01.04.2008

TIL DET BEDRE

Så godt det er med rent kjøkken, åhhh superdeilig å få vasket ned diverse hyller. Det som skal skinne skinner. Det gjorde det ikke før... men med den sterke vårsolen inn vinduet er det ingen vei utenom vaskebøtten. Kjevlen og kakeformer som jeg hadde som liten er puttet oppi Norgesglasset.
Hyllen på kjøkkenet er stort sett den eneste plassen som holder seg ryddig , kan ikke si det om kjøkkenbord og benker . Kan dere skimte den lille miniatyrputen som jeg sydde eller trengs det forstørrelsesglass, hehe. For de som trodde at jeg bare klippet 1 pute på feile mål kan nå le litt til, klippet og syddde 3..... men blir de ferdig, si det!
Synes det er utrolig lekkert med åpne hyller på kjøkkenet ....men bare på bilder.:o))) Fikser et par hyller, men thats it altså. Den vaskingen tar innersvingen på meg. Sverger heller til et gammelt skap med nydelig innhold som kan ha åpne dører om en føler for det, og klask igjen med dørene om det er for rotete.


Det passer meg utmerket, er stadig på jakt etter de mest fleksible innredningsløsninger som kan hostes opp. :o)) Bilder av mitt gamle skap kommer ikke i dag for det har nemlig ikke sett snurten til hverken ryddehjelpen eller vaskebøtten på en stund...Gammel flaske fra Hansa bryggerier med porselenskork. Lignende kan kjøpes på Åhlens for en billig penge. Jeg er ikke typen som har plastflasker med husholdningssaft på disken, glassflasker er mye mer delikate og koselige.Mon tro om det ikke er lekre, hvite linhåndklær med franske monogrammer Petter Sprett dekker bord-rumpa til Ole Brumm med? I allefall, med dette bildet skulle jeg si at tiden med å krype ut vinduet til altanen, henge fast, få vinduet i bakhodet og alt det dumme er over, gledeshyl!!!!!

Pesten er blitt bedre ;o))) Døren er montert og det er sann fryd å spasere ut og inn , ikke verst ;o))) Hunden skjønner selvfølgelig ingenting av alt dette nye som dukker opp, tok et nølende skritt ut på før han smatt inn igjen. Her ute kan det bli riktig så koselig å innta frokosten. Er hyggelig bak i hagen også, men her står morgensolen på så da er det alltid litt varmere tidlig på dagen. Gleder meg vilt til å sette ut hagemøbler og få innredet terassen. Nå gjenstår jo bare å male døren og , øhh, å pusse opp hele rommet.

Jo fortere det rommet blir ferdig jo fortere orden overalt, for nå flyter det. En hel TV stue tømt for innhold og spredd rundt i huset betyr rot, masse rot. Huttetu, har ikke engang tenkt over hvordan jeg vil ha det der inne, men får ta april måned til hjelp med den saken. Gamle franske linhåndklær med monogram er sååå vakre, har kjøpt et par stykker opp igjennom, dette er det nyeste i samlingen, kjøpt på Ebay.
Hadde vært noe det.. å servere fuglefrø , du så enkelt.

Ha det godt så lenge, jeg skal sette meg ned med fargeprøver og ymse interiørkataloger for å "sy" sammen vårt nye TV rom. Hvordan gjemme TVèn er det store spørsmålet.Ussj, TV er ikke pent.English. Do love shelfs in the kitchen , when they are clean.. I keep one or two of them. I prefer an old cabinet with a lot of beautiful porcelain, old linen towels , jugs and so on. Then I can keep the doors open when it is tidy and clean, if not, doors closed :o)) No pictures of the cabinet, it have not met the duster yet... But someday I`ll show you. I won the old french linen towel on Ebay. Do think the monogram is beautiful. My days crowling out the window are over, do love walking. Now I am planning the new room, colors, furniture, style.... My dog is wondering, is the balcony safe or not...
31 kommentarer:

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Så kos det var blitt på hylla på kjøkkenet mange flotte detaljer.Smårt å putte på norgesglass.Tv-rom så spennende.
Kjenner til at noen putter tv inni et fint gammelt skap å åpner døra når de ser tv...
Lykke til med fargevalg.
Kos deg!Ha det bra.Hilsen Linda :))

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Grattis med ny terassedør!!
Sikkert veldig greit å slippe å kave seg gjennom et vindu, for å nyte våren på terassen!
:O)
(PS- har du tilfeldigvis hytte/sommerhus på gjermundshavn,
eller er jeg langt på viddene....?)

