07.06.2009

GAZEBO

I går var det bittelitt irriterenes vær. Altså jeg står inne og ser ut på dette: sol og blå himmel. Men akk som synet kan bedra. Iskald vind fra nord heter gledesdreperen. På med dunjakke og pannebånd for å nyte utelivet....

Det kan jeg finne meg i rundt påsketider, men ikke i juni. Dagen ble en smule spolert, eller planene ble spolert. Fant på annet gøy da, er ikke fantasiløs på det viset. Jeg måtte jo feire litt at jeg var kommet på den berømte 100-listen. Mest av alt er det så kjekt at interiørbloggerne gjør seg gjeldene på slike lister. Selv om akkurat denne er basert på tall fra Blogglisten blir den likevel mer uavhengig enn om man spør bloggere om anbefalinger. Svaret man da får er avhengig av hvem man spør/øyet som ser. Og der vet vi alle sammen at smaken er delt i to som baken! Forøvrig vet jeg om maaaaaaange fantastiske interiørblogger som skulle lagt der om jeg fikk bestemme :0)

Anyways, dere har vel skjønt at jeg har kjøpt en paviljong... den fra Clas Ohlson til 1100 kroner. Den lå lenge flatpakket kan jeg si, men da jeg omsider pakket opp bitene var den helt grei å montere. I mange år har vi planlagt å bygge en pergola for vi trenger et takutstikk og det er koselig med en liten utestue. I år var det rett før vi satt igang, men jeg ble enig i at vi... hehe, utsetter det en stund.

Måten den er tegnet på betyr mye arbeid som støping, fliselegging av dekket, ned med takstein osv og helt ærlig orker jeg ikke tanken på å tilbringe de fineste dagene i året midt i en planke/ sementhaug når jeg ikke absolutt må.

Det optimale ville vært å få gjort arbeidet på sensommeren eller rundt påsketider. Vi får se om tiden strekker til, jeg ønsker at om vi begynner skal det gjøres fort ferdig og derfor må det nøye planlegging til. I mellomtiden får paviljongen duge som utestue.

Jeg liker å ha det frodig i uterommene mine og nå begynner det å ta seg til. I fire av hjørnene har jeg plantet klatreplanter, 3 klematis og en humle. De stortrives og har på 3 uker klart å nå taket, ikke verst.

Blir spennende å se hvor plantene tar veien etterhvert som de strekker seg. Jeg er ikke himla begeistret for å ha planter krypende over hodet på meg selv om det er veldig fint når de slynger seg overalt.

Men rett over matfatet?...dryssende blader og annet knæsk ned i grillmaten kan jeg finfint klare meg uten. Planen er å få plantene til å overvintre i krukkene sine, skal kunne gå greit, har klart det før ved hjelp av ullpledd og isopor. Noe av det viktigste jeg må tenke på når det gjelder utekrukker er å legge myggnetting i bunnen av krukkene. Ellers kommer maurene og lager seg tuer om våren, det skal jeg ikke ha noe av.

Skal nok få mange koselige stunder her ute, om det er i måne eller solskinn. Klem fra meg!
English. We are planning to build a pergola but we have decided to wait because it means a lot of work. That is a kind of work that should be done early spring or late summer. So in the mean time a gazebo is the answer. I have planted clematis and after 3 weeks they have reached the ceiling, they do love the place. And so do I.

32 kommentarer:

Mona. sa...

Herlighet så flott og frodig du har fått det,i hagen......og super paviljong !!! Tenker du koser deg glugg ihjel,der inne....og nyter synet av både klematis og andre nydelige blomster :) Ble veldig nysgjerrig på det med isopor......?? Pakker du inn hele krukken med blomster i ? Jeg er nemlig ikke så god på dette området,skjønner du......og jeg har ikke tall på hvor mange klematis,og kaprifol jeg dar tatt døen på,fordi dem har stått i krukker.....(jeg har jo desverre ikke hage),så da har det gått litt dårlig,kan man si... ! Kos deg,og ha en finfin søndag......nå er det vel på tide å finne køya :) Ikke lett,når det er helt lyst,og sola skinner,kvart over 4 på nattmorran.....hihiii :) Klem fra nord :)

liven sa...

Så fint med denne!!
her kan du vel gjerne sitte i le for den kalden vinden også!!
nydelige dager men sååå kaldt!!
Skjønn klematis som blomstrer hos deg! Ingen av mine blomstrer og de jeg har i krukker er litt tufs i år! Nå har de fått gjødsel og litt ekstra omsorg så får jeg se om de kommer seg...ellers får jeg prøve å plante dem ut i hagen!
ha en fin søndag...og kle deg godt:o)

Kerstin sa...

ja man fikk seg en overraskelse når man gikk ut i går..
Så fort det har blomstret og vokst hos deg... Paviljongen er kjempefin .

