28.04.2008

FLASKEPOST

Her er det utrolig hektisk for tiden. Ikke mindre enn 3 bursdager i familien skal feires og i tillegg har vi familie på besøk fra en annen kant av landet. Det går i ett.... Men med en gang jeg får anledning ligger jeg på alle fire og maler gulvlister hvilket er drepende kjedelig, gjeeeeesp! Så inni mellom finner jeg på ørsmå aktiviteter som å rulle sammen passende papirbiter og putte de på flasker! Alt jeg finner på for å unngå kjedelig arbeid, stor fantasi skal jeg fortelle ;o)
Har vel nevnt såvidt,( les sutret rundt om i Blogglandia) at jeg har malt dører og at gangen har fått seg noen oppfriskende strøk.Knaggen over her har nok dere som har fulgt meg en stund sett på gulvet rundt om i huset ,men SE!!!!!!!.. den er kommet på en vegg, oh happy day! Det som er det kjedelige med dette arbeidet er at ingenting er nytt. Gangen ser ut som den alltid har gjort. Den var hvit fra før. Noen vegger har tapet, men ellers hvit ... og slitt. Så ingen vei utenom, den trengte sårt en hjelpende hånd. Vi har hatt en hattehylle som jeg sikkert også forsiktig har nevnt et par ganger for mye :o) Den kvalifiserte for Pest innlegget altså. Opphenget var ødelagt så den hang helt skjevt, hadde passet bedre i det skjeve tårn i Pisa enn hos meg;o))Nå er den vekk og mannen i huset har vært snill og snekret ny. I eldre hus finnes det ingenting som heter standard mål, ikke lett å få kjøpt noe som passer.
Den ble da fin! Krokene kjøpte jeg på Indiska. På toppen av hyllen står nøkkelskapet og en kurv som jeg har festet en porselensknott på, lettere å få tak på den da og dessuten dekorativ.Tips: borr hull i kurver og fest porselensknotter på, det er gøy! Putt gjerne dokumenter på flaske om du kjeder deg, fniis. Gamle kleshengere med skrift finner jeg ytterst sjarmerende så de får hedersplass.
Koselig tekst eller? Har aldri sett butikken, men regner med at det var en manufakturforretning som solgte klær for store herrer med store mager, hihi
Under hyllen står en pinnestol og min kjære hatteeske. Her har hunden i huset alltid hatt kurven sin, men nå er han flyttet inn i stuen. Han vil ikke ligge i gangen lenger. Det er ikke rart, den gamle hattehyllen fikk han i hodet ved flere anledninger så han anser plassen som høyst utrygg. Rasfare! Se nå ikke for dere at han fikk vondt, all klærne kom ned først ......
Gangen vår er en mellomgang så der trenger ikke være den største oppbevaringsplassen.Ellers hadde dette vært vel "dillete" for en barnefamilie. Dessuten kommer der nytt inngangsparti downstairs så det tillater at jeg kan pynte litt upraktisk her oppe. Inngangsdøren på bildet er ikke i bruk daglig siden vi går inn nede.

Foran denne døren utspiller det seg stadig en krig. 2 katter utenfor som vil inn, og en hund innenfor som vil ut. Det er ikke gode nyheter for en hvit gardin. Om dere visste hvor mange gardiner som har blitt flerret, filleristet og direkte mishandlet her ute... Denne henger bare oppe til finere anledninger. Nå er det bygget en vollgrav foran den med flere krakker og stoler slik at hunden ikke kan nærme seg den engang. Håper den kan holde seg hvit noen dager til, det nærmer seg nemlig bursdagen til prinsessen her i huset, ok med en ren gardin da. Sydde den i fjor, det er hvitt monogram brodert midt på, men umulig å ta bilde av uten skikkelig dagslys, helst med solskinn flommende inn fra vinduene :o)) Får heller ta noen bilder og legge ut en annen gang. Mye gjenstår i gangen så dere får nok slite med noen innlegg her fra fremover...
Koselig med en liten bjelle på døren. Den har hengt her i mange år, men har fått nytt silkebånd.
Som lett kan sees har jeg valgt sobre turkise farger i detaljene. Turkis er hygienefargen så derfor gir den et delikat og rent inntrykk noe som trengs i min gang. Håper vel å lure alle til å tro at resten av huset er like rent...illusjon! Klarte jeg å lure deg???? :O)))
Blir utrolig opptatt fremover så om jeg ikke klarer å stikke innom alle så lover jeg at jeg tar det igjen. Men slik er vel livet, bloggingen reguleres i takt med årstider og denne årstiden er deilig å nyte i fulle drag utendørs.
Klem fra meg.
English: Some details from my hall. Not finished painting yet ... My daughters birthday is coming up and I need to focus on that occasion rather then painting. The text on the hanger "StorJohann" means "Large Johann", I guess it comes from an old store selling clothes for gentlemen that needed large sizes;o))
Hugs

38 kommentarer:

tinemor sa...

