03.12.2008

GOD GAMMELDAGS JUL MED ASKEPOTT OG DET HELE !!!

Selv om jeg elsker julen og alle mulige duppeditter, pynt og fjas pynter jeg med nokså få saker til jul. Synes det blir julestemning i huset med engang juletreet kommer i hus. Det vil si, kjøkkenet er unntaket og er absolutt det rommet der jeg tar julepyntingen helt ut. Julen er for øyeblikket "trykket" inn på kjøkkenet, men det er fordi kjøkkenet mitt skal se julete ut også i adventstiden , det skal være et rom som virkelig bygger opp om forventningen til jul og favner barnslig juleglede.

Julesansene skal stimuleres og gode minner skal skapes

På mitt kjøkken er det god gammeldags jul som gjelder og jeg pynter med saker jeg finner skjønne og som mest av alt dufter jul.
Hos meg skal kjøkkenet ikke levne tvil om at det er mitt, det er personlig og det er JUL.....snart :oPepperkakehus og hjerter, kransekaker, kakemenn, polkagriser........

..........om du har tid og overskudd anbefaler jeg på det sterkeste at du lager polkagrisene selv, da blir de aller best .....
.....over her ser du hvordan.....HAHAHA, just kidding!
........karameller, mandariner, appelsin med hele nelliker.


Glaserte epler rullet i kokus, gløgg,

julekaker ........ og masse, masse, masse mer, rene overfloden hihi. Men slik skal det være hos meg.Vet dere, i svenske Drömhem leste jeg om en dame som samlet på pepperkakeformer, hun hadde 4000 i samlingen , hihi, helt fantastisk. Men jeg har da noen på lur jeg og.
FetHusker så godt at denne nisseformen var helt umulig å bruke. Fysj så sint og arg jeg var på den. Hver gang jeg skulle flytte julenissen over på stekebrettet hang nesen igjen på bordet så det ble alltid nisser UTEN nese.

Og fikk jeg nesen med, hang den smale nisseluen igjen på bordet, den var ikke lett å jobbe med. Grisen derimot var grei å ha med og gjøre, snille grisen ;o) Stjernene pleide også å bli skjeve, de så mer ut som sjøstjerner enn slike perfekte som man fikk kjøpe hos bakeren.Men lell, å bake julekaker var et høydepunkt og noe jeg gledet meg slik til.

Fra nissens nesetipp til en annens....
De tre nøttene som falt ned på kuskens nese og gitt til Askepott var jo magiske, tvilsomt at denne nøtten fra Walther &co eller mine kopier er det,
men fine er de dyppet i glitter ! Bare prøv, tegn med glitterlim eller dypp først i lim og så i glitter, sett nøttene til tørk i en skål med salt slik at de får støtte. Voila, glitrende nøtter som kan brukes i kranser , ja overalt!
Et lite potpurri fra julens vakreste film "Tre nøtter til Askepott" skader ingen, ta deg tid til å nyte filmsnutten under her, på med høytaleren og nynn med! Om ikke julestemningen kommer snikende nå,.. nei da kan jeg ikke hjelpe, jeg har iallefall gjort mitt beste for å bidra så godt jeg kan !

Her kan du ta en titt på kostymene fra filmen, se noen av de flotte stedene den ble filmet og lese om noen filmtriks, herlig.
Ha det godt alle sammen og bare vit at baker du med barna, strør glitter på nøtter, leser en herlig julehistorie eller om du har en tulle i hus, hjelp henne med å ligne Askepott for en dag så skaper du gode juleminner for livet og de er gull verdt!
English. When it comes to Christmas decoration I do my best to create a good, warm and cosy atmosphere. It is all about making good memories.

72 kommentarer:

Bette sa...

Så utrolig koselig julekjøkken du har!!!!! Hele huset ditt er jo helt herlig! Får masse god insprasjon fra bloggen din=)
Ha en fin kveld!
-Bette-

Anonym sa...

Heisann Lisbeth!!


Ja kva skal en seie her..SUKK SUKK FOR EI JULESTEMNING,WOW WOW SÅ LEKKERT!!! Åi Åi....eg er stum av begeistring...her kunne eg ha flytta RETT inn:-) Det er ikkje råd å kommentere eit og eit bilde her,ALT er berre lekkert!!
Tusen takk til deg for at du deler dette med oss!!


