31.05.2010

GRAND FINALE


Dette her er nesten vemodig, siste mandag i mai måned, og aller siste mandag med Vårteckensutmaningen.


Kan noen sette bremsene i bånn og stanse tiden? Vil at vårmånedene bare skal vare og vare, så himmelsk skjønt det er når naturen våkner til liv og lyset er tilbake!


Jeg flytter nesten ut i hagen på denne tiden, men la det være sagt, de første dagene med hagesjau er ikke noe jeg jubler høyt for. Fy flate, det er tungt og kjedelig arbeid.


Den slags hagearbeid minner for mye om husarbeid, dere vet, ta huset og etter noen timer er det bombet igjen, argh!  Utrolig at en vinter kan fare så fælt med en stakkars hage!


Det er da jeg ønsker at jeg valgte laksefiske fremfor hage som hobby... 1.stk fiskestang som skal flikkes litt på, pøh... pinglehobby :) 


Jeg er heldigvis ferdig med det tunge oppryddningsarbeidet, og kan med god samvittighet konsentrere meg om det morsomme, nemlig stelle med busker og blomster.


Det gror fint i plantekassene, rosene lever, epletreet blomstrer, peonene har fått gode knopper og blåmeisene er IKKE flyttet ut.


Neida, det er stang inn og stang ut... det er det selvfølgelig ikke, men det flakses inn med mat i ett bankende kjør. Madre mia, dette må bli store unger. Men se så nydelig vingespenn! Vakkert!


Dette ble litt av et bilderas, men sånn er det, det som hjertet er fullt av, renner bloggen over med. See U! 


Åh, må huske dette: den fine puten med sommerfugler fikk jeg i gave av Lobelia, tusen hjertelig takk! Den var midt i blinken for en slik har jeg ønsket meg lenge. Nå er det slutt på såre knær når det lukes i bedene mine, hurra!

26 kommentarer:

Bringen Blomster sa...

Nydelige bilder! Særlig av blåmeisen. Du har det riktig så idylisk :) Det skiltet med ugress var genialt! -jeg hadde trengt mange av dem ;)) Har fulgt med bloggen din helt siden jeg snublet innom her å fikk se Penny i deigtrauet ditt:) Er helt forelsket i katta di :))
Ha en fortsatt fin uke
Synnøve

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Jag blir lyrisk av alla dessa vackra bilder du visar!!!!
Så fint!
Hoppas du får en fi n Dag!
Kram Kathrine

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Jag blir lyrisk av alla dessa vackra bilder du visar!!!!
Så fint!
Hoppas du får en fi n Dag!
Kram Kathrine

Snuskebassa sa...

Flott med bilderas :-)
Blir herlig inspirert av din nydelige hage. Her er det mildt sagt pjuskete tilstander. Andre ting har tatt tid og oppmerksomhet. Men i dag har jeg fri, sola skinner og redskapene står på geledd oppetter husveggen!
Ønsker deg en hoppeglad uke!
Klem fra LIV

Mitt hvite hus sa...

for en start på dagen Lisbeth... nydelig vakre bilder du viser av den fntastiske flotte hagen din.:

ja ejg er enig..syns det er vemodig for hver plante som sier takk og farvel med blomstringen jeg.. 1 år til neste gang takk..

tida går så altfor fort...

godt du bare kan nyte nå..

klemmer o=)

Blått til lyst sa...

Så skjønne vår/sommerbilder du viser!
Dette må være en hage det er godt å være i. Jeg hadde veldig sans for skiltet med ugress - å luke er ikke min favorittaktivitet. For å si det mildt. I grunnen litt dumt når man har arvet flere mål med hage og DIGRE bed. Kanskje jeg kan få et lite hage-gen i posten av deg :)

Ines sa...

Oh Lisbeth-
I love your garden! The blossoms are wonderful and I like the design of your china. I love that blue with little blossoms on it!
I just got the idea, to paint my gardenfurniture in white :-)
The picture of the little tit in it´s house is great- but the flying tit is unbelievable! A really great shot! Congratulations :-)
So have fun working in the garden- I am soooooo sad- here it´s raining again- all is so wet and it´s cold- and a storm threw the big umbrella on the fresh planted peony :-(

Enjoy your week- Hugs, Ines

Christine C sa...

Å så mange fine bilder :-))
Mye å gjøre i hagen nå på våren, men det er godt å få det gjort. Kunne ellers ha veeeldig god bruk for det ogräs-skiltet ditt, hehe.

Koselig gjest du har i fuglehuset ditt :-) Vi har en kjøttmeisfamilie på garasjeveggen og der er det også full fart fra morgen til kveld.

Ha en flott uke!

Embla sa...

