07.02.2010

REDDES DET SOM REDDES KAN

Den godeste frk. Penny, som katten i huset heter, har siden november knust 7 blomsterpotter, slått i stykker 1 lampe og 2 lysestaker i fattigmannssølv har sett døden i øynene.

Vi er gått fra å spørre: "hva er det?" til " hva har det vært ?"  Lysestakene har jeg ikke sympati for, fattigmannssølv er jeg lei for lengst.

Det sniker seg mer og mer messing inn i de hvite hjemmene, spesielt kammerlysestaker.  Ikke blankpusset slik at man kan speile seg i sakene, men gammel, irret messing som ihuga pussedamer nok klør i fingrene etter å gi en skikkelig vask, rens og gnikkeomgang.

Jeg tilhører så definitivt ikke pusseeliten, dermed finner jeg denne moten svært  behagelig. Synes det gir en lun og varm stemning med litt messing blant alt det hvite. Noen staselige eksempler kan du se hos Karin Krut, Gùa og Anette .

Nåvel,  kattens potteknuseri har ført til ommøblering av stuen. Det ene vinduet har jeg gitt opp, der blir det plastkrukker, kurv eller intet. Det andre har fått sofaen foran seg, så nå kan potteskjulerne lande  mykt med blomst, jord og det hele.

Ikke veldig lurt, men putetrekk og pledd kan vaskes. Det som er bra er at når blomsten først velter, (jada, har hatt prøvetur), så stopper den på sofakanten og blir liggende i karmen og ikke i sofaen eller kræsj i gulvet. Skrekken er at hun knuser mens vi er borte, og at hun trakker på skår og skader de fine, små potene. Det vil vi ikke ha noe av. Alt for katten! Til syvende og sist var en ommøblering et lurt trekk likevel.

26 kommentarer:

essemia sa...

Mässingljusstake har jag haft hela tiden. Vad konstigt att man helt plötsligt är modern, haha!
Ja, den katten håller er på alerten i alla fall.
Ha en bra söndag.
Kram Elzie

Nordingården sa...

Ha, ha, HEJA PENNY!!! Livet leker i mattes fina hem! Hon är ju för gullig men jag förstår du har det jobbigt att hålla efter henne. Gud så fint du har det hemma!! Mari.

Lilliannes verden sa...

Ein skikkelig lur katt du har, med andre ord ;) Han ante vel at fattigmannsølv var på veg ut, og at husfruen måtte få seg litt messing i hus ;)
Personleg er eg ikkje heilt klar for messing enda kjenne eg. Men berre vent. Så snart det dukker opp i dei tusen interiørbloggar, så blir eg vel påverka ;) Tihi.
Ha ein deilig dag!

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

så vakkert, så vakkert, og headeren din lige så...

ja litt messing er krydder,- særlig den som ikke er pussa på en stund...

ha en skjønn dag, været smiler idag...

klemklem

Anitas hus sa...

Tjihi^^,) Ikke pent å le Lisbeth, men vi kan jo ikke gjøre annet;) Det er en nydelig, men vilter katt du har fått deg. Forhåpentligvis så vokser hun nysgjerrigheten av seg.

Pent ble det (som alltid) i stuen din, så får du gi katten litt av æren;) Emalje er også veldig pent å pynte med, det tåler også en vilter katt!
Ellers så er jeg enig med deg i at messing begynner å bli pent igjen;) Har en stor messinglysekrone over spisestuen. Den har jeg hatt i maaaange år og er fortsatt ikke lei av den. Har satt på prismer og prismemansjetter og synes den ble ekstra stas da.

Håper du får en fin søndag! Her skal go`været nytes med en lengre tur med hunden (bare han våkner snart, han er ett skikkelig søvedyr^^,))
Klem, Anita:O)

Minka sa...

Hehe, ja hva gjør man ikke for de herlige pusene våre???

Tove's to og firbeinte sa...

Hihi....kniser litt av katteproblematikken din.....vil du bytte med meg som har tre afghanske mynder,hihi????
For å si det slik - jeg kunne ALDRI hatt en slik hvit og lekker stue som det du har,og derfor er jeg veldig glad for å se på andre sine,slik som din....bare helt nydelig:)
Og hva gjør vi ikke for de kjære dyrene våre????
Lykke til med den nusselige kattepusen :)

Jannickes Hjemmekos sa...

Javisst, er de flotte de lysestakene. Artig innlegg. Ha en fin søndag - klem fra Jannicke

helene sa...

Tihi....kjenner meg igjen i innlegget her... Dyrene mine har og litt knusing og rasering på samvittigheten.... Stuen ser veldig lekker ut da!!

