19.04.2009

VÅRTEGN HULTERT TIL BULTERT

I dag blir det vårtegn, i Humlebackens tegn, på en søndag istedet for på mandag. Slik får det være denne gangen., i dag har jeg tid til å blogge litt, mens uken som venter er hektisk. Jaha , da er jeg i havn med spyling av platting, ca 150 kjekke kvadratmeter med støp og heller er nå høytrykksspylt cm for cm.....puhhhhhhhhhh !


Om en drømmer om ett hvitt hus med hvitt gjerde og hvite hagemøbler bør definitivt en god høytrykksspyler befinne seg i den samme drømmen. Og tid til å bruke den. Den jeg har er god, men ikke god nok... Etter 1 time med spyling er ca 20 gange 20 cm blitt ren. Fytt i katta FOR en jobb. Men ser dere før og etter bildet ?! Skulle altså tro at denne plattingen lå midt i byen og at E18 krysset den med den verste tungtrafikken som tenkes kan. Sannheten er at her beveger det seg ikke ett menneske gjennom hele vinteren, og jeg bor ikke midt i byen. Dette er regelrett sur nedbør ,..skremmende !

Nå er det iallefall rent og klart for sommersesongen, deilig.
Litt kaos råder når møblene dras ut av boden ! Må vises det og, den usminkete sannheten ;O) Glansbildene får man se i interiørbladene, her er det virkeligheten som gjelder.

Noen stoler har funnet plassen sin, men alt flyttes vel rundt etterhvert som sommeren skrider frem. Om våren er det mest behagelig å sitte inntil husveggen, ingen sur vind når inn her.

Lovet at jeg skulle vise noen gaver som jeg fikk til bursdagen. Jepp, ønsket meg nye planter og det har jeg fått :0) 2 nye sorter peoner som jeg satser på skal trives. Det går vel ca 3-5 år før de blomstrer, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves !


Et magnoliatre har stått på ønskelisten lenge, nå er det mitt !!! Veldig kjekt med bursdag på denne tiden av året.

Dronningene trives, heldigvis for det.

Det første jeg "innredet" var en kosekrok til meg selv :O)

Faktisk har jeg malt også, muren i bakgrunnen var ikke hvit etter vinteren, men hadde dekorative striper i svart og grønt, fysj... Åhh, det er bare en lettelse med alt som er gjort!

Det sikre vårtegnet er at jeg graver i hagen, mens mannen i huset suser rundt på denne kjekke 2 hjulingen :O)

Hver sine interesser sier jeg og graver videre !


Ønsker dere alle kanonfine vårdager, her har været vært absolutt helt fantastisk, håper det varer. Klem fra meg.
Spring sign from me. Wish you all wonderful days.

43 kommentarer:

Anettes hus sa...

Fantastiske bilder fra din flotte uteplass, Lisbeth!! Gleder meg til å se flere av det slaget etter hvert som sommeren skrider frem:)jeg trenger all den "uteplass-inspirasjon" jeg kan få!!

Ha en fortsatt herlig søndag! Må nok vente til i morgen før det er vårtegn på plass på bloggen min;)

Klem Anette:)

Karin sa...

Kjempefine bilder! Syns det ser ut som de er tatt på Kreta... utrolig fint!

Jonna sa...

Ja, det er herlig å endelig kunne flytte ut litt.
For noen fine bursdagsgaver!

Kerstin sa...

Utrolig flotte bilder... Ja mye skal spyles og vaskes... Så flotte gaver du har fått da.. supert med nye planter...

Ja det har vært en herlig peride nå.. men vi får nyte dagene uansett vær=)
ha en fin uke =)

Klem

Jonna sa...

Åh, la nettopp merke til treskoene på siden her, hvordan er de i størrelsen, små, store...?

Prinsesse Elin sa...

Hello snuppa mi
Spørs om ikke vi to må test kjøre denne doningen hvis det skulle passe seg:O)
Så kunne vi cruset rundt i Bergen med kjøre dress fra vintage collesjonen fra Kapphal....eller var det Fretex??
Synes du har kommet langt. Jeg trodde jeg skulle rekke så mye denne helga å det har jeg men ikke sånne ting som vises igjen. Jeg har rukket å luke 9 meter med bed som var fullt av dritt, snegler, gammel bark og mange rare vekster som jeg ikke har planta der.
Men en rododendron har jeg fått planta i dag. Nå gjenstår bare to tre, blåbær, så 20 pakker med frø og HØYTRYKK SPYLING av 60-70 kvadratmeter terrasse og murer....men det går så fint atte, jeg tar det som det kommer å stresser ikke. Bare jeg er ferdig til 1 mai....( sitter jo i styret i ap og ferier denne med brask og bram) Altså ingen jobbing på 1 mai. Da holder vi hviledagen hellig.
Her er det dvd titting for de andre i familien som har ro i rompa til deg. Ikke jeg. Jeg skal gi kjøkkenet en liten make over etter middag, lapper og hundehår.
Vi snakkes klem fra ELin:O)

Hemma hos lilla mig sa...