Kos deg vidare i julepyntinga di,gleder meg alt til neste innlegg!! :-)

Ha ein fin kveld vidare!

Klem frå,
-Randi-

Essemia sa...

Vilket underbart julkök!! Du är helt otrolig på att få till det. Jag läste också om den där damen med formarna. Har inte så många själv men en likadan gris som din har jag i alla fall.
Hoppas du får en bra torsdag.
Kram Elzie

Erika sa...

Oj kära nån vilket vackert hem du har!
Finner så himla mycket inspiration hos dig...Tack vilken tur att jag snubblade in på din blogg...

Jag kommer gärna tillbaka till dig om jag får.. :)

Ha en fortsatt trevlig Onsdag..

Kram Erika

Ann-kristin S sa...

Å för ett härligt jul kök du har ,där hade jag kunnat vara hela julen och myst :)

ENGEL sa...

er det mulig???det må være det mest flotte og julete kjøkkenet jeg har sett noen gang;))))koselig og helt sikkert velduftende!

Hem och Lycka sa...

Å hjälp vad mycket fint du visar! Jag blir helt ha-galen ;-)

Älskar Tre nötter åt Askepott! kram

Viola sa...

Vilka otroligt vackra bilder du visar, ditt kök är ju en dröm!!! Jag bara njuter utav allt det vackra, kelm VIOLA

Romantiska Hem sa...

åhhh himmel så många och vackra foton!!Älskar verkligen ditt pepparkakshus! KRAAMM Petra

liven sa...

så nydelig julekjøkken hos deg:O)
hadde jo ikke ventet noe annet da :O)
du er så flink og utrolig kreativ!!
suger til meg bilder av julepyntede kjøkken og gleder meg til at i helgen kan jeg pynte mitt nye.......99 % sikkert!!

Ellers må jeg si gratulerer til de heldige vinnerne hos deg!!

Er ikke misunnelig i det hele tatt...."lol"

Ha en fin kveld Lisbeth....gleder meg allerede til neste innlegg:O)

Marge sa...

Du Lisbeth är otrolig kvinna!Du har skapat, igen, så fantastika bilderna!! Så vackra!
Marketta (Marge) från Finland

Miss.T sa...

Så utrolig koselig julestemning du har på kjøkkenet ditt !! Kjente jeg smilte innvendig bare av å se de flotte bildene dine.. å for et LEKKERT pepperkakehus. Jøss! Du er jammen flink!

Ønsker deg en flott førjulstid.

Dorthe sa...

Så mange fine billeder, her er virkelig julestemning.
Knus Dorthe

MiaMaria sa...

Hej!


Vad du har grejat och pyntat det så julfint i alla vrår.....och bakat så vackert.
Oj vad du är kretiv och så mysigt ni har fått det till jul.....

VAckert!

Ha´det så gott!
MiaMaria

Stine sa...

Jeg må bare kommentere den NYYDELIGE headeren din! Har du brodert de koselige posene selv? Tror jeg har lyst til å stjele ideen til sånn kalender neste år. Sånne store englevinger har jeg nemlig allerede!

Ha en kjempekoselig førjul :)

-Stine

i et lite rødt hus sa...

Så morsomt og fint du skriver, og helt klart høy faktor når det gjelder julestemning. Appelsiner og nellikspiker er blitt en årlig tradisjon hos oss, det er skikkelig skomakerjul og lukter bare nydelig:)
Ha en fortsatt fin kveld!

Min verden sa...

Vakkert - vakkert. Likte veldig godt området rundt komfyren din - men hvor lager du mat - haha! Da jeg satt her og sukket og stønnet åååååå over alt det deilige hos deg falt kommentaren fra mannen om hvor lager de maten.... helt umulig. Hanne

My New England Dream sa...

Så utrolig koselig du har pyntet på kjøkkenet til jul! Herlig nostalgisk, akkurat sånn julen skal være:o)

Whoopsi Daisy sa...

