27.06.2009

"DRYSSE SOMMERFRØ PÅ"

Hei alle godinger! Hvordan har dere det? Her kan jeg si at nå er det ferie, klyp meg i armen!
Det går alltid noen dager der jeg går i ring, må nesten riste av meg hverdagens kjør.
Spesielt klokkeslett, alle tidspunktene som hjernen er matet med popper opp, "alarmen" går torsdag klokken 17:00, da skal snuppa på korpsøving. En time senere uler det igjen, Lord Fauntleroy skal på fotball. Hjernen jobber, hvor er treningstøy og sykkelhjelm... Da er det fy søren så godt å trekke pusten og si: Falsk alarm!
Jepps, går noen dager før rutinene og tidskjemaet er slettet, men nå tror jeg hele kroppen vet at det er ferie. Her i gården skal vi ikke rekke noe som helst på flere uker, skal i grunnen være fornøyd om jeg husker å pusse tennene, legger listen lavt:O)
Et hav av dager som vi skal drysse sommerfrø på. Det er også lov å strø sommerfrø eller så sommerfrø, bare det skapes sommerdager som kan huskes med et smil om munn.
English, School`s out for the summer.....Need I say that it feels wonderful?!

18.06.2009

GLAD MIDTSOMMER !

Ønsker alle mine svenske bloggevenner en Glad Midtsommer.
Håper dere får en fantastisk helg med nydelig vær over hele landet. Her blir det ikke feiring før tirsdag, men da feires St.Hans på tradisjonelt vis.
Alle naboene samles om bålet, vi har barnebryllup, leker for barna og mengder med kaker, pølser, is og brus. Hoj, dere skulle bare visst hvor flink disse naboene mine er til å bake, heldige oss og lykkens ost!
Men vi må altså vente på godbitene til tirsdag. I mellomtiden har jeg tenkt å gyve løs på min nye iPhone, hvilket kan bli en utfordring... på med tålmodighetskremen i tykke lag.
God helg alle sammen! Husk å spise rabarbraen før tirsdag da !

14.06.2009

VIEW FROM MY WINDOW

Hei alle ! Håper dere er travelt opptatt med å nyte sommeren. Det er iallefall jeg.

Koser meg i Hardanger sammen med barnene. De er i sitt ess ved sjøen, det er moren og:0)

Bilder som dette tatt fra vinduet er vitaminer for min sjel. Nå er nedtellingen til skoleferien startet, ikke mange dagene igjen før slaraffenlivet starter, skjønt!


Det er stas når poden får sesongens første fisk og skriker; hjelp, jeg har fått en stor fisk, en MIDDAGSFISK !!!! ... som viste seg å være en torsk og som ja, var stor.

Dette andeparet satt jeg og studerte fra kjøkkenvinduet mens jeg drakk morgenkaffen. De padlet rundt og så i grunnen ut som de kjedet seg litt. Så sa de; DYKK!, og bedrev synkronsvømming inntil de padlet videre et lite stykke og avtalte et dykk igjen. Hehe, what a life.

Jeg skal verken dykke eller svømme, for kaldt, brrrrr. Derimot skal jeg ta kaffekoppen og oppløftende litteratur med meg ned på kaien og bare bedrive dank hele søndagen til ende. Håper solen skinner der du bor. See U!

09.06.2009

OM CALOU CLOGS

Heisan sveisan! Jeg har liggende ganske så mange mail med spørsmål om Calou kloggene..... treskoene...?! Tradisjonen tro tar jeg en fellesbesvarelse her inne for å spare tid :o) Jeg synes de er god å gå i, ja ! I fjor sommer tråkket jeg Legoland og Fårup Sommerland på kryss og tvers, opp og ned og alle mammarygger vet hva slike fornøyelsesdager gjør mot ryggen ! Men ja, skoene holdt mål. Nå har jeg ingen ryggproblemer eller annet som plager ledd og muskler, men jeg merker ganske fort om sko er god eller elendig for kroppen. Treskoene kan knapt kalles tresko fordi sålen ikke er av tre, men av gummi som "by the way" fjærer når du går. Øverst ligger der en syltynn tresåle.

