03.06.2008

I SUS OG DUS OG PEONRUS

JAAA, hadde det kjempegøy på konserten ! Koste meg gløgg ihjel, er en smule døv ellers i bra form. Da gruppen ble ført bort fra konsertområdet med politieskorte for fulle sirener opplevde jeg sirenene som dempet, behagelig fuglekvitter og da stod jeg rett ved siden av "ulingen".... ;o)) Men nå har jeg altså fått min egen peonfabrikk! Juhuuu, flere steder i hagen blomstrer nå denne mørk rosa varianten, for et flott syn! Kan si hva en vil, men jeg innrømmer at jeg nyter å slippe å gå i blomsterbutikk og betale for herligheten, glede!!!!!!!!! Og best av alt, den varer i noen uker, for peonene mine blomstrer hele juni, den ene sorten etter den andre, bredt smil her og store buketter inne ;O))
Bak peonene har jeg hengt opp et myggtelt til stor glede for barnene .... og mor! Her får de brudeslør, spøkelse og telt i hagen , 3 fluer i ett smekk. Hender jeg slenger meg nedpå inni der jeg også, herlige late sommerdager. Dessuten vokser det flere peonslag rett ved siden av slik at det er ren nytelse å bare ligge strakt ut og glede seg over synet og livet.
Hva annet vokser her, jo rabarbra. Dermed er det flust av barn inni her med hver sitt kremmerhus med sukker..som jeg henter på kjøkkenet. Det er et stort forbruk kan en si. Hadde planer om å lage saft i går kveld, men det var glemmesak. Ikke noe sukker igjen. Hmmm, skulle ha plantet en mindre sort for denne er rene monsterbedriften.
Sjekk rabarbrabladet til venstre i bildet, og blomsten.. herlighet..stooort, nei her er det altfor mye rabarbra, får rydde opp i dette kaoset. Vet at den ikke skal blomstre, men har ingen jungelkniv dermed er det umulig å ta seg fram, er jo ikke Indiana Jones heller :o))) Mulig jeg deler rabarbraen opp litt til neste år og deler ut til mine naboer.... så kan de ha rabarbrafest i sine hager..... og jeg får kokt saft...god plan!
Uansett rabarbrasaft skal lages okke som denne uken, det får bli innimellom sommeravslutningene som nå er i full gang. Ikke en regndråpe er kommet på lenge og jeg vanner og vanner. Flesteparten av plantene er flyttet til vannkilden for tiden, praktisk. Nytter ikke å fly rundt huset, opp og ned på altaner og terrasser med en liten vannkanne, en halvtime senere er det like tørt igjen. Har flyttet en parasoll til vannkilden slik at de er skjermet for solen mesteparten av dagen, men likevel er de som svamper.

Gjør meg noen tanker der jeg ligger slengt i myggteltet og ser prinsessen hoppe på trampolinen i 30 varmegrader... at hun orker!!
Til tross for heten er bedene frodig
Da ønsker jeg alle en flott sommeruke!
English. It was so fun, the concert was great! Summer in the city, people laughing and smiling everywhere. All photos from my garden. Wish you all a lovely week.


38 kommentarer:

Elzie sa...

Vad det såg härligt ut med det där tältet. Önskar jag hade någonstans att sätta ett sånt också, men träden står inte där jag vill *s*.
Och rabarber ja. Mina är också stora som monster. Och det var bara en liten, liten planta när den först sattes. Tala om växtkraft. Är avundsjuk på dina pioner. Jag måtte ha senare såna för de har inte slagit ut än. Och varmt är här också. Jag vattnar och vattnar jag också och snart har vi nog vattningsförbud *s*.
Hoppas du njuter av din dag.
Kram Elzie

Hespe sa...

Åhhhhhhhhh for et deilig lite rede! Der hadde jeg definitivt tilbrakt mye tid selv.. :o)

Nyydelige peoner, som jo er min sommerfavoritt :o)

Herlig uke videre!!

Klemmer fra Hildegunn

Garden Angel sa...

Heeeerlig!!!!
Har noe lignende flagrende og hvitt på min veranda:)
Deilig med sånne kosesteder:)
Peoner....dufter vidunderlig, og er så vakre!
Venter fremdeles på mine lyserosa!
Ha en fortsatt deilig dag i solen!
Klemz(",)

dadda sa...

Hej Lisbeht ! det var ett tag sedan ..ser att du har det fiksat det fint i din trädgård.
Mysiga bilder som alltid är lika inspirerande..puss och kram

Kerstin sa...

Så herlige sommerbilder, teltet ditt var så fiiiint!
Denne hagen hadde jeg virkelig kost meg i:=)

Ha en strålende fin uke:=)

Jema Rose sa...

Vad roligt att konserten blev så lyckad, förstår dock att du blev lite döv efteråt..!

Helt sagolikt vackra trädgårdsbilder du visar! Jag älskar verkligen Pioner, men kommer att få se färre blommade i år, för när granarna fälldes här hemma, så hamnade de på en del av min Pioner..!

