10.08.2009

SANSESNASK

Hei alle! Her skulle jeg liste meg inn på bloggen og lage et lystig innlegg og så blir jeg sittende sjakkmatt av alle de gode kommentarene.Kommentarer og mail som utrykker savn og bekymring over mitt fravær i Blogglandia,*tørke tåre fra øyekroken*. Måtte faktisk liste meg ut igjen og gå en runde i hagen for å summe meg. Tusen takk, dere er helt fantastisk. Jeg bevilget meg en bloggeferie,var selvfølgelig ikke tanken at jeg ikke skulle blogge et ord på 4 uker,men det ble for mye styr med blogg+ferie. Dagene fløy avsted.

Når jeg først skal blogge må jeg kunne kose meg med skrivingen og ikke minst ha tid til å besøke dere, aller helst få lagt igjen kommentarer rundt om. Ellers gir det ingen mening for meg. Enveiskjøring er ikke min greie. Anyways, nå er jeg tilbake til støvete blogg og like støvete hus.Sist jeg skrev var rips på agendaen. Jada, jeg har plukket bær og lagt endel arbeid i safting og sylting. Ripsen er blitt til gelè og saft.

Alltid like spennende om gelètesten er vellykket,denne gangen ble det gelè på første forsøk. Da smiler Lisbeth og synes hun er veldig voksen og flink. Jeg har sett litt rundt på nettet etter en oppskrift på gelè som er brukbar.Det er bare å lage saft som jeg har forklart med rabarbraen, deretter koke saften opp på nytt og tilsette riktig mengde sukker.

Å lage ripsgelè er altså en enkel sak, det man må investere er tid. Jeg landet på denne siden som forklarer fremgangsmetoden på en grei måte. Siden viste seg å være et funn. I tillegg til gode tips om bær/frukt er det mange ideer til barneselskap og oppskrifter med de artigste navn. Sansesnask f.eks :O) Om ikke du gidder å safte/sylte, kan du likevel imponere. Plukk et par fine ranker med rips og frys ned i små beger.Og vips har du delikat kakepynt som du har "kjøpt" i egen hage! I fjor til jul serverte min mor den nydeligste kake med ripsranker som pynt. Jeg satt med et fåret glis og tenkte: din luring! Datteren har nå tatt opp konkurransen,bare vent til julaften:O)

57 kommentarer:

Tee of Dragonfly Cottage sa...

Helt utrolig nydelige bilder!!!! Fantastisk!!!! Ble i skikkelig sommer stemning igjen, selv om det er fossefall med regn utenfor vinduet... sukk...

Ha en flott uke.

silje-sin sa...

velkommen tilbake! Har savnet deg jeg også:) Nydelige bilder, synes jeg kjenner lukten helt hit:) Ha en flott dag! Gleder meg til flere innlegg fra deg:) klem fra silje.

hvorfor ikke... sa...

sukk og dååån!
Elsker bloggen din!
Men er helt enig med deg, man må ha tid til å kose seg med å lage innlegg og gå på besøk...ellers blir det bare stress...og ikke noe gøy!

jordbærpiken sa...

Så koselig at du er tilbake. :) Nydelig kake! Så smart å fryse ned ripsranker da. Det har ikke jeg tenkt på før. Har bare fryst ned hele rips. Men det var virkelig lekkert med ripsen på den ostekaka!

Ha en herlig dag!

Randi sa...

Heia Lisbeth!
Velkomen tilbake,godt å sjå frå deg!
Å eg seier berre WOW WOW,atter ein gang eit vakkert syn frå din blogg,du er super flink!!!
Å du,eg trur nok at din mor er super stolt av deg no,å gelen smakte heilt sikkert super godt!!
Gleder meg til neste innlegget ditt alt!
Takk for titten!
Ha ein fin dag,kos deg!
Klemmer frå meg,Randi

MumsiMumsan sa...

