04.03.2008

SAMLET PÅ ETT STED

Jeg har en forkjærlighet for småting og da kan man ikke klare seg uten en oppslagstavle. Det er grenser for hvor mange bord jeg har i huset med plass til utstillinger, bytter ut ting i glassklokken min, men denne måten å stille ut små skatter på synes jeg er suveren. Min tavle er en gammel ramme , trukket med stoff påsydd forskjellige blonder, deretter har jeg brukt finmasket hønsenetting. Hønsenetting er sjarmerende i mine øyne og gir det hele en landlig inntrykk. Jo flere muligheter jeg har når det gjelder oppheng jo gladere blir jeg. Her kan ting og tang knytes på plass, klypes på plass eller jeg kan bruke kroker og hattenåler.

Se så små sko! Må smile hver gang jeg ser de ;o)))))))
Denne brukes ikke kun til pynteting, men også til huskelister, invitasjoner og annet som er smart å ta vare på. Dessuten samles alle mine små påhitt her. Til hagen har jeg en tilsvarende med dato for hva som er sådd, navn på planter jeg kunne tenke meg og gjerne navneetikettene som henger på nye planter.
Klok av skade tar jeg vare på de små etikettene, tror alltid jeg skal huske navnene, men neste sommer er de som blåst vekk, ikke tale om at jeg klarer å bla i topplokket for å lokke frem navn som Clematis texensis Etoile Rose eller Azalea Gilbert Mullie, og i hvilken måned blomstrer de da tro! Om vinteren blir den plassert i boden, og når hagesesongen begynner er det bare til å ta den frem, og vips så lyser hele fjorårets innkjøp og gjøremål mot meg, skikkelig oppfrisker for hukommelsen.
Håper noen fikk lyst til å sette i gang med rammer og hønsenetting, den er ikke veldig dyr å kjøpe så klipp ikke hull i naboens gjerde for å skaffe 1 meter til veie ;o)))
Her jobber hjernen så det knaker. Easterswapp sakene må lages denne uken, mulig alle de andre som er med på swappen har et lite lager med skjønne påsketing, men det har altså ikke jeg. De to harepusene som henger over her har altså ikke jeg sydd, synd!
English. This is my reminder board. I have one for the garden as well. I can not remember different names on plants that I bought last year, so I put the little name tags that always hangs on new plants on the board together with other things that I find pretty. I am in a Easterswap but I have not decided what to make, sorry to say that I have not made the little bunnies on the board . Now I am in a hurry......


25 kommentarer:

Flower Power sa...

Heisann, her var jeg først ute i dag gitt! Du er jammen en kreativ oppfinner du, denne ideen er jo suuuuper! Også så flott ramme du har på oppslagstavlen din. Dette er den fineste oppslagstavlen jeg har sett noengang!! Det er jo ikke akkurat like dekorativt med disse korktavlene nei..... Jeg har en viss følelese av at jeg kommer til å herme denne ideen altså, håper det er greit...*glis*;)

Tusen takk for supersnill kommentar hos meg. Du gjør virkelig dagen min så mye bedre:):)

Jema sa...

Vilken fin anslagstavla! Jättebra idé , det får jag också ta och göra en :)

Kram, Jenny

<3

( Bra musik! )

Emmeline sa...

Å åå hjelpe og trøste. Påskeswap, tror faktisk at jeg har meldt meg på---syns jeg erindrer det i det fjerne. Lurer på om jeg har tatt meg vann over hodet siden mine hobbyprosjekter begrenser seg til å gå inn på Panduro og ut igjen uten å kjøpe noe...Puuuhhh....

Vi får vel se hvordan det går tilslutt?? Tror jeg må sjekke M&co sin side snarest???
Knallfin hønsenettingiramme oppslagstavle. Alltid like delikat og gjennomført det du viser. Jeg er IMPONERT som alltid. Frøposer??
Ja hadde jeg jo bare kommet så langt så hadde jeg være fornøyd:)

Lindas Hus.. sa...

Hei!Håper du finner på noe å sy...
Nydelig tavle,er fare for at jeg kommer til å herme.Se i vinduet på hytta på landet hos meg, tror det henger ei høne du kan kopiere.Håndsøm.Herlig musikk.
Linda:))

Lindas Hus.. sa...

Hei igjen, er litt flaut men jeg hadde jo ikke slik høne i vinduet.Men du finner dem i nettbutikken til Kreativ Quilt.Lykke til!Linda :( :))

NinaS sa...

I mangel på PENE merkelapper til plantene mine, skriver jeg med idiotsikker tusj på oppklipte persienner som jeg trykker så langt ned i jorden at de ikke "vises". Må navne stauder ol. for å skille de fra hverandre når en kommer over 400 forskjellige...! Umulig å huske alle!!

Men til min neste hage ønsker jeg med pene skilt (til noen av plantene) som vises, slik at hagegjester kan lese navnene selv, og slippe å spørre!

Loppisliv sa...

Wow vilket bra tips på annorlunda anslagstavla...så fint med hönsnät....Ohhh så mycket fint du visar på din blogg.........Dina kaffekoppar i silver i förra inlägget är ju helt ljuvliga...så vackra...och vad kul att ha fått dem av maken din.....Kram Paula

Tove sa...

