29.11.2010

PEPPERKAKEHUS

Tingeling og tjohei! Som nevnt i forrige post styrte jeg på med et hersens pepperkakeprosjekt. 28 hus senere er jeg i havn! *gudskjelovogtakk!  De ble da søte! 

 Sett på amerikanske blogger i fjor, og lagret i hukommelsen. En ting er å se - noe helt annet er å få bildet ut av hodet, ned på papiret, skjært ut i pepperkakedeig, for så bli limt sammen til hus - som btw skal passe til kanten på koppene jeg har i hus.... Tror jeg minst laget 10 forskjellige utgaver før jeg kom frem til en mal som fungerte. For at husene skulle bli delikate, (altså, ikke husvegger på tykkelse med et knekkebrød)- ble deigen kjevlet syltynn, hvilket selvfølgelig førte til at det ene huset etter det andre gikk i tusen knas under montering. *hmpf* 

 Husene er limt sammen med glasur, ikke karamell- vil jo ikke knekke tennene på folk. Dessuten har jeg brukt veldig lite glasur, ellers blir de for søt på smak. Noen hus er allerede spist, andre er lagret pent i kakeboksen. Noen skal faktisk bli venninnegaver. De er satt pent på en kopp tilpasset mottakers smak, og pakket inn i cellofan. So far, so good!:)

28.11.2010

1.SØNDAG I ADVENT

I helgen prøvde jeg noe jeg aldri har testet før, nemlig å gjøre unna alle adventsprosjekter på en weekend. Tamtetitam! Det ble en morsom affære, spesielt siden lyslenker viklet sammen til en usannsynlig stor floke spiste opp hele lørdagsskvelden. Puh! Kan bare si som så at å-gjøre-alt-på-en-helg var en deilig tanke, og kun det. Jeg gjorde et hederlig forsøk som strandet med et mageplask i vaskebøtten, pepperkakedeigen, lyslenker og julestæsjet. 

 Pyttsann, øynene som ser rett frem ser en adventsstake, en kopp kaffe og pepperkaker. Ikke verst. Øynene i nakken derimot... Huttetu! Bak meg flyter kjøkkenet i et pepperkakeprosjekt som jeg angrer bittert på at jeg i det hele tatt tenkte tanken på...  Nuvel, vi får se hva det blir, helgen varer enda noen timer:) Ha en fin 1.søndag i advent, folkens!

21.11.2010

LYKTHUS

 Altså, lykter er ikke helt min greie. Ikke det at det ikke finnes fine lykter, det er bare det at det ikke finnes lykter som jeg faller for. Enten er de for stor, for liten, har feil farge, feil fasong eller så kaster de lyset ut i rommet som en brutal nyttårsfakkel.

 Når Lisbeth endelig finner en lykt som sender lyset fra seg på en sofistikert og behagelig måte, ja -  da blir hun glad. Hun tar den rett og slett med seg hjem!  Veldig kjekt med lykter fremfor stearinlys når man har katt i hus. Svidd hale eller snute vil vi ikke ha noe av. 

Lykt fra Krifon
 Fin med sine doble dører, sant vel!

14.11.2010

JULESTRØMPE MED MONOGRAM

 Neida, her er det ingen julestemning, hverken i hodet eller huset. Jeg ligger aldri foran i løypen når det gjelder jul, men de som skal produsere julesaker må nødvendigvis begynne tidlig for å bli ferdig. 
Hver jul drar vi bloggejenter frem den hvite julestrømpen med håndbrodert monogram, og fryder oss over synet!  

Julen 2008
 Julestrømpen som MetteFlette sydde i gave til venninnene sine 2007  gjorde stor lykke i Blogglandia, de fleste i den gamle bloggegjengen, fra den gang da, har julestrømpen i sitt eie. Jeg broderte min egen, men jeg syr dessverre ikke på bestilling. 

Julen 2009
Men det gjør MetteFlette. Hurra! Om du ønsker deg en slik må du være om deg og legge inn bestilling  her.