Sukk og stønn og sukk og stønn....om jeg bare kune hatt et slik kjøkken som du. Jeg blir målløs av slik vakker julestemning.
Sukk.....
Mvh
Whoopsi Daisy

Lemi sa...

ååh.. no fikk æ julestemning! så flott d e på kjøkkenet ditt!

Lappesola sa...

Bare et lite tips hvordan du kan få nissepepperkaker med pene neser. Kjevle ut deigen på silikon underlag som tåler steking. Stikk ut nissene. Fjern deigen i mellom nissene, og stek kakene. Du slipper å forflytte kakene, og de beholder riktig fasong.
Lykke til!
Hilsen Sol

Siren sa...

Kjempefine bilder...nå fikk jeg julestemning!
:)

Kerstin sa...

For et juelkjøkken: det avra veldig vakkert Lisbeth=) stemning i alle kroker og alle rom . du er en ener i pynte . Nydelige bilder. Masse inspirasjon å finne hos deg =)
Klem

Marie//Tekla Maräng sa...

Du har så otroligt fint julpyntat.
Pepparkakshuset är helt bedårande.
Nu kom jag på att göra egan äppelklubbor till Lucia.

ha det så gott Kram Marie

Lilla Provence sa...

Hej,
råkade hitta din blogg och vilken tur.Jättefin och inspirerande.
Hit kommer jag fler ggr
Sari

Sätter in dig bland mina favvobloggar hoppas d går bra:)

Josefine sa...

Hei:) Her var drømmekjøkkenet ja.. fantastisk koselig.. likte alt!!
Kos deg på dette eventyrkjøkkenet. Skulle gjerne ha vært innom deg på en julevisitt ser jeg;)) Klemmer fra Josefine

Fjordheim sa...

Litt av et julekjøkken du har. Ja får en ikke julestemning der får en det aldri.
Ha en flott adventstid fortsatt :)

sologbolig sa...

Så flott og så mye god julestemning du lar oss få ta del i. DEtte var bare kjempefint. Har begynt så smått å pynte litt, og nå blei eg iallfall inspirert. Takk for titten og ha ein fin kveld !

Drømmen om en eplehage sa...

Som alltid, nydelig stemning og flotte bilder!
Helt enig med deg, kjøkkenet må pyntes til advent. Eller jeg tar inngangsparti, gang og kjøkken jeg da... Resten blir siste dagene før jul. Om jeg klarer å holde meg i år utsultet som jeg er.

Imponert over at du klarer å få det til å se så ryddig ut med alle duppedittene. Her er det tenåringer over hele kjøkkenet og de benytter kjøkkenbenken for det den er verdt. Får ikke alt plass så ser det ikke ut til å bekymre dem nevneverdig at ting forflytter seg til gulvet. Må innrømme at jeg ikke synes det er like sjarmerende hver dag, men de flytter vel ut en dag. hahaha!

Ha en knall god kveld!

A-mora sa...

Det her er det mest koseligste julekjøkkenet jeg har sett noen gang:))))))))))))))))))))))))))
Jeg fikk julestemnig av og se og nyte bildene dine:)))))))

Guldkant På Livet sa...

Nej men Lisbeth, så mycket vackert jag har missat nu när jag inte haft samma tid att blogga som tidigare, jag har mycket ögongodis att ta igen nu, tur jag har mera tid i nästa vecka.... himmel vilket paradis att komma in till din blogg,vilket kök!!! Allt är så vackert och juligt och så måste jag få säga strort GRATTIS till ett år med din fina blogg, hoppas det kommer bli ett par år till, minst! Va trist, jag missade ju helt dina utlottningar, så otroligt vackert du broderar i rött, så fina saker du lottade ut! Lyckliga vinnare! Och så gulliga blyga tomtar du har: ) Makalöst fint & njutbart! Många hälsn till dig i adventstid! Mari.

Lovise sa...

ÅÅÅÅÅ Lisbeth.....kan jeg få feire jul på kjøkkenet ditt????? Det er jo helt vidunderlig.
Du er bare kjempeflink altså.
Klem.