Hvert par er håndlaget, derfor er prisen såpass høy, men absolutt verdt hver eneste krone. Dette er helsesko! Da tror jeg at jeg har svart på alt, hmmm..... nei holdt på å glemme størrelser. Jeg bruker str 37, kjøpte 37 og de er helt perfekt. Mer om Calou kan du lese her.

Du finner linker i sideinnlegget mitt til div. butikker som fører kloggene. Begge mine par kommer fra Sverige, de sølvfargete fra HouseofHedda og de lysbeige fra Nordljus. Ikke noe problem å få tilsendt fra nabolandet. Flere har spurt om klematisen fra det forrige innlegget. Den heter "Snow Queen" og har nå blomster så store som tefat, lekker! Den er ny av året hos meg så jeg vet ikke hvor herdig den er. Om noen har erfaring med den setter jeg pris på info. Tudelu!

07.06.2009

GAZEBO

I går var det bittelitt irriterenes vær. Altså jeg står inne og ser ut på dette: sol og blå himmel. Men akk som synet kan bedra. Iskald vind fra nord heter gledesdreperen. På med dunjakke og pannebånd for å nyte utelivet....

Det kan jeg finne meg i rundt påsketider, men ikke i juni. Dagen ble en smule spolert, eller planene ble spolert. Fant på annet gøy da, er ikke fantasiløs på det viset. Jeg måtte jo feire litt at jeg var kommet på den berømte 100-listen. Mest av alt er det så kjekt at interiørbloggerne gjør seg gjeldene på slike lister. Selv om akkurat denne er basert på tall fra Blogglisten blir den likevel mer uavhengig enn om man spør bloggere om anbefalinger. Svaret man da får er avhengig av hvem man spør/øyet som ser. Og der vet vi alle sammen at smaken er delt i to som baken! Forøvrig vet jeg om maaaaaaange fantastiske interiørblogger som skulle lagt der om jeg fikk bestemme :0)

Anyways, dere har vel skjønt at jeg har kjøpt en paviljong... den fra Clas Ohlson til 1100 kroner. Den lå lenge flatpakket kan jeg si, men da jeg omsider pakket opp bitene var den helt grei å montere. I mange år har vi planlagt å bygge en pergola for vi trenger et takutstikk og det er koselig med en liten utestue. I år var det rett før vi satt igang, men jeg ble enig i at vi... hehe, utsetter det en stund.

Måten den er tegnet på betyr mye arbeid som støping, fliselegging av dekket, ned med takstein osv og helt ærlig orker jeg ikke tanken på å tilbringe de fineste dagene i året midt i en planke/ sementhaug når jeg ikke absolutt må.

Det optimale ville vært å få gjort arbeidet på sensommeren eller rundt påsketider. Vi får se om tiden strekker til, jeg ønsker at om vi begynner skal det gjøres fort ferdig og derfor må det nøye planlegging til. I mellomtiden får paviljongen duge som utestue.

Jeg liker å ha det frodig i uterommene mine og nå begynner det å ta seg til. I fire av hjørnene har jeg plantet klatreplanter, 3 klematis og en humle. De stortrives og har på 3 uker klart å nå taket, ikke verst.

Blir spennende å se hvor plantene tar veien etterhvert som de strekker seg. Jeg er ikke himla begeistret for å ha planter krypende over hodet på meg selv om det er veldig fint når de slynger seg overalt.

Men rett over matfatet?...dryssende blader og annet knæsk ned i grillmaten kan jeg finfint klare meg uten. Planen er å få plantene til å overvintre i krukkene sine, skal kunne gå greit, har klart det før ved hjelp av ullpledd og isopor. Noe av det viktigste jeg må tenke på når det gjelder utekrukker er å legge myggnetting i bunnen av krukkene. Ellers kommer maurene og lager seg tuer om våren, det skal jeg ikke ha noe av.

Skal nok få mange koselige stunder her ute, om det er i måne eller solskinn. Klem fra meg!
English. We are planning to build a pergola but we have decided to wait because it means a lot of work. That is a kind of work that should be done early spring or late summer. So in the mean time a gazebo is the answer. I have planted clematis and after 3 weeks they have reached the ceiling, they do love the place. And so do I.

