07.05.2008

ØNSKE DEG AV HJERTE ALLE GODE TING

Gratulerer med dagen min skatt!! Flaggene vaier fra alle offentlige bygg for å markere Frigjøringsdagen, det gjør dagen enda mer høytidelig! 8. mai er en flott dato! Utrolig at det er 11 år siden hun ble født og jeg synes det er rart å tenke på, og føler at det ikke er lenge siden hun gikk i barnehagen
Men prinsessen sier så greit : det synes ikke jeg! Sånn er det å være mamma sier jeg da, bedre forklaring har jeg ikke. På bildet er hun 4 år og siden hun har jordbær applikert på buksen måtte jeg ha det med i dagens fortelling, hihi ;o)
Baking og Greengate har jeg et ambivalent forhold til. Baking ..nja.... Greengate....nja.
Baking , nei vet sannelig ikke, er ikke glad i kakebaking....Noen elsker det , i den kategorien havner jeg aldri. Har mange ganger ønsket at jeg likte det, har prøvd å hjernevaske meg selv med, å joda... dette elsker du , kom igjen, tenk så gøy!,.. men puh ingen virkning. Jeg lar det bli med det og baker når jeg må. Heldigvis er Barbiekaketiden forbi, legger inn et bittelite bilde fra fordums tid
Til bursdager må man bake, eller jeg føler at jeg må, så da gjør jeg det beste ut av det. Jeg har bakt og bakt, laget gele, marsipanroser og jordbær, icing og krem. Sjokoladekake, hvit dame og muffins. Pannekaker og boller. Jordbær, de som ikke er laget av marsipan er i hus, og isen ligger i frysen. Har jeg glemt noe?? Huskeliste på bloggen er ikke dumt;o))))
Greengate, nja.. er glad i det merket ... av og til og i veldig små porsjoner. Jeg kjøper alltid med meg noen deler når jeg er i Danmark, men det får seg sjeldent en luftetur ut av skapet. Spesielt det som går i det røde, grønne og knallrosa, fargene er intense og mettet og jeg får litt "hubba bubba feeling",... for mye av det gode. Synes den lysblå serien med hvite prikker er alldeles nydelig , har noen kopper og en mugge som blir brukt. Den svale fargeskalaen er nok mer meg. Men til barnebursdag er det gøy med farger så da dekker jeg barnebordet konsekvent med Greengate og det jeg har som passer til, disse tallerkene er av melamin, (plast), ..praktisk :o))) Hvit dame med marsipanroser og prikket bånd hører med!

En herlig Tildaengel fra Veslehuset, tusen takk Marit, hun er nydelig! Tilda skal passe på at alt går fint for seg. Hun har ansvaret for strøsselen til isen og dessuten skal hun dele ut sugerør til den som vil ha :O)))
Turtelduene på veggen har fått krone på hodet og har lovet å være forsangere !
Bordet er dekket til barna i familien, minstemann får plastkrus, ikke lett for en treåring å balansere med et glass på stett, uahhh.... et syn jeg ikke utsetter meg selv for!! Kakene stod her i 3 minutter så jeg fikk knipset noen bilder, deretter rett på kjølen , det er for varmt ute for kremkaker. Tenk det...
Det er bare til å ha litervis med drikke klar for i dag er det meldt 20 "varmiser" , juhuuuuu!
Noen som sa for mye av det gode,.. av denne kaken holder det med en teskje, men prinsessen insisterer på pyntet, veldig pyntet sjokoladekake, så da så...
Tradisjonen tro får alle dyr i hagen krone på hode den 8. mai. Så i tillegg til å bake har jeg klippet ut en haug med kroner og lurer på hvorfor jeg ikke tok vare på de fra i fjor og forfjor og... ???!
Da er det bare popcorn, saltstenger og annet snacks som mangler. Den store lysblå Greengatebollen er en av mine favoritter, den blir flittig brukt til salater. I dag : popcorn.
Min " Sure Padde", stakkars han har all grunn til å være sur der han sitter uten låret sitt. Midt i et ustelt steinbed. Endel av våren skal gå med til å rydde her og få steinbedet mitt "opp og gå". Da blir nok Herr Padde blid igjen, hjelper med vakre omgivelser og det tapte låret vil fort være glemt, hihi;o)
Da mangler bare ballongene og lys på kaken...tror jeg! God pinse alle sammen og gratulerer til alle som har konfirmant den kommende helgen! Tusen takk for alle de koselige kommentarene. De gjør meg så glad! Og forresten har du lyst å lage marsipanjordbær gjør du slik:
Form små jordbær av marsipan, rull i konditorfarge( Pandurohobby.no) , legg i en vugge av matpapir fylt med sukker, sett på jordbærstilk (Bakeshop.no) , VOILA! Klem fra meg!
English! Today is my daughters birthday. 11 years old and the whole family are coming over to celebrate. I will prepare a buffet for the grown ups inside the house. Really , the red and pink..... too strong colors for me, but it is fun to use colors for childrens birthday parties, it gives positive energy:o).. and I love to make my childrens birthday special. Next week all her friends will be invited .

