16.02.2009

FAQ

Heisan! Takker for utrolig mange mail med skryt av hekleteppet. Mailene inneholder også veldig mange spørsmål ang. teppet som jeg nå skal prøve å svare på. Siden hekleteppet har fulgt meg noen måneder har jeg postet flere innlegg der jeg har lenket til oppskrifter, og lagt ut video der man kan se HVORDAN MAN KUN TRENGER Å FESTE 1 TRÅD PÅ HVER LAPP ved å hekle tråden med seg. Jeg har med andre ord ikke festet 1000000 tråder.
Helt unødvendig å gjøre det.

I dette innlegget fra i høst kan du se en video som forklarer prinsippet nærmere og finne lenke til div. oppskrifter. Hekleteppet mitt er mitt, dvs det finnes ikke en eksakt oppskrift på akkurat dette teppet med f.eks de forskjellige fargekodene, jeg har satt sammen fargene selv og valgte å hekle 8 stavgrupper i den innerste sirkelen istedet for 4, dermed ble det en blomst. Det er heklet i et lett ullgarn som kan maskinvaskes. Teppet har jeg SYDD sammen , ikke heklet.
Adventskalenderen min er også gjenstand for mange spørsmål , imponert jeg over de som putler med julesaker på denne tiden av året, men slik er det vel om man skal få prosjekter ferdig til jul igjen. Adventskalenderen finnes heller ingen eksakt oppskrift på. Jeg sydde 24 poser i passe str. og broderte tall på. Det går fint å selv lage mønster til tall på et ruteark.


Så er det mange mail med spørsmål om jeg kan legge ut norsk oversettelse av oppskriften på dukketesettet som jeg har heklet ? Beklager, det kan jeg ikke. Boken er underlagt copyright. Man må kjøpe boken og skaffe seg en engelsk-norsk ordliste som går både på strikking og hekling .Vær obs. på at engelske og amerikanske oppskrifter bruker forskjellige forkortelser.

Ellers så jobbes det i heimen, denne maskinenen er kommet i hus, den er oppskriften på fine lister. Iaff. så fine som det er mulig å få lister i et gammelt hus, her er skjevt og skakt så det holder. Godt verktøy er halve jobben.
Rimelig kaldt er det når arbeidet foregår ute på altanen med døren på vidt gap, men jeg får lide for skjønnheten !Den gledelige nyheten er at rommet blir 100 prosent ferdig listet i dag, litt maling her og der for å dekke spikerslag og rommet er klappet og klart til det kjekkeste. Sjarmøretappen, vet dere !
Ønsker alle som er innom her en fin dag.

25 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

Det er alltid like koselig å besøke deg Lisbeth :))
Si meg, er det du som kutter lister ???
Akkurat DET har jeg aldri gjort, men en gang må vel være den første ;)
Kjempeflink er du uansett, i alt du gjør :)))

Ha en fin dag
Vi får vel se bilde etterhvert ;)
Klem,Kari

Viola sa...

Hejsan, nu måste jag in och titta på hur du gör med dina fantastiska täcken, hoppas du har det bra, har flytt den trista vintern till solen, är just nu i Spanien och har det gott, vet inte om du varit inne på min konkurrense, om inte så måste du ju in och ta dina lotter, ha det gott min vän, soliga hälsningar VIIOLA

Randi sa...

Heia Lisbeth!

Takk for helsinga frå deg,kjekt!!
WOW WOW....DU er så flink at eg blir stum!!
Å så snill som tek deg tid til å legge ut alle oppskriftene "dine",sikker på at der er det mange som blir godt hjelpt!Ja hadde eg hatt tolmod til sånn så hadde eg hivt meg på bølgen av hekkling og sying,MEN nei da,der er ikkje eg...å etter så mange år så kjem eg nok ikkje dit heller:o)
Ha ein fin dag med maling å pjasing..gleder meg til å sjå når du er ferdig;))
Klem!

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, detta täcke bara älskar jag. Så fina färger du har i det. Härligt med sportlov denna veckan.
Nu kommer det lite snö här också.
Ha, en bra dag.
Kram

Crème sa...

