09.08.2008

NESTING SITE

Om stilkræsj og rare assosiasjoner som av og til melder seg hos Lisbeth. Her om dagen gravde jeg frem en kasse fra et skap og der dukket denne madonnaen opp. Madonnaen stod en stund i vinduet downstairs hjemme, men så fikk jeg over meg at hun minnet mer om frihetsgudinnen , hun i New York du vet, enn en madonna...( ikke spør hvorfor ...latter her og please la det være flere interiørbloggere der ute som innimellom får spinnville assosiasjoner)
Javel tenkte jeg, kanskje hun kler et miljø med bølgeskvulp, påhengsmotordur til enhver tid og en gammel seilbåt. Hvor feil kan en ta? Ved siden av seilbåten så hun plutselig ut som en madonna igjen og alle spor av frihetsgudinnen var blåst vekk....
Så havnet hun i et skap da stakkars og der har hun lagt siden. Nå tenker jeg hun skal få bli med hjem igjen, men før hun ble pakket ned måtte jeg ta noen bilder med blå sjø i bakgrunnen bare for å se......og nå fikk jeg plutselig en sånn klosterfølelse over meg , type kloster i Hellas , hvitt mot blått...åhhh hva er det med den madonnaen ....stygt redd for at hun havner innerst i et skap igjen om hun ikke ser til å ligne en fullblods madonna. Ellers er det
jippi og juhuu i heimen, jeg har fått award!
Tusen takk til Molly som snart er på vei over fjellet, på truger i 4 meter høy snø med et plommetre under ene armen og nydelig hus under den andre med maaasse trelim, umbraconøkler, gøyal bruksanvisning printed in Korea og en haug med treplugger ,hihi :o)))) Tusen takk kjære deg , er så takknemlig og rørt over gode ord. Jeg er hellig overbevist om at huskjøpet ditt blir høstens mest spennende bloggelesning, og folkens dette kommer til å bli et lekkert hus, så følg med!
Tusen takk kjære Trine. Blir helt overveldet av dine ord og at jeg inspirerer deg er bare helt fantastisk, du med den nydelige hagen..sukk...ydmyk her jeg sitter.
Søte Tiril. Tusen takk, at noen blir glad av å stikke innom bloggen min er en lykke for meg Awarden gir jeg videre til LilleMaison, Emmeline og Guldkant på livet. Jeg koser meg gløgg ihjel når jeg besøker bloggene deres og jeg ser klart for meg at en kopp kaffe
fort hadde blitt til flere om vi hadde satt ved samme bord;o)
Til slutt noen bilder av en herlig liten dunpjusk som har bodd i ventilen til kjøkkenviften.
LYKKE,.... ingen kjøkkenvifte betyr ikke noe middagslaging som igjen betyr ferdigmat.... hvilket ikke er meg imot during the holiday;o)) Om jeg er usunn av all ferdigmaten så kan jeg betrygge dere om at lille Dunpjusk er sunnere enn en en flaske Sanasol tatt på styrten... Han er oppavlet på førsteklasses Hardangerepler og plommer uten noe form for gift og sprøytemidler what so ever. Og jada Ikea, gult er kuuuult.. godt plassert på et fuglebryst takk, og til alle eksperter på hot interiør, dere får nok vente evig på "sologule" sjenker og vegger hos meg...ha ha!
Nei, men se da så skjønn, han er like liten som en plomme. Kanskje ikke helt vellykket dette bildet, kremt..., men jeg har forsøkt å illustrere hvor bitteliten den er.Å falle ut av en ventil og ned på en stor terrasse må jo være litt av et sjokk, men for noen instinkter disse dyrene innehar. Den pilte raskt under en liten plankebit hvor han gjemte seg. Jeg har passet godt på at ingen rovfugler skulle oppdage den lille dunklumpen, jeg må si at fuglemamma kunne valgt et bedre sted for flyskolen sin. En stor, lang åpen terrasse uten noe form for skjulested , hvor lang flystripe trenger egentlig en fugl på størrelse med en plomme for å øve inn take off??.. ..Jaja med litt assistanse fra meg endte det bra, jeg fylte opp med stoler, pappkasser og annet så den kunne gjemme seg i tilfelle flyangrep. Dagene har gått med til flakseøving, eplespising og noen små høneblunder. Jeg har skrelt på epler og plommer som jeg har plassert på terrassen , fuglemammaer trenger vel også litt luksus i hverdagen....et ferdigmat måltid i ny og ne:o) I dag mestret han flygekunsten, en mellomlanding i ripsbærbusken før han forsvant med mammaen sin opp i epletreet........ rørt til tårer her for det var et vakkert syn. English. There has been a birdnest in the outdoor hood connected to the kitchen ventilation. That means no cooking , but I do not care, fast food works well for me during summer vacation :o) If I am unhealthy because of the fast food I promise you, the little bird is really healthy, all his meals containing apples and plums from our garden.Today he flew away with his mother, what a lovely sight.

