07.07.2008

SWEET SMELL OF SUMMER

Her har vi deilige late dager selv om hagen har krevd sitt stell etter at gartneren har vært bortreist , den så mer eller mindre ut som en "lapskaus" da jeg kom tilbake, gartneren det er jo meg! Men nå er den sånn nogen lunde på stell igjen og rosene blomstrer om kapp.
Ferien varer heldigvis lenge enda for vårt vedkommende og nye steder og sommerhuset venter. Jeg hadde det alldeles nydelig i Danmark og mamma mia så mange flotte godteributikker (les interiørbutikker) det er i det landet...og masse godteri havnet i min bil, og noe opp på , en ny sykkel kanskje... :o)).
Jeg skal nok vise frem godsakene sånn pø om pø, men i dag handler det om hagen og hvordan den ser ut akkurat nu! New Dawn rosen over her ...er den ikke vakker!..... ser meg ikke mett på den!
En stor grein var dessverre brutt tvert av da jeg kom tilbake, bare å vente på at den vokser og igjen dekker rosebuen. Klematisen er på vei over buen så det blir nok ikke så verst syn alikevel denne sommeren
Og "Rundkjøringen" blomstrer som aldri før!Kjøkkenet er mer eller mindre flyttet ut og kattene ble med på flyttelasset.
Sant de er skjønn vel! Verdens herligste fløtemugge og salt og pepperkar! Hi hi, dette er forkledd nips og forkledd nips er lov å ha i hus.
De er fra Bruka og til settet har jeg også en større melkemugge, den lille pusen er til salt og puten den ligger på til pepper, me love!
Denne saften kjøper jeg uten unntak med meg hjem fra Danmark, knallgod og superfrisk , viktig å få i seg væske i varmen, husk det!
Blomster med sukker på! Det kalte jeg Middagsblomstene for da jeg var liten, ser dere , bladene ser ut som de er overstrødd med sukker, snart blomstrer de og som barn var jeg så fasinert av at de lukker seg til kvelden, god natt, god natt sa de liksom. Gleder meg til de blomstrer!
En liten frosk fikk bli med hjem fra Danmark , skjønt liten er den, men...lang, eller blir det høy?! Denne prøvde mannen å hive ut av bilen og inn i min svigerinnes bil ved å si: Duuu, her er noe som har falt av bilen din! Ha ha, han kunne jo bare forsøke seg!

Kaprifoler og røde roser sammen, mmmm dufter nydelig! Ikke noe behov for parfume i denne hagen nei!Et vell av røde roser, hva mer kan en ønske seg??

Min nye lekre vepsefanger med vepsekork i glass! Den har en rund og fin fasong, har sett lignende i fattigmannssølv her hjemme, men de har mer flasketut øverst, jeg ville ha denne bollefasongen, hihi, lubben og god! Den måtte bli med meg hjem, satt på gulvet i en butikk og kikket på blomsterurner, og da jeg reiste meg dundret jeg hodet opp i vepsefangeren, da var den jo alldeles nødt til å bli med til Norge. Men fange veps , det skal jeg ikke...

På forsiden av huset trives klatrerosen Coral Dawn, den har skutt i været i år så det blir neste prosjekt, skrekk..å henge utfor altanen og få bundet den opp......skal prøve å kaste lasso, om ikke det går må jeg opp med høy stige og det kan jeg ikke like.

Men må man så må man, og vil jeg ha rosen til å vokse opp på altanen så får jeg jobbe litt, med livet som innsats hi hi.

Nå skal jeg ut og spise middag ved bordet over her og etterpå skal jeg rundt på besøk til dere, spennende å se hva dere driver med! Blir hjemme her noen dager , for det som jeg bare har lest om har skjedd meg. Bankkortet mitt er blitt avmagnetisert! Ny veske med ny magnetlås har skylden... forbaskades magnetlås, grrr! Tar noen dager før banken får fikset nytt og bankkort må en ha før en legger ut på tur igjen ;o)) Så kjøp ikke vesker med magnetlås, til skrekk og advarsel!

Denne rosen er til alle dere som har lagt igjen så fantastiske koselige kommentarer, åhhh jeg blir ufattelig glad for det og tusen takk! Klem fra meg!