Siden jeg så den posten din der du beskerev at man bare trenger å feste en tråd pr rute, har jeg planlagt å kanskje hekle et slikt teppe. Foreløpig er det på planleggingsstadiet, men når jeg ser det nydelige teppet du har laget, så blir jeg veldig fristet til å sette i gang nå.
Lykke til med lister og sjarmøretappe og ha en kjempefin uke:)
Klem Ragnhild

Essemia sa...

Det var många som tyckte om dina saker du Lisbeth. Jag har också funderingar på att göra en sån filt. Skönt att ha i husvagnen till sommaren.
Och vad roligt att ni håller på med lister. Ska bli skoj att se det rummet sen.
Hoppas du har en bra måndag.
Kram Elzie

christinasinteriør sa...

Hei Lisbeth!
Skal si du er flink med å hjelpe til med tips!!
Ja jeg blir hvitere og hvitere!! Men kommer alltid til å blande litt! Det gjør meg gladere jo lysere det blir!!
Ha en fin dag! Og ps: du kunne sikkert startet butikk på alt det fine håndarbeidet du gjør!!
Klem!

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei min venn,
for et skjønt smykkesett du ønsker deg!Med en morsom historie til :o)
Lykke til med jobbingen.
Og for å få varmen igjen,kan du jo ta en titt inn hos meg.
Der har jeg mange hærlige te-tips som varmer langt inn i sjelen :o)
Kjerstiklem
PS:Her har du enda et tips,i uke 8+9+10 har Narvesen -25% på alle utenlandske blader,hurra!

irina /Alex sa...

Heia Lisbeth.
Takker for kommentarene dine. Har ikke vært innom for å takke . men her er jeg.
Takk, ser vi er ening på tema kreativitet. jeg mener ikke å være respektløs...jeg bare lurer. Det som for andre var kreativt var ikke det for meg.
Fikk en mail der bloggleseren min sa " Kreative folk liker ikke å bli lagt i bås, de kaller seg derfor ikke kreativ !! "
Kanskje vi er kreativ lell ??

Så flink du er med det teppet ditt. Dety er noe jeg aldri kunne ha gjordt, har ikke tolmodighet !!

Klem
Skal på fotokurs ..lærer å bruke canon vet du !
Hvordan går det meg deg og canon da ???

Skorpan sa...

ååååå så mycket fint du har här
kram /Jeanette

Anita sa...

Nydelig er det!! Er sååå glad i mitt, skal låne det ut til min garnbutikk nå, hun skal ha en vår/sommerutstilling! Morsomt å inpirere andre!! Håper dere blir fort ferdig med listingen og at dere blir fornøyd med resultatet!! Vi har akkurat kommet fra IKEA og har kjøpt litt stasj til vårt andre bad, som mannen har lovet å få opp ikveld! *utrolig* Nå skal jeg lage meg en kopp te, er sååå forkjølet og tett i nesa! Kos dere masse!

Pulsatilla sa...

Åh, jeg gleder meg til bilder fra sjarmøretappen :-)

Og ang innlegget under her: det smykket bare MÅ jeg ha også :-) (og ikke kun for å utrydde hagesneglene - hehehe)

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Nydelig teppe du har hekla.Skulle få låne en lapp av ei på jobb.Hun sa teppe hun laget var av blomster,da ligner det kanskje ditt.Hun brukte regnbuen,skulle ha teppe til påske.Ditt teppe må passe perfekt i din lyse luftige stue.Sån som du hekler inn tråden pleier jeg også gjøre.Da slipper en billigere unna.Lykke til med listverk.Kan jeg bestille mangler noe på badet.Hi,hi....
Ha en flott uke!Klem fra Linda :))

Emmeline sa...

Jeg bare smiler her jeg sitter.
Du er jo bare artig.
Her er det altså et FAQ innlegg som besvarer alle spørsmål fra ende til annen. Jeg ser jo at det umulig å holde tritt med alle disse ulike spørsmålene som dukker opp på epost og i kommentarfeltet med jevne mellomrom... Men dette mestrer du helt elegant.

