29.07.2008

CLOSE TO NATURE

Kjøkkenvinduet slik jeg møter det hver morgen. Vinduene på vidt gap og satser på at ingen går i søvne i løpet av natten og tar feil av døren og vinduene........
Blåklokkene som prinsessen har plukket pynter i en gammel skål fra Stavangerflint. En fin B har jeg fått brodert på en gardinkappe. Mulig den havner i kjøkkenvinduet hjemme .Pga varmen orker jeg regelrett ikke å lage noe særlig mat inne, så det blir grilling ute,...... om jeg kutter en salat inne står jeg foran vinduet her og hiver etter pusten..........
En liten kjøkkenøy som jeg skubber rundt der det måtte passe. På varme dager rett foran vinduet ;o) Kjøkkenøy og kjøkkenøy fru Blom.. det er et underskap fra Ikea som vi har satt hjul på og benkeplaten er en plate som ble fliselagt og kantet med en gammel teaklist. Har i grunnen ikke tenkt over hvor smart denne løsningen egentlig er, skal gruble på om den kan kopieres hjemme....i hagen eller på vaskerommet kunne jeg hatt bruk for noe lignende;o)
Ellers så foregår all matlaging ute. Et steinbord er murt opp rundt lykten, i boksen på lykten er det kontakt så det er bare å plugge i en elektrisk grill eller kaffetrakteren for eksempel ;o) Men nå må jeg vise hvor langt eplene er kommet.......
Åhhh, de er så fine og fristende
Elsker gamle, krokete epletrær, og dette bugner av frukt i år
Plommer og epler i skjønn harmoni.

Det var et lite livstegn fra meg, kommer sterkere tilbake når ferien er over. Da skal jeg takke for awarder som jeg har mottatt og ellers ta igjen alt det tapte..., foreløpig sitter jeg i solstolen og der sitter jeg godt så lenge været er flott. C èn har jeg brodert i solen ;o) Ønsker dere en nydelig uke. Klem fra meg.
English. I am still in Hardanger , cooking and eating all our meals outdoors. It is really hot and I spend as little time indoors as possible.I do have this little kitchen island on wheels and when I need to do something in the kitchen I roll it in front of the open window.

24.07.2008

AND THE LIVING IS EASY

En søt skål med nyplukket rips, et vakkert kjøkkenhåndkle...
et hus ved/på sjøen og en prinsesse på bryggen......
en parasoll.....
og en kurv med interiørblader,solbriller og håndarbeid , utsikt til Folgefonni og et flott cruiseskip som passerer. Dette har vært en fantastisk sommerdag av de sjeldne, jeg nyter.........! Alle foto tatt i dag ved vårt sommerhus i Hardanger.
English. From our summerhouse in Hardanger, all photos taken today. As you can see this has been the most beautiful summerday and we are having a lovely time.

18.07.2008

TOUR DE FRANCE

Da er alt klappet og klart for de små bakkene i Alpene, med ny
sykkel, hele 3 gir og picnic kurv med fransk tekst og to lokk fra Annas Rom skulle jeg ikke mangle noe for å gjøre stor suksess, det kommer til å gå så det kviner etter .......
Blondeduk, kjøkkenhåndklær, servietter, frakkedeksel og skvettlapp.... skvettlapp er igrunnen noe av det viktigste utstyret innen sykkelsporten, så kan jeg ikke tenke meg at dette blir mislykket
Hvitlakkerte felger og svarte spiler og skvettlapp, fryktelig viktig den skvettlappen altså..., kan ikke understreke det godt nok, som ekstrautstyr, (hvorfor finnes ikke slike sykler med skvettlapp og hvite felger her til lands, sykkelprodusenter: se og lær!)
Søte Anniche med butikken Annas Rom har gjort sitt for at jeg ikke skal mangle noe livsviktig utstyr underveis. Hun har sendt meg nydelig duftende støvsugerkuler, så om jeg fikk et alvorlig behov for å støvsuge underveis, det vet en jo aldri , skal det jammen gjøres med stil....
Et skjønt duftekort hører også til sakene som er et "must", minimumskrav kommer det under. En risikerer til og med å bli diskvalifisert om en ikke dufter godt! Tusen takk kjære deg Anniche.
Tekniske fakta som at sykkelen er hvitlakkert og heter Augusta , ja, skal du heve deg i toppen og i det hele tatt drømme om en ledertrøye da er disse faktorene helt avgjørende, samt blomster i korgen.
Måtte den fineste sykkelen vinne:)
English: My new bike !.... and ready I am for Tour de France ;o)