Har valgt å legge min AWARDER inn her grunnet plassmangel inne på selve bloggen. Tusen takk til alle dere som har vært så snill å gi meg award.

36 kommentarer:

MOLLY sa...

Åh dra meg baklengs inn i fuglekassa...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH...jeg ler så jeg rister, og barna spør hva som foregår, og jeg svarte: Bare jeg som leser voksenlesing...hørt noe så dårlig:)

Førts TUSEN TAKK for flotte ord, og en usannsynlig MORSOM beskrivelse av både plommetre, og byggesett. Mannen kommer til å krølle seg av latter...haha:) Det må være gode mengder med humor i de plommene i Hardanger, hva med liten opptreden på LATTER, jeg hadde sittet på første benk, og heiet på deg;)

Assosiasjoner, jo jeg får noe slike merkelig innimellom...både ang ting og mennesker...uff da...hehe:)

Historien og lille fuglen er helt RÅ, og lengden på TAKE OFF stripen tok bare KAKA!!!! Jeg så det hele for meg, og med den livlige teksten og fantastiske observasjoner...(jeg ser deg henge ut vinduet, med munnen full av plommer, og Madonna'en under armen...hahaha), så ble dette dagens happening, nå skal jeg småle av den resten av dagen, mens jeg pakker ned siste rest:)
TAKK SKAL DU ha for vanvittige koselige og morsomme stunder foran skjermen;)

ninni sa...

HEJ
Vad fina bilder du visar på din blogg,mycket inspererande.

Ha det gott
ninni

Jema Rose sa...

Den där Madonnan var den vackraste jag någonsin sett..!

Kram & ha en skön helg!

/ Jenny

<3

Nyperosa sa...

Heisan,

åååh for noen fine
bilder, for en pjusken
fugl, for en herlig
tekst, for en nydelig
plass...

Men snella Prepponella,
kan du forklare meg
hvordan/hvorfor du/jeg
har mulighet for å
forstørre noen bilder,
og andre ikke ?

Au revoir ; )

Litt av Mitt sa...

He he, jeg kan forsikre deg om at det er nok ikke du som er gal, vi får nok litt assosiasjoner innimellom vi andre også ;0) Så morsomt og samtidig koselig innlegg! Sååå søt liten dunklump! Jeg synes madonnaen din var riktig fin jeg, synd om den skulle stå inne i et skap ;0)

Nyperosa sa...

Hei igjen,

må alltid se litt
bakover i bloggen din.
Rålekre bilder, her.
Hvit stil er ikke
min stil, men syns det
er lekkert å se på...
Ja, bildene dine er
rålekre ; )

Adios.

anne - moseplassen sa...

For en koslig historie og søte bilder av lille dunballen :D
Aner du hva slags fugl det er?

Jeg hadde tidligere i sommer mye morro med noen spurveunger som kløna rundt og absolutt skulle drikke av det stooore fulgebadet og ikke det lille rett ved som jeg laget etter at den første fikk seg en ufrivillig svømmetur..

Kerstin sa...