Jeg var forøvrig innom en annen blogger på Twinglylisten i går... Tror hun er nummer tre på listen, revolusjonært roteloft. Hun hadde laget et innlegg der alle kunne spørre henne om det de ville. Jeg ler jo bare for meg selv...
For det som var morsomt var jo at det var en hel haug som dermed skrev inn spørsmål til henne, om alt mellom himmel og jord. Jeg ser for meg at jeg skulle ha laget en sånn spørretime på egen blogg...hehhee. Der folk kunne spørre om hvilken kopper jeg foretrakk..HMMMM Vanskelig spørsmål, det står mellom røde og blå... Og hvilke butikker som var min favoritt; Rema 1000 eller kanskje Safari???
Jeg tror jeg måtte ha produsert en hel rekke spørsmål selv, som ble sendt inn under pseudonym. For eksempel: Hvorfor maler du bare hvitt, hvor er fargegleden blitt av. Hilsen sint maler....

Nei her bruker jeg opp hele kommentarfeltet ditt til tant og fjas. Men ville bare si at dette var et gøyalt innlegg. Flott hekleinspirasjon ( misunne misunne) og lekker advenstkalender i egen superkategori;) Ha en fin kveld Lisbeth. Kos deg med brodering og annet arbeid;) Klem

liven sa...

Så kjekt med et ferdig prosjekt da:o)
Bare siste finishen nå.....
blir spennende å se....får det får vi vel??

Ha en fin kveld og ny uke:o)

Kari Ann sa...

Hei:)Jeg har noe til deg på siden min:)
Jeg håper du vil ta i mot den;)
Klem Kari Ann

Tulipa sa...

All heder och beröm för dina fina arbeten!!!

Adventskalendern hade jag inte sett innan och den var makalös!

Kram Mariette

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Åhh så herlig å nesten være ferdig !!
Måtte ta meg en runde her inne nå og sjekke opp hva du har gjort i det siste.
Trist med pusen din.
Artig innlegg om smykkene dine , må le når jeg leser, de var forresten vårlig, fine og utrolig artig !!

Ha en fin uke videre !!

tales from an O.C. cottage sa...

That is one gorgeous miter box!!!

M ^..^

MiaMaria sa...

Hej Lisbeth!

Den virkade filten är så vacker...
Kul att du fått sådan respons på dina egentillverkade saker...det du gör blir vackert!!!

HA´en bra tisdag!
MiaMaria

Prinsessa sa...

Hallo!!!

Njaaaaa..... refererer til sist innlegg. Din hage er nydelig med eller uten smykke. Men det spørs om de knall røde hagehanskene har noen effekt på min....
Hagen ser like jæv....uansett. Maur er det også der. he he jeg er livredd maur.
Nå ligger maurene godt gjemt i tua og sover vinter søvnen under snart 30 cm med snø. HURRA HURRA HURRA. Jeg skal sette igang med ferdig gjørelse av et emmeline prosjekt.
Så er det middag og så er det kvil....damen med bihulene må kvile skjønner du. he he
Kjenner jeg begynner å kjede meg her hjemme. Akkurat som en liten drit unge. Klem:)

Ingrid sa...

Hei! Takk for kommentar da jeg vurderte å stenge bloggen min. Jeg gjør det ikke liekvel, så jeg håper vi blogges!! :) Klem

Min Verden Hanne sa...

Jeg har ikke behov for noen av oppskriftene, men jeg nyter de ferdige produktene :D Jeg er nesegrus beundrer. Well done! H.

Landstil sa...

Oi for et flott teppe da! Så flink du er! Jeg er desverre ikke velsignet med noen form for håndarbeidsgave, så slike ting får ikke jeg til.. he he.. Da er det bra at ting kan kjøpes ja!

Takk for gode ord på bloggen, du er søt du!

Klem Anette

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ska bli spännande att få se slutresultatet. Hoppas du har det bra i snön! Tänk vad mycket det har kommit.