Vårlig klem

tinemor sa...

Ja, den vårsola avslører det meste.
Her er det blitt vaket vegger og lister og vinduer, men kjøkkenet er ikke ferdigvasket. Mere skit der......
Hyllene dine er jo bare så dekorative!
Jeg har selv to hyller på kjøkkenet, men kommer nok ikke flere, for som du også sier, her blir det fort skittent. Upraktisk med åpen løsning på et kjøkken.....
Spennende med tv-rommet. Gubben lagde kino-rom i kjelleren da vi flyttet hit ut, og for et lite år siden flyttet tv´n ned dit å. Det er det beste vi noen gang har gjort. Vi ser mindre på tv nå , men det aller beste, "monsteret" er borte fra stua!!!!
Tv´r er ikke fint, heller ikke flat-tv, -syns jeg da.
Gubben er sikkert ikke enig med meg i det....

Grip dagen sa...

Høres ut som du har mer enn nok å henge fingrene i om dagen.
Det er hardt mens det står på, men en vet det blir fint til slutt.

Kjøkkenhylla var i allefall ryddig og fint pynta!
Dekoren er helt "i min gate."
Norgesglass, sølv, hvitt litt nytt og litt gammelt. Kjempefint!

Nei, symaskinen roper på meg fra syrommet. Må nok komme meg i arbeid!
Ha en fin dag!
Marit

Garden Angel sa...

Hei Lisbeth!
Så koselig hylle du har på kjøkkenet ditt!
Masse lekker pynt også!
Søt liten pute du har sydd:)
Den kan ikke ha vært lett å sy...så liten som den er:)

Du jeg falt helt for den nydelige krukka med havreflarnen i jeg!
Kan jeg få spørre hvilken butikk du har kjøpt den i?
Den var bare såå skjønn!

Ellers så var badet ditt veldig fint:) Det er deilig å ha badet nøytralt som du sier, og heller pynte med farger på andre ting:)

Ha en fin dag da Lisbeth! Du er en sann inspirasjon!!!
Stoor klem fra meg(",)

Randi sa...

Så mye fint du viser frem i dag også. Ja jeg er litt ening med deg at hyller er fine de...helt til man skal tørke støv av dem, da blir jeg fort lei.
Men noen har jeg planer om og lage så får vi se..:)

Skjønner godt du syns det var herlig å få opp den døren, det er jo nå fremover det er deilig å sitte ute og nyte den første varmen.

Ha en fin dag

Jema Rose sa...

Så vackert du har det på hyllorna i köket!!!

Kram, Jenny

<3

tindra lite mera sa...

Så mycket vackra saker överallt!!
Lisbeth,jag blir lite orolig...jag har väl tackat dig för utmärkelsen??Jag gör det igen,jag vart så otroligt glad,det är min första utmärkelse!!! På min sida gör jag reklam för ditt fina hem!
Kram Katarina

liven sa...

Hei!! Slitan med ny dør!! Kjekt nå som våren kommer!!
Vasking ja.....deilig med lyset nå men hjelpe meg så godt støv og dritt synest.
Ha en fin dag:O)

Guldkant På Livet sa...

Åh, är det någon som haar frestande bilder så är det DU!! Allt är ju vackert, sover du någonsin eller inreder du i drömmarnas värld också? Jag är helt imponerad av din kreativa ådra och otroligt vackra hem! Vi "ses" igen! Mari. ( gillar dina musikval också!)

Elzie sa...

