23.01.2011

KAKTUS?

Kaktus. Jo, det ordet tygger jeg på etter å ha lest og sett bilder fra Formex, den store interiørmessen som har vært i Stockholm den her helgen. For nå har kaktusene slått seg sammen og laget et spetakkel uten like, et PR-stunt av dimensjoner. Kaktusene har regelrett laget et kaktusopprør. De vil frem fra glemselen og inn i varmen. Planen er å pryde bord i hus og hytter, men de gir seg ikke med det. Å nei du, kravet er x-antall glansede forsider,  og selvfølgelig hederlig omtale på de hippeste bloggene. De vil rett og slett være hot, og ikke not! Kaktusbølgen er over oss.

 Dette minner veldig om Bambi-opprøret som startet for et par år siden, og gjett om det fikk følger! 

 Bambi flyttet inn i huset, og på bloggen høsten 2008:)
Riktignok tok det noen år fra de første Bambiene dukket opp i utenlandske interiørblader til de inntok de fleste møblerte hjem, men hjortedyrene stod altså på kravet og fikk det til slutt som de ville. En gedigen Bambi-bølge som vi sent vil glemme. Så altså, kaktus....

 Det er mange år siden jeg eide kaktus. En gang i tiden samlet jeg på de små, stikkende plantene. Det hadde seg slik at lillebroren min likte så godt å sitte i vinduskarmen på rommet mitt. Han likte dessuten brødskiver med jordbærsyltetøy, tykke lag med klissete syltetøy som han bestandig sølte utover. Da var det at ideen om kaktus kom snikende. Hva om jeg fylte vinduskarmen med kaktus? Det ville nok holde det lille klistremerket unna mine territorier. 38 kaktus - og gutten var tørket vekk. Hvilken søskenkjærlighet!
 Nææh, jeg tror ikke jeg blir tatt av kaktusbølgen med det første, men en påskekaktus kan godt få bo hos meg, blomstene kan både ha gøyale knallfarger og de nydeligste sarte farger. Det har vært veldig moro å kikke rundt på de forskjellige bloggene som har rapportert fra Formex - masser av farger i vente sies det. Om det slår an vet ingen, den som lever får se!

14 kommentarer:

Tullik sa...

Kaktus og sukkulenter har alt ein plass hos meg.... Dei overlever mitt vanstell av planter for å sei det som det er !! Kan jo vera kjekt å få vera litt trendy då....

Nordingården sa...

Ha, ha, OPP TILL KAMP KAKTUSAR!!!!! :)

Ja, jag håller med, det var länge sedan man fyllde fönsterbrädorna med kaktusar! Kanske det är dags igen!

För det är ju så, liksom med bambi, att har det stått i garderoben och skymundan tillräckligt länge så blir det en "nyhet som vi människor" köper ( och sväljer, med hull o hår:)

De är ju så härdiga, inte bara stickiga, det finns ju många arter i suckulentvärlden så ja, vem vet, kanske det får flytta in en kaktus på Nordingården i vår:=

Det hänger nog ihop med den karga, råa och plåtiga trenden...

Vilken otroligt fin turkos box med fåglar på, vilka läckra färger, är den ny eller gammal??

Ha en trevlig söndag med Miss Penny:) Mari.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så söt liten Bambi du har, den trenden tycker jag om. Kaktusar får vi se, känns inte som det kommer slå. Men man vet aldrig, snart har man väl en! Jag samlade också på småkaktusar för flera år sen, en del blommade väldigt fint.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Haha, Mari! Akkurat sånn er det, bare nye saker lurer lenge nok i kulissene så finner de et smutthull og - Pang!, så er de i alle hjem og i alle butikker:)
Vel, vi får se - jeg kan ikke si at jeg elsker kaktusnåler i fingrene, man får iallfall kjøpe seg en god pinsett...:)
Klem

Min stil sa...

He he, stakkars lillebror. Lillebrødre må nok gjennom litt av hvert tror jeg, i alle fall følge min, og sikkert din også ;)
Ønsker deg en fin helg.
:) Susanne

Hilde sa...

Hi hi hi - søskenkjærlighet av klasse... Så utrolig vakre fuglebilder du viser! Deilig stemning i dine bilder - jeg er inspirert igjen!
Hilde

Hilde sa...

Hi hi hi - søskenkjærlighet av klasse... Så utrolig vakre fuglebilder du viser! Deilig stemning i dine bilder - jeg er inspirert igjen!
Hilde

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Uff, kaktus! Eg er ikkje noko særlig glad i dei stikkande plantene.. Kanskje mest fordi det stadig skjer uhell med sånt her hos min mor. Storm er jo mykje høgt og lavt, noko som ente med at eg satt ein heil kveld og plukka nasa hans fri frå desse små fæle piggene fra kaktusen. Stakkars "lille" vennen :) Så det havner nok ikkje noko kaktus i vårt hus med det første :)

Ha ein deilig søndag, Lisbeth! :)

Godklem til deg :)

Deb sa...

I love cactus and would have some but I keep killing them with kindness. They do not last long with me. I don't know why (???) Lovely post, once again. Thank you for stopping by with your sweet comment. Have a lovely Sunday. Hugs, Deb=^..^=x5 Ottawa, Canada

Butterfly sa...

Kaktus ja, klarte å ta livet av dem også jeg..... Tror ikke det finnes plante jeg ikke er i stand til å ta livet av - litt trist egentlig :O)

Tror ikke det blir kaktur her heller med det første, derimot jobber jeg med å holde liv i en Hortencia ;O)

Søskenkjærlighet har helt egne regler ;O) hihihihi artig ♥

Ha en fortreffelig søndag!

klem

FlorasFrue sa...

Nei, nei - det håper jeg da ikke:) Eller, kommer det noen riktig flotte, nye typer som ikke stikker skal jeg vurdere det selvfølgelig! Jeg kan like planter som ikke trenger vann når jeg tenker meg om, hi, hi .
God søndag til deg!

livet på kvasseberget sa...

tja er vel ikke lenge til så er det kaktuser å se over alt;)

så utrolig flott pute lenger nedi her! den med fuglene på, knall fin!

ha en fin søndag.
klem

Sylvia sa...

Hello Lisbeth,
Just found your beautiful blog, interesting en lovely pictures !
And what a cute cat you have !
Nice week,
Sylvia

Anita sa...

Takk for koselig hilsen hos meg.

Kaktuser ja... Ja men det skal nok få lov til å bo hos meg. Har 4 STORE sørvendte vinduer jeg vil ha litt "farge" i og da er vel igrunn bare kaktus det som vil overleve til sommern tror jeg. Og noen er jo faktisk fine da. ;)
Flotte bilder. Likte den boksen med fuglen på.

Anita