28.10.2008

BRODERTE OG MALTE BOKSTAVER


Siden malingspøsen står fremme har jeg gått i gang med litt opprustning av små hyller og annet som jeg har hatt planer om. Hentet opp denne lille kjedelige hyllen fra boden og ga den en ansiktsløftning. Slik så den ut :


En litt kjedelig og traust hylle som skulle få bli litt mer personlig og "up to date". Bestemte meg for at jeg ville ha håndmalt tekst på den , slitte og velbrukte, koselige bokstaver.


Til disse tekstprosjektene skriver jeg bokstavene først på for frihånd med vanlig gråblyant, deretter maler jeg konturene med svart, matt maling. Tynn, tynn pensel må til... Jeg pusser lett over bokstavene med sandpapir for å fremheve det "velbrukte" og antikke preget.... fusk og fanteri og synsbedrag hi hi. Men jeg synes den ble en sjarmerende liten sak til slutt.


Innimellom har jeg fått brodert noen monogrammer på damask servietter. Innrammete monogrammer har jeg sånn sansen for, og dette lille med prinsessekrone på toppen har jeg lenge hatt lyst til å sy.
Noen i rød tråd og andre beige. De røde er spesielt skjønne til julegrøten da ! Kanskje jeg skal dekke til julenissen på trappen med en slik fin serviett eller hva?! Da blir han vel så godgjort og blid at jeg får mange flotte presanger ;o)))))))


Det var alt fra meg i denne omgangen. Nå venter noen meter panel som skal få kvistlakk på seg , ikke like morsom jobb......

Ha en superduper uke alle sammen.


English: A little shelf before and after... I also stiched the royal crown onto napkins, a sweet little motif that makes the napkins delightful.

24.10.2008

STJERNER

Skjer det ikke dag så skjer det i morgen heter det så fint...men hos meg blir det ofte; skjer det ikke i dag så skjer det ikke i morgen heller ! Derfor må det nødvendigvis skje i dag om jeg skal få unna ting.
I dag har det ikke hendt så mye, men forrige lørdag blandet jeg tapetlim og fikk omsider tapetsert kjøkkenveggen. Blir jo smålei også av å flytte rundt på tapetruller og annet som skal monteres eller henges opp en eller annen plass. Herlig å få det vekk og på plass !!


Veggen har vært en pest og en plage for mine øyne i lengre tid og endelig orket jeg ... alle vet mer eller mindre hva det vil si å utbedre noe på kjøkkenet. Det blir et svare rot enten man vil eller ikke.
Samtidig skal man leve et normalt liv på siden av det å pusse opp rom i et hus , et barn farer inn og må ha hjelp til å få ned et glass fra skapet eller telefonen ringer akkurat i det hendene er dekket med tapetlim..... den der siste har jeg ødelagt 1 telefon på så jeg går ikke i fellen en gang til ! Oups, her satt tastene fast langt nedi telefonen og nektet å sprette opp igjen, latter her!
Tapeten er ihvertfall kommet opp på veggen , heter Stella og er fra Laura Ashley. Helt lys natur i bunnen og med små, hvite stjerner strødd utover. Den gir et nesten helt hvitt inntrykk i dagslys, mens i kveldlys blir den mye lunere.
På veggen har jeg alltid hatt 2 enkle hyller som jeg ikke var fristet til å henge opp igjen.
Jeg har fundert lenge på hva jeg ville ha og var heldig å finne hva jeg letet etter på rette mål i nettbutikken Lobelia.

Tok en telefon til butikken og snakker meg om ypperlig service, noen timer senere var hyllen levert på døren av en smilende innehaver. Slikt blir en glad av!


Tallerkenhyllen er merket I.B Laursen. Nå huser den litt av blå /hvite kopper og kar som jeg eier. Tallerkenene er noen av min yndlinger og er Delft porselen som er håndlaget og håndmalte fra Nederland.


På toppen av hyllen står mitt gamle melkespann , en gammel meliskrukke fra Villeroy & Boch samt en eggeskål på stett fra Egersund..my pride fra ca. 1920.
Ellers har jeg tenkt å prøve ut livet uten kjøkkenbord.... Det har vært en del av planen at bordet skulle ut etterhvert som barna vokste til. Spisestuen er plassert rett utenfor kjøkkenet nemlig. Synes det er dumt å ha en spisestue "på pynt"som kun er i bruk til jul og fødseldager. Vi prøver og ser hvordan det går. Foreløpig har jeg plassert et lite bord inntil veggen, men det kan godt tenkes at det blir byttet ut med et annet møbel etterhvert.