Nostalgia sa...

Pusen er jo søt da, kan ikke være lett å bli sint på han der...:-)

Messing er der her i huset også, gjerne litt kobber også- upusset. Men en gang i mellom så tas det..

Ønsker deg en fiiin søndag !
Klem, Nostalgia

lovecountrychabbychicstyle sa...

søt liten rakkekatt:)) hihi

stuen din er nydelig!

klem Lillan

Christine Louise sa...

Åååå så vakkert hjem :)
Du har det lekkert. Og nydelig pus :)

Klem fra meg..

Simones Country Home sa...

Hehe vet hvordan det er. Men min pus har blitt voksen nå så det har roet seg. Han er bare lat å sover hele dagen siden han er innepus. ;o)

Fint hjem du har.

Klem Simone

Landcharm sa...

Jammen er du tolmodig og snill som lar katten "herje" i disse hvite, nydelige omgivelsene.

lavendel mio sa...

Måtte le av dette innlegget!!
Ja, er de ikke søte disse nusselige pelsdottene:))
Vi har to her og, men de knuser heldigvis ikke noe, men de sniker seg mellom krystall og all slags krims krams, har gått bra så langt...
Nydelig stue du har, kjekt at messingen er på veg inn igjen, har en kasse i kjelleren, men den skal få stå litt til:)
Ønsker deg en fin uke,klem Hanne

Mitt hvite hus sa...

dette likte jeg... altså ikke at pusen knuser, men innstillingen din.. Sånn skal det være... her må det også ryddes når det kommer en valp inn i huset...


han er nå en hjerteknuser da...

klem Kerstin

Ljuva Lantliv sa...

Hej! En sån busig och söt katt du har. Jag har också två små vilda kattflickor och har tappat räkningen på allt dom har lyckats ha sönder. Riktigt arg är svårt att bli, man kan ju alltid köpa nya saker *ler*. Ditt hem ser fantastisk fint ut! Ha en härlig kväll. Kram Anna

sigrid sa...

Så masse fint du har styrt med sidan sist eg var innom deg..
Likte putene godt og dei blomsterbilda, wow så bra1

Du er flink :-)

Millygarden sa...

Skönt att saker när det man haft i alla år helt plötsligt blir moderna...Jag som trodde jag var så himmla omodern! Har fler ljusstakar i mässing som jag älskar!

Kram Marina

Datt sa...

Heheeee, rampete små pusekatter er sååå heldige med at de er så søøøte! <3

FlorasFrue sa...

Gøy med katt, hi,hi :) Min pus knuste den fine katteskålen fra Bruka i dag, men det var igrunn min feil og ikke kattens (dumt å sette maten på benken å glemme å sette den tilbake på gulvet..for han hopper opp etter maten sin :)

Stuen din er kjempefin :)
Klem

Ninni sa...

Rampekatt ;) Og med DET uskyldige blikket!

Kjeruben sa...

Messing kjem nok inn her også... ein gong... må berre tenke meg om litt først og glømme alle dei eg hadde til bondefargane på 90-talet ;-) *grøss*

Katten her er også ein stor forbrukar av nips ;-) Tiltak: sink! Eg elskar sink, og det finnes mange flotte pyntepotter i dette herlige litt slitte materialet :D

:o)

liven sa...

Heisann!!
Kattene gjør som de vil!! Maxepusen har heldigvis kommet over den viltre aldreren!! her har det gått hardest utover Tilda dukkene....han blir helt hysterisk og skambanker de om han får fatt på en! Så nå sitter mine høyt oppe....og ser ut til å behøve frisørtime!!
Nydelig denne kommoden din her i kroken.....er det gjerne opprinnelig et nattbord ??
Kikker etter på Finn....og håper jeg skal finne et til en noenlunde pris!!

Ha en fin tirsdag...og nyt solen :o)

Anita sa...

Men utrolig vakker er hun ;0) Også så fine puter og bilder du har laget, det var lurt! SÅ fint hosdeg atte. Ha en flott uke fortsatt!

mali-mo sa...

Og jeg som trodde alle katter smøg seg frem og ikke etterlot spor....

Du,kan jeg få litt hjelp? Jeg er igang med gang-oppussing (foreløbig mest på tenkeatadiet...), men altså; trapp. Du har jo malt din trapp ser jeg, og den ser bratt ut slik som vår...ble den glatt? Vil liksom helst ikke sitte på legevaktenmed lillemali med hull i hodet fordi hun gled ned hele rekken....

God onsdagskveld!