20.01.2008

UPSTAIRS;DOWNSTAIRS

I går fikk jeg tapeten opp på veggen, og med tapetlim i håret og rimelig sliten fikk jeg trukket noen esker med tapet rester, synes de ble riktig så lekre. En venninne ringte meg og sa:,- det er vel ca et år siden du holdt på nede i første etasje, og nå skulle det bli lenge til neste oppussingsprosjekt.... ! Jeg lovet meg selv det, for denne vinteren var dedikert et prosjekt som jeg lenge har ønsket å komme i gang med, mitt eget MINIATYR DUKKEHUS!
Med både UPSTAIRS OG DOWNSTAIRS! Noen som husker denne fornøyelige gjengen? Mitt miniatyrdukkehus skulle nok bli innredet i ekte engelsk country, ispedd litt shabby chic med en viktoriansk vri, men 165 Eaton Place var da et lekkert hus! Jeg har en bok som trøst, denne her:
Utenpå er det en faktabok om livet i Victoriatiden, men når man åpner boken åpner det seg en aldri så liten overraskelse!

Først et "trekkspill"...

Så et DUKKEHUS!

Dette er soverommet upstairs, sengen og badekaret er løse figurer som til vanlig oppbevares i en lomme i bokpermen.
Downstairs er det et koselig kjøkken med skinke hengende ned fra taket, marmeladekrukker sirlig plassert i skapet, lavendel til tørk sammen med labber over ovnen. Gartneren er nettopp kommet inn kjøkkendøren med kurvene sine full av diverse grønnsaker. Og kokken rører i en bolle, mens katten maler seg inntil henne,,,koselig, koselig ,koselig !

Nåja, endel slit var det nok "back then"!


Mitt papirdukkehus har selvfølgelig to soverom, dette er blått med lysekrone og blondegardiner. Finstue med fyr på peisen of course, og to loft med nydelige saker, og en liten mus, for de som har godt syn!


Bare vent , en vakker, vakker dag skal jeg kjøpe et dukkehus som skal innredes med pinlig nøyaktighet i riktig målestokk, og der kan jeg pusse opp så mye jeg vil uten å måtte leve i rotet! Jeg gleder meg til å sy bitte små gardiner, hekle små blonder, strikke mini, mini pledd, sette ovn og vask på plass, og nydelige små kopper og fat som ALDRI skal ha mat i nærheten av seg! Barnslig jeg, neida ikke i det hele tatt!!

22 kommentarer:

Dinah sa...

åå så lekkert det ble med tapeten. Den var skikkelig fin!
¨Kjenner meg igjen med helgehandelen. De vognene er ikke lett å styre for små damer! Får man litt god fart vet du så deiser jo vogna i både her og der. hehe..
ha en fortsatt fin søndag!

Mita`s hjørne sa...

Utrolig flott det ble hos deg... nydelig tapet - og esker...
Men jeg ble jo helt matt av dett papphuset jeg da - hvor får en tak i slikt - har aldri sett noe så søtt jeg da...

Ha en koselig kveld...

Hulda sa...

Utrolig flotte de eskene ble når du trakk de om med tapetrester! Helt nydelig! Jeg finner ikke så fin tapet, syns jeg. Dukkehuset i papp var så søtt!! Kan tenke meg at den store drømmen er å lage et ordentlig dukkehus. Jeg har sett på mange gamle dukkehus på forskjellige museer både her i landet og i Danmark. Det er helt utrolig så fine de er.

Guldkant På Livet sa...

Vacker tapet, papphus och ljuvliga roliga bilder! Härlig inspiration att bli glad av! Mari.

Lindas Hus.. sa...

Hei! De boksene ble lekre.Flott bok gir deg nok inspirasjon til å komme igang.Tapeten er nok flott på veggen også.Ha en fin uke.
Hilsen Linda :))

Oleiv Lene sa...

Heisann!
For ei fin bloggside du har:) Her er det masse inspirasjon å hente. Gleder meg til hagesesongen starter, ser ut til at du har endel "gullkorn" der også. Vi sitter midt i et stort hage, plen, platt -projekt og det er så greit å gå på nett å finne inspirasjon Og de eskene, de ble jo kjempefine;) Ha ei fin uke!

Lene sa...

Du, Lisbeth... Det ene di viser er bare mer fasinerende enn det andre. Jeg begynner virkelig å bli superbegeistret for denne bloggen her. Bokhuset er jo bare helt fantastisk - og et samme er tapeten din :) Storkoser meg - og gleder meg masse til neste eoisode av "Upstairs;Downstairs ;)

Ha en finfin dag :)

Emmeline sa...

Jeg ble så facinert av det fantastiske dukkehuset;) Kjempegøy syns jeg! Min søster har hatt noen ambisiøse dukkehusplaner på akkurat samme måte som du..Hun har vært på nett og sett etter noen gedigne flotte Victorianske hus, i en helt annen stil enn de vanlige Lundbyhusene ( hehehe) og hun driver og snoper småting på en spesialbutikk for dukkehus som ligger ved teateret:) Denne boken hadde hun jo bare blitt helt dødsforelsket i, så jeg tror jeg må fortelle henne om dette innlegget ditt. Veldig gøy!!
Ellers var det så skjønt med den tapetseringen av de eskene... Du har en forkjærlighet for Laura Ashley ser jeg, Laura Ashley har alltid vært min store drømmebutikk, men på grunn av prisen har jeg i grunnen vært mye flinkere å besøke Laura Ashley når jeg drar til England. Prisene er jo høye der også, men likevel mer overkommelige syns jeg:)
Må si som Lene med gullskoene ( hehe) at bloggen din er bare knallfin...Men det skjønte jeg jo fra aller første stund, dette kom til å bli en høydare--og det ble det jo!!! Ha en deilig uke:)

Living White sa...