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
jeg bare nyter og nyter...:o)
Får lyst til å tusle rett inn i julekjøkkenet ditt jeg!
Go førjulsklem

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhhhhhhhhhhhh Lisbeth.. !!!
Noe sååååå nyyydelig.... Vet ikke hvordan jeg skal få sagt det annerledes.. Er jo som tatt ut av et eventyr, interiørmagasin, reklame eller hva jeg skal si ;)
Du er en ener med interiør.. Bøyer meg i støvet for deg :))

Nei, dette var bare sååå LEKKERT !!!

Kari

lise sa...

Herlig julestemning - og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde større kjøkken!

Cali Girl sa...

just so pretty and perfect. love it all. where did you get that gingerbread house?? too adorable!!!

Bodil B Morse. sa...

OMG, vad du har det fint i ditt kök, precis så som man drömmer om!
Vilket pepparkakshus, jag är så imponerad.
Jag är så himla lycklig att jag vann tredje pris i din utlottning.
Tusen tack, vad kul!
Jag mailar dig min adress.
Måste säga till dig att dina broderier är så otroligt vackra.
Klem

Strikkelines sa...

sukk....her var det bare sååå fint altså....(kikker bedrøvelig inn på mitt eget kjøkken) Utrolig fint du har det...askepott ja,..noe bare MÅ man ha med seg for at rette stemninga kommer......kos deg videre i adventa

Hemma hos lilla mig sa...

Lisbeth, vad fint du har gjort i köket. Man blir ju helt salig av allt fint som du visar.
Bara älskar din fina blogg. Har säkert sagt det innan men säger det igen:-)
Kram kram

Christine Louise sa...

For et fantastisk kjøkken du har :) Virkelig nydelig. Og for et flott pepperkakehus. Imponert :) Klem

Helans Håla sa...

Hej..

SÅ otroligt fint.. jättefina bilder och ett underbart vackert kök.
SÅ mysigt med julpyssel, du har verkligen en jättefin blogg.

Kram på dej. Helén i piteå.

Smineset sa...

Utrolig koselig kjøkken! Her er det nesten så det flyter over av julestemning.. Hærlig! ;-)

Les Cotrions sa...

I haven't words!!! So wonderful Christmas atmospheres!!! Very very nice decorations!!!
Haqve a nice week end!
Hugs,

Vale

Randi sa...

Himmel og hav!! hvordan klarer du det?? noe så flott, rene drømmekjøkkenet dette.

Jeg med mitt knøttlille kjøkken har knapt plass til meg selv..:-)
Vakkert, og tre nøtter til askepott.*sukk*

Ha en koselig førjulstid

Anita sa...

Så fine detaljer til jul på ditt kjøkken, kjøkkenet her er også det rommet som blir pyntet mest, fra 1. søndag i advent.. Så koselig! Syns nesten det er nok med juletre i stua jeg, men litt annet blir det jo også, men ikke mye,+ at ungene jo pynter nede på rommene sine! Med litt hjelp;0) Vakkert hos deg iallefall! Om jeg ikke skal lage polkagriser, så skal jeg iår lage søtt flesk, er så pent og godt tror jeg:0) Nå skal jeg på jobb, kos deg!

Forgjengelige ting sa...

Jeg har lest innlegget ditt..... og kommet i den rette julestemning! Tusen takk! Jeg er nå ferdig med å vaske ned kjøkkenet i minste detalj, psa musebesøk. Så nå er jeg klar for alle salgs ideer til pynting. Dine var helt supre!!

Gnistrande snö sa...

Åh du visar så vackra bilder och vilka fantastiska bakverk/godsaker du skapar. Vore jättekul om du kan beskriva hur du gjort de där äpplena med de vita flingorna...

Ha det fint!
Kram
Katarina

Linda sa...

Takk for titten på ditt herlige julekjøkken! Enda mer inspirasjon!

Linda Gjerde sa...

Jeg lukter jul...gjennom pc-skjermen.. haha! Så utrolig fint jule-kjøkken! Er misunnli! Du har sans for detaljer! God adventstid! Kos deg!

Som Mine Dager Er, sa...

Ja her er det bare å gi seg ende over, Lisbeth. Fyttirakker'n så effektiv du er. Gleder meg alltid til å komme inn hos deg og se hva du har funnet på nå. Du dokumenterer alt med så flotte bilder. Du er en utrolig inspirator.