Jeg sysn madonnaen din er vakker jeg: Med elelr uten skip:=)
Nydelige bilder som alltid hos deg. Og historien om den lille gule. Herlig . Så koselig å få følge utviklingen til den da. Kn tenke meg dagen da den tok av var en rørende stund. De er heldige de som setter bo rundt ditt hus, blir nesten litt bortskjemt med ferdigskrellet.
Ha en fin lørdag videre. Klem Kerstin:O=)

Anonym sa...

Hello Lisbeth,
How funny to see you have your own birdsnest now... i still think back about the one we had in the mailbox! Aren't the babybirds adorable ?
Have a nice weekend.
Janneke.

Viola sa...

hejsan, ett underbart inlägg som vanligt hos dig och vilken ljuvlig madonna du har, hon skulle så gärna få flytta hem till mig, kram Viola

Tiril sa...

For noen skjønne bilder, og ikke minst historien om den lille fugleungen.
Du tar noen helt fantastiske bilder, det må jeg si.
Du har rett å slett en givende blogg:))
Ha en fin helg
Klem.

Sublim Design sa...

Grattis till utmärkelsen, så fint att få en sån:)
Men vilken underbar segelbåt!
Den hade jag hållt hårt i:)
trevlig helg
/S

Guldkant På Livet sa...

Havets madonna och skeppet, så vackert, du är en mästerfotograf! Och fågeln den lille, du skriver så mycket och så otroligt duktig som även tar det på engelska, du är kul, påhittig och med en fantastisk smak! Och jag är SÅÅÅ tacksam över att du ger mej denna award, tusen, tusen tack-så glad jag blir! Jag koser mej ihjäl av din blogg också: )
Ha en fortsatt skön helg, många tacksamma hälsn fr Mari.

liven sa...

Heisann!!
Må le av det du skriver i dag!!
Den madonnaen var nå vel kjempeflott den!!
Kan nå ikke ligge i et skap??
Sett den ut i hagen og se hva som skjer da.........
Herlig å se at du føler slik omsorg for den lille pjusken!!
Stakkars lille som skulle ut i verden for første gang :O)

Ha en fin kveld Lisbeth:O)
Ser dårlig ut med Brann her forresten!!

Maria / Frøken Fryd sa...

Kære Lisbeth.

Du skriver så fantastisk. jeg bare elsker at læse, og kigge med her ved dig. Fuglemamma og interiørdame. Med vilde ideer, og assosiationer til frihedsgudinden og græske klostre. Jo man kommer vidt omkring her ved dig :-)

Gult... Jeg elsker gult. Gule vægge får jeg nok aldrig igen, men et gult møbel kunne sagtens finde vej ind her ;-)

Nat nat, og klem
Maria

janne - kathrine sa...

Så koselig å få følge den lille pjuskeruskens flygetrening da :-)
Kanskje alle de gode redeplassene allerede var tatt i år da de ankom stedet, eller kanskje de reiste uspesifisert og således måtte ta til takke med ventilen...? Men, regner med at fuglemor og fuglefar nå har lært ;-)

Hadde selv et rede oppunder takmønet på huset nå i sommer. Tydligvis en yndet plass, for på de to andre hjørnene var det gamle reder som måtte fjernes før vi begynte å male huset.
Det passet jo litt dårlig da - men vi ordnet oss på et vis. Ventet lengst mulig med å ta hjørnet spurven hadde klekket sine små.
Så mens fuglemor var ute og letet etter mark, malte jeg veggen. Når hun kom tilbake satt hun på strømledningen og skrek til jeg flyttet meg. Hun inn under vindskiene - mate, mate - ut igjen for å finne mer mark, og jeg malte litt igjen :-)

Og forresten, gratulerer med award - den fortjener du jammen :-)

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Mia sa...

