19.12.2008

HERE COMES SANTA CLAUS , RIGHT DOWN SANTA CLAUS LANE

Lisbeth jubler høyt i sky for nå venter 14 dagers ferie uten vekkerklokken på , lekser, ukeplaner og arbeidsplaner . Gjett om jeg får fritid nå når skoleferien er her , HURRA!! Dessuten er alle juleavslutninger ferdig , JEG HAR HELE JULEN FORAN MEG DERE !!!

JULEN ER EN SANN FORNØYELSE ! Husker dere duken som har vært bilde av i sideinnlegget lenge ?... den jeg broderte monogram på i sommer. Nå er den kommet på bordet og jeg liker den så godt. Har ikke prøvd den sånn ordentlig på før nå, og da er det gøy at den ble som jeg hadde håpet. Løperen med God Jul er fra White Sense, me love alt fra White Sense ! .....( en liten hilsen her til Anette, takk snille !)Og jeg har pynte tre ! Jeg pynter juletreet den dagen det måtte passe, liker best å pynte treet så tett opp til julaften som mulig , men i natt var det meldt storm så jeg sørget for å få det innom hus i går kveld av praktiske grunner. Kjedelig å bruke tid på leteaksjon juletre, det svarer ikke om jeg roper, hvor er du juletre ?...., johooo "over here" i naboens hage ... Liksom ! I år merket jeg at etterhvert som jeg pyntet ble engler, kremmerhus , puter og julestrømper med nostalgiske glansbilder lagt ned igjen i eskene. Det ble en nostalgisk leketøysjul hos meg i stedet. Mulig det blir englejul downstairs, der har jeg ikke pyntet enda. Tre søte, små trekatter og så har den gamle likørflasken min med ballerinaen kommet frem. Tenk, flasken er ihvertfall 50 år gammel og i orginal stand. Likøren er likør og ikke vann :o)Sikkert noen av dere som huske den fra i fjor, den pleier å pynte bordet nyttårsaften fordi den har spilledåse som spiller "Blue danube waltz "av Johann Strauss . Flasken har en nydelig fasong, jepp som en ballerina!


Da jeg var liten kunne jeg sitte i timesvis å se ballerinaen danse rundt inni der og min bestemor måtte stadig snu den opp ned så gullflakene kom dalende forsiktig mens ballerinaen hoppet og spratt på sin lille, runde scene til valsen. Er hun ikke vakker der hun står i hvitt strutteskjørt, svart hår lagt i sirlig bølgefrisyre og gull tåspissko ?! Magisk!
Det ble ikke plass til hyrdene i glassklokken, men så lenge hovedpersonene er der så kan ingen klage... men et lam, et esel og en ku gjorde jeg plass til. Litt bondegårdsstemning må til. Speilet med Silent Night er suksess , barnene synger sangen på engelsk så det ljomer etter
En liten nisse.... og to til . I år kom jammen santen nissene mine frem, det er lenge siden de har fått pynte stuen i julen og jeg savnet julenisser. Jeg eier kun 4, hmmm! . Disse strikket jeg og tovet for noen år tilbake,..... jeg smiler når jeg ser de for har alltid minnet meg om huldretussene i Ronja Røverdatter , de som hele tiden sier"åååffer då då?.... og som Ronja dro luen ned i øynene på... nå ble d natta , sa de da! Stakkars nissefar, han har vært glemt og gjemt , englene har rådet, men i år får englene spille andrefiolin hos meg. Anyway, som tomten til Mari/Guldkant på livet , sier :... va fasan er man julenisse så er man , det er jeg som er KONGEN AV JULEN !
Nam! Fugl på kvist , gammel og skjønn ! Ok, denne kransen er overdimensjonert, den er stooooor og rund og jeg finner ikke noen annen plass til den enn her... Var det noen som nevnte ytterdøren...hallo!!!...her er storm hver dag jo, denne hadde vært rene drapsvåpenet i lufta! Denne skålen kjøpte jeg på en antikkmesse for mange år siden, den er vel egentlig ment for dessert vil jeg tro. Glassålen er nydelig og har en stor stjerne sisselert i bunnen. Den får være adventsstake i år, ........ førstkommende søndag skal alle fire lysene tennes. Tusen takk til alle dere som har skrevet en hyggelig hilsen til forrige innlegg, det er virkelig en glede å lese hver eneste en. De neste dagene skal jeg rundt å besøke alle dere, nyte julestemning og vakre bilder. Jeg ønsker deg og dine en riktig GOD JUL. I will be back soon,...i romjulen engang tenker jeg.

