30.06.2011

FIN INNPAKNING

Det er ikke morsomt å spise sin mat når den ligger i pakke og ikke på fat. Den øverste skiven var med syltetøy, det satt fast på papiret som med vinden fløy....   Hihi, matpakkespisevisen til Knutsen & Ludvigsen er en innertier. Flatklemte brødskiver, og pålegg som henger fast i mellomleggspapiret er ikke mye delikat.

Slik gidder ikke jeg ha det. Skal jeg først ha matpakke får innholdet ha en viss kvalitet, og dessuten være pent innpakket. Appetittelig må det være. Så her ser dere foto av matboksen min. Mønsteret er fra Nina Campell, og finnes forøvrig som tapet her. Den rommer 2 brødskiver, er nydelig å se til, og så tar den ikke for stor plass i vesken. Midt i blinken for meg. See U! 

29.06.2011

MRS. JOHNSONS VAFLER

Skal si værgudene er generøse for tiden, de sparer ikke på vannet! Med andre ord går jeg nok en gråværsdag i møte, det betyr arbeid innendørs. Nå har jeg kastet meg over oppskrifter og mønster i samlemappen min, som skal ryddes og studeres nøyere. Etter hvert kommer jeg til å dele gamle og morsomme oppskrifter her inne på bloggen, og annet knask fra Nordisk Mønster-Tidende fra 1934- 37. Jeg ler meg skakk av reklamene i bladet, fryder meg over vakre moteskisser, og dør av de grusomme skjønnhetsrådene. Først ut er kakeoppskrifter. Datert 7de august 1937. 

Vær så god, kopier og del. Eller lag godbitene, om du vil. Jeg har ikke prøvd ut oppskriftene, men tenker såvisst å lage Mrs. Johnsons vafler denne sommeren. 

 Foto er av paletten jeg elsker, fra dus grønn til frisk turkis. Liten keramikkvase kjøpt på loppis, og et lite kunstverk av en brevvekt kjøpt i London. See U!

28.06.2011

PORTEMONE

Jeg tilhører portemone-gjengen. Jeg aner ikke hvor mange vi er, men jeg iaktar og konstaterer at det som regel er en eller to fra portemone-gjengen å se i kassakøer rundt om. De fineste portemoneene kommer opp av vesken i blomsterbutikker og interiørbutikker. I supermarkeder er portemoneer et sjeldent skue, der regjerer lommeboken, den har nesten monopol. Ikke noe galt i det, de fleste foretrekker jo lommebok, eller seddelbok om du vil.  Jeg blir aldri en av lommebok-gjengen. Hvorfor?

Jeg liker ordet "portemone",  jeg liker å si det, det er et vakkert ord. En portemone har fin fasong, passe størrelse, og så liker jeg lukkemekanismen. Knips! Jeg liker lyden "knips". Lommebøker har som regel magnetlås eller glidelås, og det er noe herk i min verden. En slem magnetlås avmagnetiserte en gang bankkortet mitt, og etter den episoden ble magnetlåser og jeg bitre fiender. Glidelås er helt ubrukelig. Det skyldes min ordenssans. Den er begrenset, og strekker seg dessverre ikke helt ned i lommeboken. 

Der er er det anarki. Kaos. Bussbilletter og kassalapper kjemper om plassen, og det er alltid en papirlapp som vil opp og ut av boligen, og dermed setter den seg bom fast i glidelåsen. No good. En portemone har et rom, og ikke 15, som jeg må lete meg gjennom for å finne det jeg trenger. Et eneste rom passer meg. Derfor er det slik at om jeg får øye på en fin portemone i en butikk, så hopper hjertet over et par slag. Portemoneen er selvfølgelig ment for meg, og ingen andre.  

Jaha, den som ikke trodde det var mulig å skrive en avhandling om portemoneer kan tro om igjen, for jeg kunne fortsatt i det uendelige, best jeg gir meg her. Men jeg kan jo hviske litt til: Hvilken gjeng tilhører du? Bare litt nysgjerrig....

På bildene ser du portemone kjøpt hos "Pinocchio" leker i Bergen, skjønn butikk som fører Maileg, Rice, og ellers har flotte leker til barn i alle aldre:) Fine drops fra "Tante Pose", og akeleiene mine som er på det vakreste akkurat nå. Som nydelige koraller. See U!

27.06.2011

SOLKREMSDAG

I går hadde vi en nydelig dag her i Hardanger. Du verden så deilig det er her inne når solen skinner, fjorden er blå og innbydende, og det er fri sikt til Folgefonna. *Folgefonna= glacier in Hardanger.  Det er jo slike dager vi lever og ånder for! 
Håper vi får mange flere "solkremsdager", det blir ikke i dag, for nå plasker det ned ute. Jeg skal svinge malekosten, egentlig like greit med en pause fra solen, for jeg ble bittelitt solbrent, og dessuten bittelitt støl etter å ha sittet i solstolen en hel dag. Næh, jeg badet ikke, jeg er en ordentlig pingle:) See U!

