30.03.2012

PÅSKEKNASK

Jeg er klar for påskeferie. Masse fint garn, friske blomster og påskegodt er handlet inn. Nye grytekluter frisker opp på kjøkkenet. De er strikket etter en god og gammel oppskrift, den beste av alle som jeg har prøvd.   
Legg opp 78 masker på rundpinne 40 cm, nr.3,5. Gryteklutene strikkes rundt, dermed blir de doble. Strikk glattstrikk til kluten er like lang som bred. Hekle fastmasker rundt hele kluten: 2 fastmasker i hjørnene, 1 fastmaske i hver maske langs de åpne sidene, hopp over hver 3 maske langs de lukkede sidene. Avslutt med valgfri heklekant, husk å hekle hempe.  
Viktig! - Spis noe godt mens du jobber. Ønsker dere alle en strålende palmehelg.

25.03.2012

HAREPUSER

Vi har fått laget oss litt ny påskepynt her hjemme, herlige harepuser i friske vårfarger, og en påske-girlander. Hvis du vil pynte med harepuser finner du malen her. I dag fløy grågjessene i fin formasjon over huset vårt, så nå er det vår på ordentlig. See U!
Spring sign! Greylag Geese on their way to the breeding grounds in northern Norway.

18.03.2012

KJØKKEN

For tiden er barnene veldig interessert i å tjene penger. Et noe uventet modus, men absolutt et modus jeg kan like. Gjett om de skal få lov til å tjene penger. Ved å hjelpe til her hjemme - that is. Resultatet er nå et nedvasket kjøkken, ryddige skap og skuffer. Du verden for en lykke. Den gode nyheten er at de ikke  slipper opp for arbeid på lenge, sparegrisene blir nok fylt til randen. Snart står nemlig hagen for tur. Trallalala...

Pin It

14.03.2012

LITT RUNDT OG OM NORDHORDLANDSBUNADEN

Hei alle! Greiner fra plommetreet i full blomst med litt påskepynt gjør seg. Det tok kun 4 dager fra jeg hentet greinene inn fra hagen til de blomstret, kjapt og greit. Å brodere bunadssaker går ikke like kjapt og greit. Jeg burde begynne å brodere belte og brystduk til snuppa, men kommer ikke helt i gang, gitt. Dessuten akter jeg å sy småermer til min egen bunad. Pulsvarmere, om du vil.
De skal brukes når det er kaldt i været, og danne en fin avslutning nede på ermet når jeg går med jakken (lasketrøyen). Det morsomme er at det eneste bildet jeg har funnet av farga småerme er i svart/hvitt. Så da får man gjette i vei.
Jeg regner med at stoffet er rødt, fargen på perlene blir wild guess, og resten like så. Jeg vet ikke helt hvordan mine småermer blir seende ut, kanskje jeg henter et rosemotiv fra beltet, eller kanskje jeg broderer en enkel bord. Vi får se.
Jeg mener å ha lest at småermer hørte til brudestasen. Akkurat det later jeg som om jeg aldri har lest, det er jo blodig urettferdig at kun bruden skal kunne holde seg god og varm. Har sagt det før, og sier det igjen, denne bloggen er ikke anbefalt for sarte bunadspoliti-sjeler. Her tager man hva man haver, gjør som man vil, og bunaden tilpasses dagens behov.
Draktene har jo forandret seg opp gjennom tidene. Det viser i alle fall dette bildet fra 1899, tatt utenfor Ole Bull sitt i hus. Noen har tagget kant nederst på forkleet, her er brukt både hardangersøm og kniplinger. Blusene har ikke kantet halslinning brodert i kvitsaum som nå, her er det blondekrager som gjelder. Og sjekk bringedukene, de går helt opp til halsen, superstore! Hva jeg skal frem til er at bunaden ikke er i nærheten av hvordan noen har bestemt den skal se ut i dag. *fortenk:)
Helt på slutten her tipser jeg om Folklore Fashion, bloggen til Laila Duran. Hun tar de nydeligste foto av bunader og drakter fra Skandinavia. Hun klarer på fantastisk vis å løfte bunadene og folkedraktene ut av den trauste og dystre settingen vi er vant til å se klærne i. Bare til å nyte hennes verk. See U!

04.03.2012

MINI SUITCASES

Hvite kofferter i papp (fra Panduro) er blitt malt og trukket innvendig med fint stoff. Den rosa skal romme alt som handler om mobiltelefon, den lyseblå alt som hører til kamera. Jeg holder fremdeles på med opprustning av tenåringen sitt rom, og smart oppbevaring behøves. Kabler og ladere er et hett tema her i heimen, de er overalt og ingen vet hvem som eier hva. Helt som normalt, tror jeg. Nå blir det forhåpentligvis mer orden. Hilsen optimisten. See U!

Pin It