With these photos from my living room I wish you all a Merry Christmas !

74 kommentarer:

Jema Rose sa...

Så många vackra bilder du visar...blir alldeles hänförd..!

Speldosan med ballerinan är ju helt LJUVLIG!!!

Kram & trevlig helg!

Jenny

<3

sologbolig sa...

Her var det riktig julestemning. Så flott teppet under juletreet var og de små nissene var kjempesøte (nå har jo eg litt nissedilla da !!). Mange andre flotte ting du viser også. Ønsker deg ei kjempefin jul. Kos deg masse i det fine og stemningsfulle julehuset ditt. Klem fra Sigfrid

Gunhild sa...

Helt utrolig så mye fint du viser.
Jeg har lagret noen av bildene fra kjøkkenet ditt lenger nede her, i ei privat mappe jeg kaller juleinspirasjon. Der har jeg bare krembilder:) Så takk for inspirasjonen!! Og god jul!!

Solstad sa...

FOR et nydelig hjem du har!!! Og du er utrolig flink å pynte og dandere....jeg er kjempeimponert! Nyyydelig pepperkakehus ...og overflødighetshorn !!
Ønsker deg og dine ei riktig koselig jul!
Klem :)

Maliva`s verden sa...

Wow,for et vakkert julehjem du har...kan tenke meg du skal kose deg med 14 dager ferie..Ønsker deg en fredfull adventshelg:O)
malivasverden

Kerstin sa...

Hei Lisbeth=)

Wow for et vakkert julehjem du har. Det må være en drøm å slappe av i 14 dager, ja uten lekseroppfølging mm... i dette vakre huset ditt=)

Alle detaljene du viser, du er en stooor ekspert i interiør=)
Jeg ønsker deg en fredfull julefeiring.
Klem Kerstin

Ida sa...

Åhduogdu.. såååå nydelig! Som å komme til julehimmelen - jeg kunne kommentert hvert eneste bildet og sagt noe slik som : Sånn vil jeg ha det - slik ønsker jeg meg - sånn vil jeg få til osvosv ! Her var det så mange gode glimt og nydelige dekorasjoner - at jeg følte nesten litt sånn 'bris' helt ytterst i fingertuppene :-) Jeg fikk i allefall inspirasjon til å sette i gang juletrepyntingen imorgen - enda jeg lovet å vente til mandag :)

Utrolig fin den duken - så vakkert med løper oppå også! Du har virkelig sansen for alle de små detaljene!

Kooooose deg masse i juletiden! Det er uten tvil en herlig tid!

Mange klemmer fra Ida

Laila sa...

Her var det mye lekkert, duken er kjempefin og ballerinaflasken kan jeg huske fra min barndom. Jeg gikk på tærne en hel sommer, for jeg skulle bli ballerina ja, men det ble med den sommeren.
Ha en riktig god jul

Siren sa...

Så flott et innlegg...og masse bilder med julestemning!
:)

Lilla Lykke sa...

Og der kom julestemningen til meg! for noen utrolig fine bilder, en slik jul vil jeg også ha! julekrybbe i glassklokke var en god ide.

God jul!!

liven sa...

Tusen takk for nok en gang masse inspirasjon :o)
du husker kanskje at jeg spurte deg etter et fransk ord......det var til en lignenede kasse som det du viser!! kassen min er ferdigmalt men uten noe skrift på ennå!! Så står den jo der med en svibel oppi hos meg også men så var det stopp.......kom ikke på noe mer å putte oppi den jeg!!
Men så viser du din og vips ....så skal kassen bli full av saker og ting den:O) TUSEN TAKK !!!!!

