25.08.2008

LAMPEFEBER

Grågåsen kommer med våren og reiser med sommeren....og i dag så jeg grågåsen i formasjon...... Faktisk så kjente jeg klumpen vokste i halsen og tårene ikke var langt unna. Vemodig......
Da er det godt å kunne glede seg over andre saker i livet som at jeg har mottatt flere Awarder.
Tusen hjertelig takk Alvenskreativehjørne, FlowerPower, Nyperosa, Kari, Glederilivet, LilleMaison, Tindralitemere, Liven og ChristinasInteriør. Snille dere, tusen takk for varmende ord og for at dere tenker på meg. Etterhvert skal jeg nok få limt inn awardene i sidekolonnen. Jeg velger rett og slett og gi awardene videre til dere som titter innom her.
Ellers så har Emmeline utfordret meg til å vise frem favorittlampen. Lo godt for meg selv da jeg fikk utfordringen , for på det tidspunktet foregikk det en svær lampesjau hjemme hos meg. En skjerm her og en fot der, noen var på vei til boden og andre var nyinnkjøpt.
Så kommer dilemmaet .....at jeg bare skal vise 1 stk lampe, hvilken velger jeg da... den som jeg aldri kvitter meg med eller den/de jeg falt pladask for i forrige uke og som fikk bli med hjem?

For vanskelig valg og med tanke på at den godeste Emmeline viser 2 tar jeg likegodt en liten lampeparade :o)
Den over her er snart 20 år gammel og kommer fra Gamla Stan Lampeverksted (var tidlig bevisst på hvilken stil mitt interiør skulle ha..) Firmaet lager de nydeligste håndlagede kopier av antikke lamper fra slutten av 1800 - tallet til begynnelsen av 1900- tallet, altså i såkalt sekelskiftestil. Ser du en lampe på bilder fra Carl Larssons hjem eller i en koselig skipperstue på Sørlandet, ja da kan du være sikker på å finne en reproduksjon blant sortimentet. Månelamper, gammelhvite og marmorerte porselensskjermer om en annen, noen med perlefrynser, åhh alle er like vakre!
Den nyeste lampen i heimen er den over her. Artig form, trill rund fot med sisselert blomstermønster, litt tomat/gresskar fot. Skjermen har litt sånn "Alladin sin hatt" preg, sjarmerte meg i senk så hjem det bar! :0)
I samme slengen ble det også kjøpt en klokkeformet taklampe . Den passer flere steder hos meg, men har enda ikke bestemt hvor den skal henge. Nydelig sisselert mønster på glasskjermen. Slett ikke avskrekkende pris, 299kr ;o)))
Denne skjermen er fra Comptoir de Famille, den ble shoppet i DK. Tenk så fin den blir sammen med julesaker da?... . Mangler fot så det må jeg på leting etter. Finner jeg en lampefot som passer skal den nok få stå fremme hele året.
Da utfordrer jeg Liven, Molly, MittHviteHus og MiasLandliv til å vise frem yndlingslampen!
English: I was tagged by Emmeline. I am supposed to show my favourite lamp, so here it is..... hi hi .....they.... :o)

26 kommentarer:

Jema Rose sa...

Så VACKRA lampor du har..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Kerstin sa...

HeisanO=)
Nydelige lamper du har! Lampeskjermen med rødt broderi var utrilig flott!
Takk for utfordringen, ja .... det blir nok gjerne en utfordring også. Men jeg tar den jeg.
ha en fin kveld . Klem ;O=)

MOLLY sa...

Hihi...den tar jeg vet du:)) Sitter her og halvsløver etter en temmelig hektisk dag...puh! Rørlegger, elektriker, bursdagsbesøk, levering av varer og bestillinger, og vaske håret...hahaha:) Var så lur å skule pønte meg litt etter søndagsdusjen igår, og klinte til med den nye voksen i håret når det var vått...iiiiiik!!! Så jo fader ikke ut som om jeg hadde vasket håret på tre uker...uæææh! Da var det bare putte toppetasjen i kjøkkenvasken, og finne glansen tilbake...hehe:)

I tilleg så varrørlegger her idag, for å sette opp alt til bad og kjøkken; joda sa jeg, resten av rommet her skal være kjøkken, ja sa rørlegger da må jeg ha tegningen o på det kjøkkenet om 1 time!!!!! Det var nå som bare f'en...
Så nå har jeg da tegnet kjøkkenet på 3 kvarter idag, og inge av mine opprinnelige planer gikk igjenom...hahaha;) Sånn kan det gå;)

Nå må jeg planlegge hvor jeg kan ta bilde av den nye fine lampa mi, som ikke er pakket opp, tror kanskje hjeg må vise noen fler;)

Håper du koser deg der i Vest, jeg må bare si at jeg føler jeg har kommet HJEM, og det er deilig:)

Ha en Beautiful kveld, og Sweet dreams;)

MOLLY sa...

Tjaaa, var ikke så ille lang...hehe:)

Anemone sa...

Jammen ta lyser det opp i høstmørket i ditt vakre hjem, og aå lyser du opp i bloggverden også du Lisbeth :-)

Kari sa...

Så nydelige lamper du har ...
Skikkelig flotte alle sammen :)Og den lampeskjermen var jo bare såå fin den og...

Ha en fin kveld videre

Tove sa...

Den klokkeforma lampen i glas vart eg verkeleg misunneleg på.....

~♥~bagateller~♥~ sa...

Nydelege lampar du har, og veldig greit å vite om dei danske reproduksjonane:-) Den glasklokka var nydeleg enkel.

MOLLY sa...