Hrlighet, for en sjarmerende leieboer du har hatt i det siste. Jeg håper "take-off´n" gikk uten problemer og at sjarmtrollet kan få et langt og lykkelig liv (den har jo tross alt hatt en koselig og trygg start på livet hos deg, against all odds...) Madonnaen fortjener også en "second chance", synes jeg, og ligner nok mer på en madonna, enn på frihetsgudinnen (selv om jeg kan se likheter der også, ja...) Så nå går Hardanger ferien mot slutten... slik er det vel med alle gode ting her i livet...? Men sommeren, den får vi vel tviholde på en stund til...?

Tove sa...

Etter å ha skrive inn søkeordet Laura Ashley på google, kom eg over bloggen din! Det var litt av eit lykketreff, for her var det kjekt å vere! Inspirerande og vakkert! Tek gjerne turen tilbake hit, så om det er greit linkar eg til deg. Kik gjerne innom meg om du vil. Lurer forresten på kvar ein kan bu, som er så vakkert...?
Mvh Tove

Hemma hos lilla mig sa...

Madonnan är ju så vacker. Lilla pippifågeln så söt. Man blir lika glad som vanligt i din blogg.
Ha en skön Söndag.
Kram

Emmeline sa...

Hei igjen Lisbeth;) Ser du er vel hjemme med plommer under armen. Her er plommene underveis, NESTEN moden og jeg gleder meg stort. MANGE plommer i år også--kjempegøy.

Tusen takk for koselig kommentar, men jeg spør igjen jeg; de skjønne lysblå skålene med en rose???? Jeg falt sånn for dem, men hvor finnes de????? Kos deg med steikte koteletter, ja for grillvær kan du vel IKKE kalle dette? Her fyrer vi i peisen;D

Emmeline sa...

Kellogs mannen har nok glimret med sitt fravær på Lindesnes Rema 1000 i allefall, for den har jeg besøkt omtrent daglig...hehehe-

Takk for tipset iallefall;) Utrolig flotte Kellogs skåler må jeg få si!!!

hvorfor ikke... sa...

Hehehehihihaha, morsom lesing, jeg ser det levende for meg...tjihi!
Skjønner ferien i Hardanger har gjort deg godt! også så nusselig liten tass, godt du tok barnevernoppgaven, når moren var sååå uansvarlig.

Klart man får asosiasjoner, både når det passer og når det ikke passer. Har ledd meg skakk mange ganger jeg, andre tror iblandt en er litt tullete...og det har de kanskje rett i, haha! kaller det kreativitet, jeg!

Ha en super duper søndag!
oi! ...holdt på å glemme å GRATULERE deg med award! VIRKELIG VELFORTJENT - GRATULERER!!!!!!!

Synnøve sa...

YAY! Tusen tusen takk for award!! Den mottar jeg med ærbødighet og ydmykhet :) Og takk det samme må jeg virkelig få si...! :D

Hihi, ja avogtil er det bare slik at noen ting IKKE blir riktig, samme hvordan man snur og vender på det ;) Men madonnaen var jo nydelig da... Og ikke minst lille Dunpjusken! Sukk.. Hm, kanskje du kan spørre om ikke han trenger en skytsengel? Så kan du lime madonnaen fast oppå fugleredet der? Det hadde vært en optimal løsning for alle parter føler jeg ;) Fortsatt god søndag til deg, her er det desperat nikosing fra min side, tilbake til jobb i morgen... Klem! :)

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!!!

Åh det var länge sedan jag var inne hos dig och tittade, jag har haft fullt upp på semestern och inte hunnit blogga alls mycket!

Har tittat på inläggen jag missat och som alltid så visar du fantastiska bilder!

Vilken underbar madonna du har..! Hon ser jättefin ut med kronan på huvudet!

Kram och ha en fin söndagkväll!
Mia

rosenfröjd sa...

Hej!
En liten visit från Sverige. Det var så underbar bilder i blått och vitt!! jag ville bara lämna ett litet avtryck.

Kram/
¨M¨

hjemme bra sa...

Ååå for en søt liten fugl!
Godt den kom seg på vingene før den bli kattemat...

:-)

Laila sa...