Ja det er litt av et vær vi har.....liker å ha rene vinduer til jul men her er jo et seigt lag med salt på mine!! bor nær sjøen jeg vet du......så jeg får se om været bedrer seg før jeg gidder å vaske de!!
Nydelig tre du har og nydelig pyntet hos deg:O)
Deilig med ferie nå og når bare julaften kommer skal jeg kose meg glugg lenge:O)

Ha en fin helg:O)

ENGEL sa...

åååååååååå!!!god jul til deg og dine også!for et hus,hvilken stemning!likte sååå godt den ballerina flaska!den er et funn!!!
kos dere masse!det skal vi!

Anita sa...

Så nydelig resten av pynten din er også!! Også sååååå fine duker! Utrolig deilig med skolefri for ungene! Jeg skal jobbe bittelitt, men gjør jo ikke no når både mann og barn er hjemme! Blåser fælt her også, så det lille juletreet som skal plaseres på trappe er fortsatt trygt plasert på rot i hagen;0) Har nå pyntet overflødihetshornet mitt, og gleder meg til å ta det frem på julaften og pyntefyllle med godis!! tusen takk for ideen! Idag er det sølv puss og litt handling på programmet her, jeg skal jobbe og mannen skal pusse sølv, hysj han vet det ikke ennå *ler*! På julaften skal jeg jobbe til tre også blir vi 14 til middag kl fem, så da får han også litt å gjøre;0) Han vet det altså;0) Nå skal vi spise litt frokost også er det bare å hive seg rundt! Kos dere masse i julen! KLemmer fra Anita!

krinkelkroken sa...

Så vakkert Lisbeth, så utrolig gjennomført, får så masse inspirasjon av å titte innom deg!
Nyt dagene og ha en deilig julefeiring:))))

Magny sa...

ja så kosleig julehus, se ut som du er helt ferdig....
deilig med så mye fri foran seg...!!
har sukkertøystenger i innelgget eg også nå...
kos dere videre og god jul så lenge~~~~***

Essemia sa...

Vad underbart fint du har gjort det. Man blir verkligen inspirerad till att sätta igång. För jag har inte ens börjat! Inte förrän dan innan säger gubben men jag tjuvstartar på måndag i alla fall - om inte i morron, ha, ha.
Hoppas att du och din familj får en härlig jul.
Kram Elzie

Kenza sa...

WONDERFUL!!!
I wish you a Merry Christmas to!
My english is not very good...so,
J'aime vraiment votre blog, c'est magnifique...
Amicalement, Kenza

Monica sa...

Nydelig pyntet hos deg. Jeg har dessverre ikke julestemning, men det fikk jeg jammen her:) God jul til deg og dine:)

My home is my Castle - by Kari sa...

Vidunderlig vakkert som alltid Lisbeth :)

Det ligger noe til deg inne hos meg ;)

Ha en fin lørdag
Klem,Kari

-Mia- sa...

Nydelige bilder fra et nydelig hjem! God Jul til deg!

Jenny sa...

For et NYDELIG hjem du har!!! Og for en flott blogg!! Her kommer jeg garantert på besøk igjen :)
Klem fra Jenny

Tone sa...

Gratulerer med gjennomført og ferdig julehjem! Da er vel du kun klar for sofa og turer ut og alle selskap! Ypperlig!
Om du skulle kjede deg noen dager før jul nå så er det bare å komme til meg!!! Her er det nok å gjøre!
Men natta er lang!
God jul til deg og dine!
Tone

Tone sa...

Du, jeg glemte å kommentere den flotte flasken! Den var bare så lekker - jeg elsker alt som har følge av minner....
Jeg husker jeg var en av de første jentene som fikk en sånn barbiedukke-lignende Senorita da mormor og bestefar var av de første turistene på Mallorca. Du skulle sett den lille jenta som solte seg i glansen av alle veninders grønne misunnelse....hun var flott - lilla og sort kjole, bittesmå kastanjetter i hendene, oppsatt hår og blinkende øredobber. Kjolen var stor bak og kort foran. Lurer på hvor den er...

Ann-Catrin sa...

Men snälla du!!

sitter hrä och bara gapar av alla vackra bilder..milde himmel så ackert du har det!!