Hei :)
Sååå herlige bilder, ble skikkelig glad av å se på de :) Skikkelige sommerbilder.
Har desverre ikke noe bær her i min lille hage, men det kjøpre å lager litt syltetøy når jeg får ånden over meg!
Nå tror jeg jeg skal gå å finne noen røde detaljer til kjøkkenet igjen! Ble skikkelig innspirert nå.
Ha en flott dag!
Mumseklem fra meg:)

Livs Lyst sa...

Ser ut som du har kost deg og hatt en fin sommer da. Du har i alle fall tatt med deg god inspirasjon inn hit i dag!!

Hilsen Liv

Anita sa...

Halloen! Der var du jo, dypt savnet! Nydelige rips bilder. Jeg har laget gele for første gang iår og den ble perfekt :0)) Såå fornøyd! Veldig koselig med kaker med ripsranker på, bruker å fryse noen sånne jeg også. Kos deg fortsatt og velkommen tilbake!

Magny sa...

herlige saftige bilder...~~~~~*

Laila sa...

Velkommen tilbake, og attpåtil med så flotte bilder. Det røde var virkelig friskt og jeg får vann i munnen av kaken.
Klem Laila

Tonje sa...

Velkomen tilbake :o)

Då blir det ripsgelè til neste år ;o) Takkar for tipset om Rips-rankane, det skal prøvast. Flotte bilete, den kaka såg skikkelig god ut.

Ha ein super dag!
Helsing Tonje

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Lisbeth, härligt att du är tillbaka. Har allt saknat dig och dina vackra foto. Du får alltid till en så fin känsla över dina bilder. Dagens tårta är otroligt läcker, vilken fin fika du bjuder på.
Kram till dig vännen
AnnaMaria

Jannicke sa...

Velkommen tilbake ;o)
Har tenkt på deg, men konkludert med at du ganske så sikkert storkoste deg på ferie!!!
Herlige ripsbilder!

Klem J.

liven sa...

Hei Lisbeth og velkommen tilbake:o)
Har savnet deg og dine fine innlegg!!
Rips er godt ja.....kos deg:o)
ha en fin uke:o)

Beate sa...

å hei for en flott blogg! Utrolig nydelige bilder som oser av stemning! Her var masse inspirasjon å finne!

Ha en fin dag!

Hemma hos lilla mig sa...

Välkommen tillbaks Lisbeth. Har varit så dålig på att kika till dig under en tid.Har varit mycket efter pappas bortgång.
Underbart härliga bilder du bjuder på
som vanligt.
Kram

Drømmen om en eplehage sa...

Juhu!

Har savna deg, snuppa. *snufs*
Det ble en uplanlagt bloggpause her også, men det gjorde faktisk litt godt. et var bedre å være i gang igjen selvsagt ;)

Jeg har ikke laget ripsgele selv, men mammsen kom med noen glass i pr som i fjor... Neste år så er jeg kanskje tøff nok til å prøve selv. Rørt jordbær er jeg derimot god på og fryseren er full.

Lykke til med å ta igjen alt det tapte her i blogglandia. Jeg er ikke kommet rundt enda... hihi!

Kyss, klapp og klem!

Ps, Dæsken døtte for noen spreke emaljekopper og mugge. DET var sommer det!

Les Cotrions sa...

Faboulous Summer table! Delicious!!!
Happy new week!
Vale

Crinoline sa...

Hei Lisbeth.Velkommen tilbake.Det er en nytelse å se på bildene dine i dag.

Lobelia-damen sa...

Hei hei, der er du jo :-)

Var et øyebliikk urolig for at svineinfluensaen hadde gjort inntog på andre siden av vannet, men godt det kun var ferien som gjorde deg fraværende :-)

Herlige bilder, får reint sommerfeeling igjen....hvor ble sommeren egentlig av??.....

Ha en strålende uke!

Klem :-)
W

My home is my Castle - by Kari sa...

