27.07.2010

SOMMERBLOGGING: LIVET VED SJØEN

Her er det sommer for alle penga! Jeg lider absolutt ingen nød, jeg lever et slaraffenliv i ekte feriemodus. Ligger paddeflat og nyter solen i harmoniske omgivelser rett og slett. 

 Endene er de eneste som padler forbi her. Fast rituale er å stoppe et lite øyeblikk, titte opp, smile pent og så be om en matsmule. 

 Det får de så klart! Vel- mot at de lar seg fotografere uten honorar:) En annen søtnos som piler forbi beina mine et par ganger daglig er denne her... 

En liten rakker av en mink. Ja, innrømmer jeg skvatt godt første gang den løp foran føttene mine, iiik- trodde først det var en rotte. 

 Nå er vi vant til hverandre, den enser ikke meg, og jeg enser ikke den :) Jeps, det var en liten ferierapport fra meg. Håper dere alle har fine sommerdager! See U!

25.07.2010

RIPSSAFT

Hoppsan! Jeg befinner meg for tiden midt i en ripsjungel som ingen ende vil ta. Jeg plukker og plukker, men tror dere en kan se spor av at noen har forsynt seg godt av bærene? Neida, det kan ingen se, og slett ikke undertegnede. 

 Det er helt vanvittig mye rips i år, hvilket kommer fuglene til gode for snart kaster jeg inn håndkleet. 

 Ikke slik at jeg gir meg helt, det er bare det at jeg må sørge for plass i frys og kjøl til litervis med solbær og bringebær. Frys og kjøl er dessverre ikke elastisk. At jeg ikke har plukket et eneste bringebær eller solbær er en annen sak. Tar det på strak arm i morgen, eller så, tror jeg:) 

 I hvertfall så har jeg kokt saft og laget gelè. Nydelig på smak og fargen er såvisst vakker!

 Må løpe, har noen liter saft som skal kokes opp med sukker og deretter helles over på flasker. So long!

23.07.2010

SOMMERVESKE

Joda, det hender at jeg får sydd noe som jeg faktisk er fornøyd med, og som blir brukt! Ny veske er alltid stas. Kan dere se hva jeg har sydd vesken av? Jeps, en hvit kjole er blitt sydd om til sommerens fineste, om enn mest upraktiske, veske. Fin fordi den er superfin, upraktisk fordi fargen er hvit:)

 Pyttsan- den ble lekker, det spiller ingen rolle om den kun kan brukes 1 dag om gangen:) Disse veskene har jeg sett i franske blader og rundt på franske blogger. De er hovedsaklig sydd av gamle nattkjoler funnet på bruktmarked. Jeg har noen skjønne gamle nattkjoler og topper av det antikke slaget, men får meg ikke til å klippe de i stykker. 
Dermed kjøpte jeg en hvit kjole til 75 kroner på salget, og klippet hull i den med et smil om munn. Presis som Lotta fra Bråkmakergaten. Siden kjolen var foret var den ypperlig til dette bruket. Jeg broderte et monogram som den ble pyntet med, og så har jeg sydd på noen blonder rundt om. Innvendig har den fått en lomme sydd av et blomstrete stoff, sommerlig og friskt.
Så noen tipsetitips om du vil gjøre som meg: Bruk en kjole/tunika som har rundet hals, helst med fin og forseggjort knappestolpe. Stoffet bør være godt hold i, mao litt tykt. Det er en fordel om kjolen er foret. Den bør være vid i fasongen, dvs ha empireliv eller A-fasong, altså mye vidde for at vesken skal bli fin i fasongen. Skulderreimen er sydd av kanten nederst på kjolen. 
Ha en fin dag alle, her er sommeren kommet og den må nytes!

18.07.2010

SOMMERBLOGGING: ROSENE ER RØDE

Bank, bank på, hva kommer nå? Tadaa- røde detaljer! 

 Liker rødt jeg altså, litt rødt histen og pisten er sommerlig og oppkvikkende. Nå har det seg slik at jeg så langt denne ferien er veldig fornøyd med interiørbiten, hovedsaklig fordi jeg har fått ryddet bort, tatt ned og hengt opp saker og ting som har irritert meg lenge. 