Så lekkert og rent i gangen!!
Og jeg tar det som en selvfølge at det er alltid sånn, også i resten av huset.... ;-)
Nei, -med unger og mann i huset er det vel som her hos oss. Fem minutter etter at det er vasket og ryddet ,ser det bomba ut igjen. Gleden med å ha barn.... :-(

tales from an O.C. cottage sa...

All your pictures look like they belong in a magazine! The lighting is just awesome! LOVE to look at them!


M

prinsessa1976 sa...

Jeg ble hoppende glad da jeg var innom Indiska på fredag og oppdaga at det var her de hadde slike hengeknagger. Jeg ahr lett og lett så nå skal hyllene i huset få litt finere knagger enn sånne vanlige blanke kroker som ikke er fullt så lekre. Jeg har noen detaljer i en skalgs turkisfarge...en sånn blanding av blått, grønt og turkis med en dæsj svart i( må ha det om du skal blande denne fargen selv og vil at den skal bli perfekt.) Men bare bittelitt turkis...man kunne jo fort tro at jeg var en slik" lime og turkis elskende person og det er jeg ikke"
Her har prinsessa bursdag den 11 mai og da er det feiring 3 dager til ende...eller i år blir det litt sånn at vi ikke blir helt ferdige før 25 mai. Hun skal jo ha det berømmelige barneselskapet for venner...så et for familien men det kræsjer i fetteren sin komf, så alternativet var den 18 mai....men så tenkte jeg det måtte da være veldig greit å ikke ha noe planer den 18. En avslapende fridag( jeg tenker på de som må kjøre i 2 timer for å være med på prinsesse bursdag) så derfor legger vi det til helga etterpå. (de kommer nok til å takke meg på kvelden den 17 mai når de er trøtte og håvne i føttene, og IKKE ser lyst på en kjøretur dagen etterpå men kan hvile ut på sofaen og ikke gjøre noe som helst)
Nei her må det tenkes på alles ve og vel....hmmmmm....hva skulle de gjort uten meg??? he he he

Go klem fra Elin:O)

Elzie sa...

Vilken hatthylla!! Så bra att ha en make som är duktig på snickeri. Skulle väl klara det själv (om man gav sig hundan på det!) men är det någon annan som erbjuder sig så...
Det ser snyggt ut i gangen och ska bli kul att se fortsättningen.
Ha en bra tisdag.
Kram Elzie

Elzie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MiaMaria sa...

Hej!

JA tänk vad man målar och målar...
Men så snyggt ni gjort det i hallen med hatthylla och alla vackra detaljer på och under.

Fiffigt med korgen, tack för tipset!
HA det så gott!
Miamaria

Lykke sa...

Gangen din er kjempefin, så mange koselige og gjennomtenkte detaljer! Og jammen er du heldig som er mann som kan snekre så lekre hyller.

Tusen takk for tipset om pianoet, forresten. Har ikke bestemt meg hva jeg skal gjøre enda, men nå har jeg litt flere muligheter.

Ha ei kjempefin uke:)

Jema Rose sa...

Din hall ser jättefin ut!

: )

Kram, Jenny

<3

Randi sa...

De krokene var smart du. Må vel sjekke hvor vi har Indiskal i nærheten her..:)
Kjenner igjen det med hund og katt ja....vi har ei veranda dør som får gjennom gå..heldigvis går det greit med kappe gardiner der.
Den hjørne hyllen var flott!! og med alt det lekre stæsjet ble den helt perfekt!!

Klart det er mer moro å putte ark i fine gamle flakser enn å male. Det skjønner jeg også..hihih

Ha en fin dag.

Rosa sa...

Kjempefin gang du har ordna der, med masse lekre detaljar! Den nye hattehylla var så flott, og med smekre krokar :)

a home far away sa...