Hei på deg snuppa :)
Såå koselig å høre fra deg igjen :)
Ripsgele er nydelig og her er det mannen som har stått for syltingen :)
Han liker sånt, mens jeg heller vil gjøre noe annet ;)

Nyydelige bilder som alltid hos deg.

Ha en fin kveld og koos deg.
Klem,kari

ENGEL sa...

hjertelig velkommen tilbake!du er dypt savnet!!!for en snerten mat side du har funnet!!!den skal jeg jammen benytte meg av!herlig!ha en super ripsete dag!klæm

Guldkant På Livet sa...

Du är både vuxen, duktig och såååå bra på att fota och exponera!!! Välkommen tillbaka till bloggvärlden!!! Viljken härlig kaka i gele och de röda muggarna och kannan- hur vackert var inte det med den gamla radion bakom!!!! Du har verkligen öga för det lilla extra!!!! Ha en fortsatt njutbar sommar! Mari.

Hespe sa...

Hei på deg Lisbeth!!!
Som alltid et herlig innlegg fra deg - koser meg både med tekst og bilder, og fniser litt for meg selv over konkurranse instinktet ditt... ;o) Dette hadde jeg forøvrig aldri tenkt på selv, og hadde innlegget ditt kommet bare et par dager tidligere, skulle jeg tatt med meg noen ranker fra kolonihytta, og hjem i frysen. Vel, får prøve å huske det til neste år - for jeg rekner med at jeg også da får låne hytta.

Sommeren har sust unna, og det har vært lite blogging på meg også. De siste fire ukene har jeg bodd i kolonihagen, uten tilgang til pc, så det er kun stjålne øyeblikk på jobben, eller når jeg har vært hjemom en tur, at jeg har blogget litt rundt. Nå er jeg i "normalmodus" en uke til, og så blir jeg helt fraværende i to, herlige uker :o) Så gøy at du har vært på Samos da. Jeg har aldri selv vært der, og er kjempe spent. Har du noen "must"som jeg bare MÅ få med meg????

Ønsker deg en herlig uke videre, og så blogges vi ved....

Klem fra Hildegunn

L'occitane sa...

Endelig tilbake :)))))
Har savnet deg masse her inne, ble liksom så tomt og rart uten innlegg fra deg. Du inspirerer såååå vanvittig og jeg blir så glad av å lese inleggene dine.
Utrolig hyggelig å ha deg tilbake Lisbeth, og tipset ditt med å fryse ned hele ripsranker var kjempe smart.
Jeg har ennå forkleet på meg når jeg skriver kommentaren til deg nå, jeg har nemlig akkurat laget solbærsaft, solbærgele og bringebærsyltetøy. Ripssaften er også laget, men dog igår :)
Klem fra Line

Kerstin sa...

Heisan...der var du jo.,.godt å ha deg tilbake... men så kalrt en må få ta seg en pasue...
Nydelige bilder..og det er mye en kan bruke rips til... Rips gele er godt syns jeg... og jammen fikk man tips om pynt også... Kos deg og nyt dagene...
klem Kerstin

Rådyrveien sa...

Koselig å ha deg tilbake! Så supre bilder! Der kom sommerfølelsen tilbake, gitt... :D

Guttemamma sa...

Du har vært savnet vettu!!! Så koselig å ha de glade og fine innleggene dine tilbake skal du vite!!
Anette:-)

Astrid sa...

Sniker meg ut av twitter og inn i kommentarfeltet ditt igjen jeg vet du :) Ser ut til at du har vært savnet i blogglandia, ja - skal ikke røpe hvor du har vært, jeg ;)

Men guri malla - for noen utrolig vakre bilder. Er dette et av dine hageselskap? Jaja, jeg kaller deg jo ikke for sylteguri for ingenting.

Jeg er sååå glad for å ha adoptert deg som mitt store orakel, min go too person, når det dreier seg om det aller, aller meste :)

Bare vent, snart spør jeg deg om strikkeoppskrifter også ;)

God natt!