 Jeg ser, men gidder ikke gjøre noe med det jeg ser. Det kan f.eks være et bilde som henger skjevt, en oppskrift som skal på plass i kokeboken, eller noe julepynt som står igjen etter sist feiring. Hauger med småting som er gjort i en fei om jeg bare gidder. Pussig at jeg da skal gå forbi alle disse småsakene, og glo olmt i deres retning i månedsvis? Vel vel- jeg har gjort unna irritasjonsrunden for denne gang, takk og lov!

 Det lille barberspeilet er en av sakene som omsider er kommet opp på en vegg. Synes det er urskjønt og sommerlig i sine opprinnelige farger, hvitt og rødt. 

 De fleste barberspeil har brun ramme som folk maler hvite. Mitt er helt orginalt, og det skal det forbli, nydelig patina har det fått opp gjennom årene. 

 Ellers om dagen forsøker jeg meg på litt håndarbeid , et sting her og et sting der, det må jo til slutt bli noe av? Håper det. See U!

14.07.2010

SOMMERBLOGGING: FINE DAGER

Tjolahopp! Okey, folkens, hittil har dette vært en finfin uke. Værmeldingen har vært deilig feil, slik at jeg faktisk har kunnet spise frokost ute- på finfin duk! At resten av denne altanen ikke er like finfin snakker vi ikke høyt om, den trenger ehh...det meste. Maling, beis, planter og sånn:) 

 Jordbærsesongen er på topp, og jeg lever stort sett ene og alene på de røde, søte bærene. Som om ikke det var nok, så er jeg Ukens blogger hos Boligpluss

 Det feirer jeg selvfølgelig med enda mer jordbær, og moreller til dessert! Alltid stas når bloggere innenfor vår sjanger får positiv omtale. Om du ikke visste det fra før, Boligpluss har en bloggliste, den kan du bli lagt til ved å registrere deg der inne.

 Helt til slutt, en lenke til Frøken Makeløs sin herlige beskrivelse av hvordan det kan føles å være blogger, en perle av en post som jeg aldri blir lei!  Tudelu!

13.07.2010

SOMMERBLOGGING: VÆRMELDING

Det smaker herlig søtt når meteorologene tar feil. I dag skulle det bli grått og trist, tror ikke det var meldt noe særlig regn, men solen så ikke jeg snurten av på værkartet. Kun en grå sky, smurt utover Vestlandet.

 Pøh- for noe tøv! ! Her har vært sol i hele dag.

 Med vennlig hilsen Meteorologisk Institutt. Avd. Lisbeth sin lille verden.

12.07.2010

SOMMERBLOGGING: PÅ KLESSNOREN

 Hvem er det egentlig som bruker renserier? Gjør dere det, sånn til vanlig? Selv kjenner jeg ingen som renner ned dørene til renserier. Plagg som kun tåler rens blir ikke kjøpt. Skulle det mot bedre vitende komme et slikt plagg i hus, blir det brukt helt til det krever en rens, men blir det levert til renseri? Nope. Til slutt går plaggene samme sjebne i møte som brukte engangstallerkner og pappkrus.

 Altså, de gangene jeg har levert og betalt en liten formue for at duker og gardiner skal bli renset-for så å komme tilbake i slottsform, da har jeg blitt skuffet. Enten er tekstilene fremdeles full i flekker, eller så er strykingen så som så. Dessuten lukter plaggene grusomt, som av møllkuler. Jeg synes ikke om lukten av møllkuler. 
En stund slet jeg med at noen hannkatter gikk rundt dørene her og gjorde det hannkatter er god på, nemlig å markere territoriet sitt. Sitt?  

 Mine dører og mine dørmatter luktet fælt. Fra en eller annen plass kom rådet om at møllkuler (naftalin) jager selvopptatte hannkatter på dør. Katter skyr altså lukten av møllkuler, så jeg strødde kulene raust rundt husdørene. Alt var vel og bra inntil jeg en dag kjørte støvsugeren over en dørmatte, og den uheldigvis slukte et dusin møllkuler. Støvsugere blir hva de spiser-det som går inn den ene enden, kommer ut den andre.  