44 kommentarer:

prinsessa1976 sa...

Gratulerer med prinsessa....så koselig at alle dyrene i hagen også har fått krone.
I dag går det i forbredelser til i morra. Først skal jentene ut å spise pizza på dolly dimples så kommer de opp hit etterpå for å spise kake mm. Så nå holder jeg på å lage sjokoladekake til prinsessa.
Tenk at vi to fikk barn med bare3 dager mellom rom...¨husker at det var så varmt den våren at vi hadde store problemer inne på sykehuset for vi fikk ikke åpne vinduer...hele sommeren igjennom skinte sola og prinsessa gikk i kjoler hver eneste dag....det var tider det:O)

Kerstin sa...

Woooow, sier bare jeg :) Jøss, så flott du har laget det for prinsessa di. Ja, gratulerer så mye med 11 åringen. Jeg har en i huset jeg også, og her har jeg virkelig fått masse flotte tips til å få laget en flott bursdag for henne. Så morsomt å gi "dyrene i hagen" kroner også!
Ha en strålende pinse og bursdagsfeiring.
Jeg ble virkelig i godt humør av å se innlegget ditt!
Kerstin

Vera sa...

å så skjønnt du har laget det for prinsessa di!
Du har virkelig teft for detaljer,du er så flink!!!
Men tror det er morskjærlighet som
stråler igjennom bildene oxo;)
håper dere får en koslig dag sammen!
klem fra vera

NaturelSuus sa...

Hey,
Happy birthday with youre princess!
What a really nice cakes you make! wow you are really a norwegian ;-)
godt kakke!
Ohhh and what beautiful table...
I hope you all have a nice day!!
Klem Suzanne

Lene sa...

Prinsessa!!! GRATULERER SÅÅÅÅ MYE MED DAGEN!!! Litt av en frigjøringsdag for mamsen, det der!!!

Og mamsen!! Neste år - sier jeg bare!! Jeg forventer at du innvier meg som bloggtante for vidunderlige prinsessa!!! For et sånt eventyrselskap akter jeg ikke å gå glipp av ett eneste år til!! Heeelt utrolig flott, og jeg vil så gjerne være Alice in Wonderland sånn helt på ordentlig! Enn så lenge storkoser jeg meg med å være flue på bloggen, og nyte alle bildene av herligheten her.

For en fest!!! Og jeg skal passe på kronen for deg til neste år, jeg. Om jeg bare får være bloggtante, altså ;)Forresten så er de kakene dine aaaltfor flotte til å spises - så bloggtante tar med litt hjemmefra. Ikke like flott, altså - men smaker himmelsk ;)

Ha en strålende festdag :)

Solskinnsklem :)

Synnøve sa...

Wow...! Gratulerer til prinsessa, og gratuler henne med at hun har en mamma som lager til slike selskap!! For noen fristelser, og så delikat laget til :) De muffinsene så jo bare helt nydelige ut, for fine til å spises! Og så koselig det så ut med selskap der ute på terrassen...! Tror jammen jeg må invitere meg selv til denne festen, hihi ;) Ha en strålende dag, kos dere masse! Synnøve

Jema Rose sa...

STORT grattis till din dotter idag!!!

Vilket härligt dukat bord, och så MYCKET gott : )

Kram, Jenny

<3

Whoopsi Daisy sa...

WOW
Så nydelig du har laget det til. De kakene dine så super gode ut. Skulle likt å være i en sånn bursdag gitt.
Gratulerer så mye med prinsessa di. Håper dagen blir god.
Whoopsi Daisy synger bursdags sang og hopper videre :o)

MiaMaria sa...

Grattis till prinsessan!