Skulle nästan vilja hoppa in i varje bild!!

Stor kram och GOD JUL
Ann-Catrin

Janneke sa...

hi Lisbeth,
Amazing pictures again, such a beautiful house you have !!!!
You know, the bottle with the name Lucas Bols is dutch i think....Lucas Bols is a dutch liqor factory !!! So funny.
And now in dutch:
"Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar"
Greetings, Janneke.

Min verden sa...

Nå ler jeg av meg selv. Her stuller og strever jeg og gjør så godt jeg kan og er så fornøyd at jeg må legge det ut på bloggen. Fornøyd - helt til jeg ser hos deg. Haha! Jeg er ikke i nærheten engang. Nyter bildene fra deg da! Æsj... ;) Hanne

Vita-hjärtan sa...

Du har det så fantastiskt fint!!!!!!

Kram Evelina

minishabby sa...

God morgen Lisbeth!
Du har et alldeles nydelig julehjem. Blir helt satt ut jeg. Også er jeg ganske sikker på at jeg gjentar meg selv;)
Det siste bildet med kattene her var nydelig.Den som kunne satt en liten sløyfe på sin egen katt julaften. Hehehe..
Ha en flott julekveld, og kos deg med ferie.
Juleklem fra Elin!

Nettan sa...

Hejsan! Har kikat runt hos dig! Vilken fin blogg du har! Så mycket fiina bilder! Julfransmattan var ju helt underbar!!
Kram Nettan

Nyperota sa...

Herligheten,

så mye fint du
har.

Fra ditt hjem
trylles det frem
de nydligste ting
bl.a. flaske med "tingeling".
(...ja, ja : D )

Ønsker deg en
deiiilig Jul i ståvå.

Au revoir ; )

mormorelsie... sa...

Åååå aå mycke fint du visar,julgrans mattan var välldigt vacker så imponerad.
ha det så gott
ninni

hvorfor ikke... sa...

Kjenner bare julestemningen strøymar på....:)
hehehe, Åffer det då, åffer det då?
Har også veldig sansen for Ronja røverdatter nissene. ...og ballerina`en din: dåne, dåne!
Juleduken ble veldig flott!
Det er så koselig hos deg, Lisbeth, at jeg vet nesten ikke hva jeg skal kommentere...blir helt målløs, jeg...MEN NYTER i fulle drag!!! Ønsker deg og dine en god og koselig jul!
Juleklem fra Torunn

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Nydelig pynta hus hos deg.Her er det ikke pynta ennå.Mannen i huset og minstejenta er ute å handler juletre nå.
Gledelig jul og godt nyttår.
Klem fra Linda :))

Karna sa...

Så fint du har laget det hjemme, den duken er jo bare såååå nydelig! Flott med broderiet på!

Kjempe mange og nydelige leker hadde du også, kjempe fint!

Ønsker deg også en GOD JUL!!!

Mia sa...

Sååå vakkert, Lisbeth! Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, alt er bare så nydelig og harmonisk, fra den nydelige duken din, til det vakre juletreet, nissene og det hele. Og det var artig å lese om hvordan en del av julepynten havnet tilbake i kassen... slik er det nemlig hos meg også. Men det er jo artig å bytte på litt, og selv om jeg ikke har kjøpt en eneste julerelatert pynteting i år, så har jeg nok til å forandre litt på det jeg har... (faktisk så har jeg to kasser med julepynt, men den andre kassen kommer aldrig ned fra loftet, det er nemlig der jeg oppbevarer den pynten jeg er helt ferdig med... men hva gjør man, de er for mye bra til at jeg bare kan kaste det heller...?) Uansett, jeg ønsker deg og dine en alldeles Herlig Juletid med masse kos og tid til hverandre, god mat og det som måtte til! Juleklem fra Mia

MiaMaria sa...

Hej!

Åh, vilka underbar bilder från ditt vackra juliga hem!!!!!!

Önskar dig också en riktig God Jul!!!!

MiaMaria

Guttemamma sa...

Du har da virkelig et fantastik hjem, har akkurat lest "lantliv" og stuen din kunne sklidd rett inn!!! En riktig god jule til deg og dine!! klem fra Anette

Belin sa...