Herlig, herlig! jeg er enig, det er noe helt spesielt med vårmånedene; da kommer lyset og grøden og vi har enda en vakker tid foran oss - sommeren! Det gir en egne glede og forventning, som er uvurderlig etter en lang vinter. Du har da også en nydelig hage :) skjønner godt du koser deg der sent og tidlig. Bildene dine var så fine å se, så det var bare kjekt med bilderas. Kos deg i hagen med blåmeisen og blomstringen! Klem :)

Ninni sa...

Kjempekoselige bilder av sommer i emning :) Jeg lo godt av ugressskiltet! Duppsoleier fikk jeg meg i fjor, de er sååå søte! Så heldig du er som kan følge med på blåmeisen. Jeg trodde jeg hadde fått en kjøttmeis i kassen, men den ombestemte seg visst.

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Så fine bilder du viser. Å morsomt med fuglene. ;o)

Ha en flott uke.

Klem Simone :o))

Beate sa...

sukk! jeg kunne ønske jeg var like ivrig i hagen som deg! jeg prøver og prøver men er ikke så god på å følge opp det jeg planter...
ja, ja... jeg kommer langt med krukker med blomster også!

kos deg med favoritthobbien din!

klem beate

Lobelia-damen sa...

Heisann nabo :-) he he....gu så mange lekre bilder! Og nå er det jo bare SÅ låvli ute. Sånt ugresskilt skulle en hatt du...eller....EN pakke!! Liker jo godt en "naturhage" jeg da, men det bør vel være en viss form for utlukning. Anyway, must dash...solen kaller :-)

Tut og kjør!

W

STENLYCKA sa...

Underbara bilder från din trädgård!
kramen till dig från mig!
Raina

Hilde sa...

Så skjønne vårbilder! Nå er det sommer her - ungene har badet i plaske bassenget i dag og da har sommeren kommet!!!
Hilde

Lappeline ♥ sa...

Nydelige bilder hos deg. Ja den tiden som er nå....... kunne gjerne stanset litt opp.Det er en fantastisk tid.

Ha en fin tirsdag i morgen

Klem til deg

Hespe sa...

Hei på deg Lisbeth!!
Nå er det virkelig blitt lenge siden siste jeg var innom deg - som hos deg, har tiden fløyet litt for fort, og det er vanskelig å rekke over alt..! Jeg skulle virkelig også ønske at vi kunne ha stoppet opp tiden litt - våren er den absolutt vakreste årstiden - helt enig!!!!

Mange nydelige bilder hos deg. Kan tenke meg du har hatt og får mange flotte stunder ute i hagen din - love it!!!!

Ønsker deg en herlig solskinnsuke - den første i juni!

Stor klem fra Hildegunn

Mia sa...

Ja tenk, Lisbeth, vårener nå over, og sommeren er her! Og jeg må innrømme at jeg egentlig er litt glad for det iår, for våren har skuffet stort, ved å være så utrolig kald og treg... og nå vil jeg faktisk ha litt fortgang i sakene... hihii.

Men jeg ser jo at det har vært fortgang hos deg lenge. So flott det var med dyrking i pallekrager (og så langt det som vokser der har kommet). Blåmeisen vet nok å holde fast ved en god ting... jeg hadde heller ikke flyttet ut med det første fra den herlige boligen, med den flotte beliggenheten!

cissemosse sa...

Nydelige bilder! Helt enig med deg, denne tiden går så alt for fort! I morgen skal jeg nyyyyte dagen, for da skal jeg ikke på jobb før om natten!

lavendel mio sa...

Hei!
Du verden, her var det mye lekkert å hvile øynene på gitt:))
Skulle ønske at dagene ikke gikk sååå fort, syns jeg står på hodet i hagen hele dagen innimellom husarbeid og unger som skal hit og dit, men nå er det på tide å nyte late dager:)
Ha en flott dag, klem Hanne

sigrid sa...

Vakre sommarbilete hjå deg..
Kos deg! :-)

Line fra huset på landet sa...

Helt herlige sommerbilder:)
Den "luke-puten" var smart..og veldig, veldig søt! En sånn må jeg virkelig få sydd meg.

Nydelige rosa margeritter du viser til slutt her. En av mine absolutt favoritter.
God klem fra Line

carreco sa...

I am under the spell of these great pictures of these wonderful ideas and beautiful projects. It's always nice to come here ...
Kisses. Co

Loppisliv sa...

Ohh vilken underbar uteplats ni har, ser så vackert ut med pastellfärger och green gate porslin. Underbara trädgårdsbilder!! Kram Paula

lilirose322 sa...

Un vrai régal pour les yeux !!!
C'est superbe comme toujours.
Belle journée & à bientôt

Margrethes hus og hage sa...

ÅH så vakre bilder.
Å ta igjen hagen etter vinteren er nok et slit, men så blir det bra også da. Og du får nyte lange deilige dager i din vakre hage når den verste jobben er over.

Ønsker deg en fin dag. Hilsen Margrethe