26.06.2011

WHAT A WONDERFUL WORLD

Se hvilken skjønning som har bodd i fuglehuset i noen uker! Der har den bodd sammen med hele 7 søsken, utrolig at så mange har delt et rom uten at det ble husbråk. :) I alle fall var det veldig kjekt at jeg var hjemme, og dermed fikk fotografert da søskenflokken fløy ut i den store, vide verden.

Førstemann som forlot kassen. Vet ikke om den tenkte" What a wonderful world", håper det - det første den så var jo min hage:)
Alle ungene lever i beste velgående, jeg ser de i hagen titt og ofte. Ellers i livet så jobber jeg videre i sommerhuset. Nå prøver jeg å få orden på noe som skal bli et stort bed ved inngangspartiet. Dette her: 

Før var dette en liten gressplen, til ingen nytte. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg har spadd opp bedet for hånd, for det gjorde en minigraver for meg. *takk og pris Det som jeg tror blir utfordringen er de gamle syrintrærne. De drikker temmelig mye vann, og selv om det over tid regner hunder og katter, er kun det øverste laget av jorden fuktig. Graver jeg 4 cm ned er jorden tørr som hvetemel. Hm.

Jeg vet ikke hvor gammelt bildet over her er, tatt en gang på 50-tallet, kanskje før?! Syrinene er i alle fall riktig så gamle. Anyways, jeg tenker at dette blir et ekte prøve-og-feile-prosjekt, men jeg må da få skikk på bedet til slutt? Jeg får spe på med noen sommerblomster i år, staudene bruker en stund på å ta seg opp, så de blir uansett ikke et vakkert syn før neste år. 

 Neida, det går ikke kun i jobbing, jeg finner en plass i solen stadig vekk, når den viser seg , vel og merke. Ha det godt, vi blogges ved. Klem fra meg!

19.06.2011

FLUKTSTOL

I did it! One down, one to go. Den ene fluktstolen har fått nytt trekk. Jeg er så himla glad for at jeg fikk av det gamle, stygge trekket. Jeg lover, det kostet blod og tårer. Den som festet trekket til stolen, en gang på 70-tallet, sparte ikke på møbelstiftene. Pepret var den. Fluktstol nr.2 er også blitt kvitt sitt falmete, orange antrekk, og i morgen skal den få ny, sommerlig kjole. Stolene skal fraktes til sommerhuset, forhåpentligvis blir de mye brukt i ukene som kommer.

Jepp, 5 kg rabarbra er blitt til nydelig saft. Nam! En liten beskjed til Carina, håper du leser her... Saften er konsentrert. Trikset med muffinsform over glasset plukket jeg opp på Pinterest. Ingen insekter får ta forfriskende bad i min saft, så det så. See U!

15.06.2011

HVA ER PINTEREST

For en stund siden fikk jeg en invitasjon til Pinterest. Jeg kikket i ukesvis der inne før jeg omsider satt meg ned og begynte med "pinning". Det angrer jeg ikke på, for dette er virkelig gøy!
Hva? Pinning? Akkurat ja, det sier de fleste som jeg snakker med. Så her kommer en post der jeg prøver forklare hva det hele går ut på.

Foto av min side med noen av mine tavler
Jeg vet ikke hvorfor Pinterest er så ukjent i Norge, for dette er enormt populært andre steder i verden, spesielt blant folk som arbeider profesjonelt innenfor design/interiør/foto, og de som driver på hobbybasis. Det flommer ikke over av norske blogger der inne, jeg fant 2 stk. *når man oppretter profil vil venner fra Twitter/Facebook, som er på Pinterest, automatisk komme opp som forslag til folk man kan følge.
Om de største interiørbloggerne i verden er der? Ja, det er de. Så hva er Pinterest? 

Fra tavlen "Pretty Please with sugar on the top"
Pinterest er et sted der du lager virtuelle oppslagstavler. Ser du et bilde eller en ide du liker på nettet, klikker du på en knapp som heter "Pin it", og tjenesten plukker foto + lenke, og legger det til den oppslagstavlen du ønsker. 
Man oppretter tavler for ulike kategorier, f.eks for hus, bøker, mat, kunst, mote, DIY, kjøkken, foto, tech, strikking, sying, hage.... så mange du bare vil ha! 
Skal du f.eks bygge hus, pusse opp et rom eller planlegge et bryllup eller en reise, så er dette genialt. Lag en tavle for prosjektet, og fyll den med ideer du kunne tenke deg å bruke.
Når du har pinnet et foto til en tavle, legger bildet seg også på en felles tavle der alle som bruker tjenesten kan se det. 
Bildet er lenket, klikker man på bildet kommer man direkte til kilden, det være seg butikk, blogg, en tutorial eller et magasin. 
Smakebiter fra oppslagstavlen min som heter "Pastel"
Ja, man kan kommentere bildene, og kommunisere med andre brukere. Man følger og blir fulgt av folk, akkurat som på Facebook/Twitter. Nei, det er definitivt ikke en plass for private familiefoto. Men man kan fint pinne sine egne foto f.eks fra en interiørblogg, faktisk så ligger det mange foto fra norske interiørblogger der inne. 
Jeg har funnet noen av mine foto, som andre har pinnet, hvilket gjør meg både stolt og glad! Men å legge inn for mange av sine egne bilder ser jeg ikke vitsen med. Dette er tross alt en plass en skal søke ny inspirasjon.
Det pøses på med foto og inspirasjon i ett bankende kjør, av vanlige folk og trendskapere. Det er rett og slett en uendelig highway av gode ideer. 