English: My roses are blooming and I am really enjoying my garden these days.. My trip to Denmark was so cosy and now I am back home for some days. Our summerhouse is waiting and maybe a trip or two to some new places. Time will show ;o)

60 kommentarer:

anettes hus sa...

Wow! Så flott hage du har! Fantastisk vakre blomster + det lille ekstra som gir hagen et personlig preg. Liker bloggen din velidig godt. Det er første gang jeg er på besøk, så jeg har lest mange av de inspirierende innleggene dine.

Kommer sikkert innom igjen!
Anette

anettes hus sa...

rettelse;) VELDIG

Jema Rose sa...

Hej vännen!

Så många bedårande bilder du bjuder oss på !!!

En getingfälla är något jag också letar efter, den du köpt var verkligen fin !

Kram & ha det gott!

/ Jenny

<3

Anita sa...

Så masse nydelig i din hage!! Er nok blant mine favoritt hager det der som du har;o) Har mye av det sammensom du, men det har desverre ikke kommet så langt alt, litt ungt!! Vi har i dag vært på harry tur, for ungenes skyld og til torsdag skal vi til Oslo for min skyld!! Butikk tips taes imot med takk!!!!! Er så dårlig kjent i Oslo!
Kos deg videre i sommeren!

Maria / Frøken Fryd sa...

Ser gartneren er kommet hjem igen ja, hi hi. Du har den mest fantastiske have jeg ved om, det er bare SÅÅÅÅ lækker. Faktisk kan man jo næsten dufte alle blomsterne ud gennem skærmen når man kigger med.

Dejligt at høre du har haft en flot uge i DK :-)

Og magnetlås på vesken, skal holde mig fra det.

Klem Maria

~Becca~Bluebird Rose sa...

Everything looks beautiful! :)

Kerstin sa...

Den hagen din kunne jeg hatt verdens beste ferie i:=) Helt fantastisk nydelig. Alle blomstene , fargene , tingene dine , ja jeg kjenner nesten duften av alle blomstene gjennom lap toppen min:=)

Kos deg hjemme , godt å lese nytt innlegg hos deg:=)

Klem Kerstin

MiaMaria sa...

Hej Lisbeth!

Men himmel så vackra bilder här kan man verkligen stanna upp och lukta på de underbara rosorna...vilken trädgård du har...fantastisk!

Och visst är dessa Rosor ett underbart konstverk och de doftar ju ljuvligt....

Vackra bilder du bjuder på jag tror jag slår mig ner en stund....

Här har det regnat i några dagar och varit kallt..så trist...
HA´det så gott!
MiaMaria

liven sa...

Åh....jeg blir helt stum når jeg ser på bildene dine!!
Det er jo bare så fiiiiiint hos deg!!

Middagsblomsten min er begynt å blomstre!! Men bladene er blitt helt røde!! Det må ha vært fordi den stod ute da det regnet som verst. Skal få gjødselvann ved hver vanning så får den nok grønnfargen tilbake.

Rosene dine er flotte!!
Det blomstrer hos meg også:) Men det er ikke noe fart i klematisene i år. I dag har en blomst åpnet seg på en rosa jeg har.
Kanskje de har seg et hvileår??

Fikk ikke tak i kellogs skålene jeg. Hadde ikke i de to butikkene vi har her........

Kos deg videre i sommer:O)

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Vilka underbara trädgårdsbilder du visar..! Helt fantastiskta!

Hoppas resan till Danmark var lyckad..Danmark är ju dejligt =)

Kraaaam
Mia

Anemone sa...

Trøstes min !!! for en blomtsterprakt, og at du bare elsker engleske roser, det er jemmen lett å se. Nydelig Lisbeth.

Sommerstemning til 1000

Tiril sa...

Himmelog hav for enhage, ikke rart den savnet gartneren sin, måtte se gjennom innlegget to ganger, trodde det var prospektkort.Leier du ut denne gartneren med sååå grønne fingrer.
Du alle de fine rosene, new dawn, kjøper en i morgen den dag.Nei dette var imponerene, kommer snart igjen.
Forsatt fin sommer.

Veronica sa...

Heisann, Her var det mye fint å se både ute og inne:)
Skulle gjerne hatt et slikt uteområde jeg også.
Her Koser du deg sikkert masse i sommer ja:)
Veronica

molly's heaven sa...