Och vad du har stått i vilka kreationer. Ser ju så himla gott ut att jag tror jag kommer på besök.......
Så vackert både dukning och bakverk!!!!!!!!

Hoppas att dagen varit toppen!

MiaMaria

Elzie sa...

Stort grattis till prinsessan. 11 år, ja det var längesen mina barn var i den åldern!!
Och du säger att du inte tycker om att baka. Och så får du till såna fina saker. Förstår inte det. Hade jag försökt göra sånt så hade det sett mycket annorlunda ut.
Hoppas du får en bra pingst själv tillsammans med familjen.
Kram Elzie

Hulda sa...

Så nydelige bilder fra bursdagen! Du har gjort det alldeles supert. :) Kan tenke meg jenta ble glad. Greengates serviser med blomster syns jeg er skjønt. :) Har ikke helt sans for de "grafiske" blomstene, hvis du skjønner.

Hobbyhuset-Merete sa...

Herlige kaker og nydeleg dekka bord!! ei prinsesse verdig det der ;o)
Så fantastisk med fint ver slik at ein kan feire bursdag ute i hagen!!

Lovise sa...

Å som jeg nyter å være på besøk hos deg. En herlig bursdag du har laget til din datter, tenk så heldig hun er som har deg til mamma:)
Du er fantastisk flink.

Sirkka sa...

GRATTIS TUSEN till din PRINSESSA. Hon är så sön och
vackert, och vilken bagardet !!! OOOOOOHHHHH.
Heija, Heija!!!
Kram

NinaS sa...

WOW!!
Ser bare innmari lekkert ut da!
Gratulerer med dagen, forresten!

Klem!

Trønderpia sa...

Gratulerer med dagen til prinsessa!
Hun er heldig som har en mamma som lager så flott bursdag for henne, jeg er helt imponert.
Og 8. mai er fantastisk dag å ha bursdag på, flaggene vaier og bjørka spretter, herlig.
Tusen takk for gratulasjon i bloggen min.
Kos dere videre på denne flotte dagen :)

Klem fra meg

Minime sa...

Hjørnet med pyntet bord ble rett og slett nydelig. Jeg likte den kanna med rosepynten. Jeg elsker rosepynt. Hvis du har bakt alle kakene selv må jeg si at jeg er imponert over evnene dine enda du ikke liker det. Jeg sjøl liker heller ikke det og frem til for 2 år siden lagde moren min og mormor alle kaker. Så døde mormor og moren min fikk MS så nå har jeg måttet bake selv. Jeg sliter til og med med å bake sjokoladekake. ¤ gangen begynte det å bli greit. Ha en solfull pinse.

Gammalt & nytt sa...

Oj du måste gratta din dotter,lite sent men bättre det..ler
Att titta på dina bilder är som balsam för själen.
Kram Irene

Bodilhjemhobbyhage sa...

For en kjempelekker pådekking !!
Først tenkte jeg at du hadde funnet bildene på nettet, men fant fort ut at det hadde du jo ikke !!
De kakene så jo bare så gode ut ! Jeg er kakoman;) og jeg liker faktisk ganske godt å bake, og koser meg med å lage 4 kaker til bursdager men når jeg ser dine kaker så kan jeg bare gå å legge meg... Hmmm, tror jeg må bli litt flinkere med pyntingen.
Har en jente selv som fyller 11 i september så jeg fikk noen tips her, hun hadde sikkert sagt :sånn vil jeg og ha det !
Rundkjøringen var utrolig flott. Sikkert gøy å plante i og rundt der om våren/sommeren !
Og så likte jeg de stativene du har brukt til plantene som blir høye, lurer på hvor man får tak i de ? De jeg har er formet som halvmåner og er kjøpt på plantasjen,men de funker ikke så bra....

Lene sa...

nydelig bursdagspynta bord!! og utsøkte kaker du!!

Emmeline sa...