Line Cathrin sa...

Velkommen tilbake. Du har vært savnet.
Ripsen min ble spist opp av skjærene i år. hadde ikke tid. Sukk! Og så jeg som er så glad i ripsgele. Slår tyttebæra langt ned istøvlene til mormors kjøttkaker det er sikkert og visst.
Håper du har hatt en flott ferie.
=))

Prinsesse Elin sa...

Hei ripset mitt.
I går stod jeg å ventet på mannen etter jobb å surfet på Iphonen. Var innom siden din og lese med stor iver om å fryse rips ranker. Hjemme bare det rett i hagen med veske og regn klær under armen og inn i hagen til naboens ripsbusker...slang....( fått lov) Å hykket med meg sånn cirka 20 ranker og la i frysen til midtvinters. Veldig god idè og man gjør jo alt for å imponere svigermor liksom. Dette tror jeg absolutt ikke hun har kommet på. Vel kommer hun på mye rart og får mange rare ideer men dette overgår henne i alt. TAKK for at jeg antagelig får en stjerne i boka til svigermor over å være et meget godt kone emne for hennes eneste sønn. :)

mormorelsie... sa...

Men oj va vackert du har gjort på bordet,ser underbart ut.
kram o ha en go dag
ninni

Jill sa...

Veldig glad for at du er tilbake!!!

Hilde sa...

Skjønne bilder - det der om de fryste rankene skule jeg ha visst litt før, men nå er alle rankene kommet på plaske...
En skikkelig sommerfølelse etter å ha sett på de fine bildene dine - takk!
Hilde

Solveig sa...

Herlig sommerinnlegg fra deg!! Bare så lekkert, atte :-) Så flink du er å få laget noe av alt det gode som vokser rundt oss. Med meg blir det ofte med tanken!
Så fint å ha deg tilbake. Du har en helt vidunderlig blogg!! Masse inspirasjon og flott bilder. Koser meg her :-)

Ønsker deg en flott tirsdagskveld!

Klem fra Solveig

AkH sa...

Vilken fin bloggsida du har. Denna gelé ser god ut, blir själv sugen på att sylta lite.
Ha det gott!
Anna-Karin
Livetharochnu-akh

Jeanette sa...

å så mysigt ,det ser så gott ut ;)
kramis

Monicas Hage sa...

Har gått og sett på ripsbusken min lenge jeg, men har ikke kommet så langt at det har blitt hverken plukking eller sylting dessverre... Blir imidlertid veldig inspirert av bl.a. deg, så kanskje neste år;D

Velkommen tilbake:D

Mia sa...

Her var du endelig, ja! Og godt er det, for det var nummeret før jeg sendte ut en bekymret-melding... hihii. Men jeg er glad for å lese at du har kost deg i sommer, det er det viktigste. Blogging kan man alltids bedrive med når høsen banker på igjen. Og det gjør den snart. Jeg ser du er igang med innhøsing! Ripsgele har jeg prøvd en gang, uten noe særlig hell (vill ikke stivne...) så etter det har det kun blitt saft her i huset. Men ripsen, den henger fortsatt i buskene her i gården (det osm måtte være igjen etter fuglenes hamstring). Min kjære plukket mesteparten av solbærn idag, så nå står visst tips for tur.... han plukker, jeg safter!

Uansett, koselig at du er tilbake i blogglandia, og jeg er stadig like imponert over dine vakre bilder her i bloggen!

Lilla Provence sa...

Jag kan bara säga en sak,,,fantastiskt fina bilder:)
Kram Sari

Anonym sa...

Heihei.
Har vært inne på bloggen din noen ganger. Du har så flotte bilder og jeg misunner deg evnen til å se det vakre i hverdagen... Jeg blir i godt humør og får god sommerfeeling av å titte på dine fantastiske stilleben :-) Nå gleder jeg meg til bloggen din mot jul, jeg elsker julen. Fortsatt god sommer til deg.
Klem Hege

lavendel mio sa...