Mamma mia-huset stinket naftalin i ukesvis. Fysj! Det nyttet ikke hvor mye jeg vasket støvsuger, slange og fot... jeg sa til slutt adjø til hele maskineriet og kjøpte ny. Stank, flekker som ikke forsvinner, og dårlig stryking er altså hvorfor Lisbeth ikke bruker renserier. Sikkert uhyre tåpelig, men slik er det.
Aller nådigst leverer jeg fra meg bunaden.  
Dermed er virkeligheten slik at jeg stort sett ordner plagg og tekstiler selv, til tross for at vaskeanvisningen sier med bisk kjeftestemme: Kun rens!!! Og hver gang jeg pjåter disse ømfintlige plaggene i maskinen får jeg hjertet i halsen. Som da jeg valgte å gjøre nettopp det med jakken dere ser på snoren. 

Gjett hvem som satt og stirret inn i trommelen hele vasken igjennom? -og angret og angret, livredd for at jakken skulle bli ødelagt. Argh-dumme renseriskrekk! Jakken er jeg så glad i, den er flere år gammel og fra Noa Noa. Den er hovedsaklig i silke, men ryggen har et stykke lin innfelt, foret er av bomull. 

 Ekte blanding som nok sikkert hadde hatt best av kyndig renseribehandling. Tror jeg hadde dødd hadde den blitt ødelagt.  Men, til alt hell gikk det bra-takk og lov! Og den dufter av frisk luft og ikke møllkuler. Nå skal den bare strykes, så er den helt topp igjen!
 Kjolen er også en gammel traver, den kaller jeg for Narnia-kjolen:)

 Kartet er jeg helt sikker på er over Narnia...

 ...og løven er helt sikkert Aslan. Jepp, den er nydelig, og draes frem når en sommerfest byr seg:) Tudelu!

11.07.2010

SOMMERBLOGGING: PEONLYKKE

Det gjør ikke vondt å våkne til dette praktfulle synet i hagen! Peonene "Bowl of Beauty" + "Duchesse de Nemour" i full blomst. *bliss* Det gjør heller ikke særlig vondt å drikke morgenkaffen rett ved siden av denne herligheten. 

 Konserten i går kveld var storveis, og jeg er smørblid! Flott anmeldelse i avisen av Simple Minds gjør at smilet nesten går rundt. Overskriften lyder: "Intimt og Storslått", og jeg kunne ikke vært mer enig. 

 Jeg er himmelsk glad for at jeg fremdeles kan la meg feie av banen av kulturopplevelser. Skrekken er å bli blasert, håper aldri det skjer. Her er sommervarmen kommet for fullt, 23 fine varmegrader, lykke! God søndag!

10.07.2010

SOMMERBLOGGING: STIKK MOTSATT

Innimellom har jeg en "stikk motsatt dag". Fredag var en typisk "stikk motsatt dag". Jeg skulle en rask tur på kjøpesenter. Turen tok overraskende mange timer. Jeg skulle ikke kjøpe hvit kjole. Jeg kjøpte så absolutt en hvit kjole. Jeg skulle kjøpe boots. Jeg kjøpte sandaler. Jeg skulle kjøpe et knekort skjørt. Jeg kjøpte et langt. Etter at den raske turen til kjøpesenteret var i boks, den som ikke skulle ta hele dagen, da skulle jeg male terrassedøren. Såvidt meg bekjent har jeg ikke malt et eneste strøk en eneste plass. 

 Jeg skulle ikke grave i hagen. Finurlig nok ser jeg spaden stå ved siden av et stort hull i plenen. Sånn gikk dagen slag i slag. Dagens planer kokte bort i kålen, og jeg som ikke engang hadde kokt noe kål. Dèt er urettferdig det! I dag har jeg ikke lagt noen planer som jeg kan risikere koker bort i ukokt kål, dvs i kveld skal jeg på konsert. Og det bør ikke bli stikk motsatt. 