Jeg ligger her er enda på soffan jeg. Snørrer og snufser og vil liksom ikke bli bra. De tærer på tålmodigheten og jeg er litt tiger i bur her jeg ligger ;-) Knurr ...

Jeg vil jo så gjerne opp og fikse og ordne til jul jeg også. Det blir vel snart bedre.

Kos deg på ditt vakre kjøkken. Skulle gjerne stukket innom deg og skravla over en kopp kaffe og sugd på noen polkagriser.

Godklem fra Marit

Monica sa...

Nydelig! Får skikkelig julestemning av disse bildene:) Det er nok et godt sted å være... Og prinsessa di (?) er jo helt nydelig. Har ei som liker å kle seg ut jeg også;)

Ser forøvrig Tre nøtter til Askepott hver julaften. Da er det jul på riktig:D

Heidi sa...

Oj, oj, oj.... såå nyyydelig. Her var det skikkelig julestemning, vakkert pyntet og flotte bilder. Så flink du er :)Ja, når jeg vil ha litt ekstra julestemning kommer jeg bare på besøk til deg altså;)

Ha en fortsatt koelig kveld.

:-)

charm design sa...

woooooooow for et nydelig julepyntet kjøkken.Her kan jeg godt forstå at barna bygger opp gode minner og tradisjoner som de kan ta med seg videre i livet.Må si jeg er mektig innponert over peppekake husene dine.Jeg har prøvd på lingnende prosjekter men får deverre ikke huset til å henge sammen i det hele tatt.Har nok ikke nok tålmodighet.Og at det lingner en skole er jo bare sjarmerende.kjempe flott blogg du har, første gang jeg er her på besøk.Du må ha en fantastisk hyggelig advents tid.jeg linker deg gjerne hvis jeg får lov.Hilsen Heidi

david santos sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
LISBETH---<-@ sa...

Hei Randi, takk for koselig kommentar.Veldig hyggelig at du titter innom.
Klem


GLASERTE EPLER MED KOKUS

Skal prøve å forklare hvordan man gjør med ded glaserte eplene.

Stikk en pinne i eplet. Smelt sukker i en gryte . Dypp/rull eplet i det smeltede sukkeret deretter i kokus.
Sett eplet på et fat med litt kokus i bunnen så ikke eplet limer seg fast til fatet ;o)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vilken julstämning man fick när man tittade på dina bilder!
Kram
marie

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Älskade Lisbeth va fint du har gjort!! Ljuvligt!!! =)

Man får en sådan underbar julstämning..tack sötaste!!

Njut av dagen ..gör nån glader! hi-hi.. kram Malin

Gúa sa...

Kära Lisbeth!

Jag blir alldeles hänförd av allt ditt vackra! Och julstämningen hittade jag nu, så det small om det!
Så underbart vackert, varmt, mysigt..allting!!!
TACK!

Ha en bra helg med massa skratt och värme!
Kram...

Erika sa...

Hej igen Lisbeth!

Med all den inspiration du har givit mig under dessa dagar jag har bläddrat igenom dina inlägg kan jag inte låta bli att se frameot din nästkommande inlägg och därför...För all inspiration du ger vill jag nu ge något tillbaka till dig!

Kika in hos mig så finns det något där åt dig :)

Kram Erika

Synnøve sa...

Herlig herlig!! Sukk, her var det jammen julestemning...! Og hva jeg skulle gitt for å sette tenna i noen slik epler akkurat nå, de så utrolig fristende ut! Nam... Og når askepott kommer på tv julaften, da er det JUL! Gleder meg som en unge... Ha en herlig helg, Lisbeth! Klem :)

revesdargile.canalblog sa...

Votre blog est magnifique !!

Bravo

Moniquerevesdargile.canalblog.com

Sissel sa...

Herregud (unnskyld uttrykket), så nyyyydelig!!! Helt betatt av bloggen din jeg.. Alt er så personlig, gjennonført, kreativt (!) og godt skrevet. Her kommer jeg (og har allerede vært innom noen ganger) titt og ofte til å kikke innom :)
Får tonnevis av inspirasjon av bloggen din!

zinkbaljan sa...