Glemte jo søren meg å kommentere de fine lampene!!!!! Jeg elsker jo slike lamper, og har samlet på siden jeg var skitunge:) Lampeskjermen må det bli fot til...hehe:) Og siste kjøpet var knallfin, så det er klart den måtte bli med meg...hihi:)
Sånn nå kan jeg sove...puh:) Hadde våknet jeg inatt jeg vet du, og bare iiiiiik, må ned å kommentere lampene til Lisbeth...hahaha
Nå laller jeg...zzzzzz

liven sa...

Heisann Lisbeth:O)
Skal ta den utfordringen jeg......
må bare ut og kjøpe en fin lampe først:O)
Så nydelige lamper du har da........

Ha en fin dag:O)

Elzie sa...

Verkligen fina lampor. Det finns så mycket fint så det är svårt att välja. Men den översta är nog min favorit i alla fall. Tycker om skärmen som ser ut som en liten blomma.
Hoppas du har en bra tisdag.
Kram Elzie

Hemma hos lilla mig sa...

Vilka fina lampor du har köpt. Den du har i fönstret kollade jag på i en affär här som heter Indiska. Den är verkligen fin.
Kram

Heidi sa...

Hei!

Så flotte lamper du viser.
Den nyinnkjøpte som står i vinduet ditt var bare knallfin. Sånn vil jeg ha og... ;O) Hm.., vil du røpe hvor du har kjøpt den..?
Likte lampeskjermen fra DK også. Superflott!! Du må nok ut på "fot"-jakt nå ja..;O)

(Forresten pussig at lamper skal være tema nå, med tanke på mitt strev etter noen flotte som passer i storstua mi..;O))

Må bare til slutt nevne at jeg synes du har en kjempeflott blogg. Mange herlige bilder og hyggelige "historier". Supert!

Ha en fortreffelig dag :O)

Nyperosa sa...

Hei,

har aldri sett så
mye grågås i formasjon
som i år. De flyver i V
og en dag var den ene
"halve V`en" 1 km lang!!!
True.

Har vært innom flere
ganger å sett på ovnen
ned under, sååå stiligt.

Du må bo en plass
ingen skulle tru
at nokon kunne bu,
siden du får tak
i så mange gamle ting.

Au revoir.

Magny sa...

kjempefint...
og det der med awarder,- blir nesten litt mye, -skulle hatt en tillegsblogg for awarder...
klem og fiiiiiin uke~'~

Jema Rose sa...

TACK!!! Roligt att du gillar det nya utseendet på min blogg!

Ha en underbar vecka min vän!

: )

KRAM, Jenny

<3

MiaMaria sa...

Hje!
Vilken lycka för dig att ni har fint väder, här regnar det idag så trist. Jag vill absolut inte ha höst ännu den kan vänta på sig.....

Vilka vackra lampor du visar oss.

HA´en bra dag!
MiaMaria

Viola sa...

Hejsan, jag har fått samma uppdrag av Kerstinvå hem ,blir svårt har så många jag är kär i. Visst är det sorgligt och vemodigt när man ser gässträcken. Såg ett i fredags, fick en klump i magen, hösten är här! Den vita lampan var så rar!!!Kram VIola

MOLLY sa...

Også går det så fort i svingene, at jeg ser at jeg har skrevet: "Og siste kjøpet var knallfin, så det er klart den måtte bli med meg...hihi:)MEN DET JEG MENTE VAR BLI MED DEG HJEM!!!! Kjære tid, ble plutselig så mye lampekjøp å holde styr på hahahaha, mine og dine liksom;)

Jeg vurderte sterkt det mørkebrune kjøkkenet til IKEA Liljestad, men jeg får ikke alle delene i de frontene, og da orker jeg ikke kompromisse...Men jeg får høre når jeg kommer dit kanskje det kan la seg ordne...Veldig lei hvitt, og som du sa med søl osv...æsj altså;)
Lurte på å spraylakkere samme frontene som du har, eh hvis det er IKEA ditt da hihi...ädel iallefall i lys sage, men vi vil ha kjøkken nå, og kjapt og rimelig...
Så visjonen og tegningene ser nå bra ut tross rimelig stresset, og full kjøkkentegning fra scratch på 20 min....puh:) Så får vi se hvor lur denne løsningen var...kan jo være jeg må lære litt til...hehe
Tjo og hei, nå har mannen laget fiskeboller;)

sologbolig sa...

Knallfine lamper !!
Det ligger noe og venter på deg inne i bloggen min. Ha ei fin veke!

MOLLY sa...

Det var nå som pokker!!!! Nå må ikke du komme her å forvirre meg heeeeelt...hehehe;) Liker Ädel kjempegodt i designet ja...hmmmm, også like jeg Liljestad, men så har jeg sagt Duvbo, fra begynnelse av, men så var det de forbaskade rillene!!!!!!

Har sett på hetten din, og den er kjempefin, så du kjøkkenet i siste nr. av Maison, det grønne??? Den hette likte jeg kjempegodt, men nå har jeg godt for en på IKEA...
Helt enig med deg, at de sink, kobber kan brukes om en annen, jeg også veksler mellom de nyansene, og vet at "gull" er på vei tilbake..hehe, og da gjelder å være beredt!!! Hils svigerfar og si han gjorde kjempejobb...hihi:)

Hobbyhuset-Merete sa...

åhh..eg fallt fullstendig for den runde lampen i vinduskarmen!! skikkeleg flott er den :o)
Alltid mange lekre bilder frå den fine heimen din her!!

Millas hem sa...

Bara jag igen! Jag menar bilderna i inlägget den 20:e, dina lampor är också jättefina!
Kram Camilla

Anita sa...

Award til deg fra meg, hos meg!! Vet du har fått de før, så bare kos deg med de! Ingen heftelser;o)

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gammalt & nytt sa...

Så otroligt fina lampor du har.
Kram Irene