Jeg har bare en ting å si: JEG KOMMER GJERNE OG HAR FERIE I HAGEN DIN!!!!!!!!!!!!
Nyyyyyydelig, og håper jeg en gang får noe som er i nærhete av det disse bildene viser...sukk:)

Gro/ I Gros Hage sa...

Åh for noen deilige hagebilder! Deilig og inspirerende var det. Jeg er ikke det spor misunnelig på at du har så fine roser, neida... ;-) (jeg sliter med å få til mine)

Merete: sa...

For en utrolig flott hage du har! Nå ble jeg skikkelig inspirert! Skulle gjerne sittet ute i en slik hage en varm sommerdag.

Garden Angel sa...

Ååå her er du jo:))
Trodde du var på ferie enda jeg!
Å så herlig med en hagevandring hos deg!!!
Da blir man i virkelig godt humør:)
Masse nydelige roser!
Har et par av dem selv;)
Roser er jo bare "et must" i en romantisk hage!
Du får kose deg videre i ferien!
God klem fra meg(",)

Ps: gleder meg til å se flere av godisene fra Danmark:)
Frosken var søt!
De menna de menna...de er noen luringer;)
Var han redd for konkurranse kanskje? hihi

Kaos sa...

Fantastisk hage!
Sånn vil jeg også ha!
Kan jeg bruke bildene dine som inpirasjon?

LantlivsAnette sa...

Men åhhh...vilka underbara sommarbilder..sååå vackert !
Men jisses vad du kan brodera monogram !! jag har aldrig sett så vackra..kan man få beställa eller ?
ha det så bra Kram Anette

Huset på toppen sa...

Lisbeth, du har en fantastisk flott hage og du tar så mange flotte og koselige bilder!! sukk....

Så mange flott blomster du har, både i krukker og i bed!!

Ønsker deg en riktig fin og varm sommerlig uke og God sommer videre!!
klem

Fruen i Det Hvite Hus sa...

Fantastisk flott hage! Nå ble jeg virkelig inspirert til å gå ut og gjøre litt i hagen vår.
Ha en skjønn sommer ute i hagen!

Landliv sa...

Jeg virkelig nyter bildene dine.. du har en herlig smak - les: min smak! :fnise:

Enda godt at jeg har skinnveske med knapp UTEN magnet da!!

Gammalt & nytt sa...

Men himmel så vackra bilder och vilken trädgård du har så otroligt fantastisk!
Kram Irene

Sirkka sa...

Heissan Lisbeth,
Altså altid så vackert här. Du får mig mille ablod!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har också nu rosor jag måste bara tage foto ibland:) Mår bra,
Kram

Lene sa...

Hei, Lisbeth :)

Jeg er imponert!! OM du påstår at den hagen så ut som lapskaus for noen dager siden, så har du virkelig fått full ordnings på den igjen! Helt nydelig hos deg. Og toppers ferie, skjønner jeg. Hihiiii - nesten ikke plass til lille froskeprinsen på vei hjem, nei... Jeg forstår ;)) Hihiiii ;)

Kos deg masse i sommernatten, Lisbeth :) Og så gleder jeg meg til å se nye sykkelen og alt godteriet ;))

Klem fra Drammen :)

Leva som jag sa...

åh blir helt sjuk av dina bilder!! Så fina!!
Ha det fint
kram Malin

tinemor sa...

Velkommen hjem!
Skjønner du har kost deg i Danmark. Om ca to uker skal vi dit å treffe familie og venner. Gleder meg som en unge!
Som det blomstrer og gror til deg!!!
Vakkert, vakket!
Det må være en drøm å sitte her hos deg å nyte alt det vakkre!!
Ønsker deg en strålende uke!

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Hej där.
Jag säger bara en sak, guuud vilka vackra rosor du har, hur kan man få det så fint.
Hoppas du har en bra semester.
Kram Annika.

Hemma hos lilla mig sa...

Du har en award att hämta hos mig:-)
Åhh, nu visar du så mycket fina bilder igen. Man blir ju helt sjuk ju.. Så mycket vackra blommor.
Krma

Tonje Marie sa...

Oooojh, so fantastisk flott og vakker hage du har! Slik hage vil eg også ha =)

Mvh Tonje Marie

Grip dagen sa...

Deilig å være norsk - i bloggland. For oss var det MYE å lese denne gang. Stakkars de som må ha det på engelsk... Bare noen små linjer helt i bunn...
Ja, ja. "Bilder sier jo mer enn tusen ord", så da går det vel greitt.