*sukk* Deg kunne jeg gjerne ha bodd sammen med! For et vakkert hjem du har! Til nå må jeg si at det er noe av det fineste jeg har sett. Jeg er helt fersk i blogglandia. Og jeg blir stadig henført av hvor kreative og flinke alle er!
Ønsker deg en riktig god jul! :-)

Linda

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!

Helt fantastiska bilder..! Det ser ut som en drömjul skall se ut..så härligt!

Måste säga också att dina bilder på dottern som ängel är helt ljuvligt fina!

Stor kram och God Jul!
MIa

MonaLisa sa...

Hei på deg. Så flott innlegg!Masse fine bilder av hjemmet din, og bare så stas med den ballerina flaska! Ikke minst pusekattene, som jeg bare elsker!Ser ut til at skole for være skole, og at JULA er kommet til deg! Nyt juledagene og bare kos deg! Stor klem

liven sa...

Gratulerer som månedens blogger :o)
Den var fortjent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha en fin dag:o)

Ann-kristin S sa...

Du har ett underbart hem med massa små och stora underbara detaljer :)

carre.deco sa...

Je viens de découvrir ton blog magnifique. C'est un bonheur de passer par ici. Passionnée de déco et de jardinage, tu pourras découvrir mon univers sur http://carreco.canalblog.com/
A bientôt. Co

Bodil B Morse. sa...

Så otroligt vackert ni har det nu till Jul i ert hem.
Kram Bodil.

Ellen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Fru Petersen sa...

Gurilaaaand, så mange fine ting du har! Du er så flink!! Her kunne jeg godt tenk meg å intatt julemiddagen..Kos deg i jula :)

Klem til deg

faire un songe sa...

I wish you and your family a Merry Christmas and a happy New Year
Greetings Hetty

barbaras countryhome sa...

Hej Lisbeth, du har en veldig nydelig julhjem!!!
Jeg onsker deg og dine familie en riktig god Jul og en godt nytt ar.
Mange, mange hilsner fra Barbara

Anita sa...

God jul til deg og dine! klemmer fra ANita!

Lilla Provence sa...

Hej Lisbeth,,,alltså du har så fint och stämningsfullt man vill liksom bara kliva in genom monitorn och vara där:)...hur som helst vill jag önska dig en riktigt god jul med massor av Ljus & Kärlek...många kramar Sari

Synnøve sa...

HURRA! Nå er julen her :) Nydelige bilder fra den nydelige stuen og spisestuen din... Så lekkert at jeg får helt vondt i øynene, hihi! Flott tre, og det var jo så nydelig pyntet...! Og så eeelsker jeg det speilet over skjenken!! Det er så flott, hvor er det fra mon tro...? Så da gjenstår bare å ønske deg og dine en herlig og fredfull jul, uten vekkerklokke :) Klem fra Synnøve & Anne Katt

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Veldig koselig du har pyntet til jul !!!
Ha en fin jul :0)

Kjeruben sa...

Å så mykje vakkert!
...kvar skal eg byrje?!?
Duken var vanvittig fin! Akkurat passe rødt :-D
Og likørflaska!!! Den fortjener jo nesten eit heilt eige innlegg! SÅ skjønn!!!
Ønsker deg ei strålande julehøgtid og ser fram til å følge bloggen din også til neste år!
Juleklem

Tanja*s Homestyle sa...

*~*~*~*Merry Christmas*~*~*~*
enjoy the holiday hugs from Tanja

Romantiska Hem sa...

Vilken underbar julstämning det råder hos dig! Ville nu titta in innan jag tar jul och önska dig och de dina en riktigt God Jul, kramar Petra E Romantiska Hem

Gårdsromantik sa...

Så mycket vackert!

Jag är stum av beundran - måste genast lägga till dig bland mina favoriter!

Kram Maud

Dorthe sa...

Hejsa..
Wow fine julebilleder du viser:-)
Ønsker dig og dine kære en rigtig glædelig jul, samt et godt Nytår.
Klem Dorthe

Emmas Verden sa...