Hej!
Nu har jag länkat till dig på min blogg.

Ha en härlig tisdag
Kram Gunilla

Grip dagen sa...

Her er et flott vær idag. Og jeg skal ut og jobbe i hagen. Skulle bare innom på PC'n bittelitt.
Skal bare, skal bare....

Mye hyggelig lesing hos deg. Fine bilder og kjekke idèer. As usual!

Håper du får noen fine dager med besøk, kalas - og rene gardiner!

Gangen var i alle fall blitt riktig koselilg! Krokene under hylla ser gamle og fine ut. Jeg har også sett flerer ganger på dem. Har bare ingen prosjekter som krever slike akkurat nå...
Jeg liker også gamle kleshengere. Da vi kjøpte hytta hang det haugevis av slike i skapene. Også noen gamle som var laget av bøyd ståltråd. De er kjempe-sjarmerende!

Hagen kaller. Skal ut og dele mange stauder som skal få flytte til hytta.

Kos deg masse, Lisbeth!
Klem Marit

Anita sa...

Såå lekkert! Vår gang er nok det rommet jeg nå er minst fornøyd med av rommene våre på hovedplan!! Feil skap dører! Og feil farge på inngangsdøren;o) Har planer om skifte av dører på skapene, men det blir ikke nå;o) Nå skal jeg ut!!

Lena i et bæssmorhem sa...

Så fint det blir i gangen din! Jeg kjenner meg såååå godt igjen med det å finne på alt mulig annet rart enn det jeg egentlig burde gjøre. Huff...
Ligger en utfordring til deg på siden min..hvis du vil...

NaturelSuus sa...

Hei Lisbeth,
You are really buzy i read.
I hope you have a nice day with youre familie.
I make my first story for my blog!
Hilsen fra Suzanne

My little footprints sa...

Klart det så rent pent og delikat ut! Du kan triksene du, og det skal jeg jaggu huske på selv også ;) For et sjarmerende nøkkelskap du har! ;)
Det var godt å høre at det er andre i gang med litt listemaling også.. Og da kan jeg liksom så fint si; JEG ER FERIDIG! haha.. Var jeg slem nå? ;))
Klemmer fra Beth

Forgjengelige ting sa...

Menge koselige detljer her. Jeg likte kråhylla kjempegodt!

ha en fin dag!

Anitas hus sa...

Her var det bare så koselig. Og den hattehyllen din var sååå fin!

Hit kommer jeg gjerne igjen.
Linker deg jeg, så er det lettere og stikke innom;)

Ha en fin dag.
Klem:O)

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Hejsan.
Så mycket vackert du visar jag blir alldeles sjuk. Tyvärr är min norska halvknagglig men jag övar på den och förstår lite mer för varje gång( tror jag, hi hi). Hus som hellst får du har det bra och stressa inte för mycket. Kram från Annika

Magny sa...

åååhh du er så lur... takk for tips med poselensknotten! Og knaggene er rene nostalgien...
visste ikke det gikk an å kjøpe slike lenger. Har make i huset vårt på landet, men de er fra gamledager. Indiska er komt til bergen har ikke vørt der ennå, men MÅ snart forstår eg...
liker meg så godt her hos deg...

Anonym sa...

Hej, jeg kommer fra Tyskland og jeg kan ikke snakke bra norsk. Du har en mange, mange fint blog. Jeg elsker det. Jeg kommer hver ar til Norge pa ferie. Det er en vidunderlig land. Mange, mange hilsner fra Barbara

Karna sa...

Uuuutrolig fin knagghylle, ble kjempe lekkert, og nydelig flaskepost og flaske også!

Enig med deg, visst er de skjønn når de er valp, men stress stress stress...selv om jeg heldigvis ikke har kommet hjem til bakekakao...huff det hørtes ikke særlig festelig ut...

Hobbyhuset-Merete sa...

Det er ein fryd å komme innom her hos deg :o) Du viser alltid så mange nydelege detaljar..og eg får mange gode interiørtips :o)
Fiiin tirsdagskveld til deg!

vosgesparis sa...

hey I saw your comment on suzannes blog (naturelsuus) so I comme here to see how My norwegian is... it is Norwegian isn't it??? so you said: Hei og velkommen til Blogglandia. (hello welcome in blogland?)Er det nasjonaldag hos dere i morgen? (so tomorrow it a national day) I så fall må jeg gratulere! (i say already congratulations ) haha so how about it ?? Till next time.... By the way I have an advertisement on my blog I am looking for old Vakre magasins to swap or buy. Can you say anything about where to find them??