Det er også dejlig å være norsk i Danmark. Gjett om jeg gleder meg til å se hva du har fyllt bilen med...!
Neste uke tar vi en ukes kjøretur. Først noen dager i Sverige og så til Danmark. Da bør ikke bankkortet være avmagnetisert, for å si det sånn...!!!

Det var mange flotte roser å skue i hagen din! Mye fin pynt, stæsj og nips også, for den saks skyld!

Takk for flott inspirasjon, og fortsatt fin sommer!
Sommerklem Marit

Whoopsi Daisy sa...

Nydelig, nydelig, nydlig. Nydelig rundkjøring, nydelig frosk, nydelige roser, nydelig hylebærsaft, nydelig hage.
Bloggen din er en fryd for øyet.
Ha en fortsatt god sommer.
Sommerhilsen
fra
Whoopsi Daisy

PS: Er du sikker på at kortet er avmagnetisert....kanskje det streiker pga varme ;o)

chatrine sa...

Heisann!
Gurimalla så mange vakre roser, og blomster!!!
Å jeg har en liten award til deg i min blogg:)
Ta en titt!
Klem fra chatrine:)

Lille meg sa...

Dette var vel en nydelig blogg!
Jeg har aldri vært inn til deg før, men jeg kommer nok tilbake for å se mer.
Du har så mye flott! Jeg er imponert over alle fine blomstene dine, uteplassen og det andre fine du lar oss få del i.
Så var det for mitt vedkommende første besøk, men det blir nok ikke det siste..
Ønsker deg en fin sommer!

vosgesparis sa...

Hello everybody ;)))) Oh my God wasn't Paul Stanley just super hot;)) Did you enjoyed it... I think it was super cool to see them live and I was standing just next to the tower Paul went to, to be closer to us, haha. I don't know your age but I think Paul is still super cute ;) Aren't we just the coolest bloggers of the continent .addicted to interior styling and KISS..... I also want to thank you for your note on my blog about this being my happy day... I was so shocked when I read you want to sent me the Vakre 2 of 2007 Oh myyyyyy I am so happy for that. Please do mail me when you are back from your holidays (the adres is on my blog as well) I can then sent you some dutch interior magazines! ( I will be in hospital for the first 2 weeks of august, so please do not feel ignored if I do not mail you back right away) Thanks Again I am looking forward to hear from you
desiree

Synnøve sa...

Sukk, jeg rett og slett elsker hagen din...! Her er det mye vakkert å hvile øynene på altså... Jeg ønsker meg også en slik bue i hagen, som klematis eller roser skal klatre så elegant oppover, det er jo så fiiint! Og rundkjøringen din er den flotteste jeg har sett, ingen tvil om det ;)

Jeg er så heldig at de selger den hylleblomstsaften på butikken her vi bor, så jeg kjøper med meg flasker hjem til mamma når jeg drar hjemover nå, den er så frisk og god! Ha en finfin uke Lisbeth! Klem Synnøve (og Anne Katt som ikke ligger i kofferten, men i det store, fine buret sitt ;)

Hege sa...

WOW for en flott hage du har!! Regner med det ligger litt arbeid bak den... Likte frosken eg :)
Ha en fortsatt strålende sommer!!

Guldkant På Livet sa...

Du är fantastisk Lisbeth, vilken garden och vilken fin uteplats, där skulle man kunna sitta som Ferdinand i timmar och bara njuuuta.. så otroligt vackra arrangemang , romantiskt i ljust rosa... Ha en skön helg!! Mari.

Minime sa...

Jeg har en utdeling til deg på bloggen min. Hilsen minime

Besta sa...

Heia ..
Kom nettopp over bloggen din og ble sittende stum av beundring her... For en fantasisk flott have du har og såå mye fint dill og dall !!!
Jeg kom ikke lenger enn det siste innlegget ditt, så nå skal jeg ta meg en runde å kikke på hva mer du har å by på.. Legger deg til eom en av mine favoritter hvis det er ok for deg... ?
Sommerklem

Les Cotrions sa...

Hi Lisbeth! Congratulation for your new bike! As you can see mine is really old...may be too much! You posted fantastic new photos! So bright colours!
Enjoy your week end!!!
Vale

Hulda sa...