Nå har jeg vært rundt i alle dine rom og fått noen ideer, gangen skal få kvitte seg med et grusomt furuskap og få hylle med kroker istedet. Jeg hadde også et kort besøk av en dunball, men den slo seg nok for mye i fallet, så det gikk ikke bra desverre. Og du, hvis du skal adoptere bort madonaen så er nok køen stor.
Du har så lys og lett side og skriver så morsomt. Koselig og titte inn til deg.

Karna sa...

Ikke værst med sin egen frihetsgudinne...ha ha ha...De hadde ne "liten" kopi i Paris, og nå altså også i Hardanger!! Dette må bare markedføres...ha ha ha

storeflittig sa...

fy søren for noen sinnsykt fine bilder du har tatt!! bilde av madonnaen med krone syns jeg er aller finest, skikkelig fotografkvalitet på dette!!

gøy å høre at du også syns at bloggene er forskjellige, og jeg tror de som ikke interesserer seg for interiør ikke ser det, og da er det lett å syntes bloggene likner hverandre. jeg syns i alle fall at de politiske bloggene var ganske så like... hehe.

i tillegg innrømmer jeg at det ikke bryr meg så veldig om hva 'alle andre' syns om interiørbloggene, det er jo en herlig hobby, ikke noen bedrift. så jeg syns hver og en kan få ha bloggen sin akkurat som de selv ønsker. en kan jo ikke skifte smak bare fordi folk (som aldri leser bloggene allikevel) syns de for like, hihi!

tindra lite mera sa...

Men vilka gulliga bilder på dom små dunbollarna! Jätte vacker madonna och bilder för övrigt och grattis till utmärkelsen!

Kram Katarina

Elzie sa...

Ha, ha. Jag hoppas verkligen inte att den madonnan åker in i ett skåp igen. Fågelungen såg välmående ut tycker jag. Han har tyckt om hardangeräpplena tydligen.
Grattis till awarden. Alltid skoj att bli uppmärksammad.
Hoppas du får en bra kväll.
Kram Elzie

Grip dagen sa...

Så nusselig kjøttmeisa er!
Men hvorfor i all verden det navnet?! KJØTTMEIS?
Min erfaring er at de er ville etter frø. Kanskje jeg heller skulle slenge ut ei flintsteik på fuglebrettet neste gang?!

Vi snekra 5 fuglekasser i vår. Det gikk ikke lenge før de var bebodd. Så jeg sitter på hytta og ser det samme som deg. Mange små nøster som sitter og tørrtrener før de kaster seg ut fra treet.
Jackass, kaller jeg det. For vi har jo katt...
Men forruten èn som suste rett i vinduet, ser de ut til å klare seg. Katten har mer enn nok med å fange mus, ser det ut som. Takk og pris.
Ha ei flott uke! Klem Marit

Grip dagen sa...

Bildene er ikke dagsferske, nei!
Her har vi all slags vær idag.
Plustselig skinner sola, og i neste minutt åpner himmelen seg!

Akkurat nå er det sol og fint. Unger og dyr koser seg i hagen.

Tross været og ha en deilig dag.
-Og hils Dunpjusken!

storeflittig sa...

hei! gjør akkurat hva du vil, og vær så kreativ du bare vil:)

om en uke eller to kommer det et nytt design på nib også... kanskje... vi er litt i tenkeboksen, så vet du det, og da blir det mest sannsynlig litt forskjellige knapper å velge mellom. hvilken størrelse hadde du syntes var ok?

beas barnslikheter sa...

Vilken koselig historia! :-)

Living White sa...

Har holdt på le meg skakk i hjelp av dine siste innlegg. Du får virkelig sagt det. Å den lille stakkars kjøttmeisungen, eller hva det nå er, den var bare helt utrolig utrolig fin og artig. Det var en spesiell plass å ha rede, i allefall med tanke på at de barna inni der faktisk skal ut av ventilen. Du skal være glad for at det ikke var ei vifte dem satt fast i slik at du kjørte dem til månen i rakettfart en dag du glemte deg og skrudde på vifta på full guffe........knis:)