02.07.2010

SOMMERBLOGGING: BLOMSTERSTØTTE

Hei og hopp! Det har kommet endel spørsmål om hvor kjøkkenhåndklet, som en skimter på bildene i posten Kjøkkenveien, er kjøpt. Det kommer fra Åhlens, og i samme serie finnes...

 nydelig forkle og...

 ... grillvott! Skjønt, skjønt rosemønster og forseggjorte saker. Dessuten passer tekstilene veldig godt til et visst servise fra merket Greengate. *say no more*
Så er det mange spørsmål om hvordan jeg binder opp peonene mine. I regnvær ligger jo, som alle vet, peonene paddeflat utover plenen, et ganske så sørgelig syn. Derfor trengs god blomsterstøtte. Jeg bruker et system som kommer fra Peacock Garden Supports

 Etterhvert som planten vokser flytter man ganske enkelt ringen oppover pinnen. Pinnene fåes i flere høyder, ringene i et utall av varianter. Helt perfekt, og av en meget god kvalitet! Jeg har brukt plantestøttene i mange år nå, og delene er like fine. 

 Over til venstre sees en nyplantet peon (og rakkaren Penny), til høyre en gammel silkepeon ved navn "Duchesse de Nemour". Den blir langt over 1 meter høy, men står rank og fin i ringen sin:) Jeg regner med at det finnes gartnerier som fører systemet, om ikke får en mase hull i hodet på innkjøpssjefen for nærmeste gartneri. Dette er virkelig verdt pengene.  
Et billigere tips, som jeg har skrevet om før, er å bruke gamle barnevogn/sykkelhjul. Vekk med selve dekket og fest hjulet til to stokker. Det gjorde min mormor i sin hage, og det med stort hell. Alle gode hageeiere gir plantene såpass mye gjødsel at hjulene raskt er overgrodd og dermed ute av syne:) 


Ha det godt og riktig god helg!

12 kommentarer:

sigrid sa...

Så lurt!
God helg :-)

Ines sa...

So wonderful photos, Lisbeth!
The roses are great- but the best ist Miss "Money"Penny :-)) looking through the plants- such a pretty kittycat!
Hugs, Ines

ENGEL sa...

smarty!Jeg skal og plante peoner neste år,så kjekt og vite!Nydelig serie fra Åhlens forresten,sommerlig!Ha ei flott helg!

jordbærpiken sa...

For en utrolig smart blomsterting!!! Den skal jeg huske på til alle pionene jeg har planer om å plante i min nye hage. :)

Nyter å besøke bloggen din, selv om jeg ikke alltid legger igjen en hilsen til deg. Herlig sommerstemning her inne. :)

Ruths datter sa...

Hei!
Takk for ditt gode tips.Ønsker deg en super helg.
Klem

tinsel sa...

Så lurt med den blomster pinen.To av barnebarna var på besøk og klippet av peon stilkene mine.Det er sånn som skjer er replikken.Det er større ting i livet å gremmes over.(men det gjorde litt vondt)

Anonym sa...

Skikkelig sommerstemning her på bloggen din:) Ha ei fin helg:)

Anonym sa...

Skikkelig sommerstemning her på bloggen din:) Ha ei fin helg:)

Synnøve sa...

Hei hei Lisbeth! Så flotte saker fra Åhlens, det passet da virkelig meget godt til Green Gate ja, nesten så jeg trodde det var det... ;) Nydelige peoner, og takk for tipset! Det bøttet virkelig ned her om dagen, og peonene fikk seg en smell kan man si, og det var ikke et vakkert syn nei... Fortsatt god sommer til deg! Klem :)

Spilloppa sa...

Takk for godt tips og flott inspirasjon, og ikke minst flotte bilder!
God helg!

Marit

Anita sa...

Det så lurt ut! Sliter litt med mine :p... Men nå er de desverre snart avblomstret så.... Skjønne sykkelen, med såå fin kurv og greier!! Her vanner vi for harde livet, har vanningsdag idag så da må man jo bare. God helg!

AstridVU sa...

Ååå det var virkelig et helt strålende tips - sånne vil jeg også ha! ...men det vil ikke funke på valmuene, tror du? For lite bladverk og for spred vekst av valmuer kanskje?

God helg skjønne!