30.03.2010

PÅSKEDEKORASJON


Hei og hopp! Noen som har sett påskesolen? Den har ikke vist seg her. I går snødde det og i dag er det sur vind med sludd, hmprf! Godt man kan kose seg innendørs.

Jeg har faktisk fått brodert litt, har alltid mange planer, men bestandig for liten tid. Nå ser det ut til at jeg får gjennomført noen av prosjektene, det føles godt:) Apropos tid, dette er 3dje året bloggen er "påskepyntet"!

Tredje gangen med påskeinnlegg, nesten så jeg ikke tror det. Bloggen begynner å bli gammel! Nuvel, hva jeg vil vise dere er disse utrolig skjønne eggeglassene som kom flygende min vei. Er de ikke vakre? Akkurat den benhvite fargen som jeg liker. Den slitte gullkanten rundt gjør disse helt spesielle.

De er en gave fra en bloggevenn som vil være anonym, det respekteres selvfølgelig. Tusen hjertelig takk til deg, de voktes med livet som innsats skal du vite. I det ene har jeg plassert noen snøklokker som jeg har surret gresstuster rundt. Enkel og sart påskedekorasjon.

Riktig God Påske til dere alle! Det blir ikke stille på bloggen, er snart tibake med litt broderinytt.

29.03.2010

VÅRTEGN PÅ MANDAGER

I dag er det igjen klart for "Vårtegn på Mandager" og jeg byr på et bilde av en syringrein som nå har fått grønne skudd! Fantastisk! Det her treet vokser utover sjøen, skulle tro det ikke likte seg i nærheten av saltvann, men det stortrives! 
Ellers har jeg i denne posten valgt å svare Elzie på dette herlige spørsmålet"Jag bara frågar mig: Får ditt påskris verkligen vara ifred för en speciell liten kisse?" Om du bare titter på bildene, så får du svaret:)

På bordet har jeg ikke lov til å være, men om jeg sitter musestille så blir jeg helt sikkert ikke oppdaget.

 Hm, den der kaninen var da fryktelig irriterende. Vekk med deg! 

Så var det eggene, først det grønne. Hal i og dra! Neimen, det er da ingen mening i at det skal sitte så fast!
Her trengs det hardere skyts.

Ok, jeg holder greinen fast i munnen og drar med begge potene.......

Se der ja, bare en cm igjen så er egget mitt!

 Et lite smekk nå...

Yeah!

Playtime! 

28.03.2010

PÅSKEPYNT

Ah, endelig er påskeferien her! Hos oss har det vært travel-travelt de siste ukene så nå føles det inderlig godt med ferie.

Her skal det koses og slappes av fra morgen til kveld. Påsken skal fylles med familie, gode venner, god mat, god drikke, påskekrim, spennende bok skal leses og forhåpentligvis blir det tid til litt håndarbeid.

Håper selvfølgelig at solen skal vise seg, fregner på nesen vil vi ha:) Jeg pynter ikke så voldsomt til påske, noen kvister fra syrintreet og et par påskeegg så er det påskestemning. 

Jada, forbudet om å kjøpe flere bokser røk så det sang etter da jeg fikk øye på disse fine fra Maileg, en lysblå og en rosa ble med hjem.

Fine til å oppbevare påskepynt i var unnskyldningen. Tenke seg til ! 

25.03.2010

BARNAS KJØKKENSKAP

Nå har jeg fylt opp skapet på hjul i ekte landhandelstil!

Bakveggen har fått en rest av fugletapeten (Laura Ashley) og hyllen er blitt pyntet med heklebord. Å hekle disse hyllebordene er koselig arbeid og finnes ikke vanskelig. De kan jo hekles i alle mulige farger, like fin til retrostil som den nostalgiske.

 Tema for innholdet er  Sommer og Barn. Her er det meste de behøver for å ta seg et mellommåltid. Bokser med ulike frokostblandinger, plastglass, dype og flate tallerkener. Og så har jeg husket saftmugge og sugerør.... stolt av den, hehe!

 I kurven ligger det servietter, forskjellige isbitformer og små plastbokser som trengs når de første markjordbærene skal plukkes. Vaffeljernet er også gjemt i kurven:)  Jeg har prøvd å lage et barnevennlig skap som ikke fordrer klatring for at de skal få tak i hva de trenger. Dette blir bra!

Oj,oj! Her måtte jeg inn å redigere posten litt, gitt! Jeg trykket publiser før jeg hadde fått fortalt dere det kjekkeste som har skjedd i blogglandia denne uken, nemlig at Myk Start sin sybok "SikkSakk" er lansert ! Hurra og gratulerer så mye!

22.03.2010

VÅRTEGN PÅ MANDAGER

Synes ikke dere at  "Frittilaria" er alldeles nydelig? Jeg er helt betatt av denne spede, vaiende planten med de nikkende klokkene i toppen. Hva kaller dere denne skjønningen for?