For en fantastisk vakker, stilig, kul oppslagstavle!!! Har du laget den selv? Og så masse flotte småting du hadde hengt opp på den. Jeg er også av typen til å samle på alt av vakre ting, så det blir mye smått jeg ikke helst vet hvor jeg skal gjøre av, så dette var en kjempeide jeg kanskje må prøve meg på en dag:)

klem

My little footprints sa...

Hei!
Jeg må bare få lov til å si; For en fantastisk herlig ide! Og den ideen skal virkelig jeg sette ut i live! Den synes jeg var knallbra!!! Og jeg som vet at vi har litt hønsenetting liggende også! Nå skal jeg på loppis for å gå til innkjøp av en passelig ramme! Dette var virkelig en stoooor inspirasjon for meg! Tusen takk ;)
Klemmer fra Beth

M&Co sa...

Kjempegod idee!! Jeg får fnatt av småting stående rundt, men samtidig elsker jeg det ;-) så en sånn ramme hadde jo vært helt perfekt!! Nå må jeg ut å kjøpe hønseneting til helgen ;-)Nå bare venter jeg på posten der du forteller at Vakre Hjem og Interiører har ringt og skal lage en reportasje fra ditt vakre hjem ;-)!!

Mona. sa...

WOW,så flott !!! Må på loppis jeg også,og lete etter ramme som passer,så etter en sånn sist,men ikke noe som lignet denne flotte som du viser...virkelig super ide !!! Tusen takk !!! Men så var det veggplassen,da.......vel,jeg finner nok en løsning,for jeg SKAL ha en sånn !!! Ha en fin kveld da :)

Elzie sa...

Det var ju himla praktiskt. Kanske man skulle ta efter till hagen. Jag glömmer nämligen alltid namnen på blommorna jag sår också *s*.
Ha en skön kväll.
Kram Elzie

Maria / Frøken Fryd sa...

Det er godt nok smart ! Flot lavet, og genialt til brug. Kan rigtig godt lide ideen du kommer med, med den til havens gøremål og planter.

Samtidig er det en pæn udstilling du laver på opslagstavlen :)

Klem Maria

Lene sa...

veldig stilig de ramma! ;o)

ha en flott kveld

Grip dagen sa...

Du er et oppkomme av idèer!
Det er DEILIG å bla seg gjennom bloggen din!
Ufattelig fine bilder og fult av sjarm! Her liker jeg meg!!!

Jeg skal snart igang meg "Prosjekt Lisabeth" hjemme.
Jeg skal pusse opp et fremskap! Planen er at det skal se gammelt ut. Og idag gikk jeg til innkjøp av Heftgrunn og svamprulle!
Mannen på butikken ble helt fortørna da jeg KUN skulle bruke heftgrunn og voks...
-Du MÅ jo ha maling oppå!!!?
Det var såvidt jeg fikk lov å kjøpe KUN grunninga... Han hadde IKKE noe tro på prosjektet mitt!

Gleder meg til å sette igang! Og takk for tips og idèer!
Marit

Gammalt & nytt sa...

Vilken annorlunda anslagstavla,den måste jag göra.
Du visar så fina saker.Kram irene

Moderncountry sa...

Heisann Lisbeth!

Takk for interresant respons til posten "personal reflection"! Moro at at flere skandinaviere kaster seg inn i tankeringen.

Skal si det var koselig her inne! Nydelige bilder, god musikk og fine tekster.
Ble helt betatt av posten om sundhet og styrke fra 2. mars. For et utrolig vakkert dekket bord!! Jeg hadde følt meg som en prinsesse hvis jeg fikk sette meg ned og nyte så mye vakkert på en gang. Du er utrolig dyktig til å dekorere!

Aina :))

Guldkant På Livet sa...

Lisbeth, det finns inga gränser på din kreativitet och smak! Vilken fin anslagstavla med så mycket vackra ting, hela din blogg är en stor njutning! Mari.

liven sa...

Hei :) Dette var en god ide...har en oppslagstavle liggende. Må kjøpe noe stoff og hønsenetting har sikkert naboen. Din ble jo spesielt fin med den rammen og da:)


Kurt Nilsen sin sang...men ikke han som synger her???

Ha en fin dag i regnværet:O)

Evami sa...

Heisann!!!

For en fantstisk ide å lage oppslagstvala si av hønsenetting og ei stilig ramme.. Men ser jo bare de av kork med tøy utapå og kanske noen bånd til å sette fast bildene i...

Så tusen takk for en flott ide:)

Hilsen fra stormfyllte Trondheim

Tonje sa...

Så flott det ble med litt hønsenetting..hva er det egentlig med hønsenetting som tiltaler oss bloggere så??? Jeg bare elsker det.

Det ble jo en kjempe flott utstilling på tavlen din...

Smart å ta vare på de etikettene,man har så lett for å glemme hva ting heter...kjenner meg godt igjen dær=)

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Heisann!

Jeg har tenkt å lage en tavle som ligner litt (!), men har ikke funnet rette rammen enda.. Hadde tenkt å feste stoff og strikk på skrå til ruter, men å bruke hønsenetting var jo virkelig luddig! (bergensk for lurt..)
:O)

Hulda sa...

Oi, så smått og søtt dette var. Nydelige små merkelapper og harepuser. Virkelig en lekker og dekorativ idè!

Dorthe sa...

Åååhhh vilken tavla....Sagolikt vacker....som en romantisk dröm!!!

Klem fra Dorthe

Hemma hos lilla mig sa...

Vilken bra idé med anslagstavlan.
Den är ju så fin.-)
Ha, en härlig Fredag.
Kram//Eva