28.01.2008

ENJOY

Da er pikeværelset ferdig! Lørdagskveld hadde vi innvielsesfest med muffins, pikekyss (som er bergensk for marengser) og annet godt. Frøken Dings er fornøyd og kaller meg for SUPERMAMMA!- med et lurt smil om munnen sa hun: Nå kunne du ønske at dette var ditt rom, mamma! Her følger noen stemningsbilder,noen med kommentar fra meg og noen uten.Daybed`en fungerer som gjesteseng og sofa på dagtid. Her ligger hun og venninnene strødd med sine Ipoder , Nintendoer og lever "bong". Store kurver på hjul med leker er oppbevart under sengen. Døren nederst i bildet fører inn til en bod hvor resten av lekene befinner seg, pent dandert i esker og kurver. Et par bilder av "kontoret" hennes! Forhenget er samme stoff som gardinene, men er blitt foret. Mange knagger og små kurver til oppbevaring av dilldall. Klesklypeposen kan brukes til meget mer enn oppbevaring av klesklyper!!!-, viskelærsamlingen hennes skal få plass i denne som er sydd av stoffet som hører til tapeten.Må ha med bilde av nye gardiner og lysekronen!Denne knaggen med en liten fugl er et av mine favorittkjøp, enkel, men så dekorativ.Bak forhenget sover prinsessen. Noen kurver og små hyller med bøker, blader osv er plassert på veggene inni himmelsengen.
Et fløyelsbånd med blonde er helt ideelt som en liten oppslagstavle. Nederst er der festet en prisme som lodd.
Ha en herlig uke og glem ikke å ta for dere av livets goder som muffinser og varm sjokolade.

English: I`m finished redecorating my daughters room, she is very pleased and calls me Supermum these days. We celebrated with muffins and hot chocolate.

20.01.2008

UPSTAIRS;DOWNSTAIRS

I går fikk jeg tapeten opp på veggen, og med tapetlim i håret og rimelig sliten fikk jeg trukket noen esker med tapet rester, synes de ble riktig så lekre. En venninne ringte meg og sa:,- det er vel ca et år siden du holdt på nede i første etasje, og nå skulle det bli lenge til neste oppussingsprosjekt.... ! Jeg lovet meg selv det, for denne vinteren var dedikert et prosjekt som jeg lenge har ønsket å komme i gang med, mitt eget MINIATYR DUKKEHUS!
Med både UPSTAIRS OG DOWNSTAIRS! Noen som husker denne fornøyelige gjengen? Mitt miniatyrdukkehus skulle nok bli innredet i ekte engelsk country, ispedd litt shabby chic med en viktoriansk vri, men 165 Eaton Place var da et lekkert hus! Jeg har en bok som trøst, denne her:
Utenpå er det en faktabok om livet i Victoriatiden, men når man åpner boken åpner det seg en aldri så liten overraskelse!

Først et "trekkspill"...

Så et DUKKEHUS!





Dette er soverommet upstairs, sengen og badekaret er løse figurer som til vanlig oppbevares i en lomme i bokpermen.
Downstairs er det et koselig kjøkken med skinke hengende ned fra taket, marmeladekrukker sirlig plassert i skapet, lavendel til tørk sammen med labber over ovnen. Gartneren er nettopp kommet inn kjøkkendøren med kurvene sine full av diverse grønnsaker. Og kokken rører i en bolle, mens katten maler seg inntil henne,,,koselig, koselig ,koselig !

Nåja, endel slit var det nok "back then"!


Mitt papirdukkehus har selvfølgelig to soverom, dette er blått med lysekrone og blondegardiner. Finstue med fyr på peisen of course, og to loft med nydelige saker, og en liten mus, for de som har godt syn!


Bare vent , en vakker, vakker dag skal jeg kjøpe et dukkehus som skal innredes med pinlig nøyaktighet i riktig målestokk, og der kan jeg pusse opp så mye jeg vil uten å måtte leve i rotet! Jeg gleder meg til å sy bitte små gardiner, hekle små blonder, strikke mini, mini pledd, sette ovn og vask på plass, og nydelige små kopper og fat som ALDRI skal ha mat i nærheten av seg! Barnslig jeg, neida ikke i det hele tatt!!

16.01.2008

SJARMØRETAPPEN

Nå får fotoapparatet hvile en stund, for nå, Hipp hurra, er tapeten til prinsessens rom kommet. Mor har nå svinset rundt i hele huset på jakt etter malerkoster,sparkel og diverse utstyr som trengs for å forberede den store tapetdagen.Tapet og maling, altså den kosmetiske delen av oppussing kaller min kjære for sjarmøretappen. Mang en gang har han revet vegger, snekret og murt og hatt en skikkelig fæl jobb, og så seiler mor inn og setter prikken over i en. Og hvem får skrytet av venninner og andre på besøk, jo det er meg, mens mannen i huset, som har lagt ned mangfoldige timer på forarbeidet blir avspist med et nikk . Kan ikke annet enn å le!
Men om han skulle finne på å klage minner jeg han om en dame som vi kjenner, som ba mannen om å flytte trappen som fører ned til første etasje.Den var plassert i gangen men nå ville hun altså ha nedgang fra stuen.Da det var gjort synes hun ikke noe om forandringen og angret, ba mannen om å flytte trappen til gangen igjen og så ble gjort, Slå den!!!Bildet over her viser et glimt av tapeten som jeg skal bruke, den skal kun på en vegg, resten skal males hvitt. Er ferdig med å grunne og målet er å få den opp på fredag , ihvertfall i løpet av helgen. Så får vi se da om prinsessa vil trives i pudder farvene jeg har valgt. Mens fotoapparatet har ferie legger jeg heller ut noen bilder i ny og ne som jeg synes er lekre, som "fuglebur" bildet fra Isabellas. Ha en trivelig uke, takk for at dere stakk innom!
Short version in English, I am now going to redecorate my daughters room, the wallpaper has arriwed and its the same as you can see on the picture above.