06.06.2009

MEME

Hurra, jeg er blitt tagget av en av mine favobloggere, nemlig Frøken Makeløs ! Hurra igjen, jeg elsker når awarder og memes går på kryss og tvers i denne bloggeverdenen. Frøkenen sin blogg har jeg fulgt lenge, første gang jeg stakk innom henne leste jeg dette. Man må bare bli glad i den jentas skriblerier, så det så.

Hva er du opptatt av for tiden? Været og Christian, helt voldsomt.

♥ Hva har du på deg i dag? Hvit tunika fra Noanoa og piratbukse fra BikBok. Tror det blir hvite espadrillos på beina i dag og solbriller på nesen :0)

♥ Hva skal du spise til middag? Taco

♥ Hva vil du gjerne lære deg? Å spille gitar som en gud!

♥ Hva hører du på akkurat nå? Hunden som piper og vil inn...men slipper jeg den inn piper den fordi den vil ut.....

♥ Hvordan er ditt favorittvær? Så varmt og fint at jeg ikke trenger å tenke på om jeg behøver jakke eller ei når jeg går ut døren.

♥ Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå? Å skrive en handleliste, do so hate !

♥ Hva syns du om den personen som tagget deg? Åhhh, masse, masse, masse! Hun virker superhyggelig, er morsom , ler så jeg rister ....og uhyre reflektert. Er en av de flinkeste bloggerne jeg vet om, en riktig rett fra hjertet skribent som man umiddelbart får respekt for. Hun får oppholdstillatelse i Bergen og ville klart vært en favo til æresborger av byen :O) ( æddabæddda bibliotekaren)

♥ Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det ha vært? Hmmm, det måtte blitt et sted der jeg så solnedgangen. Som naboer ville jeg hatt John Cleese på den ene siden, han sørger for latteren og Keith Richards på den andre som også sørger for latteren + litt gitarspill.

♥ Hva ville du gjerne hatt akkurat nå? Nybakte rundstykker og en løveklem!


♥ Hva vil du gjerne bli kvitt? Klesvasken.

♥ Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt? Til Afrika , tilbake i tid, sånn ca 40 år og møtt løven Christian. Vil også ha en slik god løveklem.... jeg vil, jeg vil !

♥ Hvilket språk vil du lære? Walisisk, høres så artig ut!

♥ Hva ser du etter i en venn? Snill, omgjengelig og morsom.

♥ Hvem vil du gjerne møte? He he, løven Christian !

♥ Hva slags musikk liker du? Gullrekken på mp3 spilleren min! Smakebiter? Okey: Rolling Stones, Led Zepplin, Supertramp, 10cc, Eagles, Pink Floyd, U2 . Kun cremen!

♥ Hva er favorittplagget i klesskapet ditt? Hvit, lang, flagrende, svalende tunika gange 10 !

♥ Hva er drømmejobben? Tricky one, akkurat nå er dette en forlokkende tanke : kunne sitte i godstolen og klekke ut glimrende ideer som er brukenes til noe konstruktivt i denne verden.

♥ Har du noen favorittmodeller? Nope.

♥ Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på? Det vet jeg at jeg har i banken, men ikke i cash... dumt, for det betyr at jeg MÅ i minibank i dag.

♥ Beskriv stilen din? Rimelig avslappet.

♥ Hva var det siste motebladet du leste? Marie Claire.

♥ Den siste cd-en du kjøpte? Hannah Montana til min datter :=) Den neste blir nok cdèn til Alexander Rybak, fordi at han i går var så grei å stikke en uformell tur innom skolen til mine barn for å hilse på alle elevene og synge noen strofer, knall sant !!!!
♥ Hva hørte du på da du ble tagget? Aner ikke...

♥ Hva vil du akkurat nå? Ut i solen :o)

Denne sender jeg videre til noen nye bloggere og noen gamle travere. Til dere nye: dette er en superduper måte å la leserne bli litt bedre kjent med dere så hiv dere rundt og svar så det ljomer. Og en ting til... hadde det ikke vært for at dere la igjen koselige kommentarer hos meg så hadde jeg ikke ant at dere eksisterte :O)

Værsåsgod til Jordbærpiken, Drømmen om en eplehage, Som mine dager er, Lobelia-damen, Put in a box , Hjem og lykke og Ralfefarfar

Helt til slutt! Jada, jeg har fått Christian på hjernen, jeg er regelrett besatt av Christian. For en opplevelse de to gutta hadde. Jeg ser på løveklemmen om og om igjen og blir bare ikke mett av å se noe så fantastisk som den gjensynsscenen. 50 millioner treff på you tube , ha ..spør om jeg er med på å øke det antallet. Så da har jeg i likhet med tusener av andre bloggere laget plass til videosnutten. Hjertebank, tårer i øyenkroken og bare LOVE LOVE LOVE , sukk, smelt og dån så vakker en klem kan være !