Kram, Jenny

<3

Lemi sa...

ah... ser herlig ut!!
vil gjerne h litt rabarbra ;)

Lindas Hus.. sa...

Hei Lisbeth!Morro å høre at konserten var vellykket.Vi hadde en herlig helg i Paris.
Så vakre Pioner,min er ennå bare i
knopp.Får lyst på flere sorter når jeg titter inn hos deg.Så skjønt å ligge der inni "telte" å nyte sommerdagen.Ser ut til å være et skjønt sted.Kos deg i hagen.
Klem :))

LE BOUDOIR MA sa...

Jolie Peonies love! I also like your net on a wedding veil is a superb staging thank you for these beautiful photos!
Good evening
A soon
Corinne

Sirkka sa...

Hejssan,
Här är altid så herlige vackert.
abcdefghiiiiiij :))
du vet att jag tycker!
Jag tycker också att din teltet är så fint och så vackert vit.
Så många härliga bilderna du har altid.
Tack!
Klem

Natalie's verden sa...

Åh for noen herlige bilder!!! Så utrolig vakkre!! Ser vi har shoppet ganske likt både på europris og kid ;) sånn er det å ha god smak :D
Ja du får kose deg videre i det herlige teltet du har ordnet og ikke MINST dette flotte sommerværet! La oss håpe det varer sommeren ut!

Klem fra Natalie

♥ H@rmoni ♥ sa...

Nydelige peoner!
:O)
Har nettopp vært ute og vannet hagen.. Phu, det er jo så tørt, men vi må vanne for vi har sådd i nytt gress en del steder.. Det er jo litt kjipt at det er vanningsforbud for tiden..
Kos deg under myggnettingen blant vakkre planter. Og heldiggris- rabarbara! Det er jo så godt.
Sommerklem! :O)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Vakre heter det, fram med rød penn..
:O)

Hemma hos lilla mig sa...

Var nyss inne hos dig:-)
Man blir ju sjuk av allt du visar.. Nej, det är inget roligt att ha så ont... Men man får hoppas att det känns bättre imorgon..
Kram i värmen:-)

Grip dagen sa...

Rekker en liten kommentar før det er klar for dobbelt opp med frustrerte fruer...
Fantastiske bilder du viser idag. For en stemning! Slikt liker jeg!!!

Her kan ikke henges opp no mygg- telt om dagen. Det er så mye vind, at det hadde nok hengt horisontalt!

Tida går med til vanning - mye vanning. Mange av plantene er allerede blitt gule og slappe. Jeg har aldri sett så lang periode uten regn.
Vel, da håper jeg du fortsatt holder ut i varmen. Kos deg med peoner, rabarbra og deilig sol!
Klem Marit

Anita sa...

Du omgir deg med såååå mye skjønnhet!! Så stemningsfulle bilder!! Min pion blomstrer også om litt, men den er lysere rosa! Bare staudebedet kommer litt mere på stell, skal jeg rundt i nabolaget og tigge pion "avleggere";o)Kos deg videre i sommeren!

Maria / Frøken Fryd sa...

Jeg kan ikke andet, end at drømme mig helt op til din have. Hvor ER det skønt. SÅ stemningsfuldt og herligt. jeg kan faktisk næsten dufte alle blomsterne :-)

Og så fin ide med myggenettingen / teltet, det kunne jeg finde på at kopiere.

Klem Maria.

Midnattsola sa...

Så flotte blomster, og så koselig og kjekt med myggnetting! Du har en veldig interessant blogg! Har forresten tagget deg, sjekk bloggen min:)

prinsessa1976 sa...

Hei på deg.
Du har vært på Kid du også ser jeg. Jeg blir mer og mer fornøyd med kjøpet av stolpuene/bokser putene fra kid. Angrer bare på at jeg ikke kjøpte flere enn det jeg gjorde.
Du har det så flott i hagen at jeg kjenner jeg får hjertebank når jeg ser bildene av den.
NYDELIG VENNEN, NYDELIG.

liven sa...

Kjekt at du koste deg på konserten:O)

Nå står min røde peon bristeferdig!! Er å kiker på den hver dag!! Syv store knopper......ikke så verst!! Den har jeg hatt i tre år:)

Deilig vær....og her må det vannes!!
Fikk telefon fra kommunen om å ikke bruke spreder eller vannslangen:O) Det er helt utrolig........lenge siden sist vi fikk en sånn telefon:O)

Nyt dagen!!!!!!!!!!!

Janneke sa...

Hallo Lisbeth,
Beautiful pictures again. I like the picnic-place, what beautiful things you have..... i like specially the white basket,the thing is i am very much into white at the moment. Maybe it's because i watch the scandinavian blogs to much :)) !!!
The orange flowers in your garden are they poppies ? ; out of seeds or a perennial ?
Have a lovely day.
Janneke

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!

Åh vilka fantastiska bilder..underbart!

Det ser så mysigt ut med prinsesshimlen där mitt i det gröna..och alla vackra blommor och rabarberna..härligt!

Ja det är verkligen varmt nu..jag gjorde rabarberpaj och det blev så varmt när jag öppnade ugnen..så jag stängde den snabbt igen (annars brukar jag låta den stå öppen och svalna..)