 Simple Minds er i byen, det skal bli knallkjekt å oppleve 80-talls heltene! Ønsker dere alle en strålende flott helg!  Don`t you forget about me :) 

Bildene er av en fornærmet dronning som er blitt puttet i en gammel nattpotte. Ja, jeg sa den var antikk, det hjalp ikke.

08.07.2010

SOMMERBLOGGING: PALE BLUE

Opp med en hånd den som liker lyseblått! *strekker opp lanken, veiver og vifter her* 

 Det er bare til å innse at lyseblå er en farge jeg aldri kommer til å bli kvitt, ikke at jeg ønsker det altså, men jeg innser at lyseblå går igjen overalt her, og at fargen nok vil følge meg livet igjennom.

 Om noen lurte på hvor teppet, det som hang på klessnoren her, skulle ligge, så er det ingen grunn til engstelse. Ja, jeg har et rom med lyseblå vegger. Den lyseblå tapeten er et resultat av at min mor, som interiørmessig sett er en spreking, en gang sa da jeg studerte noen nøytrale tapeter -Nå må du ikke være så feig og beige, Lisbeth. "Beiginger" er kjedelige. 

 Hoho, da skal jeg love det ble en frisk tapet! For en kjedelig "beiging" vil jeg ikke være. Angrer ikke et sekund på det, elsker den sommerlige tapeten, som er stemplet Laura Ashley.

 Ha en fin sommerdag folkens, forhåpentligvis med lyseblå himmel!

07.07.2010

SOMMERBLOGGING: KAROLINE BJØRNSON

Endelig er jeg en stolt eier av Karoline Bjørnson! Den skjønnheten har jeg jaggu leitet lenge etter, da sier det seg selv at jeg er overlykkelig for at madammen til slutt ble min!

 Min Karoline Bjørnson er altså en pelargonia. Morplanten kommer opprinnelig fra Aulestad, og en stikling havnet altså i Bergen. Svenskene har sin Mårbacka, danskene sin Dronning Ingrid, (skjønt man mener at Dronning Ingrid opprinnelig kom fra Sofiero i Sverige), og vi nordmenn har Karoline Bjørnson. 
            (Dronning Ingrid til venstre, Karoline til høyre) 
Nå skulle det ikke forundre meg at Karoline opprinnelig kommer fra Sverige, men planten har iallefall et norsk navn.
Alle tre har lys rosa blomster, dog er formen på selve blomsten noe forskjellig.

 Tilbake til stiklingen som forvillet seg til Bergen. Den kom først til Aboretet , og deretter til Stend Jordbruksskole. Jordbruksskolen har et vanvittig flott gartneri som jeg liker mer enn jeg kan få sagt! Det er så flott!

 Stort sett synes jeg at ståa rundt om på gartnerier er at 9 av 10 planter er noen pingler. Her er det omvendt. Kraftige flotte planter over hele linjen, det er en fryd! 

 Morplantene til Karoline, Dronning Ingrid, Mårbacka + mange flere står på gulvet bak det noe utplukkede pelargoniabordet her, pelargonia er tydelig populære planter! Angrer på at jeg ikke kjøpte med meg en rød, tror jeg må gjøre noe med det denne uken:)

 Dumme meg tok ikke bilder av morplantene, det skulle jeg ha gjort. Å ha morplanter stående fremme, slik at kundene kan få se, er jammen smart, da kan en se fargenyansene på blomsten, og lettere bestemme seg for hvilken plante man egentlig ønsker seg. Grunnen til at jeg befant meg på Stend var at snuppa gikk på kunstskole den første uken av sommerferien. Inn denne koselige døren her...

 Akkurat denne dagen var det avslutning med utstilling og påfølgende sommerfest.  
Jentene har fått drive med keramikk, tegning, tekst, maling, hatt kjøkkengruppe og nytt landlivet i alldeles praktfulle omgivelser! Tusen takk til kunstnerne bak Kunstgårdens sommerskole for barn. Skolen er gull verdt, dere gjør en fantastisk jobb! Og bare sjekk denne kaken som ble servert! *mums*