Gratulrerer så mye med dagen hos dere i dag:) Her har minsteprinsen min bursdag også...8.mai er så lett å huske for alle flagger jo for han den dagen, og prinsessen din også skjønner jeg. Men min prins er nok et år eldre enn din prinsesse, for han er altså 12 år i dag. Vi har ikke feiret med et halvt lys engang. Han skulle få velge middag og så skulle han få kjøpe seg noen nye klær med faren. Men han ville hverken ha klær eller ha kake, han ville bare spille fotball...Tror ikke vi husket å henge opp flagget engang ( skamme skamme) men den lille mannen skal få ha klassefest når konfirmasjonen er vel overstått og han var veldig fornøyd med den planen!! Stakkars gutt, i fjor måtte vi også hoppe bukk over dagen hans på grunn av den konfirmasjonen som vi hadde da... Men sånn er det å være bursdagsbarn i mai.
jaja nok mas fra meg, NYDELIGE BILDER. Greengate er jo bare min favoritt, og jeg liker jo knallfargene og retromønsteret UTROLIG godt:) Men jeg ser jo godt at det sarte passer best inn hos deg i den skjønne atmosfæren dere har...Det er jo bare et drømmehjem!!!! Kjekt å se:)

Anonym sa...

Dear Lisbeth,
Congratulations on your daughters birthday or as we say it:
Van Harte Gefeliciteerd !!!
What beautiful tables you did set.
I loves all the things you put there and ofcourse the cakes were brilliant :))Hope you had a lovely day !
Greetings, Janneke

Lena i et bæssmorhem sa...

Og du sier at du ikke liker å bake..? Så flotte kaker og stilig bursdagsbord har jeg aldri vært i nærheten av å ha... Gratulerer med datteren, tiden går så fort, det ser man på barna. Syns ikke det er lenge siden sjuåringen min lå i fanget og ble ammet, bare hun og jeg hjemme om dagene...nå er hun stor skolejente og t.o.m. lillesøster begynner å bli stor jente... Men passer på å kose veldig med minstemor, hun er min lille "koseklump" enn så lenge... Gruer for den dagen da jeg ikke lengre har en liten hjemme og "dulle" med, får satse på en liten attpåklatt..?
God helg i sommervarmen ønskes deg!
Klem

Cathrine sa...

Gratulerer med overstått. Masse fien kaker,å så sommerslig da..Ha en super pinse

Tove sa...

Noe så vakkert!!! Skulle gjerne hatt deg som mamma ja:) Utrolig flotte kaker og pynt og alt, og så morsomt med krone på alle dyrene.. er kjempeimponert over hvor flink du er altså!

Kos dere masse med kakene og gratulerer så masse til den søte bursdagsjenta

klem

Dinah sa...

Ååå for en søt liten pike du har! men hun er kanskje ikke så liten lenger. Nærmer seg tenårene med stormskritt ;)
For et nydelig bord du har dekket, og alle de flotte kakene du har laget! hvordan får du det til??? Jeg hadde storkost meg i det selskapet der, det kan jeg love deg! Så mange delikate detaljer.. Nyydelig!
Ha en flott fredagskveld og en enda flottere helg!
Klem

Dinah sa...

og gratulerer så mye med dagen til din lille pike :) Glemte jo det aller viktigste.. :)

Hege sa...

Jøsses!! Sku ønske eg var 11 år igjen og din datter. Så koselig du har dekket. Det blomstrete Greengate serviset passer jo fint til hageselskaper :)
Og at du ikkje liker å bake kan jaffal ikkje ses på kakene. Får vann i munnen her eg sitter...

Trines Hus og Hage sa...

Jøye meg, for et bursdagsbord og for noen kaker! Ikke lett å se at du ikke er glad i å bake. Dette så jo ut som om det kom rett fra konditoret!!! Jeg er stum av beundring. Du er bare helt utrolig flink til få det til! Bordet så helt fantastisk ut, Lisbeth.
Til lykke med dagen til 11 åringen og ha ei god helg! Klem fra Trine

Karna sa...

For et bord, så lekkert, hubba bubba eller ikke!!

Jeg er heller ingen baker, klarer så vidt å få til en fin muffins av et helt brett, de andre flyter utover, og det skal visst være lett...nei ferdigjøpt her altså! Og is på boks selvføgleig...he,he..

Lekkert var det her hos dere iallefall, og alle har jo pyntet seg også, frosker og fulgler ...

Ha en stårlende fin helg!

Anita sa...

Gratulere med vel overstått!! Du er altså så flink til å få vist masse i ett innlegg!! Jeg vil også så gjerne vise mye om dagen, men prøver og få med alt i samme innlegg også blir det bare sååååå overfladisk og dårlig!! Må skjerpe meg;o) Ha en strålende pinse!

LAPPEQURI sa...