Wooooow vilket inlägg! Otroligt fin blogg du har! Vackra bilder!
Kram

Guttemamma sa...

GÅR det an å ha det så lekkert?? Som hentet ut fra et blad...sukk!!

Fru. Fryd sa...

Åååå så lekkert. Her kunne jeg godt tenkt meg å kommet innom for en kopp gløgg:0) Kjempe koselig Lisbeth!!

Jeg har tagget deg, så det er fint om du tar en tur innom siden min:0)

douceur blanche sa...

Un blog magnifique félicitations

Mormors Have sa...

Ja, nå er det bare å sette i gang!! For en inspirasjonskilde du er!! Pepperkakehuset ditt likner på mitt fjorårets, men jeg kastet tegningene... Du har ikke tilfeldigvis målene? Tor muligens jeg kan finne dem i et av magasinene fra julene for to år tilbake men. Har du mulighet hadde jeg blitt kjempeglad!

Et nydelig julehjem!!

Mia sa...

Herlig, herlig... vakkert, vakkert... og ååååh så julete! Du er virkelig en ener til å skape stemning og gode minner, Lisbeth. Det formelig oser og dufter jul fra kjøkkenet ditt, helt ut til meg! Dette må da være en drømmejuleverden (er det noe som heter det...?) for alle små... og store! Og jeg må si jeg er en smule misunnelig på all julen på kjøkkenet ditt... for jeg har ikke så veldig mye jul på kjøkkenet grunnet at stue og kjøkken er i et (relativt) stort rom. Og jeg har som regel prøvd å dempe kjøkkenfølelsen (og nå julefølelsen på kjøkkenet mitt). Men noe jul har jo sneket seg inn der, og mest jul blir det også hos meg når juletreet kommer inn (om en ukes tid... jeg liker å starte litt tidlig... hihii). Tusen takk for titten inn til ditt herlige julekjøkken, og hadde jeg ikke bodd så langt unna så hadde jeg kommet meg en tur og tatt hele herligheten i selvsyn!

Karin sa...

Hej Lisbeth!

Men så fint du har hos dig, vilket härligt kök! Jag tittar och tittar på alla bilderna, ögonen går i kors! Kotten från Walther är ju helt underbar, och vilket bra tips du kom med. Kanske ett för mig, gillar snabba pynt!

Åh en sån julstämning jag kom i nu, jag måste nog sätta fart och dona jag också!

Ha en fortsatt mysig helg!
Varmaste kramarna
Karin

Trines Hus og Hage sa...

Å hjelpe meg, Lisbeth! Dette var innlegget sitt!!!! Jo, du gjorde virkelig ditt beste for julestemningen, og det kunne vel ikke gå ann å kikke på DE nydelige bildene eller se Askopottsnutten uten å kjenne stemningen svært godt! Guri, for et skjønt kjøkken, proppfullt av flotte ideer. Ovnen, både den du bruker til daglig, og den gamle emaljerte, så utrolig fine og nydelig pyntet!!!
Må få takke deg for at du delte oppskrifta på fin glasur til pepperkakehus også. Vi har bakt i dag, og melisglasuren din funket så fint! Det er lett å skjønne at du har håndlaget med ting og at finmotorikken din er i skjønneste orden, for makan til pepperkakehus som du lagde! Har vist dem både til mann og unger....
Tusen takk skal du ha, kjære bloggvenn for all inspriasjon!
God klem fra Trine

Marianne sa...

Hej!
Idag hittade jag hit till din blogg....åh vad mycket fint. Har man inte julkänslor innan så får man det när man tittar in hos dig.
Återkommer snart.

Englagård sa...

Hej, man får verkligen julstämning när man läser ditt inlägg. Så otroligt fint du har gjort det i köket och vilket underbart pepparkakshus. Jag blir alldeles matt.

Jag gillar din ovanliga pepparkaksform och jag kan tänka mig att den näsan är svår att få med. Har aldrig sett en sån form i sverige, den är så underbar.

Ha en skön fortsättning på helgen
kram Karina