15.07.2008

LAMPEKJOLER OG ANNET KNASK

Siden jeg ga dere en overdose med rosebilder i forrige innlegg pøser jeg på med litt flere , hihi. Rosen er av typen kryprose og heter Swany. Den overvintrer i denne potten og ser ut til å kose seg med det. Jeg må jo bare få takke for alle de koselige kommentarene som dere ligger igjen her inne, jeg leser hver eneste en og storkoser meg. Kommer nok innom på besøk til alle sammen sånn litt etterhvert, lover og kors på halsen ! I dag får jeg by på litt bilder fra kosekroken min slik den ser ut nå, og vise noe av det jeg har fått sydd den siste uken.
Her er det skjønt å sitte spesielt når de røde rosene blomstrer og titter fram over leveggen. Ser dere den fine kleskurven min?... den var en av sakene som jeg fylte bilen med på ferien, kommer fra Huset Møller, åhh de har så mange fine kurver at det er en fryd. Ellers har jeg fått sydd opp en del monogrammer den siste tiden. I morgen har jeg et lite gjesteinnlegg inne på NIB, der kan dere lese litt mer om strien som foregår her i huset..... Disse monogrammene må jo brukes til noe, så M`en har havnet på en lampekjole
Og en C har havnet på en annen lampekjole
En liten lavendelpose har jeg rukket å sy , L for lavendel selvfølgelig :o)
Elsker disse små yndige posene selv om de er noe skikkelig puttel å holde på med. Drivkraften er at de er koselig å gi bort i gaver, med hjemmeavlet lavendel som prikken over ièn ........
Tenk, jeg har vært så heldig å få flere awarder den siste tiden så jeg må takke Garden Angel, JemaRose, Chatrine, Mitt lilla Hem, Salig Rot og Min verden. Tusen hjertelig takk snille dere. Jeg har overhodet ingen kontroll på hvem som har fått disse awardene fra før så jeg gir de videre til alle dere som kikker innom. Dere er vel verdt en award alle som en.
Været er så som så her på vestlandet, litt regn og litt sol, men håper da inderlig at jeg skal få brukt yndlingskjolen min noen ganger til i sommer....Den er fra Noanoa og er pepret med de nydeligste broderier. Ha det riktig godt alle sammen så blogges vi. Klem fra meg !

English. I have been busy stitching monograms lately. A monogram do look lovely on a lampshade cover so I have made one or two...

07.07.2008

SWEET SMELL OF SUMMER

Her har vi deilige late dager selv om hagen har krevd sitt stell etter at gartneren har vært bortreist , den så mer eller mindre ut som en "lapskaus" da jeg kom tilbake, gartneren det er jo meg! Men nå er den sånn nogen lunde på stell igjen og rosene blomstrer om kapp.
Ferien varer heldigvis lenge enda for vårt vedkommende og nye steder og sommerhuset venter. Jeg hadde det alldeles nydelig i Danmark og mamma mia så mange flotte godteributikker (les interiørbutikker) det er i det landet...og masse godteri havnet i min bil, og noe opp på , en ny sykkel kanskje... :o)).
Jeg skal nok vise frem godsakene sånn pø om pø, men i dag handler det om hagen og hvordan den ser ut akkurat nu! New Dawn rosen over her ...er den ikke vakker!..... ser meg ikke mett på den!
En stor grein var dessverre brutt tvert av da jeg kom tilbake, bare å vente på at den vokser og igjen dekker rosebuen. Klematisen er på vei over buen så det blir nok ikke så verst syn alikevel denne sommeren
Og "Rundkjøringen" blomstrer som aldri før!



Kjøkkenet er mer eller mindre flyttet ut og kattene ble med på flyttelasset.
Sant de er skjønn vel! Verdens herligste fløtemugge og salt og pepperkar! Hi hi, dette er forkledd nips og forkledd nips er lov å ha i hus.
De er fra Bruka og til settet har jeg også en større melkemugge, den lille pusen er til salt og puten den ligger på til pepper, me love!
Denne saften kjøper jeg uten unntak med meg hjem fra Danmark, knallgod og superfrisk , viktig å få i seg væske i varmen, husk det!
Blomster med sukker på! Det kalte jeg Middagsblomstene for da jeg var liten, ser dere , bladene ser ut som de er overstrødd med sukker, snart blomstrer de og som barn var jeg så fasinert av at de lukker seg til kvelden, god natt, god natt sa de liksom. Gleder meg til de blomstrer!
En liten frosk fikk bli med hjem fra Danmark , skjønt liten er den, men...lang, eller blir det høy?! Denne prøvde mannen å hive ut av bilen og inn i min svigerinnes bil ved å si: Duuu, her er noe som har falt av bilen din! Ha ha, han kunne jo bare forsøke seg!

Kaprifoler og røde roser sammen, mmmm dufter nydelig! Ikke noe behov for parfume i denne hagen nei!Et vell av røde roser, hva mer kan en ønske seg??

Min nye lekre vepsefanger med vepsekork i glass! Den har en rund og fin fasong, har sett lignende i fattigmannssølv her hjemme, men de har mer flasketut øverst, jeg ville ha denne bollefasongen, hihi, lubben og god! Den måtte bli med meg hjem, satt på gulvet i en butikk og kikket på blomsterurner, og da jeg reiste meg dundret jeg hodet opp i vepsefangeren, da var den jo alldeles nødt til å bli med til Norge. Men fange veps , det skal jeg ikke...

På forsiden av huset trives klatrerosen Coral Dawn, den har skutt i været i år så det blir neste prosjekt, skrekk..å henge utfor altanen og få bundet den opp......skal prøve å kaste lasso, om ikke det går må jeg opp med høy stige og det kan jeg ikke like.

Men må man så må man, og vil jeg ha rosen til å vokse opp på altanen så får jeg jobbe litt, med livet som innsats hi hi.

Nå skal jeg ut og spise middag ved bordet over her og etterpå skal jeg rundt på besøk til dere, spennende å se hva dere driver med! Blir hjemme her noen dager , for det som jeg bare har lest om har skjedd meg. Bankkortet mitt er blitt avmagnetisert! Ny veske med ny magnetlås har skylden... forbaskades magnetlås, grrr! Tar noen dager før banken får fikset nytt og bankkort må en ha før en legger ut på tur igjen ;o)) Så kjøp ikke vesker med magnetlås, til skrekk og advarsel!

Denne rosen er til alle dere som har lagt igjen så fantastiske koselige kommentarer, åhhh jeg blir ufattelig glad for det og tusen takk! Klem fra meg!

English: My roses are blooming and I am really enjoying my garden these days.. My trip to Denmark was so cosy and now I am back home for some days. Our summerhouse is waiting and maybe a trip or two to some new places. Time will show ;o)