Gosh for noen kaker du lager og for ett selskap du lager til. Regner med at det vil besøket huske lenge:-)
Ha en fin og kreativ PINSE:-))

Tyra sa...

ratulerer så masse med prinsessa på etterskudd!
Og for et råflott bord du har dekket!! Og for noen lekre kaker!!
Herved tror jeg at jeg må bestille deg når min prinsesse fyller år i mars neste år, altså!! Selv om hun blir 17 blir jeg aldri lei av å pynte. Og selskap får hun, hvertfall av familien, som hun heldigvis for meg foreløpig er veldig glad i!!
Ha en strålende pinse!
Hilsen Cathrine

Dinah sa...

Hei!¨
Ligger en award til deg hos meg :)
Ha en fin pinsehelg!

Evami sa...

For en bursdag du ordna til prinsessa di:) Regner med hu hadde en fantastisk bursdag:) Kunne jo ikke noe annet med den oppdekkinga der:) Får jo rent vann i munnen her jeg sitter og titter på alle de lekre kakene og muffinsene:)

På etterskudd,Gratulerer så masse med dagen som var:) Bestandig stas å få ha selskap vil jeg tro:)

HA en fortryllende pinse:) Klem fra Eva

Hemma hos lilla mig sa...

Ett stort grattis till dottern lite i efterskott:-)
Jisses, vad många fina bilder du visar. Så söt din dotter är.
Kram

Kerstin sa...

Hei Lisbeth.

Gratulerer med vel overstått bursdag i hjemmet. WOW for et selskapsbord. Jeg ble faktisk helt stum!!! Nydelig. Du har en utrolig flott blogg. Jeg har vært innom å kikket og virkelig kost meg her. Ønsker deg og dine en fin pinsehelg.

Anitas hus sa...

Eh... jeg sitter bare her og gaper... Dette er noe av det flotteste jeg har sett, for ett selskapsbord og de kakene, tror ikke jeg hadde hatt hjerte til å spise noe så flott!
Uansett gratulerer med datteren og jeg er så enig med deg i at tiden går fryktelig fort:)

Ha en strålende pinse!

Ann-Catrin / finthemma sa...

tack gulliga du för de underbara bilder du levererar hela tiden... blir alldeles lycklig av dom.. och vilken fördelsedag... så fint du gjort.. kan föstå det blev en succe

kram på dig a-c

Drømmen om en eplehage sa...

Gratulerer så mye på etterskudd! De blir så alt for fort stor... Nydelig bilde med jorbær på buksene da:)

Må si jeg lo høyt og godt av deg her. Den kakebakingen din er langt over gjennomsnittet og med tanke på at du sier du ikke liker å bake blir det litt festlig. Jeg liker å bake, men er håpløs på pynting. Brukte å skylde på storeguttene før, men nå er de så stor at de ikke tillater å bli brukt som syndebukker lenger. Godt vi har en atpåklatt jeg kan bruke om ikke så lenge. Fy'a meg!

Og for ett innbydende bord du har dekt da. Er ikke samme dreisen med gutter. Der var sporten å drukne seigmenn i brusflasken med det resultatet at den bruste over hele bordet. Morro det, men kansje ikke etter at seigmann nr 15 led drukningsdøden...

Ha en sttrålende pinsehelg videre, Lisbeth!

Guldkant På Livet sa...

Åh vilket fantastsikt vackert prinsesskalas för en prinsessa, hon har en sådan duktig mamma! Mari.

Maria / Frøken Fryd sa...

Det var da et helt fantastisk fødselsdags-selvskabs-bord du har dækket og sat i stand til. Jeg er virkelig imponeret !!
Det er jo rene konditorkager. Kan være du ikke nyder at bage, men for søren hvor er du dygtig !

Jeg vil forsøge at huske på det her indlæg til november når Andrea har fødselsdag, noget af det du har lavet her, må jeg kunne herme efter i vinterudgave, hi hi.

Hjertelig tillykke med prinsessen

Klem Maria.

Natalie's verden sa...

For noen utrolig flotte kaker!!! Sitter her med vann i munnen;) For ei heldig lita prinsesse du har som har en mamma som ordner et såååå flott selskap til henne!! Har rett og slett hakeslepp jeg :D
Ha en fortsatt fin 2 pinsedag:)

Anonym sa...

For en fantastisk jordbær bursdag! Helt fantastisk alt du har laget, og bildet av den lille prinsessen er jo bare helskjønt!