Kram vännen!!!
Mia

Pulsatilla sa...

Så deilig det så ut der under nettet i hagen!! Ser ut som vi har de samme peonene - men hos meg er det bare en som har sprunget ut i blomst ennå. Det er alltid de mørke røde som kommer først hos meg også.

Det ligge ren liten utfordring til deg på bloggen i dag - du har kanskje fått den allerede?

Anemone sa...

Så flott.
Det "teltet" var jo bare så drømmende flott..., og gir jo også litt skygge. Deilig det, har kommet over den værste selvpiningsperioden når det gjelder soling jeg da. Nå sitter jeg helst i skyggen og nyte sommeren. Peser ikke i sola for å bli mest mulig og fortest mulig mørkebrun lenger. nei, den forfengelighetsperioden er heldigvis over.

nydelige peoner du har, men jeg liker nå godt de skjønne valmuene der også jeg da.

Klem fra trope trøndelag.

Regina sa...

Hello Lisbeth
Wonderful photos from your garden ,
very romantic.Your red päonie looks
very great.I like päonia,too.I have
white,red and pink päonias in my garden.
Have a nice day!
Regina

Tone sa...

Hei!
Jeg fant bloggen din hos noen andre bloggvenner! utrolig fin!
Du som er så glad i peoner - jeg og nemlig... -finn en stor knopp, og smak på den klissete sirupen som siger over knoppen. Dagens opplevelse?!

Jeg legger deg på bloggen min om det er greit, du skriver som jeg tenker!

Tone i Ås

moseplassen sa...

du så det ser deilig ut!

Victoria sa...

ahhh... der ville jeg gjerne ha ligget selv! det ser så deilig ut å bare kunne legge seg ned og slappe av i denne varmen... sommeren er herlig!!!

christinasinteriør sa...

Åhh..så koselig det var! Flink og kreativ du altså Lisbeth!
Klemmer!

sol&bolig sa...

Så frodig og flott! Nydelig peon. Her blomstrer også peonen, det har den gjort i to uker nå, men nå er det snart slutt. Åssen får du den til å blomstre i heile juni? Her vannes det som bare det, men pytt, pytt det er deilig med varme og fint ver etter 8 måneder med regn!!!! Ha ein fin og varm kveld!

MiaMaria sa...

Hej!

Jag tror jag hoppar in i myggtältet också och myser, så skönt!
Och vilken ljuvlig Pion vilken vacker färg!!!!!!!!!

Ja, nu är det riktigt sommar och varmt och vatten behöver både vi och naturen.......

HA´nu det så gott!
MiaMaria

Nyperosa sa...

Hallo ja,

dette er jo litt tragikomisk,
det har vært noe barnesykdommer
i startfasen her, ja.

Det er kjekkere å ligge
å dyppe i sjøen enn å
pleie bloggen...

Nydelige bilder. Nydelige !
Den klessnora der, å jeg
må prøve å få til noe slik
bare til foreks. kjøkken
håndkle..( Byhage her... )

Alt det andre var også
veldig fint og pent,
altså fine bilder.

Au revoir : )

Lilla Blanka sa...

Hej igen vännen!

Jag har en Award till dig på min blogg :)
Välkommen att hämta den (och att läsa motiveringen)

Kraaam
Mia

Flower Power sa...

Ohhhh gosh, så herlig hage du har!!!!
Skulle gjerne ha tatt meg en liten dupp inni myggnettet der:).... Peonene er helt fantastiske, heldige du som har de i hagen. Jeg må se å få plantet noen her også, men det er så kjedelig når de ikke blomstrer de første årene. Er ikke særlig tålmodig, skjønner du....hehe...skulle gjerne hatt blomst på de med en gang:)

Jeg skulle gjerne hatt Rabarbra i hagen også jeg.... du minnet meg på hvor godt det er med Rabarbrasuppe.
Jeg må nok ta meg en tur til Plantasjen med det første:)...

jorunnslilleverden sa...

Kjempefin blogg du har! Jeg har skrevet et innlegg på bloggen min i dag om de små gledene i livet. Koselig om du ville ta en titt, og kanskje ta utfordringen min om å skrive litt om det samme på din side :-)

chatrine sa...

Så VAKKERT!!!
Hvor kommer det nydelige rose-teppet og putene fra?
Det kunne jeg virkelig tenke meg!
Blomstrene og hagen din er flott, etter min mening er det ikke noe som trengs å ryddes opp i der.

ha en super dag, og kos deg under nettingen!
Klem fra chatrine:)

Hobbyhuset-Merete sa...

Ahh..for ein herleg hage du har!!!!! Koseleg for både små og store med "myggtelt" ved sida av rabarbra og peoner :o) Kunne funne meg knallgodt tilrette der hos deg ;o)
Ønsker deg ei fiiin sommarhelg!!

Gamlå sa...

Hei hei, så flott dere her har det her da!! Myggtelt, rababra, flott vær og masse flotte blomster. Ønsker deg en riktig god helg.

Hilsen Gamlå