Takk for koselig julehilsen Lisbeth :)
Koser meg og blir alltid inspirert når jeg er innom bloggen din..du er så kreativ og flink :) Gleder meg til å følge deg i det nye året også...
Ønsker deg og dine en koselig jul og alt godt for det nye året!!!
Juleklem fra Anne ;)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Åååh så vackert! Finner inte ord...
God Jul och Gott Nytt År
Kram
Marie

Bette sa...

God jul til deg også! Jeg blir så inspiret av å se ditt vakre julehjem! Og den flasken din med ballerinaen er jo bare HELT FANTASTISK!!!!!! Er litt misunnelig på den,ja;o)
Ha noen flotte dager fremover,og kos deg med dine kjære!!
-Bette-

Forgjengelige ting sa...

Drømte meg aldeles vekk her i bloggen din jeg! Her var så vakkert og stilrent og koselig!!

Nyt juleferien, det unner jeg alle lærere!!

God jul fra meg!!

Siren sa...

Tusen takk...det samme til deg og dine!
:)

Les Cotrions sa...

The photos of your living room are fantastic! I'd like to spend Xmas there!!!
All my best wishes, my friend, to you and your family!!!
Buon Natale!!!
Baci

Vale

Guldkant På Livet sa...

Kors va vackert!!! Vilket flott julhem, så otroligt fint du har, tjusig gran, spegel, hylla ja allt!Läcker gammal häst också!

Ha en skön 14 dagarsledighet så önskar jag dig min bloggvän en riktigt GOD JUL!!!!


Mari.

Som Mine Dager Er, sa...

Kjære Lisbeth

Her var detsannelig julestemning. Du er usannsynlig flink med styling og julestemning. Hvert bilde studeres, og jeg suger på dem som gode drops. Jeg elsker det jeg ser.

Det ble ikke ny hvitmalt trapp til jul. Influensaen fikk meg i kne og jeg måtte kapitulere. Jeg har heldigvis veldig god tid i januar, så jeg har håp og tro om at jeg får det gjort i tidlig 2009 ;-)

Takk for følget i 2008, og så følges vi videre inn i detnye året.

Jeg sender deg varme juleklemmer og håper du og dine får en fredfyllt julefeiring.

Fra Marit

-Mia- sa...

Flotte bilder! Vil du la meg bruke noen av bildene dine som inspirasjon på nettsiden min? Tenkte spesielt på de fra det nydelige jenterommet.. Merker dem med ditt navn i tilfelle.. Ha en fin jul! Klem-Mia

Anemone sa...

God Jul til deg og dine Lisbeth :-)

silje-sin sa...

Nydelige bilder! Jeg ønsker deg og dine en flott jul:) klem fra silje.

Emmeline sa...

Jeg har scrollet meg igjennom kommentarene hos deg, og ser at jeg ikke har kommentert dette innlegget???? Og ikke har ønsket deg en god jul??? Har jeg bare gjort det i tankene mine kanskje??
For jeg har vært innom og lest innlegget flere ganger. Det er så utrolig med deg Lisbeth. Hver minste detalj er gjennomtenkt. Du er så flink, og får det så fint hos deg. Elsker ditt nyyyydelige interiør. Det er så sobert og så vakkert. Du er bare FLINK FLINK FLINK og inspirerer oss hele tiden.
Ønsker deg og dine en riktig flott juleferie. Kos deg med deilig mat og godt selskap forhåpentligvis. God juleklem

Whoopsi Daisy sa...

Sukk. Nok en gang nyyyydelige bilder. Teppet ditt under treet er bare så vakkert.
Ønsker deg og dine en fredelig JUL.
Gode ønsker
fra
Whoopsi Daisy

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflott du har pynta :) Blitt skikkelig julehus hos deg no :) Ønsker deg og dine ei strålande jul med mange gleder :) Godklem :)

HildeS. sa...

Ønskjer deg og dine ei fin og koseleg julehelg:)
Klem H.

Beth Quinn sa...

merry christmas Lisbeth !!!!!! your house is amazing !!!!
xoxo,
beth

Benedicte sa...

Nyyydelig "adventstake"! :) Gøy å se at du gjør ting litt annerledes og så blir resultatet så fint!!