Lovise sa...

Hei Lisbeth.
Så mange koselige ting du viser oss som alltid. Jeg kikket litt nedover og ser at du har den samme hvite lykta som meg til å tenne lys i. Må smile litt når jeg tenker på hva jeg måtte gjøre med min.... Har skrevet om den i oktober hvis du vil se.... Innlegget heter " katta i sekken "...jeg fikk ikke lyset til å brenne før min kjære hadde boret hull i plata der lyset står. Det ble for lite luft så lyset sloknet med det samme. Går det bra med din?????

Ann-Catrin / finthemma sa...

Hallå där!!

oj har du detstressigt..alltid så mycket som ska göras..jag har oxå massor just nu!!!

jag njuter i fullo av dina alltid spå fantastisk foton... hur gör du egentligen???

KRAM A-C

Min verden sa...

Lekkert! Bare fortsett å sutre rundt du - så lenge du allikevel får malt :-) Godt å få det ut til noen som takler det og som vet hva du snakker om. Hanne

Hulda sa...

Du viser bare så mye lekkert! Og dette innlegget er intet untak i så måte.:) Jeg falt virkelig for den hattehylle-løsningen, så flott!!

LE BOUDOIR MA sa...

Happy birthday to come!
Your input is beautiful and tastefully decorated!
A soon
Good 1st May much happiness!
Corinne

janne - kathrine sa...

Det ser alltid så vakkert og ryddig ut hjemme hos deg :-)
Nøkkelskapet på hyllen i gangen var lekkert!
Her er det såvidt jeg rekker å rydde ferdig, før lillemor har startet med et eller annet prosjekt - og det er sakser, tape, penner og papir utover det hele. Hun elsker å tegne små tegninger for deretter å pakke de inn, med sånn ca. 5 meter tape på hver pakke :-)

Før påske var hun med morfaren sin på Nille. Der hamstret de tape og klistremerker. Hun kom hjem med stjerner i øynene og tømte lykkelig ut en megapose med alt utstyret de hadde handlet. Så spurte om ikke alt bare kunne ligge utover hele stuebordet... for hun brukte det jo hele tiden og da var det så kjekt å ha det lett tilgjengelig. Jada, det kan du tro var aktuelt :-)

Ha en flott kveld!

♥ H@rmoni ♥ sa...

Gangen så kjempekoselig ut. Fin knagg og hylle med knagger på. Snill mann du har som snekrer for deg. Det har en tendens til å bi liggende en stund her i huset også, før det kommer opp på veggen.
Kos deg på fridagen!
Ser fra til flotte utedager framover, så det blir vel litt vårinnlegg, men viktigere å tilbringe tid ute enn å sitte inne med blogging.. ;O)

faire un songe sa...

lovely blog your having, very nice feel for decorating. hope you have a great day

Greetings Hetty from Holland

Guldkant På Livet sa...

Oj, oj Lisbeth så mycket vackert, igen! Vilka fina hyllor gud vad jag njuter av att titta på allt fint i ditt hem och såna vackra bilder du sat in i överkanten med lille missen där med! Mari.

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, vad fint det var i hallen och hatthyllan:-)
Stressa nu inte för mycket..
Ha en trevlig kväll.
Kram

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Åååå,så flotte detaljer
i gangen din.Håper du får fine dager med gjester i hus.
Hilsen Linda :))

Landstil sa...

Ja nå er det bare å hoppe i bilen og ta turen til butikken i sommer :)

Tusen takk for lykkeønskningene, det varmer :)

Butikken har vært full av folk hver dag, så det går kjempe bra ! Er gøy når folk kommer inn og bare blir stående og måpe :)

For en lekker gang du har!! SÅ lyst og trivelig!

Ha en flott helg!

Klem Anette

Moderncountry sa...

Flotte forandringer i gangen Lisbeth! Du og du så fin den hylla er. Ja,man får gjøre det beste ut av ting og det aller beste er helt enkelt å lage det selv.
Så koselig tanke med bjelle foran døra :) Tenkte på Anniche med en gang. Ho har ei stor kubjelle på sin butikkdør. Kos!

Ha fine og travle dager. Men husk å nyt den fine våren!
Klem Aina

Lene sa...

den hylla likte æ!