Den har jo mange forskjellige navn som kongekrone, rutelilje og vipeegg. Jeg kaller den vipeegg som danskene gjør. Mange klager på at den er vanskelig å få tak i, det må hagesentrene se til å få gjort noe med. Nå er den nemlig en trendblomst som mange jakter på.

 Den bør så absolutt få være med i det gode "løkselskap", slik at den kan kjøpes om høsten sammen med andre vårløker. Den behøver vinterkulden for å blomstre rikt til våren.  
 I dag er det mandag igjen, og Vårtegn på Mandager gjør seg gjeldende på mange svenske og norske blogger. Nå er det vårtegn i fleng i hagen min iallefall. Se her:

 Snøklokkene har kommet!

 Tulipanene og krokuser er på vei.

 Et herlig syn.

Jeg har allerede plantet en del frø, men denne uken skal det plantes enda flere sorter. Gleder meg!

20.03.2010

PÅ 4 HJUL

Niks, dette prosjektet er ikke ferdig, men jeg vil nå vise hva jeg har puslet på med denne uken. Dette er altså et benkeskap på fire hjul. Fronten har dører, mens baksiden er holdt åpen. 

Arbeidsbord på hjul , en øy om den plasseres midt i rommet, spiseplass med rom for mer, eller et helt vanlig benkeskap om jeg triller den inntil veggen. Den kan jo også trilles ut døren om jeg blir lei :)

Anyways, jeg har fått et stort og godt bord i arbeidshøyde, og siden benkeplaten er trukket ut 30 cm på 3 av sidene fungerer det også som en spiseplass. Mulig at jeg fliselegger platen, det får tiden vise. Men at den skal få panel på sideveggene er helt sikkert.

Innvendig skal det på plass en hylle, det fikses lett bare jeg får tatt turen til Ikea. På hyllen skal det stå kopper og kar i melamin, lett tilgjengelig for barna. Ellers skal brødrister og vaffeljern oppbevares i dette kinderegget av et møbel. So far, so good!

16.03.2010

MER KJØKKEN OG LITT BLOGGNYTT

Her lager vi mat! Helt enkel og grei innredning, keramisk platetopp innfelt i disken og ovn under. Jeg husker hvor mye frem og tilbake det var da jeg skulle bestemme planløsning, enten ovn under platetoppen eller innfelt i høyskap. Om det skulle blitt høyskap måtte det plasseres på andre siden av kjøkkenet for at det skulle se skapelig ut, men da måtte jeg frakte varm mat tvers over gulvet. Det var bestemt ikke et godt alternativ. Å balansere flytende, kokvarm lasagne tvers over gulvet anser jeg som risikosport, ikke noe for denne damen. 
Jeg vil i det hele tatt ikke løfte kokende varm mat opp i luften. Retning ned føles tryggest og mest naturlig for meg. Jeg har ikke angret et sekund på løsningen som ble valgt, heldigvis! Det er dyrt om man skulle angre seg, huttetu. 
Det aller beste med løsningen er god plass rundt platetoppen til å sette fra seg gryter og kar. Dessuten er jeg strålende fornøyd med at platetopp og ovn har seperat kontrollpanel, hvilket betyr at jeg kun har to brytere å vaske. 
Det nærmer seg slutten på oppussingen, men som dere ser mangler det taklister, ett til strøk med maling og så er de klar. Dernest skal det snekres en krydderhylle som skal huse 2 glasskuffer og ny kombinert spise/kjøkkenøy skal på plass. Nok kjøkkenprat for nå.
Har dere oppdaget at blogger har kommet med nye maler?  Mange nye maler og redigeringsmuligheter, f.eks kan man nå få bred blogg og 3 kolonner uten kjas og mas med html koder. O`lykke! Jeg skal ihvertfall leke meg litt en dag jeg har tiden. Malene er ikke ferdig utprøvd, dermed må  man må logge seg på via "Blogger in Draft" for å finne herligheten.

15.03.2010

VÅRTEGN PÅ MANDAGER

Tenk , allerede 3 gang med Vårtegn på Mandager. Jøsses, når jeg tenker meg om går denne hvite våren raskt unna:) Her kommer mitt bidrag, og det ble til så her:
På lørdag kjørte vi gjennom byen, og som de fleste vet har vi i Bergen et torg midt i byen, mest kjent for å selge fisk, men der er også flotte frukt og blomsterboder.
Bilveien går rett forbi, og til alt hell ble vi møtt av rødt lys i krysset. I det øyeblikket bilen stoppet vendte Lisbeth på hodet og så rett på et bittelite, rundt bord fylt med snøklokker.
Vet dere, jeg kjente hjertet gjorde et hopp, et ordentlig vårhopp!