Fantastiskt fina bilder från din uteplats. Vilka fina födelsedagspresenter du har fått.
Häftigt med mannens motorcykel..
Ha, en trevlig vecka.
Kram

in my garden sa...

Ser du har hatt en produktiv helg du også,he he. Veldig fin uteplass du har fått deg der.Hvis det er en trøst så blomstret min peon etter 2 år.Det kom kun en blomst da,men jeg ble strålende fornøyd.Jeg plantet magnolia også,ganske lite enda.Men utrolig vakker når den er i blomst.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du ser ut och bo så fint, och städat ute har du gjort. Kommer bli härligt med möblerna på plats. Magnolia, Pioner och Pelargoner så vackert. Ha nu en bra vecka
Kram till dig
AnnaMaria

Anita sa...

Kjempe fint og koselig innlegg! Har drevet litt ute her vi også, byttet noen hekkeplanter og vært maaaange turer ut og inn av drivhuset for å se om det spirer no mere;0) Åh! For en skjønn tid! Ha en flott uke og nyt innimellom slagene:0)

Granne med Selma sa...

Har precis kommit in från en eftermiddag i trädgården. Har klippt och ansat, planterat och fejat :-) Det är så härligt ute nu. Och jag blir så sugen på att köpa fler pioner efter att ha sett ditt vackra inlägg :-)
Klem

moni sa...

så nydelige bilder av uteplassen din:) kjempeherlige bilder! Trenger også masse inspirasjon! harley er jo også et veldig sikkert vårtegn!! ønsker deg en videre fin søndag!

Anonym sa...

Så effektiv du er! Deilig med alt som er gjort! Jeg satser på neste helg som den store arbeidsgelgen i Igi huset og hagen!

Linda sa...

Nå må jeg bare legge igjen et spor etter meg...har vært innom deg før..
Du har en nydelig og inspirerende blogg!
Koselig har du det ute også!

Klem fra Linda

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Herlige bilder.Har du fått overvintra Dronning Ingrid til å blomstre alt? Her har jeg planta stauder og rosebusk.
Ha en fin uke!Klem Linda :))

Emmas Verden sa...

Gratulerer med vel overstått dag!!!
Så masse fint du har fått da...peoner er jo bare vakre og manoliatre skulle jeg også gjerne hatt ;)
Flotte bilder av uteplassen din..det er bare å glede seg til tida fremover..
Ha ei fin uke!!
Klem Anne***

Linda sa...

Hei på deg i fineværet!

Deilige, vårlige bilder du har tatt! Du har hatt litt av en jobb med å gjøre ren platningen; tenker det er godt å ha det gjort! Jeg ser frem til å følge med på hvor fint du kommer til å få i hagen det fremover.

Linda

Som mine dager er sa...

He he ... du koser deg med alle dine gjøremål du også. Høytrykkspyling av terrassen tar tid, men det blir så bra til slutt. Vi har ikke begynt enda. Her har det regnet og vært surt og kaldt hele helgen.

Regner med å få se peonene dine om noen år. For et syn de vil være. våren må være en fantastisk tid å ha bursdag på :-)

Er det Dronning Ingrid du har stående på hyllene der?? De er så usannsynlig vakre med sin sarte rosafarge. Jeg har en stikling stående i krukke, og kan nesten ikke vente til blomstene kommer.

Dette er en herlig tid, ikke sant. Våren og alt som vokser og gror. Elsker denne tiden, og skulle gjerne sagt FREEEZZE slik at det ikke går så fort. Rekker nesten ikke henge med i svingene jeg....

Klem fra Marit

Maliva`s verden sa...

Wow..for en uteplass du har....og ingentvil om at du har grønne fingre.Gleder meg til å følge deg videre utover sommeren...Go`uke til deg fra Maliva

Min Verden Hanne sa...

Nå har jeg sendt deg en mail og gratulerer med alt som er gjort. Kan jeg få anbefale en børste fra Gardena som er til å koble på vann med langt skaft. Helt genialt! Da går det faktisk litt fortere å vaske. Ellers, pioner - hvis du ikke planter for dypt kan du være heldig å få blomster allerede i år. Plant kant i kant i bedet. Nydelig planter :)

Hilde sa...

Så deilig og vårlig du har det! Hagemøblene dine er kjempefine. Må bare si at den stolen du har med myke former og fotskammel var helt min greie !!! Er den å få kjøpt i dette langstrakte land? Drømme drømme...

Emmeline sa...