Fra tavlen min som heter "Summerhouse"
Fordeler: Alle foto/ideer en liker fra nettet samles på en plass. Bokmerkemenyen min er kraftig redusert. Jeg sparer penger fordi jeg ikke har behov for papirutgaven av interiørblader, eller andre magasiner av noe slag. Ti minutter på Pinterest, og jeg får dosen med inspirasjon som trengs. 
Det blir "pinnet" fra nettsidene til diverse magasiner, men det kreves at reportasjene inneholder flotte foto som kan pinnes. 
Ulemper: Man blir lett hektet. Det er veldig gøy, så en må passe på tidsbruken. Jeg lo godt av en kommentar inne på Facebook fra en veldig begeistret pinner: "Help! I can`t stop pinning"  

Jeg gir bort invitasjoner til de 5 første som melder sin interesse i kommentarfeltet.  
Pinterest er nemlig ikke åpen for alle, det kommer nok, men foreløpig trenger man invitasjon. Det er venteliste, men før deg endelig opp på listen - denne inspirasjonsbanken er verdt det. Let`s pin together!

Sweet Heaven

13.06.2011

LAMPER

Plutselig er pinsen over, og jeg har ikke løftet en finger. Nesten ikke. Jeg som skulle svinge meg med symaskinen og få trukket opp gamle fluktstoler, lage rabarbrasaft, danse med spade, grapse og det som trengs for å få orden på jordhaugen av et bed utenfor sommerhuset, og dessuten burde jeg ryddet i eplehagen. Har ikke gjort noen av delene. 

Det eneste jeg har gjort er å henge opp en lampe, som ikke skal henge der jeg har hengt den opp en gang! Prøvehenging mao:) Men, fin ble den i hvert fall. Jeg datt nemlig over tre lamper på en bruktbutikk av typen Septim fra Ikea, og butikken forlangte 30 kroner stykket. Superflotte og ubrukte, så de kjøpte jeg så klart. 

Dessverre passer ikke mørk grønn en eneste plass hos meg. 2 er derfor blitt lyseblå, og 1 skal bli rosa. Jeg kjøpte Quick emaljelakk, som man får blandet i akkurat den nyansen man ønsker. Helt super å male med, men den renner/siger lett, så det er smart å øve seg litt. Må si jeg var spent på resultatet, men lampene ble akkurat som jeg ønsket. Jeg er veldig fornøyd med blåfargen, hvordan den rosa blir vet ingen. Time will show. See U!

05.06.2011

MINIKJØKKEN

Ikke vet jeg hvem som fant ut at å plassere et kjøkken i dette rommet var en smellgod idè. Om det kan kalles et rom kan diskuteres. Bitte, bitte lite, og i tillegg inneholder det alle de elementer som gir en dundrende hodepine når det gjelder innredning. I mitt stille sinn har jeg tenkt at om jeg var en skikkelig ondskapsfull lærer, så skulle jeg jaggu gitt dette rommet som oppgave til folk som studerer interiørfag.* Lag et praktisk og delikat kjøkken. Hoho!- det skulle jammen skilt klinten fra hveten. 

For her har vi skråtak, kappet vinduskarm, pipeløp i rommet, dør som vender innover, skapdør som knuser i vinduet om en er for "brutal", og et vindu som nesten er plassert på gulvet. Å nei du, studentene skulle ikke fått lov til å flytte på en eneste vegg. *slem latter* Plasseringen av vinduet er en utfordring for nervene om en har små barn på besøk, eller eier en katt som ikke vet sitt eget beste. Faller det noe/noen ut dette vinduet, så sier det plask! Havets bunn neste,  ferdig arbeid.
Ingen levende vesener har falt ut vinduet, men jeg har vinket adjø til diverse krydderglass, solkremer, solbriller, melkekartonger og annet knask. Det pussige er, at til tross for håpløs innredning i forhold til de andre kjøkkenene, liker jeg dette best. Det finnes tre kjøkken i dette huset, men det er her jeg velger å kutte salaten min. Det er deilig å lage mat i sval havbris på en varm sommerdag. Hmm, ingen bilder av kjøkkenbenken med vask i arkivet, men altså, en liten benk med skuffer, skap og vask finnes - til og med koselig og fin:) Håper dere alle har fine sommerdager. See U.