Puhhhh, godt at du er tilbake:))
For noen delikate og fristende bilder du har, den kaken ser sååå deilig ut:)
Ha en flott kveld,klems!!!

Nooria sa...

Jeg har savnet innlegg i bloggen din, men ferie var deg vel undt :-).

Veldig koselig at du er tilbake hvertfall!

Lilla Blanka sa...

Hej goa Lisbeth!

Välkommen tillbaks ♥ härligt att läsa ett nytt inlägg hos dig, de gör mig alltid så glad

Härliga bilder, nu får jag lust att göra lite vinbärsgele

Kram
Mia

minishabby sa...

Velkommen tilbake Lisbeth!
Deilig med ferie ikke sant? Og jeg synes så sannelig at jeg fikk litt sommerfølelse igjen av bildene dine. Fantastiske som alltid!!
Da har jeg lagt til ripsgelèsiden til mine favoritter. Skal i gang med gelè i helgen og greit å ha oppskriften tilgjengelig.
Ha en flott helg.
Klem Elin!

Livy sa...

Fantastisk Lisbeth!! Nyyydelige bilder du viser, og tuuuusen takk for tipset ang ripsrankene, de skal jeg ta med meg!

Koselig at du er tilbake igjen, har savnet innleggene dine!

Ønsker deg en fin helg!
Klem fra Livy

Dorthe sa...

Hejsa..
Velkommen tilbage:-)
Rigtige fine billeder du viser, og tak for ideen med kakepynt:-D
Rigtig god Weekend
Kram Dorthe

torleif ann karin sa...

Hei.
Så dumpet jeg innom bloggen din da, du vet via-via...
Og her var det verandes. Kjempefin, inspirerende og utrolig fine bilder.
Skal nok besøke deg igjen.
Ha en fin helg da:-)

Klem Ann<3

essemia sa...

Vad skoj att du är tillbaka igen. Och någon ripsgelé har jag inte gjort i år. Räcker med jordgubbssaften jag fick gjord i alla fall, hihi. Inte lätt att göra saker när man inte är hemma. Men nu är gubbens semester slut och vi är på hemmaplan igen. Inget man längtade efter precis. Nästa vecka måste jag sätta igång och arbeta lite här hemma. Hur man nu ska orka det efter den här lata semestern!!

Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

ralfefarfars paradis sa...

I morgen den dag skal jeg plukke de fineste rankene og hive dem i fryseren;) takk for tipset. Flott innlegg fra deg med fantastiske bilder -som vanlig;) Skjønner godt at bloggen din var dypt savnet hos mange, for den er bare nydelig!!
Velkommen tilbake;)

bikim sa...

Just found your blog and loved it. I'll be following it, ok?! Have a nice sunday evening,
Rosa from Portugal

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Lisbeth
Nydelige sanselige bilder...tnnene løper i vann.
Hyggelig at du er tilbake på bloggen.
Fortsatt god uke,
Klem...Ellen

Elisabeth sa...

Du har rett og slett en nydelig og utpreget estetisk blogg! Nytelse for sansene! :D

Anetteshus.com sa...

Hei, Lisbeth! Velkommen tilbake! Så nydelige bilder!! Dette så kjempe-godt ut!!

Ha en strålende dag! Kos deg med bloggen, ta deg en pause når du trenger det ...

Klem Anette:)

Black Feathers sa...

Heisann. Jeg snubblet over siden din og har koset meg å lest. Nydelig kake og gele. Fikk bare lyst til å sette meg med ved boret ditt og nyte ;)

Flott blogg du har. Takk for titten.

carreco sa...

C'est magnifique...
Superbes photos. Co

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Hege!
Tusen takk for gode ord. Veldig hyggelig!