Så må jeg jo bare takke og si jeg er inderlig rørt over alle de nydelige kommentarene og mailene om adventskalenderen min. Tusen takk ! Enhver anledning jeg har skal brukes på å besøke alle som har tatt seg tid til å skrive så fine ord hos meg.

Uken har bydd på et forferdelig vær hos oss. Storm , torden og lyn om hverandre. Har omtrent ikke vært i nærheten av PCèn livredd for lynnedslag. Lynet tok knekken på datamaskinen 2 ganger i fjor vinter så jeg trekker ut kontakten bare jeg aner bokstaven T i torden ;O)))
Tv-stuen er under full oppussing i disse dager, en hel vegg skal kles inn med hyller,...jeg tegner og måler for harde livet. Så her er nok å gjøre for Tommeltott og Slikkepott og Langemann og Gullbrann.....tralallalaaaa!
Ha en videre god uke til dere som titter innom siden her!

English: I am so happy that I finished wallpapering my kitchen, that is not an easy job !

17.10.2008

MIN LEKRE ADVENTSKALENDER

Tenk at jeg kom i havn med dette prosjektet også. Er himmelsk glad jeg er ferdig og veldig fornøyd med resultatet ! 24 poser er klippet, sydd og brodert, Juhuuuuu!!Virket i utgangspunktet ikke så uoverkommelig da jeg startet, men skal si jeg fikk betenkligheter underveis.
Da jeg hadde klippet 7 poser begynte tankene og spinne, jaha... dette går sakte....bare 17 poser igjen... Slik holdt jeg det gående for hver pose som ble klippet og sydd.

Å sy så mange eksemplarer av hver sort er "gi meg styrke prosjekt" for min del. Undertråden på maskinen er ikke min beste venn, akkurat når jeg er kommet godt igang, nei da må undertråden ta slutt og så er det til å spole... arghhhh! Gikk med noen meter hvit tråd skal vite. Og noen få meter blonde....
Når så alle var ferdig sydd og strøket var det til å brodere 24 tall! Jeg ble god på å brodere 1-tallet tjihiii! Og for all del.... jeg broderer for hånd ! ;o))))) Tallene er fra et gammelt fransk broderimønster.

Tallet 24 gjorde jeg ekstra stas på, det fikk en liten olivenkrans rundt seg.

Måtte fotografere stasen i kveldslys med tente stearinlys og jepp, koselig syn!

Igjen, er veldig fornøyd med resultatet og hadde jeg eid en butikk skulle kalenderen fått pryde utstillingsvinduet under adventstiden. Der skulle den fått henge med englevingene som et blikkfang øverst med alle de små linposene hengende som et slør nedover så folk lurte på: Er det en adventskalender eller et brudeslør ?!
Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene om julekortene mine. Blir så glad, så glad!!!!
English: I have sewn a new advent calender.

15.10.2008

SNØEN SOM FALT I FJOR

Alle disse julekortene laget jeg i fjor.
Aner ikke helt hvor mange jeg laget, men en 50-60 tror jeg nok det ble.
Alle er stemplet og deretter fargelagt med akvarellblyanter.
Kortene mine blir som regel laget etter lag på lag metoden.
Pyntepapir, ark med gammel skrift, ulike tekster blir stemplet, pyntebånd,blonder, knapper og swirler så det holder. Kortet over her med duen og musen er et såkalt blåsekort. Hjertet nederste i hjørnet er festet i en stram tråd, når man blåser på hjertet går det rundt og rundt....Jeg prøver å tilpasse kortet så godt jeg kan etter hvem som skal motta kortet. Dette under her ble gitt til en musikklærerinne :O)
Små barn jubler som regel ikke over madonnamotiver eller vintagefotografier så da blir det katt
til de som har pus i hus eller små mus som hører julen til. Jeg liker dessuten veldig godt å jobbe med akvarellmaling. Mange måter å varme beina på,tjihii!!!
Nå har jeg fått ryddet i scrappeutstyret, kurver og kasser er på vei ned i boden.
Herlighet så mye greier det er med denne hobbyen, så mange små duppedingser i små esker med dårlig lokk.... Verst er det når en velter et glass med blekk eller embossingpulver..puhhhh!
Embossingpulver spør du? Det er et pulver som strøs på vått stempel /embossingtusj deretter varmes det opp med varmepistol. Da smelter det inn i kortet og blir som en trykt glittereffekt ....som snøen på bildet med duen og musen og musene som varmer seg i lykten. Pulveret fås i alle mulige farger og glittereffekter, veldig artig å jobbe med. Over her..gavepose til venninnegave laget av vanlig gråpapir med detalj utenpå i form av en liten lomme som inneholder pepperkakeoppskrift. Tau til hank tredd gjennom påslåtte maljer.
I år teller jeg på knappene , skal .... skal ikke lage julekortene selv ... Helt ærlig tror jeg ikke at jeg rekker det. Selv om disse 2 under her med glansbilder går fortere å lage enn om jeg stempler motivet
tar dette fryktelig lang tid. Bruker en kveld på ett kort jeg altså,...mulig jeg er en treig kortlager, hihi. Kanskje det blir med snøen som falt i fjor :o)))
Alle motivstempel fra PennyBlack eller House-Mouse
English: Christmas cards I made last year. I really do not know whether I will buy my Christmas cards this year or make them myself.