Ikke dumt med myggnetting da... det har jeg ikke tenkt på..
Håper du slipper dun jakke og panne bånd i dag..
God søndag
Klem

MOLLY sa...

God morgen!
Du spørsmål!!! Jeg har plantet noen riddersporer stauder, og de knekker en etter en, ser det er masse maur rundt de og på de, har det noen sammenheng?
Kom bare til å tenke på det når du sa det med krukkenene. Det skal jeg iallefall huske på:)
Kos deg i hagen idag!

Cecilie sa...

Så deilig og frodig du har det i hagen din! Ser ut som en ekte sydlands blomsterhage, en virkelig fryd for øyet! Takk for tipset om myggnetting, det skal jeg huske på :). (Ikke for at jeg kan skryte på meg grønne fingre i det hele tatt, det ligger nok mye kunnskap foran meg før jeg kan komme i nærheten av frodigheten hos dere *hehe*. Men man lærer med tiden, sant?? )

Pavilliongen ble kjempefin!!

Ha en super søndag, vi får håpe på litt mindre vind i dag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattit till 100-listan, undrar om det finns sån i Sverige..Den paviljongen var fin, och bra pris var det också. Många fina bilder att njuta av, det passar bra idag.
Kram till dig
AnnaMaria

Hilde sa...

Du har en ytterst velfortjent pålass på 100-listen - bloggen din er veldig inspirerende, i hvertall for meg som driver med interiør i det spede... Paviljongen din ser veldig trivelig ut, og hvilken fart det er på dine klematis! Mine er så vidt på vei opp av bakken etter vinterens dvale...
Gleder meg til hvert innlegg du har laget - i dag skal jeg ut å ordne litt i egne ute intereiører, men når på ingen måte opp til din stil, desverre...
Hilde

Maliva`s verden sa...

Hei Lisbeth..du kan dette med å inspirere oss her i blogglandia..ingen tvil om det..Nydelig uteplass:O)Håper du slipper å ha på dunjakke ute idag...hi-hi..Klem fra Maliva

Les Cotrions sa...

Your gazebo is faboulous! I love it...so well arranged....your clamatis is stunning!
A sunny Sunday for you!
Vale

Nina i Paradiset sa...

Nydelige bilder!!!
Jeg vil også ha en hjemmesnekret pergola, men disse flatpakkede sakene er jo både pene og billige, så de får duge i noen år. (jeg har Jysk-utgaven)
Den klematisen din var bare helt nydelig! Er det 'Dawn'....? (er nemlig på jakt etter den!)

Klem!

Landcharm sa...

Kjempeflott paviljong du har, også så koselige detaljer du punter opp med. En flott oase...

ralfefarfars paradis sa...

Det tok jeg utfordringen..puh..så fint lysthus...sikkert fint med pergola også..skjønner at det er deg jeg må komme til med hagespørsmål..så fint med klatrende vekster..skal prøve meg på noen etterhvert..nydelige bilder!!
Ha en fin dag!!

Jannicke sa...

Ja, frodig er det jammen santen hos deg!!
Rett og slett kjempefint! Mange fine planter, spm jeg aldri har hatt i min hage (men som veldig gjerne kunne kommet her!)..

Og takk for tips med myggnett i bunn av krukker! Jeg pleier å legge en gammel nylonstrømpe i bunnen ;o)

Ha en deilig søndag, litt kald vind i dag og - men ellers kjempefin dag!
Ps : Jeg la deg i blogglisten min jeg ;o)
Klem J.

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh vilka underbara blommer du visar. Riktiga sommar bilder.Ha en fortsatt mysig helg.
Kram Tess

M sa...

),O
lö,)
l),
l
Gratulerer med listeplass, må innrømme at jeg ikke er så "inne" på det, føler meg splitter ny her inne enda....selv om jeg kom i april...
Nydelig utepaviljong du har fått til.
Og flotte klogger du har bilder av.
NETTOPP sånne klogger så jeg på damer på Home & Cottage.....hvis du ser innlegget mitt, så skjønner du.
Jeg vil ha klogger!!
Klem, M

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så flott det ser ut! Du har verkligen fått till en blommande oas. Kan tänka mig att det blir många sköna studer där i sommar, om nu bara vindarna blir varmare... :-)

Ha det fint Lisbeth!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Lisbeth!
Alltid så koselig å lese når du har vært innom på bloggen min. Tusen takk!
Veldig koselig med paviljongen din. Og herlig med klatreplanter som slynger seg rundt i taket. Masse herlige blomstring hos deg, og spesielt måtte jeg beundre den hvite klematisen din. Tenk, klematisk i blomst allerede!
Vi får inderlig håpe vi får skikkelig godt sommervær fremover, slik at man kan nyte utelivet ordentlig! Klem Trine

Minime sa...