ÅÅÅ du verden:) Du skriver at dette liksom er FØR bilder. Hvordan vil ETTER-bildene da arte seg?? For dette var Idyll fra ende til annen syns jeg. Her hos meg har jo møblene stått ute i løpet av vinteren. Himmel og hav for en jobb. Må vaskes, skrapes og males igjen. Ikke bra. Ikke bra i det hele tatt.

Takk for koselig hilsen vedrørende syke barn og hysteriske mødre og alt det der... hehe. Jeg vet jo litt om det. Har ikke blogget noe særlig om sykdom og elendighet før, og har ikke noen planer om å begynne med det. Men pittelitt hverdagslighet går jo bra. Historien med lillemor og broren er jo superflott. Han kollapset hjemme mens de var alene, med fullt av mat i munnen. Hun skjønte at det ikke ville hjelpe å ringe oss på jobb. Vi ville ikke komme hjem i tide. Hun ringte istedet legevakten som instruerte henne i hvordan hun skulle få maten ut av halsen på broren som var i et anfall. Det klarte hun ikke. Ikke før storebror kom hjem fra skolen og med adrealinkrefter de luxe løftet lillebror opp etter beina...Opp ned altså, på strake armer. Lillebror veier sikkert 50 kilo så den gutten har virkelig brukt det han hadde av krefter på få få det til.

Sammen klarte de å få frie luftveier... og sånn var den historien. Da vi kom hjem lå det en lapp på bordet. Om at ambulansen hadde vært der, men at alt hadde gått bra... og at de nå hadde gått for å spille fotball. Du verden!! Det er små marginer i livet sier bare jeg;)

Lovise sa...

Ja nå er våren virkelig kommet hos deg ser jeg. Koselige bilder fra uteplassen din. Håper snart det blir vår hos oss også.

Aina sa...

Fine bilder fra vårpussen av den fine uteplassen deres. Ser så koselig og fint ut.
Jeg kunne tenkt meg å ha bursdag jeg også, så mange nydelige blomster som frister.
Men måtte vel ha ønsket meg et tonn jord først, her er det bare mose, ugress og stein*sukk*
Kos deg i kroken din og ha en fin ny uke!

essemia sa...

Ja, det är otäckt med allt skit som kommer ner från vår blå (?) himmel. Men fint blev det ju efter. Ni har så många fina stolar och ställen att ha dom på.
En magnolia står högt på önskelistan här också. Får väl se hur det blir med det. Nu har jag önskat mig en torkställning till födelsedagen så jag får kanske köpa blomman själv, ha, ha.
Hoppas du inte stressar ihjäl dig i veckan som börjat.
Kram Elzie

liven sa...

Hei Lisbeth:o)
her ligger det an til å bli flott i sommer!!
du har jo fått gjort så mye du.....føler at vi her går og stanger!!!
nydelige peoner som gjør mye utav seg når de først kommer!!
Tålmodigheten lenge leve....
tenker å kjøpe en rosa til jeg også!!
Ellers er det litt engelske roser jeg har planer om i år!!
Kjekt å ha bursdag i april når butikkene bugner av varer!!
Jeg har i juli og i år ønsker jeg meg en slik dekkstol som du har.....og den skal være bare min!!
Klart du må lage til kosekroken din først.......

Ha en fin uke Lisbeth:o)

Hverdagen vår sa...

Så flott en uteplass, Lisbeth.
Her finleses alt om hager/uteplasser for tiden, da planen er å bli litt mer ferdig.
Hadde vi bare kunne bestemt oss for hvordan vi vil ha det, støp eller treplatting..hmm.
Uansett, din uteplass gir meg inspirasjon:0)

Så flotte gaver du har fått, og gratulere med vel overstått bursdag!

Klem fra Eli

Ha en flott uke

Grip dagen sa...

Skal si du har stått på! Ikke få timer jobb som skal til før en kan innta godstolen med god samvittighet... Puh!

Jeg hadde også våronn i helga - men ikke hos meg selv...
Min bestemor er lam i venstre side etter slag. Siden ho er lam i armen måtte jeg plante og ordne for henne - jeg har jo bare brukket min arm...
Det var et rart par som jobbet ute, ho i rullesol og jeg med brødpose over gipsen. Men kan tro vi klarte oss fint!
Hagemøbler kom på plass, blomster i krukker og kasser - og jeg fikk mange nye fregner og en god klem fra ei glad bestemor!
Ønsker deg nok ei flott og vårlig uke!
Klemmer fra Marit

Villblomsten sa...

Helt enig - dette ser ikke ut som før bilder :-) dette ser ut som ferdig ferdig :-) Blir helt misunnelig jeg :-) Vi skal grave opp igjen hagen i sommer ... for 3 eller 4 ? gang ...
Men da kan jeg jo titte på alle de nydelige bildene dine og drømme meg vekk :-)
( mens gravemaskinen lager alt skitten og rotete her :-)
Ha en fin dag :-)

Fia sa...