Går du inn på nrk kan du se den fabelaktige dokumentaren der.

Løveklem fra meg !

04.06.2009

LURENDREIERI

Her i gården er det ikke særlig tålmodige barn når det kommer til fotografering. Det er bånn i bøtta å bli fotografert, det er såååååååå kjedelig at hjelpe meg. Men det finnes smarte grep som vi mammaer kan ta. For mange år siden kom jeg over dette tipset i et fransk bryllupsmagasin. Fest en snor på tvers i hagen og heng opp forskjellige rammer. Jeg bruker kranser som ramme og paspartou i div. størrelser som jeg henger opp rundt om. Ler godt her for jammen har den ideen "lurt" ungene trill rundt. Gjett om jeg har trikset meg til mange blinkskudd opp gjennom årene. Først er barnene, spesielt de skeptiske utgavene, rimelig lunken til rammene som henger rundt om, men før eller siden klarer de ikke å motstå fristelsen. De griper fatt i en ramme og presser ansiktet sitt inn og lager all verdens grimaser, og der sitter selvfølgelig du klar og fyrer løs med kameraet alt du er god for.

Juhhuuu, bildene til julekortene er i boks. En liten advarsel her : bruker du denne ideen i et familieselskap synes de voksne dette er knallgøy, de har en tendens til å okkupere rammene, stå klar med en sprayflaske med vann så blir du raskt kvitt voksenfolket, fniiis ! Noe annet lurt er å utstyre barna med hver sitt engangskamera og la de fotografere hverandre i rammene .... mens du knipser i vei og blir verdens mest fornøyde fotograf. Garantert vellykket og mange skjønne bilder. ...(en gang vært mislykket da jeg smurte leverpostei på en ramme for å få hunden interessert, ha ha, hele rammen forsvant i et jafs)

English: To hang different frames in your garden is a super trick to get good pictures of your children.

01.06.2009

PINK CHAMPAGNE ON ICE

Hei alle sammen! Endelig er dagen kommet som jeg har gledet meg vilt og hemningsløst til. Og ikke nok med at dagen endelig er her, men den er helt fantastisk med det nydeligste sommervær som tenkes kan.

Snart lukker jeg døren og avgårde bærer det til byen for å treffe vennegjengen.

Tenker vi blir sittende noen timer på uterestaurant før vi så trasker utover mot Koengen, med Eagles billetter i hånden!

Gleder meg så jeg holder på å tippe over! Blogglandia har jeg ikke vært innom på noen dager. Sommerværet kom til pinsen og jeg har jobbet for å få vekk spøkelsesfaktoren : blekt ansikt + hvit tunika = skrømt.

Med andre ord har jeg ligget paddeflat i solen og ikke gjort stort annet enn å bli brun, yeahhh ! Kommer innom dere når jeg har gått inn for landing og fjærene har fått brust fra seg! Ha det godt alle godinger, vi blogges ved!

Ps: Døren på bildet er gammel, aner ikke hvor den kommer fra, men er nok blitt hentet fra et rivningshus og blitt satt inn her som kjellerdør. Det er en såkalt tofløyet dør i fiskebeinsmønster med de nydeligste dekorerte dørspeil på innsiden. Skal vise det en annen gang, nemlig litt vanskelig å ta bilde av, fordi døren vender innover og da må jeg ha det rette lyset for å få gode bilder av herligheten. Jeg har det orginale beslaget til nøkkelhullet, men har ikke fått tutlet meg til å få det montert, some day... Liker du gamle dører og andre bygningsdeler er det kjekt å ta døren innom her

English: The sun has arrived and the Eagles have landed. The concert is tonight and I`ll be there , Yiiiihaaa !