"Stop! In the name of love." Det var bare til å stå på bremsen etter lyskrysset, svinge inn til siden, sprette ut av bilen og løpe som en gal mot snøklokkene !
"Du er litt sprø mamma, men jeg kan forstå deg," kom det fra baksetet. Haha! 
Det er ganske så utrolig at blikket gikk rett på disse små tøffingene, de var omkranset av bøtte på bøtte med de vakreste roser i kraftige farger, bord og hyller med påskeliljer, krokuser og hyasinter som konkurrerte om oppmerksomheten. 
Men det var det lille bordet med de uunseelige, nikkende snøklokkene som fanget blikket. Åhh, som de er vakre!

14.03.2010

VÅRMYS

Her kommer noen riktige vårmysbilder! Det er så herlig når solen flommer inn vinduene og jeg vet at tiden for vårklær og småsko nærmer seg. Har dere snopt dere noen fine vårplagg? Jeg har ! "Crochet Grandmas Coat" fra Odd Molly er nå min, yeah!

Nå henger den her og bare frister, men det er for kaldt. Usj, er lei tykk dunjakke.
Men det er nesten bar asfalt ute, jeg skimter håpet. Uansett, kommer det mer snø nå, så er det de siste krampetrekningene fra Kong Vinter, det holder jeg ut.

Friske kjøkkenhåndklær skal man ikke kimse av, de får meg i gladmodus iallfall. Dette med muffinser på er en riktig godbit fra Åhlens.

Og se som Penny nyter solen, myser mot lyset og fryder seg over tilværelsen. Hun har vært ute i hagen et par ganger nå, og alle gangene har vi måtte redde henne ned fra et tre. Hun er ikke redd, heller overmodig vil jeg påstå. Har en mistanke om at vi har mange klatreturer i vente:) Ha en flott søndag alle sammen. Er tilbake i morgen med "Vårtegn på Mandager".

11.03.2010

SMÅTT OM SENN

Her jubles det for hver minste ting som kommer på plass, så hurra for at lyslistene og oppslagstavlen nå er montert der slikt hører hjemme. Jeg liker å tro at jeg har godt øyemål, men den her tavlen bommet jeg godt på. Den skulle liksom passe på sideveggen til hjørneskapet, men det viste seg at den var for bred, altfor bred. Ved hjelp av sag, tang, hammer og stiftemaskin ble den krympet inntil den passet perfekt. Kosmetisk kirurgi på sitt beste. 

Akkurat nå er den bloggifisert så det holder, for den skal ikke kun være til pynt, men holde styr på tannlegetimer, foreldremøter og alt annet som skjer i løpet av en uke. At den er såpass liten håper jeg skal bidra til at den blir ryddet, ofte! Mine oppslagstavler har en tendens til å vokse utover og utover. De følger lag på lag prinsippet helt av seg selv :) 

I blant blir jeg inderleg trøtt av alt maset om rydding og organisering, men livet blir uten tvil enklere om en er strukturert,sukk! Synes Pia Dann beskriver orden så godt i boken "Et hus fullt av Drømmer": "Orden handler om planlegging, tilgjengelighet og tidsbruk, til syvende og sist er orden også et spørsmål om harmoni og estetikk"

Når det kommer til interiør er boken "Et Hus Fullt Av Drømmer" fremdeles yndlingsboken min, den er rett og slett gjennomført vakker! Nok mas fra meg, jeg får jobbe videre. Her er det noen meter med taklister som skriker etter maling, jo før jeg blir ferdig, jo bedre. See U!

08.03.2010

VÅRTEGN PÅ MANDAGER

Vips, så var det mandag igjen og dags for vårtegn. Jaha, hva skal man si til det? Situasjonen utendørs er verre enn noensinne, vi fikk mer snø! Og nå er det meldt regn, hvilket vil si at snøen blir så tung at det er fare for at tak raser sammen. Så gjett hva vi har gjort i helgen? Joda, måkt tak og terrasse. Fy for en tung jobb. Og enda er det mange timers jobb igjen, tror jeg dør, puh! 

Et hyggeligere vårtegn er at det nærmer seg påske og butikkene fylles med påskesnop, med kalorier og uten kalorier. Påskeggene er fra Greengate og liver skikkelig opp på kjøkkenbordet. Vel, så lenge de får ligge i fred pynter de opp.

På tampen her tipser jeg dere om å ta turen innom Bloggpuls. Interiørredaksjonen leser haugevis med blogginnlegg hver eneste dag slik at vi kan by på de aller, aller beste norske interiørpostene som finnes.
Selv har jeg funnet flere nye favoritter innen hage og hobby sjangeren, inspirerende og kjekt når bloggperler serveres på sølvfat!