Deilige sommerbilder!! Du har det virkelig flott! Den rundkjøringa har jeg virkelig sansen for. :) :)

Hulda sa...

Glemte å si at snellen fra deg er på bloggen min i dag. :)

Sandra... sa...

Lovely all your decoration!!
Congratulations and hugs from Argentina♥♥

posidriv sa...

Oi, her var ein blogg som var ny for meg! Så nydeleg du har det i hagen din!

Eg kjem garantert på besøk her igjen! :)

Elzie sa...

Åh vad mycket vackert du visar oss. Jag blir alldeles sjuk när jag ser dina fina rosor. Men nu när vi kom hem från semestern, så hade alla mina Winchester Cathedral kommit sig ordentligt och massor med knoppar. Längtar efter att se hur dom blir.
Hoppas du har en fortsatt skön ledighet.
Kram Elzie

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej!

Tusen tack för din rara kommentar inne hos mig! Vad kul att du skrev så att jag hittade hit!
Jag har suttit och tittat på dina bilder och bara gapat av förundran.
Det är verkligen helt underbart!!!
Så mycket vackert, och så alla dessa rosor. Jag älskar rosor...

Har liiite svårt med norskan, men engelskan min är bättre! :)

Ha en härlig helg!
Kram Hanna

Garden Angel sa...

God morgen kjære venn:)
Håper du har en fin ferie!
Det ligger en award til deg på bloggen min!
Ha en fin søndag!
Klem fra meg(",)

fru Pink sa...

Heihei!
Du har vunnet trekningen om å være ukens gjesteblogger på Nib:) Send oss en mail med innlegget ditt og maks 2 bilder innen tirsdag kveld, så kommer det på onsdag!
Så utrolig fin blogg du har foresten:)

patchlisel sa...

On this place I want to live, thanks
for the wonderful pictures

Lg
Elisabeth

Hemma hos lilla mig sa...

Ja, jag hoppas också att man slipper sådant folk mer.. Det är ju så trist att bli av med saker.
Men man får svälja det och gå vidare.
Klart att min favoritblogg skulle ha en award:-)
Kram

Lovise sa...

Heia. Endelig tilbake på besøk hos deg. Skulle mer enn gjerne tatt en vandring i den skjønne hagen din. Jeg kunne gått gjeennom det fine portalen om og om igjen og bare nytt det. Du er jo kjempeflink jo!!
Håper du har en fantastisk kveld. Klem.

Min verden sa...

Så deilig du har det hos deg! Min New Dawn var en av de som rådyrene valgte å spise på :( Det er skikkelig frustrerende med sånne rådyr! Nyter dine roser så lenge :) De tjukke kattene var helt herlige. Hanne

Min verden sa...

Jeg har en oppmerksomhet til deg hos meg. hanne

eba sa...

Så nydelige roser! Du er veldig flink å få frem en romantisk stemning i bildene dine. En fryd for øyet... ;) God sommer videre!

alvens kreative hjørne sa...

Så vakre blomster :-) Veldig fin stemning i hagen din synes jeg :-) Men egentlig er jo hele bloggen din en utrolig stemning i seg selv :-) Ha en fin dag :-)

Mia sa...

Hagen din er rett og slett en drøm, Lisbeth! Alle de herlige rosene som slynger seg og klatrer oppover og bortover. Mine roser (selv om noen av dem er klatreroser) har en tendens til å "stay put" og ikke hverken slynge eller klatre... hmmm. De hvite hagemøblene dine ser jo så romantiske og drømmeaktige i ditt vakre univers. Så det er vel ikke det verste stedet å tilbringe noen dager mens du venter på nytt bankkort, eller...?

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Fantastiskt vackra bilder!!! Vad fint du har det i din trädgård och vad fint du broderar!
Ha det gott!
kram
nina

Inger sa...

Deilig hus og hage du har!
Coral Down og Swany - jeg tror vi har samme smak i roser!! ^^,

Liker interiørstilen din også.

Selv har jeg kjøpt et hus som er som jeg vil ha det - bare med masse arbeid inne og ute ^^, Koser meg og bygger hønsehus for øyeblikket.

Ta gjerne turen innom. Jeg legger deg til i mine favoritter straks!

Cali Homemaker sa...

I just love your blog.. so so so so pretty!!!!