Åh vad skönt att ha fått dit dörren. Inget klivande genom fönstret med bricka och annat nu *s*. Och nog är det härligt när det är nystädat. Hade ju storstädning här i påskveckan och det luktade så gott överallt.
Nu har jag fått ordning på bokstäverna på min blogg, lite lättare att läsa nu *s*. Däremot det andra begriper jag inte hur ni får till, men jag får väl lära mig!
Ha en bra kväll.
Kram Elzie

Gammalt & nytt sa...

Så fint du har det på hyllorna i köket!
Kram Irene

Lena i et bæssmorhem sa...

Støv er et kjent fenomen, kan man si... Har en del åpne hyller på kjøkkenet, og det blir nok noen i det nye kjøkkenet mitt også, for det er så sjarmerende, men, MEN: det blir mye støv, og på et kjøkken er det litt fett også... Skulle ha vært fin frue for hundre år siden med hushjelp..., men det er nå koselig å stulle og stelle selv også - dessverre ikke alltid.., men noen ganger...
Du viser så fine bilder, blir nesten "dårlig" av å se på dem...av ren misunnelse, da, vet du... Gratulerer med verandadør! Er den ut fra kjøkkenet? Min verandadør blir fra kjøkkenet og det syns jeg blir kjempepraktisk! :-)

Klem Lena

Pulsatilla sa...

Gratulerer med ny dør! Det blir nok flott med ny frokostplass i sola utenfor der :-)
ja visst er det flott med åpne hyller på kjøkkenet, men selv kunne jeg aldri hatt det uten å først å ha hatt en knakendes god vaskehjelp som kom svinsende innom. Jeg er IKKE glad i å vaske og tørke støv. Men flott er det hos andre, ja.

NinaS sa...

Har levd med åpne hyller i mange år i leide boliger (hva gjør man ikke når dørene er av type grusomme fra 70-tallet...?! plukker de av!)
Men i eget hus sverger jeg til vitrinedører, for støvtørking er ikke helt min greie...
-for å si det som det er, så er det bare en plass jeg ikke har støv, og det er på hjernen!! ;)

Klem!

Hulda sa...

Du viser jo så mye fint at jeg vet ikke hvor jeg skal starte med denne kommentaren min. :) Syns det så veldig fint ut på hylla di. Det er herlig med slike hyller, man får liksom vist fram endel da. :) Likte fuglehuset ditt veldig godt! Har lyst på et selv, det ville gjøre seg godt ute i sommer til pynt mellom noen blomsterkrukker. :)

Tonje sa...

For ett langt og lystig innlegg=)Er alltid så koslig å stikke innom deg her på bloggen!

Først av alt; grattis med altandør!!! Nå blir det mye lettere ja....men som du skriver...masse jobb også=)

Du finner helt sikkert ut av hvordan du vil ha det...plutselig vil du se ett bilde og bare vite at det var helt perfekt for deg. Noe som ofte funker og som er vakkert...(jeg syns i hvertfall det) er å bruke ett skap til å oppbevare tven i. Har sett flere her i blogglandet vise bilder av det og det er virkelig effektivt og vakkert. Jeg skal ha en egen liten stue for bare tven og slikt,så da kan jeg bare lukke den døren når det rommet ikke er i bruk...hihi

Den hyllen du viste fra kjøkkenet ditt var nydellig...og så vakkert som du har dekorert det...jeg er sånn at jeg aldri klarer å bli helt fornøyd når jeg dekorerer så det må mye prøving og feiling før jeg finner det rette. Jeg syns det er flott med åpne hyller til kjøkkenet,men når vi skal renovere vårt kjøkken skal det være skap.jeg har ikke så masse vakre ting at det vil gjøre seg på en åpen hylle,og ikke tror jeg det hadde blitt fint på det kjøkkent vi har heller....men kanskje det blir åpne hyller i vårt neste hus....(kremt!) Har ikke begynt å pusse opp dette huset enda,men planlegger allerede vårt neste hus...*jeg er gal!*

Klemmer

Inredningsfanatiker sa...

