneste en! Synbtes det er sp utrolig flott å bli tenkt på i dette mylderet av fantastiske blogger! Skal man presentere, linke, gi videre, ta utfordringer osv osv til alle - så må man gjerne etterhvert ansette en egen person for dette.. hihi! Men igjen - det er stort å motta en slik :)

Ha en superfin dag!
Klemmer fra Ida

Granne med Selma sa...

Söndagens vackraste och mest vårinspirerande inlägg står du för idag! Så himla läckert med de små blomsterarrangemangen i koppen... Nu blev jag riktigt vårglad:-)
Klem Sussie

Lilla Provence sa...

Hej Lisbet,
åh så man kan längta till våren:)
och superfint du gjort, man blir så inspirerad
Kram Sari

Magny sa...

sukk,- sier ikke annet, dette tok pusten fra meg....

herligt!!!!~~~''******

klem fra magny

Gammalt o nytt sa...

Så otroligt vackert!
Kaffe koppen är så fin..vill ha.
Kram Irene

Fjordheim sa...

Så nydelig og vårlig.
Må komme meg avgårde å få kjøpt noen løk og planter om ikke så mange dager. For her er det måneder til det er vår ute.
Så våren må vi lage inne så lenge.
Forstår godt det du skriver om awarder. Selv har jeg sagt at jeg ikke kommer til å skrive om awarder i bloggen min mer. Selv om jeg setter stor pris på å få de, så krever det litt for mye tid å sende de videre.
Ha ei flott uke :)

Mia sa...

Visst er det sausenebbet ditt alldeles nyyyydelig (vil ha, vil ha...) og så ble den, om mulig, enda mer nydelig med de herlige vårløkene i. Og så mange herlige vårløk og fioler du har fått kjøpt deg. Og plantet de så utrolig nydelig. Vakkert vakkert!!! Jeg ser du har fått kjøpt deg det siste Country Living også (mitt favorittmagasin), jeg har ikke fått tak i det enda, og kjenner "abstinensen" stige her nå.... forhåpentligvis imorgen. I morgen vil jeg også forhåpentligivis få bruk med tid på å gå igjennom mine gamle interiørblader.... jeg har begynt, men som du, ender jeg med å lese de på nytt igjen, og å bruke laaaang tid på prosessen.

chatrine sa...

Fantastiske bilder, med skikkelig sommerstemning! Jeg drømmer om sommer! Men...må nok vente mange månder enda... Tenker jeg nå må begynne med litt vår innendørs, ellers blir jo vinteren så altfor lang!

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld!
Klem fra Chatrine:)

Drømmen om en eplehage sa...

Våren ... Sukk!
Jeg liker høsten og vinteren godt, men det er lenge med mørke. Skal bli godt med litt mer lys og farge nå ja!

Awarder ja... jeg sier meg bare enig og sparer spalteplass til neste besøkende jeg.
Kjente jeg fikk dårlig samvittighet for at jeg ikke har takket. Utakknemlig? Nei, bare prioriteringer...

Ha ei knall uke da du!

Hemma hos lilla mig sa...

Kloka ord från dig idag om bloggandet och alla awarder. Så underbara blomlökar. Nu längtar man till våren.
Kram

Christine Louise sa...

Så utrolig flott det ble med blomster i sausenebb og kopper :) Utrolig lekkert og inspirerende.
Så utrolig flink du er :)

Ha en flott søndag. Klem fra meg.

Les Cotrions sa...

Simly GREAT! I love your "menu"! Gorgeous flowers and plants arrangements!
Have a nice week!
Hugs
Vale

Kjeruben sa...

Takk for hyggelig omtale, og heitl enig; Awards tar masse tid. Veldig hyggelig å sjå at så mange meinar det er fornuftig å bruke tida på andre ting enn å sende desse vidare :-D Da kan også eg gjer det heretter :-D

Og aldeles nyyydelige bilder, og som så mange andre har kommentert: Fantastisk flott sausenebb!!

:o)

Anettes hus sa...

Nyyydelige bilder fra ditt vakre hjem, Lisbeth! Så vårlig og flott med løker! Må kjøpe noen i dag jeg også ...

Klem Anette:)

Huset på toppen sa...

Wow,for et koselig og vårlig innlegg, Lisbeth!! Veldig inspirerende og nå fikk også lyst å plante vår løk i boller og sausenebb:)tenker jeg må innom plantasjen til helgen!!
Ha en fin mandag!
Klem

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Du är en underbar inspirationskälla.
Kram Lotta

här är gudagott att vara sa...

Vilka härliga bilder.Vad mysigt det skall bli när allt blommar ,då har du i alla fall våren inne!
Jättekul med vänner i Norge min man kommer från Mo i Rana i norr.

Mina svägerskor och svämor kollar min blogg men de har tyvärr inga egna.
Haregott! jag kommer att forsätta besöka dig. Jag skall försöka få tagpå Mareie Claire idees.
Visst är det kul att at fram gamla
inredningsbla.

Tiril sa...

Tenker her blir ett vel av farger, smart:((( Jeg trodde jeg var forsen til løklegging nå???
Ett praktfullt sausnebb, koselig mønster og lekker farge

Sirkka sa...

Helou!
Thank you for your comment my blog:))

You haw nice flofers hier....:))))
I like !!!

Hugs!
Bugs!:)

sologbolig sa...

Blei bare sittande å se og se omigjen og omigjen på alle dei flotte bildene dine. Vårlig og fint.Og eg fikk lyst til å planta løkar med ein gang sjøl om eg ikkje har noe fint sausnebb. Kan jo planta i alt mulig egentlig. Eg blei så inspirert og no gler eg meg enda meir til våren. Ha ein fin kveld

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,mmm...jeg nyter :o)
Må bare fortelle deg at jeg endelig har lært meg å legge til favoritter på bloggen min.
Og nå er du en av de ;o)
Håper du synes det er koselig...
Kjerstiklem

carre.deco sa...

Un vrai plaisir de passer par ici...
Les photos sont magnifiques.
Bonne soirée. Co

Min Verden Hanne sa...

Tusen takk for vårblomstene - ingen ting som er bedre enn det for meg iallefall :) Kunne jeg fått et sånt fuglehus også ;) Tror jeg må kjøpe meg et (svigerfar kommer til å le seg fillete - hehe). Klem