28.06.2011

PORTEMONE

Jeg tilhører portemone-gjengen. Jeg aner ikke hvor mange vi er, men jeg iaktar og konstaterer at det som regel er en eller to fra portemone-gjengen å se i kassakøer rundt om. De fineste portemoneene kommer opp av vesken i blomsterbutikker og interiørbutikker. I supermarkeder er portemoneer et sjeldent skue, der regjerer lommeboken, den har nesten monopol. Ikke noe galt i det, de fleste foretrekker jo lommebok, eller seddelbok om du vil.  Jeg blir aldri en av lommebok-gjengen. Hvorfor?

Jeg liker ordet "portemone",  jeg liker å si det, det er et vakkert ord. En portemone har fin fasong, passe størrelse, og så liker jeg lukkemekanismen. Knips! Jeg liker lyden "knips". Lommebøker har som regel magnetlås eller glidelås, og det er noe herk i min verden. En slem magnetlås avmagnetiserte en gang bankkortet mitt, og etter den episoden ble magnetlåser og jeg bitre fiender. Glidelås er helt ubrukelig. Det skyldes min ordenssans. Den er begrenset, og strekker seg dessverre ikke helt ned i lommeboken. 

Der er er det anarki. Kaos. Bussbilletter og kassalapper kjemper om plassen, og det er alltid en papirlapp som vil opp og ut av boligen, og dermed setter den seg bom fast i glidelåsen. No good. En portemone har et rom, og ikke 15, som jeg må lete meg gjennom for å finne det jeg trenger. Et eneste rom passer meg. Derfor er det slik at om jeg får øye på en fin portemone i en butikk, så hopper hjertet over et par slag. Portemoneen er selvfølgelig ment for meg, og ingen andre.  

Jaha, den som ikke trodde det var mulig å skrive en avhandling om portemoneer kan tro om igjen, for jeg kunne fortsatt i det uendelige, best jeg gir meg her. Men jeg kan jo hviske litt til: Hvilken gjeng tilhører du? Bare litt nysgjerrig....

På bildene ser du portemone kjøpt hos "Pinocchio" leker i Bergen, skjønn butikk som fører Maileg, Rice, og ellers har flotte leker til barn i alle aldre:) Fine drops fra "Tante Pose", og akeleiene mine som er på det vakreste akkurat nå. Som nydelige koraller. See U!

12 kommentarer:

Elzie sa...

Ja, har man så fin portmonä som du har så förstår jag att du hellre väljer den, haha. Så fina färger!

Jag gjorde som jag brukade förut med bilderna, dvs la in dom FÖRE jag skrev, men nu är det ju smidigare som du säger, att skriva först. Mycket att lära för en gammal tant!!

Hoppas du har en solig och fin dag.
Kram Elzie

brudeblogg sa...

Ordet "portemonet" hadde jeg ikke hørt før jeg flyttet til Bergen.Er det et fransk ord, tro? Og hvordan har det kommet hit? Morsomt ord!
På Østlandet er det pung.

Magdalena sa...

ååhhhh så skjønnt.. og så enig... og de vakreste bilder!!
klem og god sommer!

Magdalena sa...

ååhhhh så skjønnt.. og så enig... og de vakreste bilder!!
klem og god sommer!

rosenälvorna sa...

Underbara färger. Var tvungen att kika lite till på din utsikt. Det är så vakcert att det nästan gör ont i själen :) Ha det så bra//Christina

Li/Småtingene sa...

Jeg digger portemonnéer! Både ordet og formen og at de er å få i så mange fine farger og fasonger... Har innimellom falt for fristelsen til å kjøpe en... men å BRUKE den, klarer jeg ikke... Altfor lite plass, og for lite praktisk for meg ;-) Derfor gleder jeg meg over at det er noen der ute som kan forbarme seg over portemonnéene, slik at de får komme i bruk! Det er vel det de helst vil... ;-)

Ha en fin kveld videre!

Min stil sa...

He he...
Flott portemone du viser. Selv er jeg nok mer en lommebokperson.
God sommer ønskes deg.
Klæm Susanne

Flora sa...

hihi.. jeg er ei portemonefrøken gitt;) min portemone har to rom, ett for kort og diverse kvitteringer og ett for penger. perfekt!

Millygarden sa...

Ser sött och gott ut!

Underbara färger i ljuval toner...sommarljuvt.

Ha en fin vecka!
Kram Marina

Frøken Anker sa...

Sjovt du skriver et indlæg om en pung/portmonet. Jeg købte selv en i Ungarn sidste år i rød med hvide prikker og en sløjfe. Jeg føler mig MEGET feminin, når jeg tager den op af min taske :-)
Godt indlæg

Mitt hvite hus sa...

kjempe skjønn portmone... skjønner godt du bruker den..her råder lommeboka...

nyt sommer dagene...i regn =)

klem

Tullik sa...

Etter dette innlegget trur eg at eg vil bli med i portemone gjengen eg og !! Ha det godt !!