15.06.2011

HVA ER PINTEREST

For en stund siden fikk jeg en invitasjon til Pinterest. Jeg kikket i ukesvis der inne før jeg omsider satt meg ned og begynte med "pinning". Det angrer jeg ikke på, for dette er virkelig gøy!
Hva? Pinning? Akkurat ja, det sier de fleste som jeg snakker med. Så her kommer en post der jeg prøver forklare hva det hele går ut på.

Foto av min side med noen av mine tavler
Jeg vet ikke hvorfor Pinterest er så ukjent i Norge, for dette er enormt populært andre steder i verden, spesielt blant folk som arbeider profesjonelt innenfor design/interiør/foto, og de som driver på hobbybasis. Det flommer ikke over av norske blogger der inne, jeg fant 2 stk. *når man oppretter profil vil venner fra Twitter/Facebook, som er på Pinterest, automatisk komme opp som forslag til folk man kan følge.
Om de største interiørbloggerne i verden er der? Ja, det er de. Så hva er Pinterest? 

Fra tavlen "Pretty Please with sugar on the top"
Pinterest er et sted der du lager virtuelle oppslagstavler. Ser du et bilde eller en ide du liker på nettet, klikker du på en knapp som heter "Pin it", og tjenesten plukker foto + lenke, og legger det til den oppslagstavlen du ønsker. 
Man oppretter tavler for ulike kategorier, f.eks for hus, bøker, mat, kunst, mote, DIY, kjøkken, foto, tech, strikking, sying, hage.... så mange du bare vil ha! 
Skal du f.eks bygge hus, pusse opp et rom eller planlegge et bryllup eller en reise, så er dette genialt. Lag en tavle for prosjektet, og fyll den med ideer du kunne tenke deg å bruke.
Når du har pinnet et foto til en tavle, legger bildet seg også på en felles tavle der alle som bruker tjenesten kan se det. 
Bildet er lenket, klikker man på bildet kommer man direkte til kilden, det være seg butikk, blogg, en tutorial eller et magasin. 
Smakebiter fra oppslagstavlen min som heter "Pastel"
Ja, man kan kommentere bildene, og kommunisere med andre brukere. Man følger og blir fulgt av folk, akkurat som på Facebook/Twitter. Nei, det er definitivt ikke en plass for private familiefoto. Men man kan fint pinne sine egne foto f.eks fra en interiørblogg, faktisk så ligger det mange foto fra norske interiørblogger der inne. 
Jeg har funnet noen av mine foto, som andre har pinnet, hvilket gjør meg både stolt og glad! Men å legge inn for mange av sine egne bilder ser jeg ikke vitsen med. Dette er tross alt en plass en skal søke ny inspirasjon.
Det pøses på med foto og inspirasjon i ett bankende kjør, av vanlige folk og trendskapere. Det er rett og slett en uendelig highway av gode ideer. 

Fra tavlen min som heter "Summerhouse"
Fordeler: Alle foto/ideer en liker fra nettet samles på en plass. Bokmerkemenyen min er kraftig redusert. Jeg sparer penger fordi jeg ikke har behov for papirutgaven av interiørblader, eller andre magasiner av noe slag. Ti minutter på Pinterest, og jeg får dosen med inspirasjon som trengs. 
Det blir "pinnet" fra nettsidene til diverse magasiner, men det kreves at reportasjene inneholder flotte foto som kan pinnes. 
Ulemper: Man blir lett hektet. Det er veldig gøy, så en må passe på tidsbruken. Jeg lo godt av en kommentar inne på Facebook fra en veldig begeistret pinner: "Help! I can`t stop pinning"  

Jeg gir bort invitasjoner til de 5 første som melder sin interesse i kommentarfeltet.  
Pinterest er nemlig ikke åpen for alle, det kommer nok, men foreløpig trenger man invitasjon. Det er venteliste, men før deg endelig opp på listen - denne inspirasjonsbanken er verdt det. Let`s pin together!

Sweet Heaven

21 kommentarer:

Anonym sa...

åh, det hørtes/så veldig spennende ut. Jeg hadde blit veldig glad for en invite.
-ani-

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Ani!
Send meg mailadressen din til PostLisbeth@hotmail.com og invite blir sendt:)

Hege sa...

Jeg hadde også blitt veldig glad for en invite. Veldig koselig og inspirerende blogg du har forresten :=) :=)

Lobelia-damen sa...

hei hei, dette høres jo spennende og morsomt (og tidkrevende...ha ha ha) ut.
Men jeg prøver gjerne :-)

Klem w

Anonym sa...

Dette har jeg veldig lyst til å prøve, så jeg vil gjerne ha en invitasjon.
Cathrine

Bagatellar sa...

Dette høres spennende ut, vil gjerne ha en invitasjon:-)

Lottemora sa...

Dette hørtes jo genialt ut. Men ble for sein jeg da :-)

Lottemora

Anonym sa...

Ser at eg også vart for sein til ein slik invitasjon. Pinning virkar som om det er heilt genialt!

Mvh Mariette

Janet sa...

For et genialt sted. Det er jo alt man trenger, virker det som. Synd jeg ble for sein nå.

lillpastill sa...

Så GENIALT!
Jeg vil også!!!

lillpastill sa...

Hvordan kan bli med nå som jeg var for sen her inne hos deg?

Dronninghuset sa...

det vil jeg også, hvordan kan man fikse det?
takknemlig for svar.
god dag til deg,
klem Tove

Acosy home sa...

Jøss! har surfet og sett på pinterest maaange ganger og jeg visste ikke hva det var. Trodde at det var lignende flikr. Takk for informasjon. Hadde vært gøy å bli med, men er nok litt sein for invitasjon nå, tenker jeg. Kjempe mange flotte bilder der. Kommer til å besøke pinterest igjen og igjen.

Ha en fin dag videre!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Trenger mailadresse til Hege, Cathrine og Bagatellar, så kommer invite. PostLisbeth@hotmail.com

Lobelia sin adresse har jeg.

Dere andre: Gå inn på Pinterest---> Øverst til venstre står det "Request an invite". Klikk på den, og fyll ut skjema, så kommer invite i posten etterhvert som de jobber seg ned i bunken.

Li/Småtingene sa...

Så spennende! Herlig at du deler :))

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Jøss, dette har jeg ikke hørt om før. Ser jeg er for sent ute til invitasjon, men håper det kommer fra annet sted etterhvert;) Dette så kjempeartig ut!

Takk for tips og utfyllende info om pinteresting;)

Katrine sa...

For en kjekk idè.. Der får du virkelig holdt orden på alle ideer og prosjekter, og lett kan finne tilbake. Jeg har selvfølgelig sendt request:)

Takk for tipset og fyldig info!!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Stadig noe nytt. Og ja, jeg syns dette hørtes helt maks ut og får logge meg inn og be om ivit.
Takk for info.
Klem:)

Anne Line sa...

Åh jeg oppdaget pintrest her om dagen, og virkelig elsker det. Har satt meg på venteliste men har enda ikke fått tilgang.

Du har vel ikke tilfeldigvis en invitasjon du kan sende meg? (a)

Qehenne sa...

Nå leser jeg bloggen din med stor glede.... og har selvfølgelig meldt min interesse på Pinterest. Aldri hørt om det, men du verden så inspirerende. Tar det lang tid før du får invitasjon?

Anne Line sa...

Noen tar det en uke andre et par dager :)