Paviljongen var skikkelig fin og prisen likte jeg. Nå fikk jeg lyst på en i hvert fall. Men plassen er det store problemet. Jeg har liksom ikke lyst å ha den stående rett ved siden av sandkassa for eksempel. Med tanke på ditt tips om fotografering blir det kanksje muligheter for å snikfotografere fra bak en gardin i paviljonegen i så fall. Hm, noe å tenke på. Ha en fortsatt fin søndag.

Margrethe sa...

Så flott uteplass, med fine planter og koselig innredning. Det er deilig med sommer og utetid, og da er det kjekt med en "utestue"!

Ha en fin kveld. Hilsen Margrethe

Datt sa...

Så fint! Klatrende planter er så vakkert og gir en herlig følelse, men må si meg enig i at de ikke trenger å være oppå maten da... :P

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

SÅ flott paviljong ! OG koselig du har laget til rundt om !
Liker klematisen din, den får jeg ikke til den dør hvert år. Vet ike om den tørker ut eller hur, jaja den er kommet litt oppover så får jeg se om det går bra denne sommeren !
Ha en strålende flott uke som kommer :0)

Susanne sa...

Oh vad fint! Ser inbjudande ut. Du har ett fint hem.
Ha det godt!
/Susanne

Dagny- Heim sa...

Dette var slett inga dårleg erstatning medan du ventar på hagestova :-)

Kjempefin den klematisen din.

Tone sa...

Hei
Så flott utestue!!
Pergola er kjempekoselig det også, så gled deg!
Mannen min lagde en for tre år siden - og nå møtes Lykkefund-roser, klematis, og kaprifol over taket. Det er en lykke å sitte der og drikke rosè-vin på sene sommerkvelder, det lukter bare helt utrolig!!
Omkranset av høye blå riddersporer og andre roser blir det slett ikke så verst :-)

Om du legger en liten isopor-plate under krukkene dine til høsten før vinteren setter inn, - er dette også et bra triks for å få ting til å overleve i krukker!

Ha en fin dag.
Tone

Anonym sa...

Hei Lisbeth, jeg er journalist og vil gjerne ta en prat med deg. Så raskt som mulig. Fint om du ringer meg på 99 15 59 53. Vennlig hilsen Sigurd.

Bygging av drømmehuset vårt sa...

Så flott blogg du har! Kom hit via jordbærpiken nå...og hit vil jeg tilbake.
For noen sylskarpe og nydelige bilder du tar! Jeg blir nesten flau over bildene på bloggen min... Kan jeg spørre hvilket kamera du bruker? (Uten at jeg har finlest bloggen din, og du kanskje har skrevet det før..)

Smil fra Anita
(som legger seg til som følger)

Lisemoren sa...

Dette var en nydelig uteplass. Jeg syns den paviljongen var et godt alternativ til en pergola jeg, selv om jeg skjønner behovet for noe mer varig og solid. Liker meg veldig godt her på sidene dine, du har en flott blogg :)

Hilsen Lisemoren

Underbara Hem sa...

å så fint du har de

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Skal si du har det koselig i hagen... her er det slik at plantene har gått i hi - iskaldt... men det blir nok bedre... venter på sol og varme...
Paviliongen er kanllfin...vi har hatt en i mange år, fungerer super som sommerstue - lar bare "skjelettet" av den stå oppe, tar bare av tak og vegger på høsten, og setter det opp igjen på våren...tilbringer det meste av utetiden der...

Ha en super kveld og uke...

MiaMaria sa...

Hej!
Som alltid så fina inspirerande bilder från dig och ditt vackra hem....

HA´det så bra!
MiaMaria

Anonym sa...

Flott paviljong og beplantning omkring! Virkelig innbydende. Men... har den stått stødig til nå, i vær og vind? Jeg har lyst på noe lignende, enten paviljong eller pergola, eller begge deler, men er veldig usikker på hvor stødig de vil klare å stå mot vinden. Her deiser nemlig parasollglassbordet iblant over ende...
Har dere fortøyet dette grundig i bakken?

maría cecilia sa...

A great gazebo and your white clematis are superb!!!!!
I have one like yours but took off the fabric roof... it`s for my climbing roses.
Muchos cariños,
Maria Cecilia