Härliga bilder. Vår? Jag får sommar känsla och lite medelhav...härligt.
Fia

mali-mo sa...

Fikk skikkelig vårfølelser av å se på bildene dine, så koselig du har det her da! Og FOR en spylejobb...tror jeg revurderer slle mine planer om skifer platting her....eller kanskje jeg må holde meg til den der "rustikke" stilen vi har her nå hehehe.

Du, tusen takk for tannkost&-krem tips ;) Vi har faktisk hvert vårt av alt, men de skal jammen få litt avstand mellom seg nå, tre glass istedenfor ett som idag, hehe. Håper virkelig det gjør susen!!!!!! Tar imot alle tips med stor takk uansett ;)

Størhuset sa...

Det ble koselig tilslutt da! Heldig du er som fikk fine peoner, virkelig flotte blomster, har endel av dem, og de er verdt og vente på ja!
Ha en fin uke!

Hespe sa...

Hei Lisbeth!!
Åhhhhhh, nå kom jeg virkelig i vårstemning du :o) Så masse herlige bilder fra uteplassene dine. Litt hulter til bulter må det jo være før alt er på plass, men synes dette så VELDIG bra ut jeg. Misunner deg de flotte uteplassene dine, som nok gir deg ufattelig mye glede i tiden vi går i møte. Har jo enda bloggbildene dine fra i fjor sommer friskt i minne.....

Ha en supergod uke videre!!

Elizabeth sa...

I just discovered your blog. I can not read it , but I love your decorating!
Elizabeth

Randi sa...

Heia Lisberth!
Å tusen takk for helsinga frå deg,det er så kjekt at du titter innom meg!
Men WOW,seier eg berre!!For ein uteplass du har.....sukk! Ja eg skal no berre innrømme at eg sat her å smug titta inn til deg sist sommar,å jammen sat eg her å sukka skal du vite!Du er kjempe flink!!
Eg seier som Emmeline,dette er før bilder,å kva med etter bilda da...sukk igjen!Ser ut som du bur i eit anna land du:-))
Eg har IKKJE grøne fingrar,så derfor misunner eg deg litt;))
Men du....eg har så sansen for Harley Davidson sykklar og eg,og denne var no ein draum spør du meg;)))Det kan du helse mannen med,super fin sykkel:-)Å når dei rullar etter vegen,ja da er det iverfall vår og sommar!:-)
Ja eg gledar meg til å følgje deg vidare framover Lisbeth,eg veit at det du kjem med blir berre bedre og bedre!!
Ha ein super fin vår dag!
Klem frå meg,Randi

lavendel mio sa...

Hei på deg!!
Ja her er det bare å sette seg ned og nyte det gode liv:))
Nydelig på altanen din, så lyst og delikat.
Syns den tohjulingen var berre helt rå, har mange brødre og 2 søstre som har dilla på motorsykkler, spesielt Harley:))
Ha en superfin tirsdag,klem:)

Erika sa...

Jo visst är det väl härligt när vi går mot varmare tider..Njuuuter av värmen här med, förutom idag då det tyvärr är kallt o molngt :(

Vilka underbara bilder du har tagit på en så fin uteplats...Du ger verkligen inspiration och jag blir så sugen på att gå ut och dona när jag kikar in hos dig :)

Ha en fortsatt trevlig och förhoppningsvis varm vecka..

Kram Erika

Romantiska Hem sa...

Hejsan Vännen min!
Ja, spänningshuvudvärken har tonat ner sig men phu så jobbit när man får det så där intensivt och länge, jag har aldrig tidare haft det så. Du ska verkligen ha tack för din uppmunttrande kommentar för den värmde allt!! Vilka ljuvliga bilder du visar för oss, här iu vår stad har det dessvärre börjat blivit kallare igen (hoppas att det är tillfälligt för jag vill ha vår!!). KRAM Petra E Romantiska Hem

mormorelsie... sa...

Härligt med vita pelargoner,och härliga bilder för övrigt.
kram o ha en go dag
ninni

Guttemamma sa...

herlig vårinnlegg fra deg!! Og du, mine peoner blomstret første sesong,stikk i strid med alt jeg hadde hørt!
Lykke til,hilsen fra Anette

Lilla Blanka sa...

Hej goa Lisbeth!

Du kan verkligen skapa vackra saker..! Din uteplats är inget undantag, det är såå mysigt!!!

Och vännen...stort grattis i efterskott!!! Dina presenter var jättefina!

Kram
Mia

Två systrar sa...

Vilken jättefin blogg du har!! Extra förtjust i dina fina garderober/skåp!! Ha det så gott! Kram C&M

Ingunn sa...

Så flott du har laget det. Veldig fin inspirasjon for meg som holder på nå. Snekkerne høres i bakgrunnen her, og så er det bare å ordne resten :)

Hilsen ingunn