OIOI, for et fint bad du har. Ble dårlig her. Syns det speilet der passet veldig godt inn. Jeg linket deg også, så ut som du har en veldig likanes blogg som jeg må ta meg tiden til å bla igjennom da jeg er ferdig på jobb.

liven sa...

Så fin blogg du har:) Og så fine som eskene ble da.Pappdukkehuset var jo så nydelig!!! Må legge deg til på listen så jeg kan kikke inn:) Ha en fin dag!!!

Kine sa...

Å ja!!Den serien var jo bare SÅ kul:) Nydelig papphus,du er utrolig kreativ!Nå skal jeg snoke gjennom resten av bloggen din også:)

Tussilago sa...

Utrolig flott tapet, lekkert. kan tenke meg at veggene ble fine de også;) Du tar så fine bilder!!!!
Liker stilen din!
Viktig med drømmer...dukkehus-drømmen din høres spennende ut!

mona sa...

Oiiiii,så delikate de eskene ble !! Er bare så nydelig den tapeten.....Og det dukkehuset...mmmmmm...tenker ditt blir fint,som du skal kreere selv. Da jeg var lita,lagde jeg sånne hus av store esker,klippte gardiner,lagde mennesker,klippte og ordnet - i timevis,elsket sånt...men det gjorde ikke mine venninner !! Neeeei,ropte de,da jeg tok frem dette.....da visste de at dette kom til å ta tid,lang tid !! Har faktisk et av disse husene enda,om ikke mamma har kastet det nå i det siste...det må jeg spørre henne om..! Kos deg,og ha en fin kveld ;)

Flower Power sa...

Å gosj, for noen vakre bokser du har laget deg! Skikkelig flott tapet du har valgt. Vi har sånne runde hatteesker i butikken vi, så her ga du meg inspirasjon til å lage sånne jeg også. *hermegåsa*...hehe. Jeg må nok en tur til Laura Ashley for å finne like fin tapet som deg:)

Den dukkehusboka er jo aldeles skjønn da! Forstår at du gleder deg til å lage alt dette i miniatyr. Morsomt. Forøvrig kjenner jeg meg også igjen i handleproblemet. Skulle gjerne ha sluppet unna det jeg også. Kjedelige greier.
Jeg ønsker deg en fin uke:)

Donna D sa...

hei hei

Så fantastisk fin blogg du har. Har kost meg med å lese alle innleggene dine, og det er gøy å se alle de gamle tingene dine.

Linker deg jeg, gleder meg til å komme tilbake.

Ha ei fin uke

Pulsatilla sa...

Herlig papphus! Og så nydelig tapet! Kjempelurt å trekke esker med tapetrester!

Tror ikk ejeg har vært innom deg før, men jeg kommer helt sikkert tilbake. Ha en fin uke!

Tonje sa...

wow for ett flott dukkehus...og så er det en bok også...helt utrolig.Jeg har aldri sett noe lignende,så morsomt!

De eskene dine ble kjempe fltte...er flott å kunne bruke rester av tapeter og lignende i stedet for å bare kaste det,slik som mange gjør=)

Lovise sa...

Hei på deg. Tuuuusen takk for besøk. Så hyggelig at det kommer nye venner innom. Hjertelig velkommen skal du være.
Så mye spennende du viser på bloggen din da. Skal kikke nærmere etter hvert.
Vi blogges. Ha en herlig dag!

My little footprints sa...

Hei!
Takk for koselig kommentar hos meg ;)
Barnslig nei;) Jeg synes det er bare herlig med dukkehus jeg, så sjarmerende og en kjempefin ting å pynte opp hjemmet med som en del av interiøret ditt! Hm... Kanskje jeg skulle skaffe meg et også? Dukkehuset du har nå var jo også sjarmerende da! Men det blir jo noe helt annet med ett i tre og selvlagede gardiner da! Fine bokser du hadde trekt om, det hørtes liksom så enkelt ut -Å bare trekke om noen bokser *smil* Kreativitet kaller jeg det! ;)
Ønsker deg en fortsatt god tirsdagskveld!
Klemmer fra Beth

Synnøve sa...

Hei! Så koselig blogg du har her, mye fint å se på :) Kommer igjen hit, og lenker gjerne til deg om det er greit :) Hilsener fra Synnøve på Lille Maison

NinaS sa...

Da fant jeg en ny, spennende blogg!!!
Falt sånn for kommentaren din hos Emmeline, så jeg MÅTTE bare innom for å si at den baren din hørtes virkelig skremmende ut!!!
Selv hadde jeg verdens styggeste baderomstapet i nesten ett år... (før vi rakk å pusse opp)
Får gåsehud bare jeg tenker på den....!
Stilig bok, forresten! Jeg elsker også miniatyrer, og laget mengder av bittesmå, søte kaker i Fimo-leire for endel år tilbake. Dessverre har tvillingne mine fått tak i de og spist all pynten...! Har fremdeles noen nåleputer ++ bevart da. Kanskje jeg skal ta bilde av de...?

majsan shabby chic sa...

Sååå himla fin tapet....Och vilket dockhus.....Jättefint, ha det riktigt gott nu Kram/Majsan