Åh vilket sinne du har för stileben och små arr, det var verkligen dunder flott. Ja, nej nu ska jag göra mig i ordning och åka till skolan. Är en anningen trött i huvudet, har sovit så dåligt. Min lilla prins har magsjukan...pust. Men pappa får vara hemma, jag törs inte missa mer i skolan nu efter semestern.
HA det gott Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Elzie sa...

Glömde skriva att ni har så fin tapet i köket. Är det en Laura Ashley också?
/Elzie

Dorthe sa...

Som alltid när jag tittar in till dig, får jag massor med inspiration. Tack underbara du!

Klem fra Dorthe

Magny sa...

-du har virkelig en FRODIG VERDEN ... veldig koselig !
Klem ;O)

Cathrine sa...

Hei, Lisbeth!! For en nydelig blogg! Og så flotte bilder du tar!!
Jeg har to spørsmål her: Jeg har lenge vært på jakt etter en tapet liknende den du har på rommet til din datter, den fra Laura Ashley. Jeg lurer på hvor du har kjøpt den?
Og så har jeg det samme spørsmålet ang den nydelige krukken du har kakene i med det nyyydelige lokket.

Hilsen Cathrine, hundmass@yahoo.no

KKannDesign sa...

Hei Lisbeth!

Jeg har ikke tittet innom deg før..men her var det sååå koselig, så jeg kommer heeelt sikkert tilbake!

Veldig fine bilder og trivelg lesing!

Velkommen innom meg også! Smil!

Smil fra KKann

Mia sa...

Den hyllen din på kjøkkenet er så vakker. I det hele tatt, du har masse vakkert, du Lisbeth, helt i min smak. Alltid like koselig å titte innom deg.

LISBETH---<-@ sa...

Cathrine! Takk for hyggelig besøk hos meg, men kommer ikke inn på bloggen din? ..... men krukken min er kjøpt i Danmark. Den har ikke noe merke på seg så umulig å finne ut merke, men har sendt spørsmålet videre til Mollys- Heaven, mulig hun kan hjelpe så da er det bare å vente..
Alle mine tapeter og stort sett alle tekstiler er fra Laura Ashley.Noe kjøpt i Norge, annet i det store utland.
Klem

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!
Det är så fantastiskt fint på kökshyllorna och du tar så underbara blider att jag inte vill gå härifrån..!
Kram
Mia

prinsessa1976 sa...

He he.....virker som alle synes pesten er lett....jeg gremmes når jeg ser ut på terrassen vår. Den skriker etter en vår oppryddning og et strøk med olje. Ikke minst nye hagemøbler, urner, planter og fine puter. Ha en fin dag. Masse klemmer fra Elin:O)

Marte sa...

Hadde du mista meg;)

Du har det så nydelig hos deg!!

Ønsker deg en fin helg:)
Klem fra marte

Garden Angel sa...

Hei igjen Lisbeth!
Det var da utrolig snilt av deg å spørre Molly`s! Tusen takk! Da får jeg vente i spenning:)))
Ha en fiin helg!
Stoor klem til deg(",)

Elzie sa...

Åh vad synd på en sån snygg tapet!! Jag skulle gärna ha något liknande i vårt kök.
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

Lene sa...

Hei, Lisbeth :)

Nå har jeg kosa meg lenge med "litt av hvert" innlegget ditt her. Og jeg er så enig med deg - åpne hyller er ofte en drøm for øyet... Men når hushjelpen svikter, og man må trå til selv med filla - er det ikke alltid like sjarmerende.

JEg har faktisk ingen - men går rundt og ønsker meg - og venter på en jeg har falt for hos Mollys. Og jeg er som regel heeeelt umulig. Har jeg først fallt for noe, nytter svært sjeldent noe alternativ. Da venter jeg heller i vinter og votter.

Deilg å slippe plastvindu, da. Og så spennende det blir å følge med på fortsettelsen av rommet :)

Kos deg masse i helgen, Lisbeth - uten Zeppelin og Stones, kanksje - hehe :)

Klem fra Lene :)