06.10.2008

SOM YNDIGE BLONDEUNDERSKJØRT

Sant vi elsker hvitt?! Jeg gjør absolutt det, og jeg elsker mine nye, hvite kjøkkengardiner. Som små, yndige underskjørt henger de der! Stoffet er i florlett bomull . Detaljer som sydde biser på rekke og rad, blonde innfelt i midten og med påsydd hekleblonde øverst og nederst. Takk mamma for at du er så grei å sy til meg, disse hadde ikke jeg fikset gitt! Her er endel lure løsninger med usynlige skjøter fordi bredden på stoffet ikke var nok til å dekke mine vinduer.Stoffet er nok etter bredden å dømme beregnet på forklær til små pikebunader eller noe i den dur. Dessuten måtte det måles supernøyaktig ut for å få med alle blonder både øverst og nederst på gardinen.
Nå er kjøkkenvinduet kledd for vinteren. For meg blir vinduer om vinteren uten gardiner nemlig visuelle kalde, sorte hull så jeg må ha de tildekket eller ha mulighet for det.
Nå mangler det bare ny tapet så er jeg virkelig fornøyd. Ser det går en utfordring som sier vis ditt bomkjøp. Her er mitt: EN BOKS MED HERMETISERTE TOMATER som eksploderte utover hele kjøkkenet og da spesielt opp over hele tapeten. Råtne, illeluktende tomater utover alt som ga flekker som ikke går vekk, grrrr. Akkurat det elsker jeg ikke.
Ha en flott uke.
Klem
English.Showing my new kitchen curtains.

03.10.2008

TIL JUL OG ELLERS I ÅRET

Jammen fikk vi ikke tid til en tur på Ikea i uken . Prinsessen konstaterte at nå blir det kaldere om nettene og kattene trengte nye pledd til kurvene sine. Vel kan de være inne på dagtid, men om natten , niks, det nytter ikke. De er av "rasen" katter som skal ut og inn i ett kjør.
Siden jeg ikke liker tanken på å være døråpner hele natten må de nok sove ute. Nå har jeg kjøpt et kaninhus i tre som vi har isolert , bla, bla, bla..... Kan vise bilder senere.
Pointet er at kattene fikk hver sitt saueskinn istedet for pledd som de kan sove på. Hvitt og pent.... så lenge det varer. Ikke mindre enn 3 skinn fant veien ned i kurven, prinsessen måtte jo ha et hun også!
Da ble frøkenen så fornøyd at en tur til Indiska ble innvilget med den største glede :O))) Der fant jeg dette: Fint hva ?
Skjønne vinkorker og vinåpner som er en fryd for øyet. Det trengtes, vinåpneren her i huset trenger igrunnen ikke å få se dagens lys mer, stygg som den er.
Vin eller ikke, korkene er jo dekorative på alle typer glassflasker.
Enn så lenge pynter de opp inne i glassklokken. Lampen i fattigmannsølv er også fra Indiska. Nå får den henge her og lyse opp det gamle barberspeilet og resten av nipset i hyllen.
På Ikea var julen kommet, var endel koselige saker synes jeg. Disse putetrekkene i rødt/hvitt under her likte jeg så godt. Tror de blir superskjønn til jul sammen med hvite puter.

Om de skal forbli putetrekk vet jeg ikke helt, har alltid en plan, men hva det blir til vet ingen :o)
Små speil med "slufse " og en søt diamantlyslenke falt jeg for.
Se disse søte hjerteputene da !...med hva det enn skal forestille,.... hender eller vinger ?... Detaljene er iallefall sydd i den mykeste plysj, kos!

Den rødrutete har definitivt julepotensiale. Til 39 kr stykket... da er det ikke mye vits i å sy selv. Dette er skikkelig billig for så detaljrike puter. Og absolutt en julegaveide til små tuller.
Nå må jeg fly... hører rykter om at jeg skal på kino.... full fart!
Klem
English. I long wished for a new wine opener that would match the rest of the interior. I found this one along with these sweet corks. Think it will look lovely on my Christmas table. Even bought some other stuff on Ikea, some cushions for my daugters room and red/white cushions for Christmas decoration.